Аеропорт «Львів» запроваджує платне паркування автомобілів

08:33 18 вересня 2013 р.

Фото до новини

За місяць безкоштовною для автомобілістів буде тільки 15-хвилинна стоянка біля аеровокзалу.

Сьогодні на офіційному сайті аеропорту «Львів» серед послуг, які надає аеропорт, ще зазначене безкоштовне паркування. Але вже за місяць львів’яни і гості міста втратять можливість безкоштовно припаркувати своє авто під аеровокзалом. Тут монтують  автоматизовану систему паркування – на в’їзді та виїзді з аеровокзальної площі. Автоматичний  шлагбаум видаватиме талон з часом заїзду. А паркомат, через який можна буде оплатити паркування на аеровокзалі, буде розташований в терміналі.

За словами Романа Гонтарєва, директора ДП «Міжнародний аеропорт «Львів» ім. Данила Галицького», за допомогою цієї системи аеропорт намагається зменшити кількість порушень правил дорожнього руху, а також заробити додаткові кошти.

«Ми прийняли це рішення, тому що аеропорт має заробляти не лише на авіаційній діяльності, але й на інших сферах. Це стосується будь-якого бізнесу в аеропорту. Якщо бізнес використовує нашу інфраструктуру, то ми маємо отримати свої відсотки. Це нормальна практика, яка застосовується у світі», - впевнений Роман Гонтарєв.

При цьому додав, що перші 15 хвилин паркування будуть безкоштовні. На його думку, цього часу достатньо, аби пасажира забрало викликане ним таксі чи приватний автомобіль. Скільки коштуватиме година паркування – директор аеропорту ще не знає.  Тариф на паркування встановлює Львівська міськрада.

«Ми подали документи в міськраду щодо затвердження тарифів і чекаємо, коли міськрада це зробить», - каже Гонтарєв.

Загалом біля аеровокзалу передбачено 850 паркувальних місць. З часу початку його роботи  жодного разу вони не були заповнені повністю. Ймовірною причиною, через яку керівництво аеропорту встановлює шлагбаум, є боротьба між «своїми і чужими» таксистами. Адже аеропорт має офіційного оператора таксі, який надає пасажирам транспортні послуги і платить летовищу гроші за оренду території. А «заїжджі» таксисти ставили свої авта безкоштовно, і жодного впливу на них ані аеропорт, ані оператор таксі досі не мали.



Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів