У Львівську обласну раду зверталося чотири інвестори для вирішення проблеми сміття, інші – ...в архіві

16:18 3 вересня 2013 р.

Фото до новини

За неповні три роки Львівська обласна рада VI скликання отримала лише чотири пропозиції з вирішення проблеми збирання, перевезення, сортування та утилізації сміття у Львові.

Про це у відповіді на запит Львівського прес-клубу повідомив керуючий справами Львівської облради Євген Захаревич. «Постійна комісія з питань екології, природних ресурсів та рекреації Львівської обласної ради VI скликання розглянула три звернення потенційних інвесторів про вирішення проблеми збирання, перевезення, сортування та утилізації сміття у Львові»,- йдеться у відповіді.

Зокрема, комерційний директор ТзОВ «Євроімпекс» пан М.Геник запропонував проект заводу з переробки твердих побутових відходів за технологією OXALOR.

Директор ПП “ЮМО» п. Я.Юнко – проект будівництва підприємств з утилізації відходів на основі  технології «термолізу».

Представники чеських компаній «Гранекс-Прага» і «Білдінг Груп» - проект будівництва сміттєпереробного заводу та рекультивації сміттєзвалища в Грибовичах.

«Однак офіційно зареєстрованих документів до комісії від вищезазначених компаній не надходило», - повідомив керуючий справами Львівської облради Євген Захаревич.

Матеріали Львівської обларди I-V скликань передані до Державного архіву Львівської області, сказано у відповіді.

Львівський прес-клуб готовий надати можливість для безкоштовної презентації проектів цим та іншим компаніям-інвесторам у рамках проекту «Адвокаційно-інформаційна кампанія для прозорого, екологічного і економічного вирішення проблеми твердих побутових відходів (ТПВ) у Львові – збирання, перевезення, утилізації, переробляння».

Нагадаємо, що цей проект Прес-клуб здійснює за підтримки ЛОДА та за рахунок власних ресурсів.  

Прес-клуб пропонує такий формат роботи: 10-хвилинна презентація проекту в залі Львівського прес-клубу і 15-ть хвилин для відповіді на запитання журналістів. Презентацію і запитання-відповіді Прес-клуб транслюватиме он-лайн в інтернеті на своєму сайті та на порталі «Щоденний Львів». Відео буде збережено в архіві Прес-клубу і поширено в соціальних мережах – Facebook та YouTube для обговорення серед громадян і експертів.

Такий формат дозволить вперше прозоро показати львів’янам потенційних інвесторів, які дотепер змушені були подавати свої пропозиції чиновникам за зачиненими дверима,  продемонструвати  варіанти вирішення багаторічної проблеми з очищення Львова від сміття та вибрати найбільш екологічне та економічне рішення проблеми. Після презентацій у Прес-клубі відбудуться он-лайн інтернет-обговорення проектів за участі експертів, журналістів і представників влади.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів