Архів новин

Топ-25 найбагатших людей тисячоліття

Американське видання Celebrity Net Worth , яке спеціалізується на підрахунку зароблених відомими людьми коштів, склало список найбагатших людей, що жили в другому тисячолітті. Загальний стан входять до списку осіб перевищує 4,32 трлн дол., водночас лише троє з 25 занесених до рейтингу досі продовжують нарощувати свій статок.

Очолює список багатіїв верховний правитель середньовічного держави Малі Манса Муса I з особистим статком у розмірі 400 млрд дол Він народився в 1280 р. і помер у 1337 р. Колосальне багатство (400 млрд дол. з урахуванням інфляції) Муса I отримав від продажу солі та золота по всьому світу. Правитель витрачав гроші головним чином на будівництво мечетей, відзначає "Росія-24".

На другому місці в списку знаходиться сім'я Ротшильдів зі статком у 350 млрд дол. Точну цифру капіталу сім'ї досить важко визначити через численні активи. Деякі експерти впевнені, що сім'я Ротшильдів має близько 1 трлн долл. тільки в нерухомості і банківському секторі.

Замикає трійку лідерів найбагатша людина в історії США - Джон Рокфеллер. Після його смерті в 1937 р., стан Рокфеллера оцінювалося в 340 млрд дол. з урахуванням інфляції. Його компанія Standard Oil домінувала на американському нафтовому ринку протягом тривалого часу, але в підсумку була розділена урядом США на невеликі компанії, в число яких увійшли майбутні Amoco, Chevron Conoco і ExxonMobil.

На четвертому місці списку багатих розташувався Ендрю Карнегі, який в 1901 р. продав свою сталеливарну компанію Carnegie Steel Company банку JP Morgan за 480 млн дол. У результаті його особистий статок у нинішньому еквіваленті складе 310 млрд дол. Покинувши бізнес після операції, Карнегі відійшов від справ і витратив на благодійність більшу частину свого багатства (близько 4,3 млрд дол. на 2005 р.

Російський цар Микола II (Романов) займає п'яту позицію списку. У 1916 р. особистий стан Романова оцінювалося в 300 млрд дол. з урахуванням інфляції.

Шосте місце займає Світ Осман Алі-Хан, який правив князівством Хайдарабад і округом Центральні провінції і Берар з 1911 по 1948 рр., Після чого ці території були приєднані до Індії. Алі-Хан мав величезну колекцію золотих і ювелірних виробів, загальною вартістю 500 млн дол., а також 50 автомобілів Rolls Royces. Його особиста колекція золота важила кілька т, а в його колекції був знаменитий діамант Яків, який один коштує 95 млн дол.

Вільгельм Завойовник посів сьоме місце в списку з особистим статком в 229,5 млрд дол. Герцог Нормандії і король Англії, будучи багаторічним загарбником, мав величезні багатства

Лівійський лідер Муаммар Каддафі посів восьму сходинку рейтингу. Він був таємно найбагатшою людиною в світі, а його стан перевищувало 200 млрд дол. З тих пір новим владі Лівії вдалося знайти лише 70 млрд на рахунках в закордонних банках.

На дев'ятому місці в списку знаходиться засновник автомобільної компанії Ford Генрі Форд. Коли він помер в 1947 р., його стан оцінювався в 199 млрд дол з урахуванням інфляції.

Корнеліус Вандербільт став третім найбагатшою людиною в історії Америки і 10-м у історії людства. Супербагатим він став у віці 70 років, коли почав будувати залізниці. Після смерті Вандербільт залишив спадкоємцям активи, дорівнює 185 млрд дол.

Військовий союзник полководця Вільгельма Завойовника в XI столітті Алан Руфус займає 11-ий рядок рейтингу. Руфус мав у власності в Англії величезну ділянку землі, який сьогодні стоїть 178,6 млрд дол.

Будучи більшу частину життя найбагатшою людиною планети, засновник Microsoft Білл Гейтс займає 12-у сходинку в списку зі статком у 136 млрд дол.

На 13-му місці рейтингу розташувався англонормандськіх аристократ Вільям де Варен. За свою участь у військових діях в громадянській війні в Англії в період правління Стефана Блуаський, де Варенн отримав величезний земельну ділянку, вартість якого сьогодні перевищує 147 млрд дол.

Перший мультимільйонер в історії США Джон Джекоб Астор влаштувався на 14-й позиції списку. Свої перші мільйони він заробив на продажі канадського хутра багатим жінкам Нью-Йорка. Отримані гроші Астор вклав у нерухомість, яка сьогодні оцінюється в 121 млрд дол.

На 15-му місці в рейтингу знаходиться 10-й граф Арундел, також відомий як Річард Фіцалан, який помер у 1376 р. Його стан оцінюється в 118,6 млрд дол. з урахуванням інфляції.

Третій вижив син короля Англії Едуарда III Джон Гонт займає 16-у позицію рейтингу. Він мав величезне земельне маєток, вартість якого перевищує 110 млрд дол. з урахуванням інфляції.

Французький банкір і власник кораблебудівних верфей Стефан Жирард займає 17-у позицію списку багатіїв. Жирард не мав спадкоємців, тому більша частина його 105 млрд дол після його смерті в 1831 р. пішла на благодійні цілі

Олександр Тюрні Стюарт, також відомий як А.Т., знаходиться на 18-ій позиції рейтингу зі статком у 90 млрд дол., які він заробив на відкритті
Англійський аристократ Генрі, граф Ланкастера, який помер у 1361 р., знаходиться на 19-ій позиції рейтингу. Його статок оцінюється в 85,1 млрд дол.

Фрідріх Вейеройзер замикає двадцятку списку. Коли він помер в 1914 р., його стан оцінювався в 80 млрд дол. з урахуванням інфляції.
Залізничний король Джей Гулд, який помер у 1892 р., знаходиться на 21-й позиції, його статок перевищило 71 млрд дол.

Мексиканський магнат Карлос Слім Елу зі статком у 68 млрд дол закріпився на 22 місці. Розмір стану Елу робить його найбагатшою людиною на планеті в цьому році. Але ця сума не дозволяє йому увійти навіть до 20-ки найбагатших людей тисячоліття.


Стівен Ван Ренсселаер посідає 23 позицію рейтингу. Він народився в 1764 р. в родині багатого землевласника. Від свого батька він успадкував півострів, де зараз знаходиться сучасний Манхеттен. Протягом життя його стан досягло 68 млрд дол.

На 24-му місці списку знаходиться власник мережі універмагів Marshall Field Маршал Філд. На момент смерті в 1906 р. його статок склав 66 млрд дол.

Замикає топ-25 найбагатших людей тисячоліття Сем Уолтон - сьогодні всі активи сім'ї Уолтона перевищують 100 млрд дол. А до моменту смерті в 1992 р. його статок перевищив 65 млрд дол.

РБК-Україна

Всі новини випуску 
  • На Львівщині діє 74 початкові мистецькі школи

    Станом на 2013 рік на Львівщині діє 74 початкові мистецькі школи. Про це 29 серпня на прес-конференції повідомила директор департаменту з питань культури, охорони культурної спадщини та культурних цінностей Львівської ОДА Наталія Гамкало. За її словами, з 74 шкіл 41 – музична школа, 27 – мистецьких,...


  • 85 "швидких допомог" для Львівщини за 1,5 року

    Львівська область до кінця 2013 року і у 1-ому кварталі 2014 року отримає 85 нових автомашин. Про це сказала міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова в рамках робочої поїздки до Львова. Під час зустрічі із медичним персоналом Р.Богатирьова оглянула систему екстреної (швидкої) медичної допо...


  • Нова лабораторія у НУ "Львівська політехніка"

    2 вересня відбудеться відкриття нової сучасної лабораторії програмування для вбудованих та мобільних платформ на кафедрі програмного забезпечення Інституту комп'ютерних наук та інформаційних технологій Національного університету “Львівська політехніка”. Торік Львівський кластер інформаційних техноло...


  • Львів'янин Роман Мартиненко – чемпіон і рекордсмен світу з пауерліфтингу серед юніорів

    23-річний уродженець Нового Роздолу, а нині представник армійського спорту Львівщини Роман Мартиненко успішно виступив на чемпіонаті Світу з пауерліфтингу серед юніорів в м. Кіллен (США). Роман Мартиненко переконливо переміг у ваговій категорії до 83 кг, встановивши новий рекорду світу в жимі лежачи...


  • Обiйти обмеження готiвкових розрахункiв в Україні можна шляхом передання прав вимоги

    Обiйти обмеження готiвкових розрахункiв, що вводиться з 1 вересня, українцi зможуть, зокрема, шляхом передання прав вимоги, вважає адвокат юридичної компанiї "Алєксєєв, Боярчуков i партнери" Єгор Штокалов. "Наприклад, хтось винен певну суму грошей покупцевi, який укладає з продавцем договiр купiвлi...


  • Янукович не їздив "магістраллю" Львів-Тернопіль

    Президент України Віктор Янукович заявив, що в Україні в 2014 р. почнеться повне оновлення всіх міських та магістральних доріг. Про це Янукович заявив в інтерв'ю українським телеканалам, яке було показано на каналі "1+1". "2014 стане роком, коли ми почнемо оновлювати міські дороги. У всіх областях....


  • Україна зменшуватиме обсяги споживання російського газу

    Президент України Віктор Янукович заявив, що країна продовжить рухатися шляхом диверсифікації енергоресурсів. Про це він сказав в інтерв'ю чотирьом українським телеканалам. «Я переконаний, що одне з питань захисту наших національних інтересів і відстоювання нашої незалежності – це питання диверсиф...


  • 41,6% українців вступлять до Європейського союзу, а 31% - до Митного...

    Питання вступу України до Європейського Союзу чи Митного союзу буде вирішуватись на референдумі. Про це сказав Президент Віктор Янукович в інтерв’ю чотирьом українським телеканалам. За його словами, питання, куди рухатиметься країна, мають вирішувати її громадяни. "Який вибір буде українського народ...


  • До 2017 року Збройні Сили України набиратимуть по 5 тисяч контрактників

    У Збройний сил України (ЗСУ) до 2017 р. щорічно будуть призиватися до 5 тис. контрактників. Про це сьогодні в ході прес-конференції заявив міністр оборони України Павло Лебедєв, передає кореспондент ...


  • Трамвай "Електрона" буде ліпший за його телевізори?

    Низькопідлоговий трамвай львівського виробництва вже майже тиждень курсує вулицями Львова. Наразі він працює на маршруті №9А. Після ремонтів доріг буде визначено його постійний маршрут роботи. «Минулого тижня у вихідні перший раз вийшов на лінію новий пасажирський низькопідлоговий трамвай. Він ви...


  • Тільки 9 міст Львівської області є на картах Яндексу

    На http://maps.yandex.ua з'явилися карти Золочева, Самбора, Червонограда. Тепер користувачі легко знайдуть у цих містах потрібну адресу або побудують через них автомобільний маршрут. Разом із картами Львівської області Яндекс опублікував схеми ще 36 населених пунктів України. Це міста обласного та ...


  • Матір з дитиною виселили з квартири за підробленими документами

    У Львові 5-річну дитину з матір’ю позбавили житла. Розпочато розслідування. Як з’ясовано прокуратурою Франківського району, дозвіл на відчуження квартири, в якій мешкав неповнолітній хлопчик та його матір, надано Франківською райадміністрацією Львова на підставі підроблених документів. За цим фактом...


  • Сколівська, Старосамбірська і Радехівська міськради будуть без генпланів

    29 серпня відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань регулювання земельних відносин, адміністративно-територіального устрою, планування території, архітектури та будівництва Львівської обласної ради. Під час засідання депутати розглянули та обговорили проблемні питання, які виникли...


  • Екс-дрогобичанин Ярослав Попович аж на 95-мі місці велогонки в Іспанії

    На шостому етапі велошосейної гонки "Вуельта"-2013, що відбувається в Іспанії, переміг Міхаель Морков з Данії. Відразу 132 учасники фінішували з часом переможця, серед яких і українець Ярослав Попович, уродженець Дрогобича, який перебуває у загальному заліку аж на 95-му місці. Вуельта Іспанії Бага...


  • 36 підприємств Львова допомогли дітям-школярам

    Сьогодні в рамках благодійної акції «Пора до школи» діти з багатодітних, малозабезпечених та інших соціально незахищених родин отримають безкоштовне шкільне приладдя від львівських підприємців, інформує прес-служба ЛМР. Щоб підготувати діток з таких сімей до нового навчального року, організатори ак...


  • Богатирьова прочитає лекцію у Львівському медичному коледжі

    30 серпня в рамках робочого візиту у м. Львів міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова ознайомилась із роботою Вищого навчального комунального закладу ЛОР “Львівський медичний коледж імені Андрея Крупинського» і пообіцяла викладацькому колективу колежду, що відвідає їх знову і, ймовірно, ...


  • "Шахтар" - у Лізі чемпіонів, а «Динамо», «Дніпро», «Чорноморець» - у Лізі Європи

    Три українські клуби - «Динамо», «Дніпро», «Чорноморець» - продовжать боротьбу у груповому турнірі футбольної Ліги Європи. Динамівці з рахунком 5:1 розгромили казахстанський «Актобе» (перший матч також завершився на користь киян 3:2). Дніпропетровці переграли чемпіона Естонії «Нимме Калью» – 2:0 (...


  • Ювілейна Х велопроща «Львів - Страдч – Крехів» відбудеться у вересні

    14-15 вересня цього року Львівське обласне товариство українських студентів-католиків «Обнова» спільно із молодіжною організацією «Добрий Пастир» за сприяння управління молоді, сім’ї та спорту ЛМР та департаменту освіти, сім’ї та молоді ЛОДА в рамках Єдиного молодіжного простору традиційно організов...


  • У Львів приїде Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет

    12-15 вересня на запрошення митрополита Львівського і Сокальського Димитрія Львівську єпархію з першосвятительським візитом відвідає Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет. Візит предстоятеля Української православної церкви Київського патріархату присвячений до відзначення у Львів...


Новини Львів