Архів новин

Кубок України. «МЕТАЛУРГ» – «КАРПАТИ» – 0:0 (7:6 пен.). Відео

1/2 фіналу. 28.04.2012, 18:30. «Металург», Донецьк. 3 600 глядачів
Сонячно. +26°С

Арбітр – Юрій Мосейчук (Чернівці).

Асистенти арбітра: Євген Халамендик, Олександр Якименко
(обидва – Київ).
Четвертий арбітр – Дмитро Кутаков (Бровари, Київська обл.).

Інспектор ФФУ – Ігор Хіблін (Хмельницький).
Делегат ФФУ – Сергій Шебек (Київ).

«МЕТАЛУРГ»: Бандура, Морозюк, Чечер, Воловик, Шина, Мкртчян, Прийма, Соарес (Нельсон, 78), Дімітров (Даніло, 107), Казарян, Траоре (Іванко, 97).
Запасні: Воробйов, Сержіо, Барановський, Голайдо.
Головний тренер – Володимир Пятенко.

«КАРПАТИ»: Богатінов, Гірський (Кополовець, 76), Балажіц, Мілошевіч, Авелар, Озарків (Голодюк, 57), Ткачук, Худоб’як, Лукас, Федецький, Гладкий (Кас’ян, 99).
Запасні: Тлумак, Даушвілі, Зеньов, Костевич.
В.о. головного тренера – Юрій Дячук-Ставицький.

Нереалізований пенальті: Морозюк, 119 (блискучий сейв Богатінова!).

Попередження: Прийма, 50, Бандура, 120+0 – Мілошевіч, 44, Гладкий, 50, Лукас, 53, Озарків, 54, Федецький, 90+3, Кас’ян, 118, Кополовець, 120.

Вилучення: Гірський, 120 (з лави запасних за суперечки з арбітром).

Голи (серія пенальті): Кас’ян, (0:1), Даніло, (1:1), Ткачук, (вище воріт!), Казарян, (2:1), Авелар, (2:2), Шина, (3:2), Лукас, (3:3), Мкртчян, (блискучий сейв Богатінова!), Федецький, (3:4), Воловик, (4:4), Худоб’як, (4:5), Прийма (5:5), Кополовець, (5:6), Морозюк, (6:6), Мілошевіч, (поперечка!), Іванко, (7:6).

Три мінімальні перемоги впритул наблизили «Карпати» до третьої поспіль Ліги Європи. Після того, як вчора у першому півфіналі Кубка України донецький «Шахтар» в Луцьку обіграв «Волинь», остаточно стало зрозуміло, що володар другої путівки в фінал автоматично отримає право у новому сезоні випробувати свої сили у другому за значимістю турнірі для клубних команд Старого Світу. Саме тому ціна поєдинку «Металург» – «Карпати» зросла в кільканадцять разів.

Перед кубковим півфіналом у тренерів «Карпат» знайшлося чимало «доброзичливців», які з огляду на критичну ситуацію «зелено-білих» у Прем’єр-лізі, радили їм повністю сконцентрувати всі свої зусилля на вирішенні питання збереження прописки в елітному дивізіоні національного чемпіонату. Однак Юрій Дячук-Ставицький та Павло Кучеров разом зі своїми помічниками вирішили продовжити боротьбу на обох фронтах. Тож на гру проти «Металурга» карпатівці вийшли в бойовому складі.

Три попередні матчі, в яких було здобуто дві перемоги і один програно в драматичній боротьбі у Києві «Арсеналу», «Карпати» розпочинали одним і тим же складом. Однак перед сьогоднішньою грою було відомо, що у старті «зелено-білих» відбудеться бодай одна зміна. Адже через ушкодження не міг допомогти своїм партнерам Павло Ксьонз, який навіть не прилетів до столиці Донбасу. Втім, тренерський штаб у підсумку розпочав гру в дещо неочікуваному складі. Місце у воротах зайняв Богатінов, а лінію оборони сформували (зліва на право) Авелар, Балажіц, Мілошевіч та Гірський. Як бачимо, у цій ланці ми не побачили Федецького, який і замінив на правому фланзі атаки Ксьонза. Відбулася зміна і на протилежному фланзі нападу – Кополовця замінив Лукас. Натомість на позиції центрфорварда очікувано вийшов Гладкий. Що ж до лінії півзахисту, то й тут не обійшлося без перестановок: замість грузинського опорника Даушвілі, місце якого у старті не викликало ніби-то жодних сумнівів, з перших хвилин вийшов Озарків, який мав разом з Ткачуком не дати хавбекам господарів розганяти свої атаки. А капітан команди Худоб’як повинен був стати головним диригентом наших атак.

