Будівництво сміттєпереробного комплексу у Львові розпочнуть у другій половині року

19:55 18 квітня 2018 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

У міськраді запевнили: «Концепція переробного комплексу базується на засадах максимального зменшення обсягів та, найголовніше, залишкового об’єму перероблених відходів».

У прес-службі Львівської міськради повідомили сьогодні, 18 квітня: «З початку 2018 року Львівське комунальне підприємство «Зелене місто» здійснило низку заходів, аби проект по будівництву сміттєпереробного заводу на вулиці Пластовій, 13 реалізували. Фактично, роботи розпочалися після ухвалення рішення про надання земельної ділянки на вулиці Пластовій для будівництва сміттєпереробного комплексу під час сесії Львівської міської ради».

«Після виділення земельної ділянки 19 лютого було оголошено тендер з розроблення проектної документації для будівництва механіко-біологічного комплексу, 2 березня було вперше оприлюднено детальний план проекту. Нещодавно, 27 березня, відбулось підписання договору з переможцем тендеру – ТзОВ Інститут проектування «Комфортбуд» – та проведено зустрічі та презентації заводу мешканцям Кривчиць та Знесіння», – поінформували також у міськраді.

У міськраді запевнили: «Зустріч із громадою відбулась 25 березня. Під час неї директор ЛКП «Зелене місто» презентував технології переробного комплексу для Львова та Комплексної стратегії поводження з твердими побутовими відходами. Мешканцям детально розповіли про концепцію і технологію, а також пропоноване місце розташування майбутнього переробного комплексу. Також була презентована «Комплексна стратегія вирішення питання ТПВ у Львові» і процедура, передбачена законодавством, для проектування та погодження такого комплексу».

У ЛМР стверджують: «Концепція переробного комплексу базується на засадах максимального зменшення обсягів та, найголовніше, залишкового об’єму перероблених відходів, які мають відправлятися на захоронення; відсортувати ресурсоцінну вторинну сировину та зменшити біологічну активність органічних відходів, а також передбачити можливість виробництва твердого умовного палива. Завод буде базуватися на механіко-біологічній переробці відходів, проект реалізують за найкращими європейськими стандартами, зокрема, екологічними стандартами. Роботи планують розпочати у другій половині 2018 року».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів