Архів новин

Садовий і депутати віддали дитячі стадіони під Євробаскет-2015

Учора, 7 лютого 2013 року Львівська міська рада прийняла Ухвалу № 2114, згідно якої, цитуємо, «погодила комунальному підприємству ЛКП «Спортресурс» місце розташування земельної ділянки та надати дозвіл на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки орієнтовною площею 2,7 га на вул. Липова Алея, 5 у постійне користування для будівництва та обслуговування інфраструктури багатофункціонального спортивного комплексу за рахунок земель, що не надані у власність або користування».

Йдеться про земельну ділянку, що входить до території цілісно-майнового комплексу «Україна», на якій у вересні 2012 року ФК «Карпати» урочисто відкрив три сучасні футбольні поля з трав`яним покриттям, на яких тренуються понад 700 дітей шкільного віку з карпатівських шкіл та Академії, а також юнацька та молодіжна команди клубу. Нагадаємо, що ще торік на цьому місці було сміттєзвалище, яке львівський клуб виключно власним коштом перетворив на футбольну оазу для дітей, за що отримав спеціальну відзнаку Федерації Футболу України.


Давати оцінку планам мера Львова Андрія Садового, який лобіював прийняття цієї ухвали, ФК «Карпати» не буде. Не сумніваємось, що це зроблять понад 700 дітей, їхні батьки, тренери футбольних шкіл, коли прийдуть на чергове тренування і побачать паркан з написом «Не заходити! Йде будівництво». Цілком припускаємо, що їхнє обурення розділять і десятки тисяч вболівальників львівської команди. В який спосіб і що значить їхнє незадоволення, міський голова чудово знає, пам’ятаючи події холодної осені 2006 року під час «зелено-білої» революції...

Наголосимо на іншому факті, невидимому для пересічних львів’ян. Андрій Садовий не просто вкотре ошукав громаду міста, він зробив це цинічно і, як виявилось нині, вкрай незграбно для себе, серйозно похитнувши під собою мерське крісло. По-перше, Андрій Іванович вчинив не надто благородно, обвівши навколо пальця депутатів та голів фракцій, адже «презентував» на сесії передачу верхніх полів під забудову... як ініціативу самих «Карпат», підсиливши свою позицію здалеку продемонстрованим «офіційним листом» від львівського клубу (принагідно, нам вельми кортить побачити цю підробку, яка дивним чином випарувалась, тільки-но за ухвалу було проголосовано)! Не секрет, що переважна більшість міських депутатів є вболівальниками або симпатиками «Карпат», тож голосуючи за дане рішення й гадки не мали, що поставлять під загрозу тренування у чудових умовах для сотень дітей.

По-друге, як виявилось, ділянка, на якій нині розташувались футбольні поля, попросту непридатна для зведення на її місці багатофункціонального спортивного комплексу. Про це сьогодні ще раз було наголошено на засіданні Координаційного комітету з підготовки та проведення в Україні фінального турніру чемпіонату Європи 2015 року з баскетболу. Питання, що називається, на поверхні: якщо мер Садовий знав про неможливість будівництва спортивного комплексу під Євробаскет-2015 на цій ділянці, але все ж «проштовхнув» дане рішення на сесії міської ради, що ж незабаром постане на футбольних полях? Комплекс багатоповерхових житлових будинків? Дача для мера з особистою стайнею та вертолітним майданчиком?

Повторимо, Андрію Івановичу – заберіть руки від дитячих футбольних полів, які замість вас, що на кожному кроці декларує турботу про львівських дітей, збудував клуб. Заберіть і ніколи більше не простягайте. Якщо ви не здатні допомогти Народній команді, то не заважайте їй. «Карпати», на відміну від вас, за 50 років свого існування довели, що інтереси громади, у тому числі виховання здорового покоління і турбота про його майбутнє – не порожній звук, а наша місія та святий обов’язок.

ФК «Карпати» уже підготував звернення до правоохоронних органів з вимогою про проведення ґрунтовної перевірки того, як посадові особи Львівської міської ради готували, погоджували та подавали на голосування вищевказану Ухвалу № 2114.


КОМЕНТАРІ

«Це чергова афера Садового, на яку ми жорстко реагуватимемо»

Володимир ГІРНЯК,
депутат Львівської міськради від фракції «Україна Соборна»

– Про те, що ухвала «Про погодження комунальному підприємству ЛКП «Спортресурс» місця розташування земельної ділянки та надання дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на вул. Липова Алея, 5» пропонуватиметься на розгляд сесії ЛМР 7 лютого, я дізнався лише ввечері 6 лютого.

На пленарному засіданні інформації ми не мали і міський голова запевнив депутатів, що на цьому місці будуватиметься спорткомплекс до Євробаскету-2015. Якщо ми це не погодимо, то, зі слів мера, Львів позбавлять право його приймати. Також він повідомив, що це питання погоджено з ФК «Карпати». Тому обов’язково треба голосувати», – зазначив Володимир Гірняк.

Депутат зауважив, що, зі слів Андрія Садового, саме пропонована земельна ділянка – на вул. Липова Алея, 5 – погоджена з футбольним клубом і необхідна для будівництва.

«Ми на сесії виступали, я в тому числі. Зокрема зазначив, що такі питання не розглядаються за день-два. Крім того, зараз обласна прокуратура здійснює перегляд рішення виконкому ЛМР про детальне планування території, бо там можуть бути порушення чинного законодавства. Однак нас переконували, що ми можемо стати ворогами міста і держави, якщо не проголосуємо. А вже вчора ввечері мені зателефонував генеральний директор ФК «Карпати» пан Ігор Дедишин, який поінформував: це питання з ними абсолютно не погоджено», – підкреслив депутат міськради.

«Це в стилі нашої міської влади, в стилі пана Садового. Наскільки я бачу, це його чергова афера, на яку ми жорстко реагуватимемо. Депутатам вкотре сказали неправду», – наголосив Володимир Гірняк.

На запитання, як саме депутати реагуватимуть на цей інцидент, він зазначив: «По-перше, прийнята лише перша ухвала. Другої ухвали ще немає. Є прокуратура, яка може оскаржити це рішення. По друге, ми самі будемо розбиратись. Міський голова сказав неправду і повинен за це відповісти».


«Мер поїхав на нараду до Президента з свідомо підробленими документами?»

Маркіян ЛОПАЧАК,
голова фракції Всеукраїнського об’єднання «Свобода» у Львівській міській раді

– Згадана ухвала була внесена у порядок денний сесії ЛМР як додаткове питання міським головою Андрієм Садовим. Депутатський корпус не мав можливості досконало вивчити це питання.

Вчора під час її розгляду депутати, зокрема, від ВО «Свободи», підняли одне запитання: чому такі важливі ухвали приймаються, власне, в останній момент. Можемо проаналізувати, як приймались всі рішення до «Євро-2012», коли питання не були досконало пропрацьовані, не відбувались громадські слухання, але в останній момент міським головою виставлялось те чи інше рішення з мотивацією: якщо депутати зараз його не проголосують, зірветься проведення «Євро-2012». В даному випадку йшлось про «Євробаскет-2015», – розповів Маркіян Лопачак.

Він зазначив, що депутатам демонструвався лист, підписаний директором «Карпат», керівництвом баскетбольного клубу про виділення земельної ділянки за адресою: вул. Липова Алея, 5 для будівництва. «Як могло статись, що йдеться про різні земельні ділянки – це, напевно, питання до правоохоронних органів», – наголосив голова фракції Всеукраїнського об’єднання «Свобода» у Львівській міській раді.

«Якщо ж це дійсно не було погоджено, то, виходить, що наш мер поїхав сьогодні на нараду до Президента з свідомо підробленими документами?», – додав він.

Маркіян Лопачак зауважив: «Бачимо приклад, коли в черговий раз міський голова, підмінюючи поняття, вириваючи з контексту і використовуючи ті чи інші листи, фрази і все решту, ставить і депутатів у незрозуміле становище, і вкотре маніпулює свідомістю городян».

Він підкреслив: це питання підніматиметься на найближчому пленарному засіданні сесії. «Треба розбиратись», – додав Лопачак.

На запитання, чи можна припускати, що йдеться про певну аферу, голова фракції Всеукраїнського об’єднання «Свобода» у Львівській міській раді зауважив: «Коли у нас на кожному кроці підмінюються поняття, коли робиться одне, а потім коментується інше зі сторони виконавчих органів влади, то не те, що припускаємо, а, швидше за все, так воно і є».


«У нашому місті таке не пройде, будьте певні»

Тарас ПАВЛІВ,
голова ГО «Завжди Вірні»

– Як можна позбавити сотні дітей сприятливих умов для тренувань? Вони ж ще вчора займалися буквально у багнюці, пилюці, на тирсі і нарешті отримали людські умови! Відверто кажучи, уболівальники «Карпат» просто шоковані такими діями міського голови. Як можна постійно декларувати турботу про підростаюче покоління, боротьбу з продажем алкоголю неповнолітнім, сприяння розвитку спорту у місті, і про цьому ж просувати такі рішення?! Це вже якийсь сюрреалізм. У нашому місті таке не пройде, будьте певні. Якщо нога чиновника або забудовника ступить на поля дітей, ГО «Завжди Вірні» перейде до радикальних дій, спрямованих на захист прав вихованців школи. Прошу також не забувати – вболівальники «Карпат» є немалою частиною громади міста, яка і обирала Андрія Садового на посаду мера. Тому нам дуже не хотілось би бентежити спокій міста мітингами та акціями, спрямованими проти такого свавілля.

До речі, ГО «Завжди Вірні» мала досвід діалогу з ЛКП «Спортресурс», пропонуючи власними силами та коштом спонсорів довести до ладу дитячі майданчики Львова, що перебувають на балансі цього комунального підприємства. Вони в жахливому занедбаному стані, однак жодного поступу в просуванні цього питання немає і досі. Це нас наштовхує на думку, а чи не готуються й ці дитячі майданчики до зміни свого цільового використання?

ФК "Карпати"

Всі новини випуску 
  • На Львівщині діє 74 початкові мистецькі школи

    Станом на 2013 рік на Львівщині діє 74 початкові мистецькі школи. Про це 29 серпня на прес-конференції повідомила директор департаменту з питань культури, охорони культурної спадщини та культурних цінностей Львівської ОДА Наталія Гамкало. За її словами, з 74 шкіл 41 – музична школа, 27 – мистецьких,...


  • 85 "швидких допомог" для Львівщини за 1,5 року

    Львівська область до кінця 2013 року і у 1-ому кварталі 2014 року отримає 85 нових автомашин. Про це сказала міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова в рамках робочої поїздки до Львова. Під час зустрічі із медичним персоналом Р.Богатирьова оглянула систему екстреної (швидкої) медичної допо...


  • Нова лабораторія у НУ "Львівська політехніка"

    2 вересня відбудеться відкриття нової сучасної лабораторії програмування для вбудованих та мобільних платформ на кафедрі програмного забезпечення Інституту комп'ютерних наук та інформаційних технологій Національного університету “Львівська політехніка”. Торік Львівський кластер інформаційних техноло...


  • Львів'янин Роман Мартиненко – чемпіон і рекордсмен світу з пауерліфтингу серед юніорів

    23-річний уродженець Нового Роздолу, а нині представник армійського спорту Львівщини Роман Мартиненко успішно виступив на чемпіонаті Світу з пауерліфтингу серед юніорів в м. Кіллен (США). Роман Мартиненко переконливо переміг у ваговій категорії до 83 кг, встановивши новий рекорду світу в жимі лежачи...


  • Обiйти обмеження готiвкових розрахункiв в Україні можна шляхом передання прав вимоги

    Обiйти обмеження готiвкових розрахункiв, що вводиться з 1 вересня, українцi зможуть, зокрема, шляхом передання прав вимоги, вважає адвокат юридичної компанiї "Алєксєєв, Боярчуков i партнери" Єгор Штокалов. "Наприклад, хтось винен певну суму грошей покупцевi, який укладає з продавцем договiр купiвлi...


  • Янукович не їздив "магістраллю" Львів-Тернопіль

    Президент України Віктор Янукович заявив, що в Україні в 2014 р. почнеться повне оновлення всіх міських та магістральних доріг. Про це Янукович заявив в інтерв'ю українським телеканалам, яке було показано на каналі "1+1". "2014 стане роком, коли ми почнемо оновлювати міські дороги. У всіх областях....


  • Україна зменшуватиме обсяги споживання російського газу

    Президент України Віктор Янукович заявив, що країна продовжить рухатися шляхом диверсифікації енергоресурсів. Про це він сказав в інтерв'ю чотирьом українським телеканалам. «Я переконаний, що одне з питань захисту наших національних інтересів і відстоювання нашої незалежності – це питання диверсиф...


  • 41,6% українців вступлять до Європейського союзу, а 31% - до Митного...

    Питання вступу України до Європейського Союзу чи Митного союзу буде вирішуватись на референдумі. Про це сказав Президент Віктор Янукович в інтерв’ю чотирьом українським телеканалам. За його словами, питання, куди рухатиметься країна, мають вирішувати її громадяни. "Який вибір буде українського народ...


  • До 2017 року Збройні Сили України набиратимуть по 5 тисяч контрактників

    У Збройний сил України (ЗСУ) до 2017 р. щорічно будуть призиватися до 5 тис. контрактників. Про це сьогодні в ході прес-конференції заявив міністр оборони України Павло Лебедєв, передає кореспондент ...


  • Трамвай "Електрона" буде ліпший за його телевізори?

    Низькопідлоговий трамвай львівського виробництва вже майже тиждень курсує вулицями Львова. Наразі він працює на маршруті №9А. Після ремонтів доріг буде визначено його постійний маршрут роботи. «Минулого тижня у вихідні перший раз вийшов на лінію новий пасажирський низькопідлоговий трамвай. Він ви...


  • Тільки 9 міст Львівської області є на картах Яндексу

    На http://maps.yandex.ua з'явилися карти Золочева, Самбора, Червонограда. Тепер користувачі легко знайдуть у цих містах потрібну адресу або побудують через них автомобільний маршрут. Разом із картами Львівської області Яндекс опублікував схеми ще 36 населених пунктів України. Це міста обласного та ...


  • Матір з дитиною виселили з квартири за підробленими документами

    У Львові 5-річну дитину з матір’ю позбавили житла. Розпочато розслідування. Як з’ясовано прокуратурою Франківського району, дозвіл на відчуження квартири, в якій мешкав неповнолітній хлопчик та його матір, надано Франківською райадміністрацією Львова на підставі підроблених документів. За цим фактом...


  • Сколівська, Старосамбірська і Радехівська міськради будуть без генпланів

    29 серпня відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань регулювання земельних відносин, адміністративно-територіального устрою, планування території, архітектури та будівництва Львівської обласної ради. Під час засідання депутати розглянули та обговорили проблемні питання, які виникли...


  • Екс-дрогобичанин Ярослав Попович аж на 95-мі місці велогонки в Іспанії

    На шостому етапі велошосейної гонки "Вуельта"-2013, що відбувається в Іспанії, переміг Міхаель Морков з Данії. Відразу 132 учасники фінішували з часом переможця, серед яких і українець Ярослав Попович, уродженець Дрогобича, який перебуває у загальному заліку аж на 95-му місці. Вуельта Іспанії Бага...


  • 36 підприємств Львова допомогли дітям-школярам

    Сьогодні в рамках благодійної акції «Пора до школи» діти з багатодітних, малозабезпечених та інших соціально незахищених родин отримають безкоштовне шкільне приладдя від львівських підприємців, інформує прес-служба ЛМР. Щоб підготувати діток з таких сімей до нового навчального року, організатори ак...


  • Богатирьова прочитає лекцію у Львівському медичному коледжі

    30 серпня в рамках робочого візиту у м. Львів міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова ознайомилась із роботою Вищого навчального комунального закладу ЛОР “Львівський медичний коледж імені Андрея Крупинського» і пообіцяла викладацькому колективу колежду, що відвідає їх знову і, ймовірно, ...


  • "Шахтар" - у Лізі чемпіонів, а «Динамо», «Дніпро», «Чорноморець» - у Лізі Європи

    Три українські клуби - «Динамо», «Дніпро», «Чорноморець» - продовжать боротьбу у груповому турнірі футбольної Ліги Європи. Динамівці з рахунком 5:1 розгромили казахстанський «Актобе» (перший матч також завершився на користь киян 3:2). Дніпропетровці переграли чемпіона Естонії «Нимме Калью» – 2:0 (...


  • Ювілейна Х велопроща «Львів - Страдч – Крехів» відбудеться у вересні

    14-15 вересня цього року Львівське обласне товариство українських студентів-католиків «Обнова» спільно із молодіжною організацією «Добрий Пастир» за сприяння управління молоді, сім’ї та спорту ЛМР та департаменту освіти, сім’ї та молоді ЛОДА в рамках Єдиного молодіжного простору традиційно організов...


  • У Львів приїде Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет

    12-15 вересня на запрошення митрополита Львівського і Сокальського Димитрія Львівську єпархію з першосвятительським візитом відвідає Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет. Візит предстоятеля Української православної церкви Київського патріархату присвячений до відзначення у Львів...


Новини Львів