На «Львівській залізниці» зафіксували торік 202 крадіжки

11:45 26 лютого 2018 р.

Фото до новини


Фото: railway.lviv.ua

Керівництво «Львівської залізниці» скерувало в Головні управління національної поліції семи областей західного регіону заклик об’єднати зусилля для запобігання крадіжкам і пошкодженням залізничного майна, які становлять серйозну загрозу для безпеки руху поїздів.

Про це повідомили в прес-центрі «Львівської залізниці», де також розповіли: «За інформацією служби воєнізованої охорони «Львівської залізниці», впродовж минулого року на оперативний облік було взято 202 крадіжки майна залізниці на загальну суму 811,956 тисячі гривень. Найбільше від злодіїв потерпають господарства сигналізації і зв’язку та колії, у яких минулого року було зафіксовано 155 випадків крадіжок, які завдали збитків на загальну суму понад 318 тисячі гривень.

«Крім того, впродовж звітного періоду зафіксовано шість випадків розукомплектування рухомого складу на загальну суму 244,9 тисячі гривень, 15 крадіжок матеріалів енергозабезпечення на суму 175,1 тисячі гривень та 26 крадіжок іншого майна на загальну суму 73,230 тисячі гривень. У 2017 році залізничники стикнулися із новою проблемою – злочинці внадилися викрадати дроти контактної мережі на діючих коліях залізниці. Торік було зафіксовано 10 таких випадків, що завдали збитків на загальну суму 160 тисячі гривень», – поінформували також у прес-центрі «Львівської залізниці».

«У минулому році залізничним правоохоронцям удалося розкрити та запобігти 50 крадіжкам на загальну суму 305,015 тисячі гривень. За вчинення протиправних дій торік було затримано 32 особи. Загалом у 2017 році було здійснено 732 виходи для патрулювання парків станцій, локомотивних, вагонних депо, складів та місць відстою рухомого складу, проведено 364 рейди з охорони рухомого складу, майна та обладнання залізниці, у яких було задіяно 867 стрільців воєнізованої охорони та 173 працівники національної поліції», – розповіли також у прес-центрі «Львівської залізниці».

«Стрільці воєнізованої охорони спільно з працівниками причетних служб магістралі та правоохоронцями здійснили 127 перевірок пунктів прийому металобрухту, зафіксувавши кілька фактів приймання на брухт деталей та майна залізниці. Залізничники наголошують, що матеріальні втрати, яких зазнає магістраль від протиправних дій зловмисників, це лише один аспект серйозної проблеми, адже крадіжки та пошкодження елементів залізничних конструкцій, приладів чи рухомого складу, які злодії зазвичай цуплять задля копійчаної наживи, можуть стати причиною аварій і призвести до людських жертв», – повідомили також у прес-центрі «Львівської залізниці».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів