Цього літа у Львові запрацює перший муніципальний велопрокат

20:02 13 січня 2015 р.

Фото до новини


Фото: theinsider.com.ua

Перші п’ять станцій велопрокату відкриються у Львові вже влітку, а зараз автори ідеї проводять опитування серед львів'ян, дізнаючись де повинні розміщуватися ці станції.

Над ідеєю створення муніципального прокату у Львові працювали три компані, дві з яких – українські, а одна – німецька. Своєю чергою, Львівська міська рада пообіцяла взяти на себе вирішення бюрократичних питань, 

Автори ідеї виграли грант від німецького фонду «GIZ», і вона отримала шанс на реалізацію. «За умовами гранту «GIZ» частково закриває питання обладнання, а гроші на оперування і розвиток мережі ми повинні знайти в Україні. На сьогодні нам потрібно вкласти в проект 155 тис. євро, щоб запустити систему з п'яти перших станцій, 55 велосипедів і 70 паркомісць», – кажуть автори ідеї.

Передбачається, що перші п’ять станцій велопрокату відкриються у Львові вже влітку, а зараз автори ідеї проводять опитування серед львів'ян, дізнаючись де повинні розміщуватися ці станції. «Після опитування ми подамо у Львівську міськраду заявки на місця, де будуть встановлені станції», – зазначили автори ініціативи.

У наступному році у Львові, при хорошому фінансуванні буде встановлено ще 20 точок прокату, а кінцева мета проекту близько 50-60 таких станцій до 2019 року. Таким чином, кататися можна буде по всьому місту. 

Про це повідомляє сьогодні, 13 січня, інтернет-видання «INSIDER».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів