Архів новин

Львівська міська рада затвердила бюджет розвитку м. Львова на 2008 рік

Депутати Львівської міської ради на черговому пленарному засіданні затвердили бюджет розвитку на 2008 рік, проголосувавши 82-ма голосами «За». Над цим фінансовим документом міські обранці спільно з виконавчими органами – головними розпорядниками коштів - щоденно працювали протягом двох тижнів.

Серед головних напрямків, згідно з якими формувався бюджет розвитку, депутати визначили пріоритетними у фінансуванні ті об’єкти, на які наявна проектно-кошторисна документація. Першочергово кошти з бюджету розвитку 2008 також спрямовуватимуться на покриття боргів та фінансування перехідних об’єктів. Як повідомив Андрій Стецьків, голова постійної депутатської комісії фінансів та планування бюджету, при формування бюджету розвитку на 2008 рік, виконавчими органами були виконані поставленні депутатами міської ради завдання, щодо дотримання бюджетної резолюції та тих пріоритетних напрямків, які визначав депутатський корпус міськради. Відповідно, бюджет розвитку на 2008 рік є різноплановим і зачіпає різні галузі господарки м. Львова.

Загалом, бюджет розвитку міста на 2008 становить 237 млн. 989 тис. грн. Доходи бюджету розвитку складатимуть 88 млн. грн.. від продажу майна, 100 млн. грн.. від продажу землі на 42 млн. грн.. від другого траншу муніципальних облігацій.

Згідно з запланованим переліком видатків, суттєве фінансування цього року отримає дорожнє господарство. На ремонт та реконструкцію доріг цього річ у бюджеті розвитку передбачено 107 млн. 183 грн.. Депутати міської ради визначили, що першочергово кошти виділятимуть на ті дороги, ремонт яких розпочався ще минулого року. Передовсім, це вул. Городоцька, починаючи від вул.. Кульпарківської до вул. Чернівецької, яка коштуватиме міській скарбниці у 2008 році 12 млн. 239 тис. грн.. За словами Андрія Стецьківа важлива частина ремонтних робіт цього річ пов’язана із завершенням ремонту об’їзних доріг довкола магістральних вулиць центральної частини міста. «Ми заклали кошти на важливий ряд об’єктів, пов'язаний із завершенням ремонту об’їзних доріг так званого «малого центру». А саме, завершення комплексу доріг Підвальна, Гонти, пл. Ярослава Осмомисла, пл.. Торгова з метою з’єднати транспортний потік з вул. Личаківської і вул.. Івана Франка та вивести його в об’їзд пр. Свободи на пр. Чорновола. Це дозволить пустити туди громадський транспорт і зменшить навантаження на пр. Свободи», - розповів Андрій Стецьків. Вагома частина ремонтних робіт, яка потребує значних видатків з бюджету розвитку та фахового інженерного підходу, це будівництво трамвайної колії на Сихів від вул. Стуса. У бюджеті розвитку на 2008 рік передбачено 12 млн. 200 тис. грн.. на початок робіт по проекту будівництва трамвайної колії на Сихів. Депутати міської ради поставили за мету, щоб даний проект був розділений на три етапи і кожного року завершувався один із етапів. «Першим ми ставимо за мету - продовжити трамвайну колію від кінцевої трамвайного маршруту під №4 до вулиці Угорської і відповідне кільцювання її. Цього року ми ставимо такий план. Звичайно, необхідно буде вивчати даний проект, оскільки це найважча ділянка у прокладанні трамвайної колії на Сихів. Тобто, це є вулиця Стуса, яку необхідно ремонтувати, міняти комунікації. Тож цього року на прокладання трамвайної колії на Сихів ми виділяємо 12 млн. 200 тис. грн.», - зазначив Андрій Стецьків.

В галузі медицини, освіти, соціального захисту пріоритетними у фінансуванні міські обранці визначили видатки на енергозбереження. А саме, встановлення вікон у закладах освіти та медицини, заміна дахів, виніс підвальних котелень, ліквідацію пічного опалення. Загалом з бюджету розвитку на 2008 рік, передбачено видатків на енергозбереження в галузі освіти на суму 10 млн. 659 тис. грн.. Серед ремонтних робіт, які проводитимуться чи не вперше у Львові за часи незалежності, це реконструкція басейнів в закладах освіти. Ініціатором відновлення басейнів у школах виступила профільна депутатська комісія медицини, освіти, науки і соціального захисту. Цього річ на відновлення басейнів у п’яти львівських школах передбачено 1 млн. 200 тис. грн.. Депутатський корпус одностайний в позиції будівництва та створення нових груп у дитячих садочках. Відтак, на 2008 рік на реконструкцію дитячих садочків передбачено 12 млн. 971 тис. грн. «Основний із пріоритетів, які поставили депутати міської ради, це відновлення дитячих груп в дитячих садочках. Зрештою стоїть питання по тих дитячих садочках, які ми забираємо від не цільового використання. Це 2 садочка на Сихові, ще 1 садочок в Залізничному районі. Також будівництво навчально-виховного комплексу «Дошкільний навчальний заклад першого ступеня у мікрорайоні Сихів, 18» на суму 6 млн. 200 тис. грн.. В цьому контексті варто сказати, що цього року ми плануємо завершити будівництво Сихівської адміністрації, адже Сихівська адміністрація займає приміщення дитячого садочку», - наголосив Андрій Стецьків. Загалом на потреби освіти у бюджету розвитку 2008 заплановано видатків на суму у 44 млн. 869 тис.грн.
На охорону здоров’я цьогоріч депутати заклали дещо меншу суму коштів 12 млн. 469 тис. грн.. Із них, на енергозбереження в медичних установах передбачено 4 млн. 440 тис. грн., на будівництво та реконструкцію 8 млн. 029 тис. грн., на ліквідацію підвальних котелень, які заборонені до експлуатації передбачено 2млн. 532 тис. грн.

Видатків з бюджету розвитку на культуру цього річ міські обранці заклали 18 млн. 857 тис.грн. На ці кошти заплановано провести капітальний ремонт бібліотек на суму 1 млн. 840 тис.грн. Видатки на енергозбереження в закладах культури цього річ заплановані у 2 млн. 153 тис.грн. та на реконструкцію і будівництво об’єктів культури у бюджету розвитку передбачено 16 млн. 704 тис. грн.

На облаштування спортивних майданчиків депутати львівської міської ради цьогоріч заклали 1 млн. 200 тис. грн.. За словами Юрія Наконечного, начальника управління сім’ї, молоді та спорту на ці кошти планується збудувати 1-3 універсальні багатофункціональні майданчики. Щодо облаштування дитячих, дитячо-спортивних та спортивних майданчиків, то цього річ у міській скарбниці передбачено 3 млн. 650 тис. грн.. Спортивні та дитячі майданчики у видатках бюджету розвитку передбачені двома окремим стрічками не випадково. Адже 1 млн. 200 тис. грн.. це кошти, які планується витратити на великий багатофункціональний спортивний майданчик, де проводитиме вільний час молодь. Натомість 3 млн. 650 тис. грн.. заплановано на облаштування між будинкових майданчиків для дітей різної вікової категорії. Загалом видатків на потреби молоді і спорту у бюджеті розвитку заплановано на суму 5 млн. 350 тис. грн..
На соціальний захист з бюджету розвитку 2008 заплановано на суму 5 млн. 223. тис. грн.. Переважну більшість коштів передбачається витратити на капітальний ремонт та реконструкцію приміщень районних соціального захисту та допомоги у Львові.

Реконструкція ліфтового господарства. На відновлення та ремонт ліфтів у цьому році міські обранці передбачили окрему статтю видатків у бюджету розвитку 2008. Адже чимало ліфтів у Львові експлуатується понад визначений термін експлуатації, тобто понад 25 років. Цього річ у бюджеті розвитку на реконструкцію ліфтового господарства передбачено 2 млн. 200 тис. грн. Як повідомив Іван Квик, в.о начальника управління житлового господарства, на ці кошти у 2008 році заплановано відремонтувати лише 22 ліфти. Загалом, ремонту потребують 692 львівські ліфти. За словами Івана Квика, аби вирішити цю проблему комплексно, виконавчими органами готується відповідна програма реконструкції ліфтового господарства на 2008-2012 роки. Програма передбачатиме закладання коштів у бюджеті розвитку на ці потреби.

Загалом депутати міської ради спільно з виконавчими органами – головними розпорядниками коштів позитивно оцінили формування бюджету розвитку на 2008 рік. Серед особливостей цьогорічного бюджету, є окрема стрічка видатків на суму 20 млн. грн. на фінансування проектів, пов’язаних із проведенням фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу «Євро 2012». Окрім того, в ухвалі зазначено, що видатки на реконструкцію житлово-комунального господарства, будівництво і впорядкування спортивних, дитячих майданчиків, на проектні роботи, проведення реконструкції шляхового господарства тощо, проводитимуться тільки після погодження профільної комісії та комісії фінансів та планування бюджету.

Якість і терміни виконання робіт по об’єктах залежатимуть від проведення відповідних тендерів, за які відповідальні головні розпорядники коштів. Саме тому, в ухвалі передбачено, що виконавчим органам міської ради необхідно забезпечити до 01.03.2008 р. погодження пооб’єктного розподілу з профільними депутатськими комісіями та комісією фінансів та планування бюджету; до 01.05. 2008 р. завершити затвердження проектно-кошторисної документації та до 01.07. 2008 р завершити тендерні процедури щодо вибору підрядника виконання робіт. Окрім того, в ухвалі депутати передбачили, що видатки на реконструкцію та капітальний ремонт об’єктів теплопостачання схеми теплопостачання. Відтак виконавчі органи до 10.02.2008 року мають подати на затвердження депутатського корпусу концепцію теплопостачання, а до 01.04.2088 року депутати мають розглянути та затвердити схему теплопостачання м. Львова.

«Якщо в загальному то бюджету розвитку, була б можливість у виділенні і більше грошей. Проблеми полягають у наступних речах, що навіть незважаючи на те, що ми б могли і більше коштів виділити, у нас на сьогодні стоїть перша проблема – це якісні підрядники. Якісні підрядники взаємопов’язані, і ми, як орган місцевого самоврядування очікуємо найшвидшого введення змін до «Закону «Про закупівлю товарів і послуг». Бо він обмежує доступ на ринок виконання робіт, якісних підрядників. Якщо не буде змін, то нам сподіватися на ефективну реалізацію цього бюджету буде дуже скрутно, наголосив Андрій Стецьків, голова постійної депутатської комісії фінансів та планування бюджету.

Прес-служба міськради

Всі новини випуску 
  • На Львівщині діє 74 початкові мистецькі школи

    Станом на 2013 рік на Львівщині діє 74 початкові мистецькі школи. Про це 29 серпня на прес-конференції повідомила директор департаменту з питань культури, охорони культурної спадщини та культурних цінностей Львівської ОДА Наталія Гамкало. За її словами, з 74 шкіл 41 – музична школа, 27 – мистецьких,...


  • 85 "швидких допомог" для Львівщини за 1,5 року

    Львівська область до кінця 2013 року і у 1-ому кварталі 2014 року отримає 85 нових автомашин. Про це сказала міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова в рамках робочої поїздки до Львова. Під час зустрічі із медичним персоналом Р.Богатирьова оглянула систему екстреної (швидкої) медичної допо...


  • Нова лабораторія у НУ "Львівська політехніка"

    2 вересня відбудеться відкриття нової сучасної лабораторії програмування для вбудованих та мобільних платформ на кафедрі програмного забезпечення Інституту комп'ютерних наук та інформаційних технологій Національного університету “Львівська політехніка”. Торік Львівський кластер інформаційних техноло...


  • Львів'янин Роман Мартиненко – чемпіон і рекордсмен світу з пауерліфтингу серед юніорів

    23-річний уродженець Нового Роздолу, а нині представник армійського спорту Львівщини Роман Мартиненко успішно виступив на чемпіонаті Світу з пауерліфтингу серед юніорів в м. Кіллен (США). Роман Мартиненко переконливо переміг у ваговій категорії до 83 кг, встановивши новий рекорду світу в жимі лежачи...


  • Обiйти обмеження готiвкових розрахункiв в Україні можна шляхом передання прав вимоги

    Обiйти обмеження готiвкових розрахункiв, що вводиться з 1 вересня, українцi зможуть, зокрема, шляхом передання прав вимоги, вважає адвокат юридичної компанiї "Алєксєєв, Боярчуков i партнери" Єгор Штокалов. "Наприклад, хтось винен певну суму грошей покупцевi, який укладає з продавцем договiр купiвлi...


  • Янукович не їздив "магістраллю" Львів-Тернопіль

    Президент України Віктор Янукович заявив, що в Україні в 2014 р. почнеться повне оновлення всіх міських та магістральних доріг. Про це Янукович заявив в інтерв'ю українським телеканалам, яке було показано на каналі "1+1". "2014 стане роком, коли ми почнемо оновлювати міські дороги. У всіх областях....


  • Україна зменшуватиме обсяги споживання російського газу

    Президент України Віктор Янукович заявив, що країна продовжить рухатися шляхом диверсифікації енергоресурсів. Про це він сказав в інтерв'ю чотирьом українським телеканалам. «Я переконаний, що одне з питань захисту наших національних інтересів і відстоювання нашої незалежності – це питання диверсиф...


  • 41,6% українців вступлять до Європейського союзу, а 31% - до Митного...

    Питання вступу України до Європейського Союзу чи Митного союзу буде вирішуватись на референдумі. Про це сказав Президент Віктор Янукович в інтерв’ю чотирьом українським телеканалам. За його словами, питання, куди рухатиметься країна, мають вирішувати її громадяни. "Який вибір буде українського народ...


  • До 2017 року Збройні Сили України набиратимуть по 5 тисяч контрактників

    У Збройний сил України (ЗСУ) до 2017 р. щорічно будуть призиватися до 5 тис. контрактників. Про це сьогодні в ході прес-конференції заявив міністр оборони України Павло Лебедєв, передає кореспондент ...


  • Трамвай "Електрона" буде ліпший за його телевізори?

    Низькопідлоговий трамвай львівського виробництва вже майже тиждень курсує вулицями Львова. Наразі він працює на маршруті №9А. Після ремонтів доріг буде визначено його постійний маршрут роботи. «Минулого тижня у вихідні перший раз вийшов на лінію новий пасажирський низькопідлоговий трамвай. Він ви...


  • Тільки 9 міст Львівської області є на картах Яндексу

    На http://maps.yandex.ua з'явилися карти Золочева, Самбора, Червонограда. Тепер користувачі легко знайдуть у цих містах потрібну адресу або побудують через них автомобільний маршрут. Разом із картами Львівської області Яндекс опублікував схеми ще 36 населених пунктів України. Це міста обласного та ...


  • Матір з дитиною виселили з квартири за підробленими документами

    У Львові 5-річну дитину з матір’ю позбавили житла. Розпочато розслідування. Як з’ясовано прокуратурою Франківського району, дозвіл на відчуження квартири, в якій мешкав неповнолітній хлопчик та його матір, надано Франківською райадміністрацією Львова на підставі підроблених документів. За цим фактом...


  • Сколівська, Старосамбірська і Радехівська міськради будуть без генпланів

    29 серпня відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань регулювання земельних відносин, адміністративно-територіального устрою, планування території, архітектури та будівництва Львівської обласної ради. Під час засідання депутати розглянули та обговорили проблемні питання, які виникли...


  • Екс-дрогобичанин Ярослав Попович аж на 95-мі місці велогонки в Іспанії

    На шостому етапі велошосейної гонки "Вуельта"-2013, що відбувається в Іспанії, переміг Міхаель Морков з Данії. Відразу 132 учасники фінішували з часом переможця, серед яких і українець Ярослав Попович, уродженець Дрогобича, який перебуває у загальному заліку аж на 95-му місці. Вуельта Іспанії Бага...


  • 36 підприємств Львова допомогли дітям-школярам

    Сьогодні в рамках благодійної акції «Пора до школи» діти з багатодітних, малозабезпечених та інших соціально незахищених родин отримають безкоштовне шкільне приладдя від львівських підприємців, інформує прес-служба ЛМР. Щоб підготувати діток з таких сімей до нового навчального року, організатори ак...


  • Богатирьова прочитає лекцію у Львівському медичному коледжі

    30 серпня в рамках робочого візиту у м. Львів міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова ознайомилась із роботою Вищого навчального комунального закладу ЛОР “Львівський медичний коледж імені Андрея Крупинського» і пообіцяла викладацькому колективу колежду, що відвідає їх знову і, ймовірно, ...


  • "Шахтар" - у Лізі чемпіонів, а «Динамо», «Дніпро», «Чорноморець» - у Лізі Європи

    Три українські клуби - «Динамо», «Дніпро», «Чорноморець» - продовжать боротьбу у груповому турнірі футбольної Ліги Європи. Динамівці з рахунком 5:1 розгромили казахстанський «Актобе» (перший матч також завершився на користь киян 3:2). Дніпропетровці переграли чемпіона Естонії «Нимме Калью» – 2:0 (...


  • Ювілейна Х велопроща «Львів - Страдч – Крехів» відбудеться у вересні

    14-15 вересня цього року Львівське обласне товариство українських студентів-католиків «Обнова» спільно із молодіжною організацією «Добрий Пастир» за сприяння управління молоді, сім’ї та спорту ЛМР та департаменту освіти, сім’ї та молоді ЛОДА в рамках Єдиного молодіжного простору традиційно організов...


  • У Львів приїде Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет

    12-15 вересня на запрошення митрополита Львівського і Сокальського Димитрія Львівську єпархію з першосвятительським візитом відвідає Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет. Візит предстоятеля Української православної церкви Київського патріархату присвячений до відзначення у Львів...


Новини Львів