Архів новин

Учасники «Репід Трайдент-2012» перейшли до активних тренувань

На базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки Академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного тривають україно-американські командно-штабні навчання із залученням військ «Репід Трайдент-2012».

За два дні, які минули від офіційної церемонії відкриття навчань, понад 1400 військовослужбовців 16 країн-партнерів взяли участь у передбачених планами навчань підготовчих заняттях. Умовно, «Репід Трайдент-2012» розподілятиметься на чотири етапи, Перший триватиме із 14 до 23 липня. Упродовж цього часу здійснюватиметься підготовка до виконання завдань: заняття на навчальних місцях, роздільне штабне тренування та перевірка роботи програмного забезпечення (JCATS), злагодження підрозділів тощо. З 24 до 26 липня, у рамках другого та третього етапів, відбудеться відпрацювання передислокації українсько-американської бригади до району відповідальності та, безпосередньо, проводитиметься підготовлена офіцерами багатонаціональних штабів операція «Рішучий удар» з підтримання миру у районі відповідальності. – повідомив помічник керівника навчань з української сторони підполковник Богдан Огороднік.

Про якісну підготовку матеріально-технічної та навчальної бази до проведення занять подбало керівництво Академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного та особовий склад Міжнародного центру миротворчості та безпеки. На різних ділянках полігону та у приміщеннях військових містечок було розгорнуто понад 20 навчальних місць.

Офіцери багатонаціональних штабів провели заняття з питань використання систем імітаційного моделювання бойових дій. Українські та американські інструктори провели заняття з офіцерами батальйонів підіграшу та спостерігачами-посередниками. Між створеними у контексті навчань штабними підрозділами відбулось тренування на засобах зв’язку.

Не менш активними були й практичні заходи у полі. Під час підготовки підрозділів країн-учасниць до практичної фази на загальновійськовому стрільбищі полігону відбулися бойові стрільби відділень у взводах багатонаціональної піхотної роти «В» укомплектованих військовослужбовцями збройних сил Македонії, Сербії та Молдови зі стрілецької зброї.

– Представники армій інших країн прибули в Україну без штатного стрілецького озброєння. – розповідає керівник стрільб на навчальному місці заступник командира батальйону 80 окремого аеромобільного полку 13 армійського корпусу СВ ЗС України майор Анатолій Іченський, – На час навчань визначені іноземні підрозділи отримали певну кількість стрілецького озброєння від українських колег. Вона потрібна для проведення занять із вогневої, тактичної та тактико-спеціальної підготовки, а також для занять із системою імітації двостороннього вогневого контакту. Не зважаючи на зміну звичного для них штатного озброєння, наші закордонні колеги діють на вогневому рубежі досить упевнено.

Зі слів офіцера, відповідно до умов виконання вправи, бійці, діючи у складі відділень, повинні вразити 40 цілей. Мішені у полі розташовані на різних відстанях: від 175 до 600 метрів від вогневого рубежу. Виконання цієї вправи передбачає не лише статичну стрільбу з обладнаної позиції, але й переміщення бійців відділення парами та четвірками, ведення вогню по цілях, що рухаються.

Відбулися також практичні заняття із залученням техніки. До прикладу, особовий склад взводів 144-го окремого батальйону радіаційного, хімічного, біологічного захисту 8-го армійського корпусу Сухопутних військ провели тренування з тактико-спеціальної підготовки й здійснили марш у район проведення спеціальної обробки.
Під час заняття ми відпрацьовуємо широкий спектр навчальних питань, – повідомив командир взводу старший лейтенант Артем Власюк. Нормативи досить жорсткі. На виконання завдання надається одна година.

У процесі виконання маршу передова група підрозділу повинна здійснювати розвідку та спостереження, виявляти вибухонебезпечні пристрої та вогнища РХБ зараження на маршруті висування. Реагувати на загрози і бути готовими до відбиття нападу умовного противника. До слова, роль якого вже не перший рік виконують бійці одного з батальйонів 80 окремого аеромобільного полку 13 армійського корпусу Сухопутних військ ЗС України.

На іншій навчальній ділянці полігону військовослужбовці піхотного взводу збройних сил Румунії та підрозділу повітряної кавалерії ЗС Республікі Польща відпрацювали комплекс питань щодо охорони та оборони важливого об’єкту. Серед тактичних завдань, визначених для відпрацювання багатонаціональним підрозділом були, зокрема, наступні елементи: організація оборони на дальніх підступах до важливого об'єкту та патрулювання його по периметру,організація системи вогню та контроль за під’їзними шляхами, захист від снайперського вогню та раптових мінометних обстрілів. Особливо ретельно вивчалися процедури проведення обшуку відвідувачів, включаючи обшук жінок, місцевого населення, духовних (релігійних) представників а також VIP осіб та процедури перевірки на в’їзді осіб та транспортних засобів на наявність контрабанди, вибухових пристроїв, зброї.

– Тут ми навчаємось разом із нашими колегами, як правильно діяти в умовах справжніх бойових ситуацій. Намагаємося діяти якомога правдивіше, оскільки у миротворчих місіях не буває другорядних дій або неважливих завдань. Тому кожен елемент дій військовослужбовців має бути відпрацьований максимально ретельно. – відзначили військовослужбовці польського взводу, – Адже чітке дотримання усіх процедур та протоколів під час реальних дій та правильна організація несення служби є гарантією збереження життя та здоров’я особового складу та виконання поставлених завдань.

Відзначимо, що тематика навчань «Репід Трайдент – 2012» – виконання завдань у складі багатонаціональних сил під час операції повного спектру. Додамо, що операція повного спектру включає в себе дії підрозділів у наступі та обороні, виконання завдань з підтримки миру і допоміжних дій.

За основу «легенди» «Репід Трайдент – 2012» взято обстановку в афганській провінції Забул. Ситуаційні завдання, які стоятимуть перед учасниками командно-штабної та польової фаз навчань, мали місце у реальній практиці американського військового контингенту в Афганістані. Відповідно до замислу, в провінції, яка входить до зони відповідальності Регіонального командування «Південь», після ускладнення обстановки та неспроможності місцевих органів влади, підрозділів Національної Армії та Національної поліції забезпечити необхідний рівень безпекової ситуації, розгортаються дві бригади: українсько-американська та багатонаціональна. Передбачається, що штаби та підрозділи бригад будуть перебазовані з території своїх країн до аеропорту Кандагар, в подальшому здійснять марш у визначені зони відповідальності та виконають поставлені завдання із забезпечення безпеки в зазначеній провінції.

Під час командно-штабної фази навчань, офіцери керівництва та персонал багатонаціональних штабів виконають значний об’єм різнопланових практичних завдань, метою яких є підвищення взаємосумісності підрозділів Збройних Сил держав-членів та держав-партнерів НАТО в багатонаціональних операціях, організації управління підрозділами під час проведення операції повного спектру, відпрацюванні та удосконаленні практичних навичок застосування операційних процедур тощо. Метою практичних завдань польової фази є тренування особового складу та офіцерів багатонаціональних підрозділів у процесі прийняття рішення, плануванні та здійсненні тактичного переміщення військ, проведення заходів обеззараження, протидії саморобним вибуховим пристроям, контролю тактичної обстановки, взаємодії з армійською авіацією, організації вогневої підтримки, проведення операцій зі встановлення безпеки та вільного пересування військ та місцевого населення.


Довідка:

Україно-американські командно-штабні навчання із залученням військ «Репід Трайдент-2012» розпочалися 16 липня на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки Академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Співкерівником навчань з української сторони є перший заступник командира 8 армійського корпусу Сухопутних військ ЗС України генерал-майор В’ячеслав НАЗАРКІН, з американської сторони – полковник армії США Девід МАРКОВСЬКИЙ.
У навчаннях беруть участь понад 1400 військовослужбовців з 16 країн світу.

Керівник прес-групи навчань «Репід Трайдент-2012»

Всі новини випуску 
  • На Львівщині діє 74 початкові мистецькі школи

    Станом на 2013 рік на Львівщині діє 74 початкові мистецькі школи. Про це 29 серпня на прес-конференції повідомила директор департаменту з питань культури, охорони культурної спадщини та культурних цінностей Львівської ОДА Наталія Гамкало. За її словами, з 74 шкіл 41 – музична школа, 27 – мистецьких,...


  • 85 "швидких допомог" для Львівщини за 1,5 року

    Львівська область до кінця 2013 року і у 1-ому кварталі 2014 року отримає 85 нових автомашин. Про це сказала міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова в рамках робочої поїздки до Львова. Під час зустрічі із медичним персоналом Р.Богатирьова оглянула систему екстреної (швидкої) медичної допо...


  • Нова лабораторія у НУ "Львівська політехніка"

    2 вересня відбудеться відкриття нової сучасної лабораторії програмування для вбудованих та мобільних платформ на кафедрі програмного забезпечення Інституту комп'ютерних наук та інформаційних технологій Національного університету “Львівська політехніка”. Торік Львівський кластер інформаційних техноло...


  • Львів'янин Роман Мартиненко – чемпіон і рекордсмен світу з пауерліфтингу серед юніорів

    23-річний уродженець Нового Роздолу, а нині представник армійського спорту Львівщини Роман Мартиненко успішно виступив на чемпіонаті Світу з пауерліфтингу серед юніорів в м. Кіллен (США). Роман Мартиненко переконливо переміг у ваговій категорії до 83 кг, встановивши новий рекорду світу в жимі лежачи...


  • Обiйти обмеження готiвкових розрахункiв в Україні можна шляхом передання прав вимоги

    Обiйти обмеження готiвкових розрахункiв, що вводиться з 1 вересня, українцi зможуть, зокрема, шляхом передання прав вимоги, вважає адвокат юридичної компанiї "Алєксєєв, Боярчуков i партнери" Єгор Штокалов. "Наприклад, хтось винен певну суму грошей покупцевi, який укладає з продавцем договiр купiвлi...


  • Янукович не їздив "магістраллю" Львів-Тернопіль

    Президент України Віктор Янукович заявив, що в Україні в 2014 р. почнеться повне оновлення всіх міських та магістральних доріг. Про це Янукович заявив в інтерв'ю українським телеканалам, яке було показано на каналі "1+1". "2014 стане роком, коли ми почнемо оновлювати міські дороги. У всіх областях....


  • Україна зменшуватиме обсяги споживання російського газу

    Президент України Віктор Янукович заявив, що країна продовжить рухатися шляхом диверсифікації енергоресурсів. Про це він сказав в інтерв'ю чотирьом українським телеканалам. «Я переконаний, що одне з питань захисту наших національних інтересів і відстоювання нашої незалежності – це питання диверсиф...


  • 41,6% українців вступлять до Європейського союзу, а 31% - до Митного...

    Питання вступу України до Європейського Союзу чи Митного союзу буде вирішуватись на референдумі. Про це сказав Президент Віктор Янукович в інтерв’ю чотирьом українським телеканалам. За його словами, питання, куди рухатиметься країна, мають вирішувати її громадяни. "Який вибір буде українського народ...


  • До 2017 року Збройні Сили України набиратимуть по 5 тисяч контрактників

    У Збройний сил України (ЗСУ) до 2017 р. щорічно будуть призиватися до 5 тис. контрактників. Про це сьогодні в ході прес-конференції заявив міністр оборони України Павло Лебедєв, передає кореспондент ...


  • Трамвай "Електрона" буде ліпший за його телевізори?

    Низькопідлоговий трамвай львівського виробництва вже майже тиждень курсує вулицями Львова. Наразі він працює на маршруті №9А. Після ремонтів доріг буде визначено його постійний маршрут роботи. «Минулого тижня у вихідні перший раз вийшов на лінію новий пасажирський низькопідлоговий трамвай. Він ви...


  • Тільки 9 міст Львівської області є на картах Яндексу

    На http://maps.yandex.ua з'явилися карти Золочева, Самбора, Червонограда. Тепер користувачі легко знайдуть у цих містах потрібну адресу або побудують через них автомобільний маршрут. Разом із картами Львівської області Яндекс опублікував схеми ще 36 населених пунктів України. Це міста обласного та ...


  • Матір з дитиною виселили з квартири за підробленими документами

    У Львові 5-річну дитину з матір’ю позбавили житла. Розпочато розслідування. Як з’ясовано прокуратурою Франківського району, дозвіл на відчуження квартири, в якій мешкав неповнолітній хлопчик та його матір, надано Франківською райадміністрацією Львова на підставі підроблених документів. За цим фактом...


  • Сколівська, Старосамбірська і Радехівська міськради будуть без генпланів

    29 серпня відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань регулювання земельних відносин, адміністративно-територіального устрою, планування території, архітектури та будівництва Львівської обласної ради. Під час засідання депутати розглянули та обговорили проблемні питання, які виникли...


  • Екс-дрогобичанин Ярослав Попович аж на 95-мі місці велогонки в Іспанії

    На шостому етапі велошосейної гонки "Вуельта"-2013, що відбувається в Іспанії, переміг Міхаель Морков з Данії. Відразу 132 учасники фінішували з часом переможця, серед яких і українець Ярослав Попович, уродженець Дрогобича, який перебуває у загальному заліку аж на 95-му місці. Вуельта Іспанії Бага...


  • 36 підприємств Львова допомогли дітям-школярам

    Сьогодні в рамках благодійної акції «Пора до школи» діти з багатодітних, малозабезпечених та інших соціально незахищених родин отримають безкоштовне шкільне приладдя від львівських підприємців, інформує прес-служба ЛМР. Щоб підготувати діток з таких сімей до нового навчального року, організатори ак...


  • Богатирьова прочитає лекцію у Львівському медичному коледжі

    30 серпня в рамках робочого візиту у м. Львів міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова ознайомилась із роботою Вищого навчального комунального закладу ЛОР “Львівський медичний коледж імені Андрея Крупинського» і пообіцяла викладацькому колективу колежду, що відвідає їх знову і, ймовірно, ...


  • "Шахтар" - у Лізі чемпіонів, а «Динамо», «Дніпро», «Чорноморець» - у Лізі Європи

    Три українські клуби - «Динамо», «Дніпро», «Чорноморець» - продовжать боротьбу у груповому турнірі футбольної Ліги Європи. Динамівці з рахунком 5:1 розгромили казахстанський «Актобе» (перший матч також завершився на користь киян 3:2). Дніпропетровці переграли чемпіона Естонії «Нимме Калью» – 2:0 (...


  • Ювілейна Х велопроща «Львів - Страдч – Крехів» відбудеться у вересні

    14-15 вересня цього року Львівське обласне товариство українських студентів-католиків «Обнова» спільно із молодіжною організацією «Добрий Пастир» за сприяння управління молоді, сім’ї та спорту ЛМР та департаменту освіти, сім’ї та молоді ЛОДА в рамках Єдиного молодіжного простору традиційно організов...


  • У Львів приїде Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет

    12-15 вересня на запрошення митрополита Львівського і Сокальського Димитрія Львівську єпархію з першосвятительським візитом відвідає Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет. Візит предстоятеля Української православної церкви Київського патріархату присвячений до відзначення у Львів...


Новини Львів