Львівська облрада дала добро на видобуток сланцевого газу на Олеській площі

21:41 3 жовтня 2013 р.

Фото до новини

На сесійному засіданні 3 жовтня за відповідне рішення проголосували 66 депутатів із 95-ти присутніх – за 59-ти мінімально необхідних.

Про це повідомляє «Тиждень.ua». Інформує також, що не голосували за це рішення депутати від фракції ВО «Свобода», а розгляд цього питання тривав близько шести годин.

І додає, що депутатів закликав підтримати угоду міністр палива, енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький, який зокрема стверджував: «Уряд робить величезні зусилля, щоб інвестори прийшли на нашу землю. І врешті вони прийшли. Ми з вами творимо історію».

Своєю чергою, керівник департаменту економічного розвитку Львівської ОДА Денис Шмигаль запевняв, що вона повністю підтримує проект угоди з американською компанією «Chevron» щодо Олеської площі. Однак під час внесення пропозицій до рішення про погодження угоди до сесійного залу обласної ради зайшли шість жінок, які почали вигукувати гасла проти сланцевого газу: «Ганьба зрадникам народу!», «Сланцевий газ – другий Чорнобиль!».

Відтак один з депутатів запропонував поставити питання на голосування у цілому. Заступник голови облради В. П’ятак прислухався до неї, а обласна рада більшістю голосів підтримала сланцеву угоду.

Нагадаємо, що, як повідомляв «Щоденний Львів», депутати фракції ВО «Свобода» блокували сьогодні трибуну Львівської обласнаї ради, вимагаючи, щоб представник «Chevron» спростував інформацію про вимагання цією партією 450 тисяч доларів хабара від американської компанії за погодження угоди про видобуток вуглеводнів.

dailylviv.com 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів