У Львівській громаді очистять понад 8 тис. дощоприймачів

14:15 22 березня 2024 р.

Фото до новини

З початку березня у Львові розпочалося традиційне весняне очищення дощоприймачів. Водночас комунальні служби проводять промивку зливної мережі, а у разі виявлення заломлення труб - проводять ремонт і заміну аварійних ділянок.

Як наголошує Іван Матківський, в.о. начальника управління інженерного господарства, очищення дощоприймачів і приведення їх до належного стану є дуже важливою частиною роботи комунальних служб міста, адже весною розпочинаються дощі, і якщо дощоприймач несправний, то він не зможе якісно виконати свою функцію з відведення дощової води. Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com.

«Чищення дощоприймачів проводимо двічі на рік – весною і восени. За потреби, якщо влітку є значні опади і маємо підтоплення, то проводимо додаткове обстеження в тих місцях.

Цьогоріч весняне чищення розпочали на початку березня і зараз у кожному районі працює дві-три бригади. Дощоприймачі чистять від засмічення, також проводиться гідродинамічна промивка дощової каналізації відповідною машиною, а у разі виявлення заломів трубопроводів - проводимо локальний ремонт окремих ділянок.

Для чого проводимо ці роботи? До прикладу, після зими у дощоприймачах осідає піскосуміш, яку використовували для посипання доріг від ожеледиці. Відтак, дощоприймач забивається, а частина піску може навіть потрапити у каналізаційну мережу і замулити її. Також у дощоприймачах осідає різне сміття, сухе листя, накопичується болото. Як наслідок, дощоприймач перестає належно працювати і не може приймати дощову воду і можуть виникати підтоплення. Тому, очищення дощоприймачів – це хоч і рутинна щорічна робота, але вона дуже важлива і обов’язково мусить бути проведена», - пояснює Іван Матківський, в.о.  начальника управління інженерного господарства ЛМР.

За його словами, загалом на території Львова разом з приєднаними громадами є понад 8 тис. дощоприймачів. Найбільше з них у Сихівському та Шевченківському районах. Однак, найскладнішою та такою, що вимагає більше часу, є очищення дощоприймачів у Галицькому районі, оскільки тут на дощоприймачах стоять гідрозамикачі.

На сьогодні більше тисячі дощоприймачів уже очистили. Завершити усі роботи планують до кінця травня.

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів