Лише в одному регіоні України вимикають енергопостачання споживачам

21:02 17 квітня 2024 р.

Фото до новини

Енергетики роблять усе можливе, щоб графіки не довелось застосовувати.

Про це сказав голова Держенергонагляду Руслан Слободян в ефірі телемарафону «Єдині новини», пише DailyLviv.com

За його словами, найскладніша ситуація в енергосекторі наразі залишається на Харківщині – це єдиний регіон, де діють відключення споживачів. В інших областях передумов для обмеження електропостачання на сьогодні немає. Енергетики роблять усе можливе, щоб графіки не довелось застосовувати.

Читайте також18 квітня в Україні обмежать енергопостачання​​ промислових споживачів

"Унаслідок нещодавніх масованих ракетно-дронових атак ворога об’єкти енергетики зазнали значних пошкоджень. Де є можливість, енергетики проводять аварійно-відновлювальні роботи.

Зокрема, відновлення пошкоджених потужностей енергосистеми України відбувається одночасно за кількома напрямами: паралельно з аварійно-відновлювальними роботами розглядається створення розосереджених маневрових потужностей – невеликих електростанцій. Такі об’єкти малої генерації насамперед будуть використовуватися для живлення об’єктів життєзабезпечення та критичної інфраструктури. «Це різні установки, наприклад, газотурбінні та газопоршневі станції, відновлювані джерела енергії, біогазові установки тощо. Тобто всі наявні на сьогодні технології, які можна залучити. Енергетики намагатимуться створити такі потужності ще до початку осінньо-зимового періоду. Але для забезпечення їх достатнього обсягу потрібен час, враховуючи довготривалий процес виготовлення енергообладнання», - сказав Руслан Слободян.

Також Руслан Слободян наголосив на важливості посилення захисту об’єктів енергетики. «Для захисту таких об’єктів нам потрібно значну кількість систем протиповітряної оборони», – зауважив він.

Крім того, він закликав українців економно споживати електроенергію у вечірній пік навантаження з 19:00 до 22:00. «Це дасть змогу значно зменшити навантаження на нашу енергосистему, оскільки саме високоманеврові потужності зазнали найбільших пошкоджень», – зауважив він.

Читайте такожЛьвівобленерго перелічило електроприлади, які не треба вмикати з 19:00 до 22:00

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів