«Львівгаз» хоче підвищити тарифи на 30%

11:10 12 листопада 2014 р.

Фото до новини


Фото: lvivpost.net

Прес-служба компанії виправдовується – оскільки за останні 10 місяців в області спожито на 17% менше блакитного палива порівняно з аналогічним періодом минулого року, вона недоотримала приблизно 105 млн. грн доходу.

Найближчим часом треба підвищити тарифи на газ на 30%, оскільки відбувається інфляція і полородчання основних матерілів, які ПАТ «Львівгаз» закуповує для роботи. Про це заявив голова правління ПАТ «Львівгаз» Володимир Зленко. 

Прес-служба компанії інформує, що оскільки за 10 місяців 2014 року у Львівській області було спожито на 17% менше газу порівняно з аналогічним періодом минулого, ПАТ «Львівгаз» недоотримав приблизно 105 млн грн доходу від транспортування та постачання газу.

«Падіння обсягів споживання блакитного палива може призвести до негативних наслідків для газової галузі регіону. Адже впродовж року ціна природного газу виросла на 60%, а тариф на його транспортування лише на 20%. Така різниця разом зі зростанням цін на основніматеріали може спричинити гальмування виробничих процесів на ПАТ «Львівгаз», що у свою чергу поставить під загрозу безпеку газопостачання у області», – пояснив Володимир Зленко.

За його словами, на ситуацію на підприємстві також впливає «інфляційні процеси і різке зростання цін на основні матеріали». Наприклад, за 10 місяців цього року на 50% зросла вартість труб, майже на 30% – ціна сипучих матеріалів та побутових лічильників; шафо-регуляторних пунктів – до 90% та на 60% – вартість паливно-мастильних матеріалів.

«Щоб компанія змогла в повному обсязі виконувати покладені на нас функції із забезпечення безперебійного та безаварійного постачання газу споживачам Львівської області, потрібно найближчим часом підвищити тариф на транспортування газу приблизно на 30%», – наголосив Володимир Зленко.

За його словами, якщо Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг не затвердить нові тарифи на транспортування та постачання природного газу, «то це може призвести до серйозних проблем в газовій галузі Львівщини. Адже погіршення фінансового стану підприємства поставить під загрозу виконання програми з модернізації та ремонту газопроводів, експлуатацію газової мережі, а також збереження робочих місць», інформують в компанії.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів