Синютка звинуватив в «економічному шовінізмі» Садового

16:35 23 лютого 2018 р.

Світлина з архіву

Світлина з архіву
Фото: varianty.lviv.ua

Голова облдержадміністрації дорікнув міському голові Львова, що той ігнорує вітчизняного виробника.

Голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка повідомив у п’ятницю на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook»: Сьогодні спільно з Першим Віце-прем'єр-міністром України Степаном Кубівим оглянули виробничі потужності «Електрону». Розцінюю спробу міської влади Львова закуповувати автобуси іноземного виробника, нехтуючи львівським, як економічний шовінізм, з якого знову «стирчать вушка» антиукраїнської позиції. Моя принципова позиція: підтримував і буду підтримувати українського, а особливо – львівського товаровиробника».

Міський голова Львова Андрій Садовий відповів реплікою: «Дуже тішусь за наших урядовців і місцевих чиновників, які відвідують львівські підприємства, декларують їм підтримку і не забувають кинути камінь в бік Садового. Все за інструкцією. У мене лише два питання до представників Кабміну і ЛОДА з цих фото: «скільки продукції заводу «Електрон» закупили для потреб українських міст?» і «Скільки продукції заводу «Електрон» закупили для потреб Львівської області?».

«По Львову цифри наступні – 85 одиниць нового транспорту виробництва «Електрон» на загальну суму понад 600 мільйонів гривень за останні два роки. В цьому році в плані – 151 одиниць нового транспорту (з них – 100 автобусів, 40 тролейбусів, 11 трамваїв). Будемо закуповувати на конкурентних умовах відповідно до чинного законодавства. Як львів'янин хочу, аби переміг «Електрон». Якщо державні чиновники будуть не лише «оглядати виробничі потужності», але нададуть нарешті підприємству серйозну підтримку, то так і буде», – написав також Андрій Садовий на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів