Компанія «Atlasjet України» відкрила перший рейс «Київ-Львів» (відео, оновлено)

15:10 18 червня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

На літак «Airbus A320», який вміщає 150 пасажирів економ класу і вісім – бізнес-класу, було продано лише близько 50 квитків.

Сьогодні, 18 червня, у Міжнародний аеропорт «Львів» імені Данила Галицького прибув перший рейсовий пасажирський літак компанії «Атласджет Україна» за напрямком «Київ-Львів». Регулярний рейс авіаперевізник, який базується у Львові, виконав вперше. В подальшому компанія планує здійснювати польоти сім разів на тиждень.

Авіарейсом із Києва також прибув й міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський, який наголосив, що початок польотів «Атласджет Україна» дасть старт для виходу нових авіаперевізників на український ринок. Міністр зазначив на прес-конференції: «За декілька місяців цього року спільними зусиллями ми змогли упорядкувати нові правила, які дозволили відкрити українське небо і нові напрямки для авіакомпаній. Уряд України повністю підтримує розвиток конкуренції в авіапросторі, політику зменшення цін для пасажирів, а також щоб перельоти були більш якісними та безпечними».

Подальші перспективи аеропорту «Львів» також відмітив й голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка, який наголосив:

«Ми насправді знаємо і розуміємо, що зараз складна економічна ситуація. Але хто сказав, що в таких умовах не можна писати історію успіху. І власне сьогоднішній день – це сторінка успіху аеропорту, Львова та області.

Ми маємо багате і динамічне місто, перспективний аеропорт і авіакомпанію з великими амбіційними планами. І завдання області – це вибудувати цю синергію і скерувати в потрібне русло. Туристичний бізнес має значний потенціал та позитивну динаміку. І це власне ми повинні використати для того, щоб привабити нових авіаперевізників».

Львівський аеропорт буде базовим для авіакомпанії «Атласджет Україна», яка здійснюватиме міжнародні та внутрішні рейси зі Львова та інших міст України. Окрім регулярних, перевізник готується здійснювати чартерні програми до популярних курортів Туреччини, Чорногорії та Єгипту.

Як розповів керівник «Атласджет Україна» Сергій Підгородецький, компанія цьогоріч планує здійснювати перевезення за маршрутами Львів-Мадрид, Львів-Москва, Львів-Неаполь, Львів-Дортмунд, Львів-Тбілісі. Керівництво компанії вже підтвердило своє бажання та можливість здійснювати регулярні рейси за 29 напрямами, серед яких країни Європи, СНД та Закавказзя. Окрім міжнародних, перевізник виконуватиме і внутрішні рейси між Львовом, Києвом, Одесою і Харковом.

Про це повідомили сьогодні, 18 червня, «Щоденному Львову», в прес-службі обласної державної адміністрації. Раніше в прес-службі міської ради розповіли в четвер:

Міжнародний аеропорт «Львів» відкрив новий регулярний авіарейс «Київ-Львів-Київ». «Та це – лише початок», – зазначив генеральний директор Авіакомпанії «Атласджет Україна» Сергій Підгородецький.

Найближчим часом планують запустити ще один новий рейс – до Одеси. Міський голова Львова Андрій Садовий повідомив із цього приводу:

«Місто лише сприятиме приходу нових авіакомпаній, в тому числі – і лоукостерів. Я пам’ятаю, рік тому прекрасні літаки «Атласджет» стояли тут на летовищі і просилися в небо. Сьогодні ми врешті маємо цей перший рейс, хоч із запізненням у рік.

Компанія пройшла через дуже складні випробування. Міністр Андрій Пивоварський насправді перейнявся цією проблемою. Дай Бог, щоб сьогодні стало початком стабільної роботи, щоб будь-яка компанія світу, яка має бажання літати, могла робити це автоматично, без будь-яких труднощів.

Ми самі створюємо собі мільйон проблем, які потім дуже переконливо перемагаємо. Та їх можна просто не створювати, і просто працювати. Головне завдання влади – це не заважати людям працювати. Тоді все буде гаразд».

Своєю чергою, міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський відзначив: «За декілька місяців цього року ми змогли дійти до того моменту, коли врешті впорядковано авіаційні правила, які дозволили розкрити українське небо та створити нові напрямки для нових авіакомпаній. Маємо надію, що цей перший рейс буде початком великої традиції, приходу нових авіаперевізників на український ринок». 

Як додав Андрій Садовий, місто зацікавлене у кожному туристі, який приїжджає. І саме співпраця з туристичним бізнесом може дозволити залучити до Львова нових авіаперевізників. Міський голова також розповів:

«Коли ми спілкувались з міністром перед призначенням сьогоднішнього керівника летовища, ми піднімали питання, що керівник має бути персонально зацікавлений у збільшенні кількості рейсів. Звісно ж, авіакомпанія має межу, нижче якої опуститись не може. І це зрозуміло, тому що паливо їм ніхто безоплатно не надає. Але тут важливою є співпраця з туристичним бізнесом, який може надавати готельні номери за 30% вартості, чи організовувати прийом туристичного маршруту значно дешевше. Щоб, грубо кажучи, за одну тисячу грн можна було злітати до Львова і зі Львова і отримати ще 2-3 ночі у самому місті.

Зараз ми дуже активно над цим працюємо. По-перше, з’явилась авіакомпанія тут, на місці, з якою можна буде працювати. Як правило, міста завжди мають свої домашні компанії. Я хотів би, щоб такою для нас була «Атласджет».

Ми дійсно зацікавлені в кожному туристі, який приїжджає до Львова, тому що він залишає під час свого перебування 300-400 доларів. Це нові робочі місця у Львові. Тому ця співпраця буде максимально активною».

Раніше в агенції «ЛІГАБізнесІнформ» розповіли в четвер:

«Сьогодні, 18 червня, компанія «Atlasjet України» запустила перший рейс з Києва (аеропорт Жуляни) до Львова. Тривалість перельоту – близько години.

Його здійснюють на літаку «Airbus A320», який вміщає 150 пасажирів економ класу і вісім – бізнес-класу. Однак на перший рейс компанія продала лише близько 50 квитків.

При цьому вартість квитка в один бік – 1100 грн з харчуванням на борту.

Державіаслужба видала на своєму минулому засіданні компанії «Atlasjet України» дозволу на польоти за шістьма маршрутами: Львів-Москва, Львів-Мадрид, Одеса-Москва, Херсон-Стамбул, Запоріжжя-Стамбул, Київ-Кутаїсі. Регулярність всіх рейсів – сім разів на тиждень.

«Atlasjet України» поки що запустила тільки рейс Київ-Львів. Подальші плани авіаперевізник оприлюднить після наступного засідання Державіаслужби, яке заплановане на кінець червня.

Про це повідомили сьогодні, 18 червня, в агенції «ЛІГАБізнесІнформ».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів