Сотні ветеранів протестували у Львові проти скасування пільг і підвищення комунальних тарифів (відео)

19:05 17 квітня 2015 р.

Фото до новини


Фото: hlv.20minut.ua

У п’ятницю біля будівлі ОДА зібралися близько трьохсот людей, щоб висловити протест проти підвищення цін на комунальні тарифи і скасування пільг для пенсіонерів, інвалідів та ветеранів різних категорій.

У київській газеті «Сегодня» повідомили сьогодні, 17 квітня,

«Сьогодні у Львові біля будівлі ОДА зібралися близько трьохсот людей, щоб висловити протест проти підвищення цін на комунальні тарифи і скасування пільг для пенсіонерів, інвалідів та ветеранів різних категорій. Як передає кореспондент «Сегодня», на мітинг з'їхалися члени ветеранських організацій зі Сокаля, Дрогобича, Бродів, Червонограда, Нового Роздолу та інших міст.

Крім вимог, виписаних на плакатах – «Дайте народу жити, а не виживати», «Ні геноциду народу України!», пенсіонери просили у влади повернути мир в Україну і звернулися до мера Андрія Садового із закликом: «Припинити експерименти над Львовом і його жителями». А заступник голови Львівської обласної організації ветеранів України Петро Куцин розповів кореспонденту «Сегодня»:

«Мені 77 років, і тут зібралися такі, як я – ветерани війни, ветерани праці, військової служби та силових структур, щоб захищати права, які належать пенсіонерам згідно з Конституцією України. У нас дуже добре написаний Основний Закон, але його ніхто не дотримується – ні гарант Конституції, ні всі інші. Ми вимагаємо захистити пільги і скасувати все те, що негативно впливає на соціальний захист пенсіонерів. Народ біднішає, нам би хоч повернути рівень життя 2013 року. А ця «пародія» з проїздом, яку ввели у Львові – ми можемо користуватися пільгами тільки з 10 ранку до 16 дня». 

За словами Куцина, нещодавно, на його очах, водій грубо викидав діда з маршрутки. 77-річний пенсіонер обурюється: «Хіба це не знущання над людьми? Ми голосували за Садового, а він таке створив. Досить проводити експерименти над пенсіонерами Львова! У нашій обласній організації 172 тис. активних членів, а всього в області близько 712 тисяч пенсіонерів».

Також на мітингу звучали вимоги припинити військові дії в Україні. Куцин додав: «Ми бачили своїми очима другу світову війну. Дайте жити нашим дітям, і нехай наша країна процвітає».

Багато з пікетників обурювалися, що на нинішню пенсію неможливо прожити, доводитися на всьому економити. 70-річний Геннадій з Сокаля каже: «Останніх 30 років я пропрацював на хімкомбінаті, підірвав там здоров'я. Моя пенсія – 1847 гривень – це пільгова. Поки ми їздимо безкоштовно на залізничному транспорті, але, кажуть, що з травня відмінять і цю пільгу. Але я дивуюся навіть не високим цінам, а чому в Сокаль привозять хліб з Тернополя, а молоко – з Вінниці, чому «розгромили» все господарство на місці?».

Від влади до мітингувальників вийшов заступник голови ОДА Юрій Підлісний, який сказав: «Ми не можемо зараз змінити ситуацію, але, розуміючи її складність, уряд передбачала цілу систему субсидій для пенсіонерів, 25 мільярдів гривень, і я думаю, що це знизить соціальне напруження».

Що стосується обмеження пільг з пасажирських перевезень, то, на думку Підлісного, це введення потрібно ліквідувати. Чиновник додав: «Головна причина, чому ввели такі обмеження, це зростання цін на паливо і запчастини. Зараз ми вивчаємо проблему транспортних тарифів, і питання про часові обмеження пенсіонерів буде переглянуте». 

Після мітингу ветерани підписали резолюцію про необхідність індексування пенсій, збереженні всіх пільг, призупинення зростання цін на комунальні послуги, товари першої необхідності і направили документ чолі ЛОДА Олегу Синютку».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів