Об’єднані тергромади на Львівщині обіцяють платити бухгалтерам від 3 до 4 тисяч гривень

16:47 27 травня 2016 р.

Фото до новини

Головному бухгалтеру в Грабовецькій об’єднаній територіальній громаді обіцяють платити від трьох до чотирьох тисяч гривень зарплати. Проте за п’ять місяців на цю посаду не зголосився ніхто.


Відео: Львівський прес-клуб

Про це сьогодні, 27 травня, під час інтерв’ю-прес-конференції на тему:

«Як і скільки заробляють та на що витрачають кошти нові об'єднані територіальні громади на Львівщині?», повідомив заступник голови Грабовецької об’єднаної територіальної громади Богдан Ковальський.

- У нас передбачено штатом чотири бухгалтери. Але є тільки два. Відкрита вакансія на посаду головного бухгалтера. Але ніхто не погоджується змінити свою роботу без клопотів з меншою зарплатою, на роботу з клопотами з трохи більшою, - каже він.

Заступник голови Грабовецької об’єднаної територіальної громади озвучив, скільки готовий платити фахівцям. 

- У звичайного бухгалтера на руки буде 2800, а головному бухгалтеру передбачено від 3 до 4 тисяч гривень, - каже Богдан Ковальський.

Головний бухгалтер Новострілищанської об’єднаної територіальної громади  Любов Дейнега підтвердила, що відчуває велику нестачу кадрів.

- На початку нас працювало всього шість осіб: голова, я, та землевпорядники. Тим більше, що прогнозували, що громада нечисельна і неперспективна.  Тож залучити хороших спеціалістів було майже неможливо, - каже вона.

Проблему вирішили тим, що пообіцяли хорошу зарплату і дотримали свого слова.  

- У нас сьогодні є три бухгалтери: головний бухгалтер, один спеціаліст і один бухгалтер відділу освіти. Ще є керівник фінансового управління. Головний бухгалтер має ставку 1723 гривні. Плюс доплата за ранг і вислугу. І ще депутати визначили, що мені треба дати премію – 100 відсотків від зарплати. У звичайних бухгалтерів такі самі ставки, тільки премія – всього 50 відсотків, - Любов Дейнега каже, що зарплати чиновників оприлюднюють в громаді і обговорюють. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів