Архів новин

Чий мобільний найкрутіший?

Здавалося б, публічні політики, особливо галицькі, помаранчеві від голови до п’ят, мали би розуміти цінність свободи слова і усвідомлювати, що про доходи і витрати публічних людей народ має право знати все. Але це в теорії. На практиці ж виявилося, що у відповідь на питання про те, якими телефонами володіють львівські чиновники і депутати, багато з них ставали в позу і не розуміли, для чого комусь така інформація. Тож завдання, яке перед собою поставила ГАЗЕТА – сформувати рейтинг власників найкрутіших “мобіл” у Львові – виявилося нелегким. Та врешті-решт нам вдалося розговорити більшість зі справді впливових львівських політиків і не лише з’ясувати, у кого крутіший мобільний чи скільки депутати та чиновники витрачають на зв’язок, а й почути цікаві історії, пов’язані з VIP-телефонами.
А ще ми виявили доволі парадоксальний факт: найвпливовіші особи, як-от губернатор, колишній чи новобраний мери, голова облради та велика частина народних депутатів від Львівщини (навіть ті, які мають імідж “олігархів”), користуються доволі скромними моделями. А найбільш “наворочені” належать тим, хто, на перший погляд, не живе в особливій розкоші. Так, лідером рейтингу можна назвати керівника місцевих есдеків Ігоря Шурму з його телефоном майже за 1000 доларів. Другий – директор “Львівтеплокомуненерго” Ігор Марчак із його Samsung SGH-P 300 (таких у Львові ще взагалі не продають). “Круті” “мобіли” також у вже колишніх нардепів Олекси Гудими і Олега Тягнибока. Недалеко від них купував свій телефон і новообраний депутат міськради Андрій Білоус, який робить лише перші кроки в політиці. Натомість найскромнішими, схоже, є новий мер Андрій Садовий, колишній мер Любомир Буняк, депутат міськради вже п’ятого скликання Тетяна Крушельницька, а також бізнесмен і партійний лідер Маркіян Іващишин. Утім, читайте і оцінюйте самі.


У Верховній Раді люблять поліфонію

Олекса Гудима
екс-нардеп, депутат облради
(слайдер NOKIA, найдешевший у Львові від 1800 грн)
Телефон колишнього народного депутата, голови ЛОО УНП – не лише засіб зв’язку, але й добра пам’ять: “Це дуже дорога модель, яку мені подарував молодий народний депутат. Я його багато чого навчив, при чому безкоштовно. Зараз він успішна молода людина, заробляє багато грошей, їздить на дорогому авто Bentley. Одного разу, коли я побачив цей телефон, то сказав: “О, яка цікава модель!” Мій учень перепитав мене, чи вона мені дійсно подобається. А згодом на знак подяки за науку подарував мені його”.


Петро Писарчук
народний депутат
(NOKIA 6230, телефон бізнес-класу, ціна у Львові – 1639 грн)
“Крім цього телефону, маю ще SAMSUNG, але не пригадую, яка модель. У телефонах не кохаюся, за модою дуже не слідкую”, – розповідає пан Писарчук. Представник Львівщини у фракції Регіонів щороку змінює телефони – каже, що швидко зношуються. За місяць на розмови Петро Іванович витрачає кілька тисяч гривень.

Тарас Чорновіл
народний депутат
(NOKIA 6230i, бізнес-клас, ціна – 1639 грн)
“Це, напевно, найпопулярніший зараз мобільний у ВР, лише “крутелики” носять дорожчі моделі. Багатофункціональний, бо має велику пам’ять, телефонну книгу, диктофон, який часто стає у пригоді, коли немає ручки-паперу під рукою. Фотокамера мені не так часто потрібна, та, оскільки вона є, іноді користуюся”, – Тарас Чорновіл, судячи з оповіді, доволі добре розуміється на мобільних. Але на розмови, за словами народного депутата, він витрачає небагато: “За старою звичкою більше спілкуюся стаціонарним телефоном, на мобільний витрачаю гривень 60-80”.

Олег Тягнибок
екс-нардеп, депутат облради
(SAMSUNG D500, слайдер, бізнес-клас, проте такі телефони вже не випускають, ціна – 1819 грн)
“Мій телефон мені подарували на день народження. Дуже подобається, задовольняє якість і великі кнопки. Дуже зручно. Користуюся безліміткою, в місяць витрачаю близько 600 грн”, – каже голова ВО “Свобода”.

Ігор Шурма
екс-нардеп
(NOKIA 8800, слайдер, бізнес-клас, ціна – 4759 грн)
Цей телефон керівникові ЛОО СДПУ (о) подарували колеги по фракції на день народження. До того пан Ігор користувався NOKIA 8210 (стара модель телефонів бізнес-класу, таких вже не випускають). “Мій перший телефон подобався значно більше, зручніший. Але одного разу, коли прийшов зі старим, колеги спитали: “Невже ми тобі поганий телефон подарували?” Після цього ходжу лише з цим подарунком”, – розповідає Ігор Шурма. Він користується безлімітним пакетом, мовляв, це зручно, бо багато розмовляє і дає покористуватися дружині та дітям. Пакет коштує від 500 до 600 грн на місяць.


Володимир Цибулько
екс-нардеп, поет, кум міського голови
(NOKIA 6260, смартфон (мінікомп’ютер), бізнес-клас, “жабка”, ціна – 1739 грн)
“Я люблю багатофункціональні моделі, щоб була велика пам’ять у телефоні та місткість телефонної книжки”, – розповідає найвідоміший із львівських поетів-політиків. На розмови пан Цибулько витрачає близько 600 грн на місяць, бо користується безлімітним пакетом.


Степан Курпіль
народний депутат
(Nokia 7260, модель серії “Fashion”, ціна – 1119 грн)
“Перед цим у мене була Nokia аж 8 років, але вона розвалилася, то я взяв собі новий”, – каже новообраний народний депутат. На розмови він витрачає 700-1000 грн за місяць.


Володимир В’язівський
голова виконкому ЛОО НСНУ, народний депутат
(Nokia 6230, бізнес-клас, ціна – 1639 грн)
Пан В’язівський поповнить армію прихильників цієї моделі, яка, за словами Тараса Чорновола, є у парламенті. “Вибрав цей телефон, бо в нього дуже велика пам’ять – близько 5000 записів. Я вже заповнив близько 70%”, – каже Володимир В’язівський. Із купівлею цього телефона йому пощастило: при ціні 1400 грн він отримав його за 100 грн – завдяки акції від оператора. “Загалом, я витрачаю на розмови близько 350-400 грн. Коли була передвиборча перегони, то я працював в режимі нон-стоп, отже прийшлося підключитися на безлімітку. Однак це вже останній місяць, коли я користуватимуться безлімітним”, – так каже новообраний нардеп про свої мобільні витрати.

Міські депутати і чиновники


Андрій Садовий
міський голова Львова
(Стара модель мобілки бізнес-класу Nokia – 6310і, без кольорового дисплею, проте з якісною батареєю, що тримає заряд до тижня часу при інтенсивних розмовах)
Телефон у новообраного мера на вигляд скромний. Скромний він, за словами пана Садового, і за ціною, і за функціями. Та й узагалі, як каже Андрій Іванович, телефон дуже старий, його взагалі два роки як зняли з виробництва. “Може, й не цілком красиво ходити з таким телефоном, але я вже звик до нього”, – каже новий мер. Він нібито купував телефон за ціною 100 доларів (правда, на сайті Nokia вказано ціну в 280 доларів), а зараз оцінює його в близько 30 доларів. Жодних оновлень у функціях свого телефону Андрій Садовий не здійснював. Там не має ні відеокамери, ні фотоапарату, ні Інтернету. Немає там і поліфонії, а дисплей – двоколірний. Щомісяця пан Садовий витрачає на телефон близько 500 гривень на безлімітний пакет.

Зеновій Сірик
секретар міськради
(Має дві мобілки)
Пан Сірик послуговується двома мобільними телефонами: службовий ALCATEL (такий має міський голова і заступники. Куплений за 1 гривню відразу зі стартовим пакетом. І за бюджетними, чи фінансовими, нормами заступник і міський голова мають право за кошти бюджету – як службовий. Можуть говорити на суму 200 гривень на місяць) і особистий Nokia (як пояснив Зеновій Орестович, “це та, де найбільший акумулятор, і зараз таких вже не випускають”). Він купував його близько 4 років тому і заплатив за нього близько 700-800 гривень. Для нього він дуже зручний, тому на новіший він не міняє. Щомісяця витрачає 100-200 гривень на розмови.


Андрій Білоус
депутат міськради, директор “Львівської газети”, кум міського голови
(Nokia 6670, смартфон, ціна – близько 400 доларів.)
Телефон доволі новий, системи smartphone, тобто має багато “наворотів”. Зокрема, окрім фото- і відеокамери, там є можливість підключитися до принтера, сканера чи комп’ютера. Є можливість підключення й до Інтернет, але пан Андрій нею не користується: за його словами, завжди має при собі ноутбук і переважно має можливість його підключити. Пакет – безлімітний, 500 грн на місяць.


Ігор Марчак
директор ЛМКП “Львівтеплоенерго”
(Samsung SGH-P 300, телефон бізнес-класу, ціна близько 3000 грн, але у Львові таких телефонів ще немає.)
Ігор Марчак каже, що телефон подарував колега – Samsung R 300 і він ним дуже втішений. Ще б пак: “Це сучасний телефон, по-моєму, у Львові ще таких немає. Задоволений витонченим сучасним дизайном, та найголовніше, витривалістю. Специфіка роботи така, що постійно треба бути на зв’язку, а мої попередні телефони не витримували і батарея розряджалася за півдоби”. На розмови пан Ігор витрачає близько 500 грн за місяць.

Маркіян Іващишин
депутат міської ради, голова ЛМО “Пора”
(NOKIA 5410, телефон серії “Екстрім” – захищений від ударів та ушкоджень, таких вже не випускають)
“Купив цей телефон за 500 гривень, оскільки підійшов мені за якістю та ціною”, -каже голова міської організації “Пора”. На розмови, за словами пана Іващишина, він витрачає 300-500 гривень на місяць.


Андрій Стецьків
депутат міськради, брат екс-нардепа
(Nokia – 6210, старий телефон бізнес-класу, без кольорового дисплея, ціна близько 200$, проте якісна батарея)
“Я знаю, що вона надійна. Всі функції присутні, тільки не “крутий”, не такий, як у Ющенка”, – сказав він. Він купував його близько 1,5 року тому за ціною 1000 гривень. Щомісяця витрачає на нього 100 з лишком гривень.

Юрій Батюк
депутат міської ради
(Nokia – 6630, смартфон, бізнес-клас, ціна – 1979 грн)
Для нього ця модель більш практична: камера, поліфонія, кольоровий дисплей, Інтернет. Він купив його близько двох місяців тому за 1700 гривень. Щомісяця він витрачає на розмови близько 150 гривень. Але в цей самий час біля пана Батюка був його адвокат, який порекомендував йому більше нічого не говорити, оскільки це схоже на допит у прокуратурі і взагалі, на думку пана Батюка, читачам ГАЗЕТИ цього знати не потрібно.


Юрій Кужелюк
депутат міськради, голова ЛМО УНП
(Nokia – 6610, телефон середнього класу, ціна – 739 грн)
Попередній телефон поламався і пан Кужелюк змінив його на не дуже дорогий, вартістю 600-700 гривень. Мобільним телефоном користується часто, але купує картку на 50 гривень і її йому вистачає на місяць-півтора. Як це вдається панові Юрію – тяжко сказати. Невже він користується можливістю говорити безкоштовно по дві секунди?


Тетяна Крушельницька
депутат міськради
(Siemens А-50, стара модель, зараз не продається)
Тетяні Крушельницькій телефон подарував чоловік, після того, як їй вкрали попередній. Витрати на розмови по мобільному телефону не завжди однакові, але в середньому на місяць витрачається 1-2 картки по 50 гривень кожна.


Любомир Буняк
колишній міський голова
(LG однієї зі старих моделей)
За словами Любомира Костянтиновича, його старенький телефончик виконує свою функцію і його це влаштовує. І не біда навіть, що там немає ні камери, ні Інтернету, ні поліфонії – “жодних наворотів”. Це давній подарунок, який забирає у пана Буняка близько 150 гривень на місяць.

Обласні депутати і чиновники

Іванка Попович
прес-секретар Петра Олійника, губернатора Львівщини
(– про мобілки свого шефа)
У Петра Михайловича дуже простий телефон Nokia, який коштує близько 800 грн. Перед тим у нього була теж Nokia 6310 (стара модель бізнес-класу без кольорового дисплея, однак батарея тримає до тижня часу), який він залишив у сесійному залі, а повернувся – його вже не було. Цей телефон він дуже любив, однак цю модель зняли з виробництва, і тому він придбав Nokia, але я не пам’ятаю серії, однак він без поліфонії, хоча і з кольоровим дисплеєм. Далі цей телефон розбив і придбав такий же. На розмови витрачає небагато, бо переважно дзвонять до нього. А якщо в кабінеті, то секретар набирає зі стаціонарного. Йому основне, щоб телефон був багатофункціональний і тривалий, однак на телефонах пан Олійник не розуміється.



Михайло Сендак
депутат ЛОР від БЮТ, екс-голова ЛОР
“Була Мotorola, однак віддав онукові. Тепер купив собі Sony Ericsson у Києві в спеціальному магазині, бо там дешевше. Він коштував десь 1200 -1800 грн з поліфонією, камерою, кольоровим дисплеєм. Вибрав цей телефон, бо так онук порадив. Він на цьому розуміється, я його слухаю. На розмови витрачаю небагато, бо переважно дзвонять мені, а не я. Це десь 300-400 грн”.


Іван Стефанишин
заступник голови ОДА з аграрних питань
(NOKIA 7260, мобілка серії “Fashion”, ціна – 1119 грн)
Головний аграрій області – людина вірна. Принаймні якщо йдеться про телефони. “Я послуговуюсь виключно телефонами марки NOKIA. Я купував телефони цієї фірми, починаючи з найперших моделей. Інших я просто не визнаю. У місяць на розмови витрачаю гривень так 70, не більше”.

Тарас Батенко
заступник голови ОДА з гуманітарних питань
(NOKIA 7260, мобілка серії “Fashion”, ціна – 1119 грн)
Заступники губернатора, схоже, змовилися між собою: “Моя NOKIA мені підходить, бо вона надійна, зручні функції, зокрема диктофон і т.д. Користуюся безліміткою, тобто витрачаю 500-600 грн в місяць”, – каже заступник губернатора.

Ігор Держко
депутат обласної ради від БЮТ, колишній заступник голови ЛОР
(Nokia 6200, кольоровий дисплей і поліфонія, батарея у режимі очікування може тримати заряд до 320 годин)
Ігор Держко каже, що він скромний і заощадливий: “Я послуговуюсь мінімальним числом можливих послуг із мобільного телефону, і тому для мене марка й модель не становлять проблеми. У мене простий у вжитку мобільний телефон, який може впасти і не тріснути. Поміняю його тільки тоді, коли розіб’ється. Цей телефон у мене вже чотири роки. Купив, бо попередній став технічно непридатний. І взагалі, я не належу до тих людей, які люблять хизуватися дорогими речами. Вважаю, що хизуватися телефонами – патологія”. На розмови пан Ігор щомісяця витрачає близько 500 грн.

Андрій Парубій
депутат обласної ради від НСНУ, колишній заступник голови Львівської обласної ради
(Nokia 6230, мобілка бізнес-класу, ціна – 1639 грн)
Таке враження, що Андрій Парубій спілкується тільки з депутатами Верховної Ради, бо вважає, що його “парламентський” телефон – такий, як у всіх: “У мене телефон такий, як і у всіх: квадратна Nokia. Якщо знаєте, така прямокутна, буває чорна і сіра. Це одна із останніх моделей і я її маю близько року. Телефон багатофункціональний, але всіма функціями я майже не користуюся. Там є камера, фотоапарат, поліфонія і т. п., але я вибрав його за надійність”. У пана Парубія – улюблена нашими балакучими політиками безлімітка: “Плачу 600 грн за місяць і розмовляю безкінечно, це вже не впливає на розмови”.


Ігор Дума
депутат ЛОР від БЮТ
(Nokia доволі нової моделі, з “наворотами”)
У колишнього головного транспортника області – “звичайний робочий Nokia. Модель 7672 чи щось таке”. Це телефон із поліфонією, камерою та іншими “наворотами”. Цей телефон у пана Думи уже півтора року. На розмови він витрачає близько 800 грн.


Лариса Федорів
депутат обласної ради від УНП
Пані Федорів розповідає про свої мобільні так захопливо, що краще лишити її слова без жодних коментарів: “У мене телефон Siemens, по-моєму – С60. Але вибрали мені його діти, бо там є велике око, яке світиться синім і я все бачу, хто дзвонить і які літери. Нема ніякої поліфонії, бо вважаю, що мобілка – річ конкретна і ділова. А оті всі “прибамбаси” – не для мене, по простій причині – я там нічого не розумію. Я надаю перевагу речам надійним і простим. Також рада, що діти мене навчили, як завести телефон у режим вібро. А чому це мені було дуже потрібно? Коли я була довіреною особою Ющенка, то мала стару Мotorola. Тоді мобілка пищала щосекунди, уявіть! Це ж був підрахунок голосів і я повинна була це все знати! Особливо комуністи кричали: “Пасматрітє, в етой женщини всьо время званіт мабільний”. Я навіть сідала на нього, але це не допомагало. Тоді дала клятву, що куплю телефон із вібро. І, як там комуняки не хотіли наді мною поглумитися, у них не виходило, бо в мене вже був телефон на вібро. Витрачаю дуже багато – десь 100 доларів. Чому тоді не візьму безлімітний пакет? Бо скупа і думаю, що менше говоритиму”.

--------------------------------------------------------------------------------

До теми

Політики-незнайки
Як з’ясувалося, далеко не всі політики можуть назвати модель свого телефону. Окрім перерахованих уже голови ОДА і голови облради, незнайками є екс-нардепи Тарас Стецьків і Степан Хмара, заступник мера Ігор Базарник, начальник головного управління освіти й науки ЛОДА Павло Хобзей і депутат міськради Віра Лясковська. Стецьків-старший, на відміну від свого брата, не захотів зняти кришку мобільного, аби подивитися, яка ж модель його телефона, як і інші згадані персони. Зате вони принаймні знають, скільки витрачають на зв’язок. Тарас Степанович витрачає 500 грн на місяць, бо має безлімітний пакет, Степан Хмара і Павло Хобзей – близько 200 грн, Ігор Базарник – 300-400 грн, а Віра Лясковська, за її словами, витрачає рівно 25 гривень на місяць, бо до неї телефонують частіше, ніж вона сама. Ще Стецьків згадав про свій телефон, що він “зручний”, Базарник – що він не користується камерою, але “вона напевно що є, бо ззаду є якесь віконечко”, Хобзей – що телефон виглядає, “як змійка” і коштував 1500 грн. Степан Хмара каже, що його телефон дуже старий, а пані Лясковська – що їй подарував його чоловік.

Всі новини випуску 
  • На Львівщині діє 74 початкові мистецькі школи

    Станом на 2013 рік на Львівщині діє 74 початкові мистецькі школи. Про це 29 серпня на прес-конференції повідомила директор департаменту з питань культури, охорони культурної спадщини та культурних цінностей Львівської ОДА Наталія Гамкало. За її словами, з 74 шкіл 41 – музична школа, 27 – мистецьких,...


  • 85 "швидких допомог" для Львівщини за 1,5 року

    Львівська область до кінця 2013 року і у 1-ому кварталі 2014 року отримає 85 нових автомашин. Про це сказала міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова в рамках робочої поїздки до Львова. Під час зустрічі із медичним персоналом Р.Богатирьова оглянула систему екстреної (швидкої) медичної допо...


  • Нова лабораторія у НУ "Львівська політехніка"

    2 вересня відбудеться відкриття нової сучасної лабораторії програмування для вбудованих та мобільних платформ на кафедрі програмного забезпечення Інституту комп'ютерних наук та інформаційних технологій Національного університету “Львівська політехніка”. Торік Львівський кластер інформаційних техноло...


  • Львів'янин Роман Мартиненко – чемпіон і рекордсмен світу з пауерліфтингу серед юніорів

    23-річний уродженець Нового Роздолу, а нині представник армійського спорту Львівщини Роман Мартиненко успішно виступив на чемпіонаті Світу з пауерліфтингу серед юніорів в м. Кіллен (США). Роман Мартиненко переконливо переміг у ваговій категорії до 83 кг, встановивши новий рекорду світу в жимі лежачи...


  • Обiйти обмеження готiвкових розрахункiв в Україні можна шляхом передання прав вимоги

    Обiйти обмеження готiвкових розрахункiв, що вводиться з 1 вересня, українцi зможуть, зокрема, шляхом передання прав вимоги, вважає адвокат юридичної компанiї "Алєксєєв, Боярчуков i партнери" Єгор Штокалов. "Наприклад, хтось винен певну суму грошей покупцевi, який укладає з продавцем договiр купiвлi...


  • Янукович не їздив "магістраллю" Львів-Тернопіль

    Президент України Віктор Янукович заявив, що в Україні в 2014 р. почнеться повне оновлення всіх міських та магістральних доріг. Про це Янукович заявив в інтерв'ю українським телеканалам, яке було показано на каналі "1+1". "2014 стане роком, коли ми почнемо оновлювати міські дороги. У всіх областях....


  • Україна зменшуватиме обсяги споживання російського газу

    Президент України Віктор Янукович заявив, що країна продовжить рухатися шляхом диверсифікації енергоресурсів. Про це він сказав в інтерв'ю чотирьом українським телеканалам. «Я переконаний, що одне з питань захисту наших національних інтересів і відстоювання нашої незалежності – це питання диверсиф...


  • 41,6% українців вступлять до Європейського союзу, а 31% - до Митного...

    Питання вступу України до Європейського Союзу чи Митного союзу буде вирішуватись на референдумі. Про це сказав Президент Віктор Янукович в інтерв’ю чотирьом українським телеканалам. За його словами, питання, куди рухатиметься країна, мають вирішувати її громадяни. "Який вибір буде українського народ...


  • До 2017 року Збройні Сили України набиратимуть по 5 тисяч контрактників

    У Збройний сил України (ЗСУ) до 2017 р. щорічно будуть призиватися до 5 тис. контрактників. Про це сьогодні в ході прес-конференції заявив міністр оборони України Павло Лебедєв, передає кореспондент ...


  • Трамвай "Електрона" буде ліпший за його телевізори?

    Низькопідлоговий трамвай львівського виробництва вже майже тиждень курсує вулицями Львова. Наразі він працює на маршруті №9А. Після ремонтів доріг буде визначено його постійний маршрут роботи. «Минулого тижня у вихідні перший раз вийшов на лінію новий пасажирський низькопідлоговий трамвай. Він ви...


  • Тільки 9 міст Львівської області є на картах Яндексу

    На http://maps.yandex.ua з'явилися карти Золочева, Самбора, Червонограда. Тепер користувачі легко знайдуть у цих містах потрібну адресу або побудують через них автомобільний маршрут. Разом із картами Львівської області Яндекс опублікував схеми ще 36 населених пунктів України. Це міста обласного та ...


  • Матір з дитиною виселили з квартири за підробленими документами

    У Львові 5-річну дитину з матір’ю позбавили житла. Розпочато розслідування. Як з’ясовано прокуратурою Франківського району, дозвіл на відчуження квартири, в якій мешкав неповнолітній хлопчик та його матір, надано Франківською райадміністрацією Львова на підставі підроблених документів. За цим фактом...


  • Сколівська, Старосамбірська і Радехівська міськради будуть без генпланів

    29 серпня відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань регулювання земельних відносин, адміністративно-територіального устрою, планування території, архітектури та будівництва Львівської обласної ради. Під час засідання депутати розглянули та обговорили проблемні питання, які виникли...


  • Екс-дрогобичанин Ярослав Попович аж на 95-мі місці велогонки в Іспанії

    На шостому етапі велошосейної гонки "Вуельта"-2013, що відбувається в Іспанії, переміг Міхаель Морков з Данії. Відразу 132 учасники фінішували з часом переможця, серед яких і українець Ярослав Попович, уродженець Дрогобича, який перебуває у загальному заліку аж на 95-му місці. Вуельта Іспанії Бага...


  • 36 підприємств Львова допомогли дітям-школярам

    Сьогодні в рамках благодійної акції «Пора до школи» діти з багатодітних, малозабезпечених та інших соціально незахищених родин отримають безкоштовне шкільне приладдя від львівських підприємців, інформує прес-служба ЛМР. Щоб підготувати діток з таких сімей до нового навчального року, організатори ак...


  • Богатирьова прочитає лекцію у Львівському медичному коледжі

    30 серпня в рамках робочого візиту у м. Львів міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова ознайомилась із роботою Вищого навчального комунального закладу ЛОР “Львівський медичний коледж імені Андрея Крупинського» і пообіцяла викладацькому колективу колежду, що відвідає їх знову і, ймовірно, ...


  • "Шахтар" - у Лізі чемпіонів, а «Динамо», «Дніпро», «Чорноморець» - у Лізі Європи

    Три українські клуби - «Динамо», «Дніпро», «Чорноморець» - продовжать боротьбу у груповому турнірі футбольної Ліги Європи. Динамівці з рахунком 5:1 розгромили казахстанський «Актобе» (перший матч також завершився на користь киян 3:2). Дніпропетровці переграли чемпіона Естонії «Нимме Калью» – 2:0 (...


  • Ювілейна Х велопроща «Львів - Страдч – Крехів» відбудеться у вересні

    14-15 вересня цього року Львівське обласне товариство українських студентів-католиків «Обнова» спільно із молодіжною організацією «Добрий Пастир» за сприяння управління молоді, сім’ї та спорту ЛМР та департаменту освіти, сім’ї та молоді ЛОДА в рамках Єдиного молодіжного простору традиційно організов...


  • У Львів приїде Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет

    12-15 вересня на запрошення митрополита Львівського і Сокальського Димитрія Львівську єпархію з першосвятительським візитом відвідає Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет. Візит предстоятеля Української православної церкви Київського патріархату присвячений до відзначення у Львів...


Новини Львів