Родина біженців з Криму створила у Львові домашню сироварню (відео)

20:50 9 березня 2015 р.

Фото до новини


Фото: скріншот з «YouTube»

Переселенці, які майже без копійки приїхали до Львова, самотужки виробляють п’ять видів сиру й у них уже назбиралося майже сотня клієнтів.


Відео: «Вікна-новини» / «СТБ»

«Біженці з Криму створили у Львові домашню сироварню», – повідомив сьогодні, 9 березня, телеканал «СТБ», конкретизуючи при цьому:

«Після анексії Криму з чотирма маленькими дітьми жінка майже без копійки приїхали до Львова. Та замість жалітися, що немає роботи і грошей, почали експериментувати.

Вони створили маленьку домашню сироварню на кухонці, де й розминутися важко. Але саме вона стала новим етапом у житті подружжя переселенців з Ялти.

Там самотужки виробляють п’ять видів сиру: фета, адигейський, осетинський і 2 різновиди моцарелли. Зараз у сімейному бізнесі син за кур’єра, сам возить до Львова їхні сири.

Клієнти доправленням задоволені, а продукцїю нахваляють. Кажуть, куди їй до магазинної.

За місяць в біженки Олі назбиралося майже сотня клієнтів. Сама ради уже не давала, то ж навчила і чоловіка, колишнього гірського рятувальника та економіста за освітою.

Наразі за добу перероблть 60 літрів молока, це 10кг сиру, але хоч завтра готові розширити виробництво. Тому обов’язково подаватимуть заявку на гранд від ООН. 

Хочуть створити справжню міні-сироварню. Якщо для цього доведеться переїхати у село – не вагатимуться».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів