Німецькі експерти консультують «Львівелектротранс», – Львівська торгово-промислова палата

15:49 23 грудня 2015 р.

Фото до новини

Цього року завершується проект «Business in Malopolska – Partnership Network», який допоміг зреалізувати шістьом українським підприємцям їхні бізнесові проекти.


Відео: Львівський прес-клуб

Про це сьогодні, 23 грудня, під час прес-конференції «Ризики для мікро, малого і середнього бізнесу у 2016 році. Як їх мінімізувати», яка відбулася у Львівському прес-клубі, повідомив начальник управління з питань комунікації, координатор програми «Business in Malopolska – Partnership Network» Юрій Булик.

- За результатами цього проекту було подано 60 заявок з українського боку. І ми допомогли шістьом підприємцям знайти те, що вони шукали. Це був збут соняшникової олії в Польщі. Одному з підприємців допомогли експортувати печиво з Польщі. Одна з компаній львівських відкрила своє представництво у Кракові. І кілька дрібних підприємців знайшли собі партнерів, - каже він.
За його словами, хоча проект завершується, підприємці можуть і надалі подавати заявки на сайті Львівської торгово-промислової палати. І їм намагатимуться допомогти.

Начальник управління міжнародних економічних зав’язків, віце-президент Львівської ТПП Володимир Коруд зауважив, що експерти прогнозують тяжкий економічний 2016 рік.
- Знаючи, що не така вже й успішна буде економіка у 2016 році, знаючи, який нас чекає рік, ми мусимо готуватися до складного економічного життя, - каже він.
За його словами, саме тому при Львівській торгово-промисловій палаті працює шість комітетів. Це – комітет зовнішньоекономічної діяльності, комітет з питань агропромислового комплексу і продукції харчування, комітет з питань туристичного та ресторанного бізнесу, комітет з питань інновації промисловості, комітет з питань екології та енергоефективності і комітет з питань легкої промисловості.

- Оця наша проактивність дає нам змогу зробити кілька кроків уперед. Щоби коли ми будемо виходити на інший рівень, ми були хоча би частково готові. Ми починали проект в сфері екології ще у 2008 році. І тоді ними цікавилися лише науковці та волонтери-екологи. А зараз наші семінари збирають практичних підприємців у сфері екології та заробляють на цьому гроші. Так само кілька років тому ми почали працювати у сфері енергоощадності, - каже Володимир Коруд.

За його словами, один з цікавих проектів, який є зараз при торгово-промисловій палаті, це – німецька служба старших експертів.
- Це проект, який частково фінансується урядом Німеччини і дає змогу залучати активних колишніх працівників німецького бізнесу як консультантів для українських підприємців. Їхні послуги оплачує німецький уряд. А компанія відповідає за те, щоб він мав де жити і за що жити, - каже він.
Так, за його словами, такий експерт працює в «Львівелектротрансі».


Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів