Архів новин

Караюча десниця Садового

Вікна генерального штабу Садового споглядають у запиленій задумі пам’ятник Грушевському. Так чином штабісти на чолі зі своїм лідером надихаються державницьких ідей та бажанням всюдиприсутньо боротись з негараздами, що обсіли улюблену львівську громаду. Двері генерального штабу Садового дивляться у розтрощені двері квартири навпроти. Квартири розбомбленої військами Буша та його союзниками. Коридор будинку обтягнутий зеленою плівкою. Ремонт. Тепло. Тане сніг. У будинку протікає дах. Куди дивиться Самопоміч? Самопоміч сидить у крутому офісі. Зі пастельними стінами, іконами, та антикварними лампами на стелі та незайманими шкільними стільцями. Багато приміщень. Багато людей. Швейцар біля дверей. Телевізор Samsung вкритий пилом. Аура таємничості, що висить у даному приміщенні, уподібнює звичайну львівську квартиру на місце зібрання якоїсь секти, на каюти літаючої тарілки, або ж на якусь заборонену лабораторію, в якій провадяться досліди над створення суперлюдей – самопомічників XXI століття.
В імпровізованому прес-залі сидять три богатирі. На коні Альоші Поповича сидить Садовий Андрій Іванович, медіамагнат у білій сорочці та чорному костюмі. На коні Добрині Нікітича – Михайло Дорошенко. Він же радник Президента. Він же редактор „України молодої”. Він же „Лицар помаранчевої революції” ІІІ-го ступеня. Він же однофамілець і одноіменник тричі гетьмана України, героя відомої пісні. На ньому помічені чорні мешти з гострими носами, чорні спортивні штани, та помаранчевий спортивний светр. Без коментарів.
Коня Іллі Муромця осідлав нардеп і поет Володимир Цибулько. Щоправда, його Садовий вперто чомусь називає ВолодимИром. ВолодимИр Муромець у чорних джинсах і чорному, облягаючому гольфі, що яскраво вирізняє його живіт на фоні інших частин його тіла. Пресові ділянки тіл Дорошенка та Цибулька виконують фігури олімпійської програми з синхронного плавання.
Надамо слово героям помаранчевих билин і пісень. Цибулько розказує про політику так, ніби розповідає анекдоти чи якісь бувальщини десь на березі Дніпра. Під приємний акомпанемент ухи, сто грам та м’якого теплого вітерця. Чисте небо. Гарний настрій.
Приміщення Самопомічі йому видається набагато світлішим ніж прес-центр ЗІКу, а НСНУ набагато випереджає януковичів у рейтингах всенародної довіри. А через тиждень він розповість хто виграє мерські вибори. Назве точні відсотки, цифри, букви і звуки. Звуки переможців. Аби тільки явка виборців не провалилась. Аби тільки не впав вазонок. А доктор Плейшнер не проковтнув ампули з отрутою.
Під час цієї веселої промови, Дорошенко довго дивиться в одну точку у вікні Самопомічі. На небо. Або ж туди, де стоїть гарний будинок у якому ніхто не живе. Його фейс вільного борця з перманентними атаками зеленого змія, щоранку підбадьорює до нових звершень Президента Ющенка. Вм’ятина на чолі у вигляді букви V надихає Садового на 55% відсотків голосів виборців. V! Victory! Перемога!
Дорошенко впевнено говорить про перемогу НСНУ, оскільки українське суспільство увійшло у фазу осмисленого вибору. Садовий похмуро дивитись, кліпає очима. Нервується. Ремонт. Хтось вперто свердлить стіну. Потім довбе її молотом. У квартирі розходяться хвилі наче від ядерного вибуху. Садовий нервується ще більше. Хтось намагається прорубати вікно у мери. Самопоміч невпинно допомагає львів’янам вирішувати їх проблеми.
Садовий хоче 55 відсотків. Садовий схожий на маленького Володю Ульянова своїми русявим кучерями та очима непобаченого мною кольору. Він чомусь ображений, надутий. У нього оскома. Він наївся кислих яблук чи випив виноградного соку. У нього печія? Що робить Самопоміч!? Садовий напружений. Зараз би не завадив масаж доктора Березюка.
У нього якийсь закумарений погляд. Перед прес-конференцією можливо хтось, щось і десь запоров. Він втомлений. Дорошенко намагається мухобійкою відігнати від себе набридливу політрекламу. Каже, що залишилось потерпіти лише тиждень. Потрібно тугіше затягнути паски на вухах та очах. Цибулько намагається знайти рештки політреклами під своїми нігтями. Садовий нервується. П’є воду, витончено відставляючи мізинчик. Вода якась недобра. Він скривився від одного ковтка. Куди дивиться Самопоміч?
Садовий врік Тягнибока. Взяв його своєю відкритістю та сюрреалістичною програмою, довгою та відвертою розмовою у кінотеатрі „Київ”. На Порайка йому наплювати. На дебати з ним не піде. Не хоче з ним говорити. Тому що Порайко брудний. Він з ним поговорить після 26 березня. З ним поговорять відповідні органи.
Радник президента Михайло Дорошенко перебуває з іншим радником Президента Василем Куйбідою у нейтральних стосунках. Двійники і клони НЕ ПРОЙДУТЬ! Тому що у Львові свідомий електорат.
Садовому також набридли клони. Ці відходи суспільства з гіпертрофованим шлунком для перетравлення доларової біомаси. Садовий конкретно знає про конкретних замовників чорних клонів та піару. Знає. Але не хоче зараз про них говорити. Не хоче робити їм реклами. Відомо тільки те, що ці люди стануть народними депутатами. А більше і не треба про них знати. Він їх знає, бо Львів маленьке місто. Компактне. Велике село. Після виборів відповідні органи ними займуться.
Вчора він переглядав особисту справу студіка політєху Садового Андрія Степановича. Відповідні органи повинні звернути на нього увагу. МИ припинемо їх методи. МИ їх покараємо. Після виборів. Усі функції міліції та прокуратури буде виконувати всюди присутня та всемогутня Самопоміч. Самопоміч – караюча десниця Господа Бога!
Бідна журналістка з Люкса м’яким голосом задає своєму шефу запитання так, ніби це співають солов’ї в епохальній картині „Вишневого садочку”. В неї сьогодні день народження. Їй подарують квіти. Але це буде згодом.
Поки що, Садовий говорить про бумеранги чорного піару, які влушпашать по голові тому, хто їх запустив. Цибулько відзначив активізацію кримінальних структур у Львові. „Не дай бог, щоб пролилась кров” – сказав він. „Не дай бог” – прошепотіла люксова журналістка.
Садовий злий. Праведний гнів у його правиці. Він буде бити ним по руках фальсифікаторів. У нього скептичний, зверхній погляд. Він – Суперстар! Бетмен!
Прес-конференцію закінчено. Дарують квіти іменинниці. Три богатиря відходять до Мерседесу зі знаками 333-36 К. Садовий, як істинний аристократ їсть яблуко, тримаючи його великим та середнім пальцем правої руки. Ідилія!!!

P.S. Постліричний відступ. Не розумію і розумію Садового. Його не люблять. Краще. Його НЕНАВИДИТЬ усе місто. З його грошима, плюнути на ту всю фігню. Поїхати на Ямайку. Ходити босяка. Курити траву. Купатись в океані. Кохатись на пляжі. Ловити рибу. Дивитись як Івасик пісяє під пальму. Засмагати під теплим сонцем. Насолоджуватись життям. Не боятись, що тебе хтось пристрілить. І фіг його зна, чи хтось на похоронах скаже добре слово. І чи взагалі прийде.

Вголос

Всі новини випуску 
  • На Львівщині діє 74 початкові мистецькі школи

    Станом на 2013 рік на Львівщині діє 74 початкові мистецькі школи. Про це 29 серпня на прес-конференції повідомила директор департаменту з питань культури, охорони культурної спадщини та культурних цінностей Львівської ОДА Наталія Гамкало. За її словами, з 74 шкіл 41 – музична школа, 27 – мистецьких,...


  • 85 "швидких допомог" для Львівщини за 1,5 року

    Львівська область до кінця 2013 року і у 1-ому кварталі 2014 року отримає 85 нових автомашин. Про це сказала міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова в рамках робочої поїздки до Львова. Під час зустрічі із медичним персоналом Р.Богатирьова оглянула систему екстреної (швидкої) медичної допо...


  • Нова лабораторія у НУ "Львівська політехніка"

    2 вересня відбудеться відкриття нової сучасної лабораторії програмування для вбудованих та мобільних платформ на кафедрі програмного забезпечення Інституту комп'ютерних наук та інформаційних технологій Національного університету “Львівська політехніка”. Торік Львівський кластер інформаційних техноло...


  • Львів'янин Роман Мартиненко – чемпіон і рекордсмен світу з пауерліфтингу серед юніорів

    23-річний уродженець Нового Роздолу, а нині представник армійського спорту Львівщини Роман Мартиненко успішно виступив на чемпіонаті Світу з пауерліфтингу серед юніорів в м. Кіллен (США). Роман Мартиненко переконливо переміг у ваговій категорії до 83 кг, встановивши новий рекорду світу в жимі лежачи...


  • Обiйти обмеження готiвкових розрахункiв в Україні можна шляхом передання прав вимоги

    Обiйти обмеження готiвкових розрахункiв, що вводиться з 1 вересня, українцi зможуть, зокрема, шляхом передання прав вимоги, вважає адвокат юридичної компанiї "Алєксєєв, Боярчуков i партнери" Єгор Штокалов. "Наприклад, хтось винен певну суму грошей покупцевi, який укладає з продавцем договiр купiвлi...


  • Янукович не їздив "магістраллю" Львів-Тернопіль

    Президент України Віктор Янукович заявив, що в Україні в 2014 р. почнеться повне оновлення всіх міських та магістральних доріг. Про це Янукович заявив в інтерв'ю українським телеканалам, яке було показано на каналі "1+1". "2014 стане роком, коли ми почнемо оновлювати міські дороги. У всіх областях....


  • Україна зменшуватиме обсяги споживання російського газу

    Президент України Віктор Янукович заявив, що країна продовжить рухатися шляхом диверсифікації енергоресурсів. Про це він сказав в інтерв'ю чотирьом українським телеканалам. «Я переконаний, що одне з питань захисту наших національних інтересів і відстоювання нашої незалежності – це питання диверсиф...


  • 41,6% українців вступлять до Європейського союзу, а 31% - до Митного...

    Питання вступу України до Європейського Союзу чи Митного союзу буде вирішуватись на референдумі. Про це сказав Президент Віктор Янукович в інтерв’ю чотирьом українським телеканалам. За його словами, питання, куди рухатиметься країна, мають вирішувати її громадяни. "Який вибір буде українського народ...


  • До 2017 року Збройні Сили України набиратимуть по 5 тисяч контрактників

    У Збройний сил України (ЗСУ) до 2017 р. щорічно будуть призиватися до 5 тис. контрактників. Про це сьогодні в ході прес-конференції заявив міністр оборони України Павло Лебедєв, передає кореспондент ...


  • Трамвай "Електрона" буде ліпший за його телевізори?

    Низькопідлоговий трамвай львівського виробництва вже майже тиждень курсує вулицями Львова. Наразі він працює на маршруті №9А. Після ремонтів доріг буде визначено його постійний маршрут роботи. «Минулого тижня у вихідні перший раз вийшов на лінію новий пасажирський низькопідлоговий трамвай. Він ви...


  • Тільки 9 міст Львівської області є на картах Яндексу

    На http://maps.yandex.ua з'явилися карти Золочева, Самбора, Червонограда. Тепер користувачі легко знайдуть у цих містах потрібну адресу або побудують через них автомобільний маршрут. Разом із картами Львівської області Яндекс опублікував схеми ще 36 населених пунктів України. Це міста обласного та ...


  • Матір з дитиною виселили з квартири за підробленими документами

    У Львові 5-річну дитину з матір’ю позбавили житла. Розпочато розслідування. Як з’ясовано прокуратурою Франківського району, дозвіл на відчуження квартири, в якій мешкав неповнолітній хлопчик та його матір, надано Франківською райадміністрацією Львова на підставі підроблених документів. За цим фактом...


  • Сколівська, Старосамбірська і Радехівська міськради будуть без генпланів

    29 серпня відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань регулювання земельних відносин, адміністративно-територіального устрою, планування території, архітектури та будівництва Львівської обласної ради. Під час засідання депутати розглянули та обговорили проблемні питання, які виникли...


  • Екс-дрогобичанин Ярослав Попович аж на 95-мі місці велогонки в Іспанії

    На шостому етапі велошосейної гонки "Вуельта"-2013, що відбувається в Іспанії, переміг Міхаель Морков з Данії. Відразу 132 учасники фінішували з часом переможця, серед яких і українець Ярослав Попович, уродженець Дрогобича, який перебуває у загальному заліку аж на 95-му місці. Вуельта Іспанії Бага...


  • 36 підприємств Львова допомогли дітям-школярам

    Сьогодні в рамках благодійної акції «Пора до школи» діти з багатодітних, малозабезпечених та інших соціально незахищених родин отримають безкоштовне шкільне приладдя від львівських підприємців, інформує прес-служба ЛМР. Щоб підготувати діток з таких сімей до нового навчального року, організатори ак...


  • Богатирьова прочитає лекцію у Львівському медичному коледжі

    30 серпня в рамках робочого візиту у м. Львів міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова ознайомилась із роботою Вищого навчального комунального закладу ЛОР “Львівський медичний коледж імені Андрея Крупинського» і пообіцяла викладацькому колективу колежду, що відвідає їх знову і, ймовірно, ...


  • "Шахтар" - у Лізі чемпіонів, а «Динамо», «Дніпро», «Чорноморець» - у Лізі Європи

    Три українські клуби - «Динамо», «Дніпро», «Чорноморець» - продовжать боротьбу у груповому турнірі футбольної Ліги Європи. Динамівці з рахунком 5:1 розгромили казахстанський «Актобе» (перший матч також завершився на користь киян 3:2). Дніпропетровці переграли чемпіона Естонії «Нимме Калью» – 2:0 (...


  • Ювілейна Х велопроща «Львів - Страдч – Крехів» відбудеться у вересні

    14-15 вересня цього року Львівське обласне товариство українських студентів-католиків «Обнова» спільно із молодіжною організацією «Добрий Пастир» за сприяння управління молоді, сім’ї та спорту ЛМР та департаменту освіти, сім’ї та молоді ЛОДА в рамках Єдиного молодіжного простору традиційно організов...


  • У Львів приїде Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет

    12-15 вересня на запрошення митрополита Львівського і Сокальського Димитрія Львівську єпархію з першосвятительським візитом відвідає Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет. Візит предстоятеля Української православної церкви Київського патріархату присвячений до відзначення у Львів...


Новини Львів