США інвестували цього року в економіку Львівщини майже $10 млн., – посол

16:52 14 листопада 2014 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

Як повідомили в п’ятницю «Щоденному Львову» в прес-службі ЛОДА, керівник області Юрій Турянський зустрівся сьогодні, 14 листопада, з Надзвичайним і Повноважним Послом США в Україні Джеффрі Пайєттом.

У прес-службі міської ради повідомили сьогодні, 14 листопада, «Щоденному Львову», що керівник області Юрій Турянський зустрівся сьогодні, 14 листопада, з Надзвичайним і Повноважним Послом США в Україні Джеффрі Пайєттом. У повідомленні також конкретизують:

«Впровадження в Україні реформ децентралізації влади, доля біженців з Криму та Сходу країни, енергетична незалежність та економічна співпраця із США – про це йшлося під час офіційної зустрічі Надзвичайного і Повноважного Посла США в Україні Джеффрі Пайєтта з т.в.о. голови облдержадміністрації Юрієм Турянським. Джефрі Пайєтт запевнив, що посольство США зацікавлене у поглибленні співпраці з Львівщиною. 

Зокрема, Посол запропонував організувати зустріч представників влади та бізнесу області з Американською торгівельною палатою в Україні. «З початку цього року інвестиції США на Львівщину становлять майже 10 млн американських доларів. Ця цифра може бути більшою, не зважаючи на події на Сході України», – переконаний Джеффрі Пайєтт.

Обговорюючи питання децентралізації, Джеффрі Пайєтт додав, що Львівщина повинна бути пілотною у реалізації таких державних ініціатив. «Область повинна стати лабораторією реформ в Україні», – підкреслив Посол.

Під час обговорення енергетичної незалежності України Юрій Турянський зазначив, що одним із ключових моментів у цьому питанні є збільшення кількості видобутку вугілля, зокрема, на території Львівсько-Волинського вугільного басейну. З огляду на це Львівщині зацікавлена у вивченні досвіду енергетичних компаній Америки, які мають багато напрацювань в галузі видобутку корисних копалин, зокрема і газу.

«Львівщина дуже вдячна за візит пана посла і увагу до тих труднощів перед якими постала наша держава. Ми сподіваємося на широку співпрацю, на обмін досвідом», – додав Турянський. На завершення Джеффрі Пайєтт додав, що з наступного року США планує відрядити на Яворівський полігон своїх військовослужбовців, які ділитимуться досвідом з українськими колегами».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів