Архів новин

Ганущин і Юринець ініціюють комплексні звіти депутатів Львівської облради за багатьма критеріями

Сьогодні депутат Львівської обласної ради Олександр Ганущин зробив запис у Фейсбуці про ініціювання рішення обласної ради щодо проведення у лютому-березні 2013 року комплексних звітів депутатів про їхню роботу у 2012 році за багатьма критеріями.

Подаємо повний текст запису О.Ганущина: "У середу, 28 січня 2013 року, Львівський прес-клуб провів захід у вигляді брифінгу-коментаря на тему: «Коефіцієнт трудової участі депутатів Львівської облради: лідери і аутсайдери». Захід мав резонансне висвітлення у всіх місцевих ЗМІ. Переважна більшість публікацій не оминула гострої теми – відсутності інформації про проведення звітів депутатів Львівської обласної ради та фактичної інформації про депутатську діяльність.

У вже позаминулому році Львівською обласною радою було прийняте рішення № 283 від 20 жовтня 2011 року «Про звітування депутатів Львівської обласної ради VI скликання перед виборцями про свою роботу у 2010 – 2011 роках». Відсутність такого рішення у 2012 році, на мою думку, спричинилася до тієї ситуації, детально висвітленої на згаданому заході у Львівському прес-клубі щодо звітів депутатів Львівської обласної ради у 2012 році .

Ще однією проблемою, розкритою експертами на інформаційному заході у Прес-клубі, є фактична закритість інформації про діяльність депутатів Львівської обласної ради з виконання ними повноважень, передбачених Законом України «Про статус депутатів місцевих рад». Мова йде не тільки про використання інструментарію депутатських запитів і звернень, але й інших показників сесійної і позасесійної діяльності кожного депутата Львівської обласної ради. Очевидною є проблема постійного узагальнення та оприлюднення такої інформації апаратом ради.

Вважаю, що інформація про відвідуваність пленарних засідань, кількість депутатських запитів, кількість ініційованих проектів рішень депутатом чи депутатською фракцією, кількість виступів на початку пленарного засідання, кількість виступів в обговоренні, кількість правок запропонованих до проектів рішень ради, кількість правок запропонованих до рішень ради та проголосованих сесією, має бути доступною кожному члену львівської громади. Маючи власний сайт і комунальну газету «Львівщина», обласна рада повинна би таку інформацію оприлюднювати в постійному режимі, в тому числі он-лайн.
Також вважаю за доцільне запропонувати визначення кількісних показників позасесійної роботи депутата.

У будь-якому випадку, зважаючи на вимоги ст. 16 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», що зобов’язує кожного депутата обласної ради, не рідше одного разу на рік, звітувати про свою роботу перед виборцями відповідного виборчого округу, об'єднаннями громадян, та ситуацію, яка склалася у ЗМІ з цього питання, вважаю, що Львівська обласна рада своїм рішенням повинна визначити орієнтовні строки проведення звітів депутатів перед виборцями.

Зважаючи на все це, ми разом з депутатом обласної ради Оксаною Юринець зареєстрували проект рішення обласної ради «Про звітування депутатів, постійних комісій, голови та заступників Львівської обласної ради VI скликання про свою діяльність у 2012 році». У цьому рішенні ми пропонуємо:
1. Передбачити орієнтовні строки проведення звітів депутатів Львівської обласної ради VI скликання перед виборцями про свою діяльність у 2012 році – протягом лютого - березня 2013 року.
2. Передбачити орієнтовні строки проведення звітів постійних комісій Львівської обласної ради VI скликання про свою діяльність у 2012 році – протягом лютого - березня 2013 року.
3. Передбачити орієнтовні строки проведення звітів голови та заступників голови Львівської обласної ради VI скликання про свою діяльність у 2012 році – протягом лютого - березня 2013 року.
4. Голові Львівської обласної ради (П.Колодій) видати розпорядження про проведення звітів посадових осіб виконавчого апарату Львівської обласної ради про свою діяльність у 2012 році, передбачивши орієнтовні строки – протягом лютого-березня 2013 року.
5. Депутатам Львівської обласної ради, заступникам голови Львівської обласної ради, голові Львівської обласної ради:
5.1. Визначити час, місце та спосіб проведення звіту, про що повідомити виконавчий апарат Львівської обласної ради (Є. Захаревич) до 10 березня 2013 року.
5.2. Інформувати раду про результати обговорення звітів, зауважень і пропозицій, висловлених виборцями на адресу ради та її органів, а також про доручення, дані депутатам у зв'язку з їх депутатською діяльністю, шляхом надання такої інформації у виконавчий апарат Львівської обласної ради (Є. Захаревич) до 31 березня 2013 року.
6. Виконавчому апаратові Львівської обласної ради (Є. Захаревич):
6.1. Узагальнити інформацію про кількість депутатських запитів, кількість ініційованих проектів рішень депутатом чи депутатською фракцією, кількість виступів на початку пленарного засідання, кількість виступів в обговоренні, кількість запропонованих правок до проектів рішень ради, кількість запропонованих правок до рішень ради та проголосованих сесією впродовж 2012 року у розрізі депутатів і депутатських фракцій.
6.2. Спільно з керівниками підприємств, установ і організацій державної та комунальної форм власності сприяти депутатам обласної ради в організації проведення їх звітів перед виборцями.
6.3. Узагальнити графік проведення звітів депутатів обласної ради, заступників голови Львівської обласної ради до 12 березня 2013 року та оприлюднити його на офіційному веб-сайті Львівської обласної ради.
6.4. Розмістити на офіційному веб-сайті Львівської обласної ради звіти всіх депутатів ради VI скликання та узагальнену інформацію, згідно з пунктом 5.2 цього рішення, до 15 квітня 2013 року.
7. Постійній комісії з питань депутатської діяльності, етики та регламенту напрацювати відповідні зміни до Регламенту Львівської обласної ради для постійного оприлюднення інформації про кількість депутатських запитів, кількість ініційованих проектів рішень депутатом чи депутатською фракцією, кількість виступів на початку пленарного засідання, кількість виступів в обговоренні, кількість запропонованих правок до проектів рішень ради, кількість запропонованих правок до рішень ради та проголосованих сесією, інших показників позасесійної роботи – і винести проект рішення про внесення таких змін на розгляд чергової сесії ради.
8. Контроль за виконанням рішення покласти на голову Львівської обласної ради Петра Колодія".


Щоденний Львів

Всі новини випуску 
  • На Львівщині діє 74 початкові мистецькі школи

    Станом на 2013 рік на Львівщині діє 74 початкові мистецькі школи. Про це 29 серпня на прес-конференції повідомила директор департаменту з питань культури, охорони культурної спадщини та культурних цінностей Львівської ОДА Наталія Гамкало. За її словами, з 74 шкіл 41 – музична школа, 27 – мистецьких,...


  • 85 "швидких допомог" для Львівщини за 1,5 року

    Львівська область до кінця 2013 року і у 1-ому кварталі 2014 року отримає 85 нових автомашин. Про це сказала міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова в рамках робочої поїздки до Львова. Під час зустрічі із медичним персоналом Р.Богатирьова оглянула систему екстреної (швидкої) медичної допо...


  • Нова лабораторія у НУ "Львівська політехніка"

    2 вересня відбудеться відкриття нової сучасної лабораторії програмування для вбудованих та мобільних платформ на кафедрі програмного забезпечення Інституту комп'ютерних наук та інформаційних технологій Національного університету “Львівська політехніка”. Торік Львівський кластер інформаційних техноло...


  • Львів'янин Роман Мартиненко – чемпіон і рекордсмен світу з пауерліфтингу серед юніорів

    23-річний уродженець Нового Роздолу, а нині представник армійського спорту Львівщини Роман Мартиненко успішно виступив на чемпіонаті Світу з пауерліфтингу серед юніорів в м. Кіллен (США). Роман Мартиненко переконливо переміг у ваговій категорії до 83 кг, встановивши новий рекорду світу в жимі лежачи...


  • Обiйти обмеження готiвкових розрахункiв в Україні можна шляхом передання прав вимоги

    Обiйти обмеження готiвкових розрахункiв, що вводиться з 1 вересня, українцi зможуть, зокрема, шляхом передання прав вимоги, вважає адвокат юридичної компанiї "Алєксєєв, Боярчуков i партнери" Єгор Штокалов. "Наприклад, хтось винен певну суму грошей покупцевi, який укладає з продавцем договiр купiвлi...


  • Янукович не їздив "магістраллю" Львів-Тернопіль

    Президент України Віктор Янукович заявив, що в Україні в 2014 р. почнеться повне оновлення всіх міських та магістральних доріг. Про це Янукович заявив в інтерв'ю українським телеканалам, яке було показано на каналі "1+1". "2014 стане роком, коли ми почнемо оновлювати міські дороги. У всіх областях....


  • Україна зменшуватиме обсяги споживання російського газу

    Президент України Віктор Янукович заявив, що країна продовжить рухатися шляхом диверсифікації енергоресурсів. Про це він сказав в інтерв'ю чотирьом українським телеканалам. «Я переконаний, що одне з питань захисту наших національних інтересів і відстоювання нашої незалежності – це питання диверсиф...


  • 41,6% українців вступлять до Європейського союзу, а 31% - до Митного...

    Питання вступу України до Європейського Союзу чи Митного союзу буде вирішуватись на референдумі. Про це сказав Президент Віктор Янукович в інтерв’ю чотирьом українським телеканалам. За його словами, питання, куди рухатиметься країна, мають вирішувати її громадяни. "Який вибір буде українського народ...


  • До 2017 року Збройні Сили України набиратимуть по 5 тисяч контрактників

    У Збройний сил України (ЗСУ) до 2017 р. щорічно будуть призиватися до 5 тис. контрактників. Про це сьогодні в ході прес-конференції заявив міністр оборони України Павло Лебедєв, передає кореспондент ...


  • Трамвай "Електрона" буде ліпший за його телевізори?

    Низькопідлоговий трамвай львівського виробництва вже майже тиждень курсує вулицями Львова. Наразі він працює на маршруті №9А. Після ремонтів доріг буде визначено його постійний маршрут роботи. «Минулого тижня у вихідні перший раз вийшов на лінію новий пасажирський низькопідлоговий трамвай. Він ви...


  • Тільки 9 міст Львівської області є на картах Яндексу

    На http://maps.yandex.ua з'явилися карти Золочева, Самбора, Червонограда. Тепер користувачі легко знайдуть у цих містах потрібну адресу або побудують через них автомобільний маршрут. Разом із картами Львівської області Яндекс опублікував схеми ще 36 населених пунктів України. Це міста обласного та ...


  • Матір з дитиною виселили з квартири за підробленими документами

    У Львові 5-річну дитину з матір’ю позбавили житла. Розпочато розслідування. Як з’ясовано прокуратурою Франківського району, дозвіл на відчуження квартири, в якій мешкав неповнолітній хлопчик та його матір, надано Франківською райадміністрацією Львова на підставі підроблених документів. За цим фактом...


  • Сколівська, Старосамбірська і Радехівська міськради будуть без генпланів

    29 серпня відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань регулювання земельних відносин, адміністративно-територіального устрою, планування території, архітектури та будівництва Львівської обласної ради. Під час засідання депутати розглянули та обговорили проблемні питання, які виникли...


  • Екс-дрогобичанин Ярослав Попович аж на 95-мі місці велогонки в Іспанії

    На шостому етапі велошосейної гонки "Вуельта"-2013, що відбувається в Іспанії, переміг Міхаель Морков з Данії. Відразу 132 учасники фінішували з часом переможця, серед яких і українець Ярослав Попович, уродженець Дрогобича, який перебуває у загальному заліку аж на 95-му місці. Вуельта Іспанії Бага...


  • 36 підприємств Львова допомогли дітям-школярам

    Сьогодні в рамках благодійної акції «Пора до школи» діти з багатодітних, малозабезпечених та інших соціально незахищених родин отримають безкоштовне шкільне приладдя від львівських підприємців, інформує прес-служба ЛМР. Щоб підготувати діток з таких сімей до нового навчального року, організатори ак...


  • Богатирьова прочитає лекцію у Львівському медичному коледжі

    30 серпня в рамках робочого візиту у м. Львів міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова ознайомилась із роботою Вищого навчального комунального закладу ЛОР “Львівський медичний коледж імені Андрея Крупинського» і пообіцяла викладацькому колективу колежду, що відвідає їх знову і, ймовірно, ...


  • "Шахтар" - у Лізі чемпіонів, а «Динамо», «Дніпро», «Чорноморець» - у Лізі Європи

    Три українські клуби - «Динамо», «Дніпро», «Чорноморець» - продовжать боротьбу у груповому турнірі футбольної Ліги Європи. Динамівці з рахунком 5:1 розгромили казахстанський «Актобе» (перший матч також завершився на користь киян 3:2). Дніпропетровці переграли чемпіона Естонії «Нимме Калью» – 2:0 (...


  • Ювілейна Х велопроща «Львів - Страдч – Крехів» відбудеться у вересні

    14-15 вересня цього року Львівське обласне товариство українських студентів-католиків «Обнова» спільно із молодіжною організацією «Добрий Пастир» за сприяння управління молоді, сім’ї та спорту ЛМР та департаменту освіти, сім’ї та молоді ЛОДА в рамках Єдиного молодіжного простору традиційно організов...


  • У Львів приїде Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет

    12-15 вересня на запрошення митрополита Львівського і Сокальського Димитрія Львівську єпархію з першосвятительським візитом відвідає Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет. Візит предстоятеля Української православної церкви Київського патріархату присвячений до відзначення у Львів...


Новини Львів