Гірники зі Львівщини вимагали припинити закупівлі вугілля за кордоном

18:00 19 лютого 2018 р.

Світлина з архіву

Світлина з архіву
Фото: socportal.info

Голова Львівської територіальної організації профспілки працівників вугільної промисловості України Олег Турчин нагадав: «У нас є на своїй землі рідне вугілля».

Голова Львівської територіальної організації профспілки працівників вугільної промисловості України Олег Турчин заявив сьогодні, 19 лютого: «В Україні склалася абсурдна ситуація – коли йдуть закупівлі вугілля за кордоном, а свої власні шахти ніхто не розвиває та галузь бідує. Виявилося, що нашій країні наше вугілля не потрібне».

Олег Турчин пояснив: «Наше вугілля ми за 600 кілометрів від Львівської області до Трипілля возили, постачали на «ДТЕК Західенерго», але держава вирішила закуповувати вугілля за кордоном. У мене пропозиція така: прийняти рішення – зобов'язати ТЕС перевести блоки з антрациту на газове вугілля. Це створить передумови для розвитку української вугільної промисловості»

Голова Львівської територіальної організації профспілки працівників вугільної промисловості України також запевнив: «Немає ніякої необхідності їхати за вугіллям до Російської Федерації або Сполучених Штатів Америки, якщо в Україні – величезні запаси вугілля газової групи. У нас є на своїй землі рідне вугілля. Лише потрібно розвивати видобуток».

Своєю чергою, голова Селидівської територіальної профспілкової організації Володимир Манич заявив: «До чого ми ведемо людей? Хто дасть відповідь, як будемо жити? Шахтарі жебраки. У нас чотири дні вже мами приносять дітей і просять годувати і одягати, бо чоловік не може заробити. Нам обіцяли вісім мільйонів гривень. Їх немає, на розвиток гроші не виділяються, як же ми збільшимо видобуток? Кирками і молотками? Як же ми топчемося по таким багатствам, а закуповуємо вугілля за кордоном. Наші вимоги – виплата заробітної плати та підвищення тарифних ставок».

Про це поінформували сьогодні, 19 лютого, в агенції «Українські новини», де також розповіли: «Представники профспілкових осередків вугільної галузі впевнені, що однією з ключових проблем є недостатнє фінансування вугільної галузі та відсутність коштів на розвиток шахт, їх модернізацію. Минулого тижня (14 лютого) на знак протесту шахтарі Державного підприємства «Селидіввугілля» перекрили автомобільну дорогу, що веде в Курахове, Мар'їнку і Красногорівку (Донецька область). Вони вимагали виплати заборгованості по заробітній платі та створення умов для стабільної роботи шахти».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів