15 жовтня на Львівщині планують відкрити найбільший на заході України елеваторний комплекс

12:09 26 вересня 2014 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

Як повідомили в прес-службі облдержадміністрації, зерносховище в селі Мостиська Другі матиме потужність 100 тисяч тонн одночасного зберігання зерна.

Як повідомили в прес-службі Львівської облдержадміністрації, перший заступник її голови Йосиф Ситник відвідав будівництво у селі Мостиська Другі (Мостиського району) найбільшого на Західній Україні елеваторного комплексу, який планують відкрити 15 жовтня. В повідомленні також зазначено:

«Елеватор матиме потужність 100 тисяч тонн одночасного зберігання зерна. До прикладу, потужність всіх елеваторів Львівщини складає 700-800 тисяч тонн.

Метою поїздки Йосифа Ситника було ознайомленням із ходом робіт на будівництві та співпраці підприємства із місцевою та обласною владою. «Ми не повинні пхати палки в колеса інвесторам. У мене була плідна розмова із заступником директора ПАТ «Компанія «Райз», що входить до агрокомпанії «UkrLandFarming», Олегом Гришком щодо питання: чи місцева влада не заважає бізнесу? На що мені булла дана однозначна відповідь, що ні – все добре», – зазначив перший засутпник голови ОДА.

Комбікормовий та елеваторний комплекс зводить агрокомпанія «UkrLandFarming». Обладнання на підприємстві встановлено канадійського виробництва фірми IGI, максимально енергозберігаюче та екологічно чисте, оснащене для цього необхідною кількістю фільтрів. Комплекс орієнтований на зернові та олійні культури, кукурудзу. За словами Олега Гришка на будівництві підприємства задіяно 150-200 робітників. Після його відкриття на роботу планується влаштувати понад 100 працівників – ставка робитиметься на місцеві кадри.

Також під час робочої поїздки у Мостиський район перший заступник голови ОДА відвідав пункт пропуску через державний кордон України та Польщі «Шегині». Йосиф Ситник поспілкувався із керівництвом пункту пропуску та громадянами, які перетинали кордон у напрямку Польщі та України.

«Станом на 17-ту годину в середу черг не було, – розповів Йосиф Ситник, – до 20 авто в обох напрямках. За словами громадян середній час перетину кордону 20-25 хв. Скарг чи нарікань на роботу митників та прикордонників люди не висловлювали. Говорили, що поступово митниця змінюється в кращий бік порівняно із минулим роком, персонал ставиться з повагою до людей. Хочеться вірити в це щиро, якщо в кого є зауваги до митних органів інформуйте ОДА».

Йосиф Ситник звернувся до керівництва пункту пропуску сприяти перетину кордону українським волонтерам, які допомагають армії».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів