Архів новин

За що цькують "Карпати"

«Сліпої покірності від нас ніхто не дочекається», - під таким заголовком на офіційному сайті ФК "Карпати" опубліковане інтерв'ю з його генеральним директором. Подаємо його повнотекстово: "Широкого резонансу в українських мас-медіа набув сюжет у програмі «Великий футбол» від 19 травня цього року, де творцями телевізійного проекту була піднята тема начебто невиконання футбольним клубом «Карпати» фінансових зобов’язань перед деякими футболістами команди. Це і стало предметом розмови з генеральним директором ФК «Карпати» Ігорем Дедишиним.

– Ігоре Михайловичу, «Карпати» звинувачують у тому, що клуб, мовляв, регулярно не виконує фінансові зобов’язання перед гравцями...
– Насамперед наголошу – допоки не ухвалено остаточних рішень органів футбольного правосуддя, «Карпати» жодних невиплачених фінансових зобов’язань перед нинішніми гравцями та екс-гравцями команди не мають. Власне, абсолютно некоректний та неетичний підхід з боку журналістів програми у цьому питанні наштовхує на думку, що згаданий сюжет був відверто замовним, мабуть, у високих кабінетах, а тема притягнута за вуха. В принципі, цей факт мене абсолютно не дивує, адже цілком органічно вкладається у канву проявів агресивного інформаційного тиску на львівський клуб. При чому цього разу на «Карпати» нацькували вельми цікавих персонажів.

– Про кого йдеться?
– Про адвокатів, які захищають інтереси футболістів і водночас дивним чином фігурують як юристи у справі про сумнозвісний матч «Металіст» – «Карпати». Зокрема, Маркіян Ключковський представляє інтереси «Металіста» у справі щодо цього матчу, а відтепер, як виявилось, став адвокатом Крістобаля. А також Дмитро Коробко, що представляє інтереси футболістів, задіяних у тому матчі – Іщенка, Кобіна, Налєпи і Федоріва, і паралельно захищає й інтереси Кузнецова, перехопивши естафету у широко відомого у вузьких колах Іллі Скоропашкіна, який так і не зміг дати собі раду з інтересами свого клієнта. Коробко - такий собі донецький адвокат, «ентузіаст», як називала його преса, що ніколи не мав жодного стосунку до футболу, і став відомим та угодним лише після того, як у 2010 році подав до суду на президента Федерації Футболу України Григорія Суркіса. Звісно ж, після такого стрімкого кар’єрного дебюту здібний правник почав одну за одною вигравати справи в органах футбольного правосуддя, при чому роблячи це легко і невимушено, «однією лівою».

І це роблять юристи, яким як нікому іншому чудово відомо про такі поняття як «адвокатська таємниця» чи «захист персональних даних», про неприпустимість жодних коментарів, прогнозів чи оціночних суджень, поки справа перебуває у судовому провадженні. Ви ще вірите у те, що вони абсолютно випадково «забули» про це на один день, поки знімався згаданий сюжет у програмі «Великий футбол»?

Тобто вони фігурують всюди, але незмінно проти «Карпат». Очевидно, що вони мають зобов’язання перед харківським клубом зробити все для того, щоб він не став другим «Олімпіком» з Марселя. Я не прихильник конспірологічних версій і теорій змов, але усе вказує на те, що ці два адвокати прямо зацікавлені в тому, щоб створити «Карпатам» такий негативний емоційний фон напередодні винесення вердикту суду в Лозанні щодо матчу «Металіст» – «Карпати».

І, нарешті, можу лише собі уявити, яких душевних зусиль вартувало першому віце-президенту ФФУ Сергію Стороженку прийти на цей ефір. Не інакше як змусили моральні зобов’язання перед деякими людьми... Хоча, мабуть, перед тим як вдаватись до повчань, незмінному віце-президенту ФФУ варто було б прибрати у власній квартирі. Стороженко видає професійним клубам атестати з позначкою «умовно», хоча якщо розібратися і провести жорсткий аудит згідно з Регламентом з атестації футбольних клубів, без поблажок, властивих його відомству, то нині максимум десять клубів може бути допущено до змагань у Прем’єр-лізі.

– Все ж незаперечним є те, що згадані у сюжеті футболісти звернулись до суду...
– Це їхнє законне право. Але висновки будемо робити лише після оголошення рішень з цих питань. Скажу раз і назавжди: життя навчило наш клуб рахувати власні гроші. Усі футболісти та працівники нашого клубу повною мірою і вчасно отримують заробітну плату. А виплачувати шалені кошти деяким екс-футболістам лише за красиві очі і тому, що вони «так вважають», ми не будемо, маючи на це цілковите моральне та юридичне право, адже стосунки між клубом та гравцями чітко регламентує Контракт, умови якого у жодному з випадків порушені не були. Зрештою, своє вагоме слово у цих питаннях скаже Спортивний арбітражний суд. А після того, як Лозанною будуть ухвалені рішення у справах Кузнецова і Федецького по суті, які б вони не були, я розповім про всю їхню історію перебування в «Карпатах». Про те, які події та ситуації супроводжували їхній кар’єрний шлях у нашому клубі. І тоді, не сумніваюся, у багатьох відкриються очі на «подвиги» цих правдошукачів.

– Під час обговорення «Карпатам» пригадали спори, що давно припали порохом...
– Щоб закінчити цю тему, давайте пройдемося по персоналіях. Лєанід Ковель разом із «Сатурном» та мінським «Динамо» донині завдяки своїм агентам винен нашому клубу чималу суму, що становить не один мільйон євро. Чим закінчилась так звана «справа Федоріва»? Пшиком! Гравець звернувся до «Карпат» із проханням укласти мирову угоду і визнавши, що не має до нас жодних претензій. Клуб при цьому не витратив ані копійки. Стосовно економічних прав на Федецького «Карпати» виграли справу ініційовану «Шахтарем» в Лозанні. «Кривбас» та «Шахтар» не розраховуються з ФК «Карпати» за компенсаційними виплатами, хоча тривалий час існують рішення органів футбольного правосуддя, які набрали чинності. Іспанська «Гранада» винна нам гроші за Борху Гомеса, ця справа зараз у Палаті вирішення спорів ФІФА. Як тільки іспанці з нами розрахуються, належні винагороди отримають і футболіст, і його агент, який, прекрасно знаючи ситуацію, втім, чомусь вперто звинувачує у непорядності нас.

– Ви говорите про Родріго Ловелле, резонансне інтерв’ю якого не так давно облетіло українські електронні ЗМІ?
– Саме так. Відверто кажучи, мене неприємно здивував той факт, з яким завзяттям українські ЗМІ розтиражували згадане інтерв’ю, сповнене неправдивої інформації, і навіть не спромігшись надати слово іншій стороні. Не уявляю, щоб подібне могло статися в тій же Іспанії. Щодо Лукаса в останній день зимового трансферного вікна ми отримали єдину пропозицію – від «Депортіво», і йшлося про піврічну оренду за символічні гроші – кілька десятків тисяч євро. Тож мільйонні пропозиції, якими європейські гранди (якщо таким, звісно, можна назвати грецький ПАОК) завалили наш клуб, як і те, що «Карпати» буцімто обманом примушували Лукаса підписувати якісь документи – не більше, ніж плід хворобливої фантазії пана Ловелле, який свідомо породжує ці скандали в намаганні приховати свою некомпетентність як професіонала.

Чому про ці факти ніхто не знімає сюжети? Адже цю інформацію досить легко отримати. Якщо, звичайно, ставити собі за мету об'єктивне висвітлення ситуації. Напевно, нашим «палким шанувальникам» невигідно показувати «Карпати» як клуб, що законними шляхами доводить свою правоту.

– Кого ви маєте на увазі?
– Хоча б тих, хто огульно звинувачує «Карпати», не спромігшись навіть проаналізувати всі виграшні справи нашого клубу, і натомість чомусь закриває очі на тенденційну низку скандалів з футболістами через фінансові питання в інших українських клубах. Але ж пам'ять ні нам, ні українським вболівальникам не відбило – усі пам’ятають справи Матузалема, Ілсіньо, Елано, К.Кравченка, тих же Кожанова і Федецького у «Шахтарі», Боатенга у «Дніпрі», Олійника та Девіча у «Металісті», Гаджиєва та цілу низку підопічних Дмитра Силюка у «Таврії».

– Чому ж подібні речі спрямовані проти львівського клубу?
– Тому що у нас завжди була, є і буде своя, незалежна позиція, якою б кісткою в горлі вона для когось не була. Тому нас у різні способи, зокрема і в такі як у неділю, спонукають стати більш покірними, зручними і зговірливими. Не дивно, що у часи, які переживає наш клуб, коли не може похвалитися видатними спортивними результатами, подібні інформаційні нападки лягають наче сім’я у благодатний ґрунт. Однак наша позиція залишиться незмінною, як би це комусь не дошкуляло. Наостанку наголошу – усі скандальні справи проти нашого клубу, які існують в Україні, неодмінно будуть розглядатися саме у Лозанні. Я це гарантую. Як і те, що жодної сліпої покірності від нас ніхто не дочекається. А потім підіб’ємо підсумки: як з такими справами поводиться українська футбольна Феміда, і як чинить Феміда європейська.


Інформаційний центр ФК «Карпати»

Всі новини випуску 
  • На Львівщині діє 74 початкові мистецькі школи

    Станом на 2013 рік на Львівщині діє 74 початкові мистецькі школи. Про це 29 серпня на прес-конференції повідомила директор департаменту з питань культури, охорони культурної спадщини та культурних цінностей Львівської ОДА Наталія Гамкало. За її словами, з 74 шкіл 41 – музична школа, 27 – мистецьких,...


  • 85 "швидких допомог" для Львівщини за 1,5 року

    Львівська область до кінця 2013 року і у 1-ому кварталі 2014 року отримає 85 нових автомашин. Про це сказала міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова в рамках робочої поїздки до Львова. Під час зустрічі із медичним персоналом Р.Богатирьова оглянула систему екстреної (швидкої) медичної допо...


  • Нова лабораторія у НУ "Львівська політехніка"

    2 вересня відбудеться відкриття нової сучасної лабораторії програмування для вбудованих та мобільних платформ на кафедрі програмного забезпечення Інституту комп'ютерних наук та інформаційних технологій Національного університету “Львівська політехніка”. Торік Львівський кластер інформаційних техноло...


  • Львів'янин Роман Мартиненко – чемпіон і рекордсмен світу з пауерліфтингу серед юніорів

    23-річний уродженець Нового Роздолу, а нині представник армійського спорту Львівщини Роман Мартиненко успішно виступив на чемпіонаті Світу з пауерліфтингу серед юніорів в м. Кіллен (США). Роман Мартиненко переконливо переміг у ваговій категорії до 83 кг, встановивши новий рекорду світу в жимі лежачи...


  • Обiйти обмеження готiвкових розрахункiв в Україні можна шляхом передання прав вимоги

    Обiйти обмеження готiвкових розрахункiв, що вводиться з 1 вересня, українцi зможуть, зокрема, шляхом передання прав вимоги, вважає адвокат юридичної компанiї "Алєксєєв, Боярчуков i партнери" Єгор Штокалов. "Наприклад, хтось винен певну суму грошей покупцевi, який укладає з продавцем договiр купiвлi...


  • Янукович не їздив "магістраллю" Львів-Тернопіль

    Президент України Віктор Янукович заявив, що в Україні в 2014 р. почнеться повне оновлення всіх міських та магістральних доріг. Про це Янукович заявив в інтерв'ю українським телеканалам, яке було показано на каналі "1+1". "2014 стане роком, коли ми почнемо оновлювати міські дороги. У всіх областях....


  • Україна зменшуватиме обсяги споживання російського газу

    Президент України Віктор Янукович заявив, що країна продовжить рухатися шляхом диверсифікації енергоресурсів. Про це він сказав в інтерв'ю чотирьом українським телеканалам. «Я переконаний, що одне з питань захисту наших національних інтересів і відстоювання нашої незалежності – це питання диверсиф...


  • 41,6% українців вступлять до Європейського союзу, а 31% - до Митного...

    Питання вступу України до Європейського Союзу чи Митного союзу буде вирішуватись на референдумі. Про це сказав Президент Віктор Янукович в інтерв’ю чотирьом українським телеканалам. За його словами, питання, куди рухатиметься країна, мають вирішувати її громадяни. "Який вибір буде українського народ...


  • До 2017 року Збройні Сили України набиратимуть по 5 тисяч контрактників

    У Збройний сил України (ЗСУ) до 2017 р. щорічно будуть призиватися до 5 тис. контрактників. Про це сьогодні в ході прес-конференції заявив міністр оборони України Павло Лебедєв, передає кореспондент ...


  • Трамвай "Електрона" буде ліпший за його телевізори?

    Низькопідлоговий трамвай львівського виробництва вже майже тиждень курсує вулицями Львова. Наразі він працює на маршруті №9А. Після ремонтів доріг буде визначено його постійний маршрут роботи. «Минулого тижня у вихідні перший раз вийшов на лінію новий пасажирський низькопідлоговий трамвай. Він ви...


  • Тільки 9 міст Львівської області є на картах Яндексу

    На http://maps.yandex.ua з'явилися карти Золочева, Самбора, Червонограда. Тепер користувачі легко знайдуть у цих містах потрібну адресу або побудують через них автомобільний маршрут. Разом із картами Львівської області Яндекс опублікував схеми ще 36 населених пунктів України. Це міста обласного та ...


  • Матір з дитиною виселили з квартири за підробленими документами

    У Львові 5-річну дитину з матір’ю позбавили житла. Розпочато розслідування. Як з’ясовано прокуратурою Франківського району, дозвіл на відчуження квартири, в якій мешкав неповнолітній хлопчик та його матір, надано Франківською райадміністрацією Львова на підставі підроблених документів. За цим фактом...


  • Сколівська, Старосамбірська і Радехівська міськради будуть без генпланів

    29 серпня відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань регулювання земельних відносин, адміністративно-територіального устрою, планування території, архітектури та будівництва Львівської обласної ради. Під час засідання депутати розглянули та обговорили проблемні питання, які виникли...


  • Екс-дрогобичанин Ярослав Попович аж на 95-мі місці велогонки в Іспанії

    На шостому етапі велошосейної гонки "Вуельта"-2013, що відбувається в Іспанії, переміг Міхаель Морков з Данії. Відразу 132 учасники фінішували з часом переможця, серед яких і українець Ярослав Попович, уродженець Дрогобича, який перебуває у загальному заліку аж на 95-му місці. Вуельта Іспанії Бага...


  • 36 підприємств Львова допомогли дітям-школярам

    Сьогодні в рамках благодійної акції «Пора до школи» діти з багатодітних, малозабезпечених та інших соціально незахищених родин отримають безкоштовне шкільне приладдя від львівських підприємців, інформує прес-служба ЛМР. Щоб підготувати діток з таких сімей до нового навчального року, організатори ак...


  • Богатирьова прочитає лекцію у Львівському медичному коледжі

    30 серпня в рамках робочого візиту у м. Львів міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова ознайомилась із роботою Вищого навчального комунального закладу ЛОР “Львівський медичний коледж імені Андрея Крупинського» і пообіцяла викладацькому колективу колежду, що відвідає їх знову і, ймовірно, ...


  • "Шахтар" - у Лізі чемпіонів, а «Динамо», «Дніпро», «Чорноморець» - у Лізі Європи

    Три українські клуби - «Динамо», «Дніпро», «Чорноморець» - продовжать боротьбу у груповому турнірі футбольної Ліги Європи. Динамівці з рахунком 5:1 розгромили казахстанський «Актобе» (перший матч також завершився на користь киян 3:2). Дніпропетровці переграли чемпіона Естонії «Нимме Калью» – 2:0 (...


  • Ювілейна Х велопроща «Львів - Страдч – Крехів» відбудеться у вересні

    14-15 вересня цього року Львівське обласне товариство українських студентів-католиків «Обнова» спільно із молодіжною організацією «Добрий Пастир» за сприяння управління молоді, сім’ї та спорту ЛМР та департаменту освіти, сім’ї та молоді ЛОДА в рамках Єдиного молодіжного простору традиційно організов...


  • У Львів приїде Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет

    12-15 вересня на запрошення митрополита Львівського і Сокальського Димитрія Львівську єпархію з першосвятительським візитом відвідає Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет. Візит предстоятеля Української православної церкви Київського патріархату присвячений до відзначення у Львів...


Новини Львів