Гра розпочалася спокійно, кожна з команд немов придивлялася до суперника. Можливо, на діях гравців далося взнаки і різке потепління. Як би там не було, а майже двадцять хвилин події розвивалися між двома штрафними майданчиками, а обидва воротарі не стільки приймали участь у грі, скільки були її спостерігачами. Лише на 19-ій хвилині глядачі стали свідками першого удару по воротах. Наніс його з-за меж карного майданчика Худоб’як, але пробив капітан гостей і не сильно, і не точно. Господарі на це відповіли двома доволі небезпечними епізодами упродовж наступних двох хвилин. Спочатку Соарес з правого флангу небезпечно прострілив – Траоре намагався «рибкою» замкнути його головою, але не дістав. А вже в наступній атаці Воловик на підступах до карного майданчика напрочуд легко обіграв Авелара та Балажіца, пройшов вперед і потужно пробив – Богатінов не без проблем ліквідував небезпеку.

Після цієї спалаху активності кожної з команд ініціативу захопили господарі, в діях яких, на відміну від гостей, не було розривів між обороною та нападом. Окрім того, обороняючись, карпатівці частенько не встигали за своїми гравцями і зупиняли їх лише ціною порушень правил. Аби не бути голослівними, назвемо кількість порушень правил в обох команд за перші 45 хвилин – 18 у «зелено-білих» і лише чотири у «синьо-білих». Втім, по-справжньому гаряче у володіннях Богатінова в першому таймі було лише незадовго до свистка на перерву: Соарес, отримавши круглого на лівому фланзі атаки, перевів його по діагоналі на протилежний кут карного майданчика, де Казарян головою скинув м’яча в район 11-метрової позначки і Дімітров, також головою, зряче пробив у праву від кіпера «дев’ятку». Напевне ветеран «Металурга» вже бачив сферу у сітці, але Мартін виявив неймовірну реакцію і відвів загрозу. Треба сказати, що Богатінов впевнено зіграв у першому таймі й на виходах і саме його гра дозволила нашій команді в першому таймі залишити свої ворота в недоторканності.

Що ж до польових гравців «Карпат», то вони не найкращим чином зіграли не лише в обороні, а й в атаці. Вищезгаданий удар Худоб’яка так і залишився єдиним в активі «зелено-білих» у першій половині зустрічі. Ще один епізод, який хоча б трішечки змусив понервувати господарів, виник перед свистком на перерву, коли Лукас зліва прострілив низом у центр карного майданчика на Федецького, але Морозюк випередив AF-44, вибивши круглого на корнер.

Не змінився малюнок гри і в перші хвилин двадцять по перерві: господарі продовжували володіти ініціативою, а гості час від часу «чудили» в обороні. Однак за весь цей час «синьо-білі» нанесли тільки один удар по воротах та й той пройшов повз каркас. Натомість «зелено-білі» в середині другого тайму створили два моменти, причому останній з них був просто супер. Спочатку, розігравши кутовий, Худоб’як виконав передачу верхом в район 11-метрової позначки – Авелар пробивав з другого поверху головою, але круглий пройшов у лічених сантиметрах над поперечкою. А згодом вже Лукас на лівому фланзі протягнув м’яча до лицьової лінії і виконав простріл по діагоналі назад – м’яч неймовірним чином пройшов крізь двох захисників і вивалився на Гладкого: центрфорвард гостей в дотик пробив з лівої, але Бандура ногами відбив круглого ...

Активність карпатівців змусила проснутися і передню лінію металургів, які в свою чергу також створили кілька небезпечних моментів. Особливо відмінну нагоду забити мав Траоре, якого Воловик вертикальною передачею по центру вивів на очне побачення з Богатіновим, але нападник господарів зіграв напрочуд примітивно – пробив низом прямо в кіпера.

Обидві команди до самого закінчення основних 90 хвилин гри намагалися вирвати перемогу, аби не доводити справу до овер-тайму. Однак створити по-справжньому бодай один гольовий момент не вдалося ні «синьо-білим», ні «зелено-білим». Тож після невеличкої перерви Юрій Мосейчук розпочав додаткові 30 хвилин.

На овер-тайм сил у гравців обох команд залишилося небагато, але обидві команди хотіли перемогти в ігровий час. Саме тому в середині першої додаткової 15-хвилинки відбулися заміни центральних нападаючих і в господарів, і в гостей – замість Траоре і Гладкого вийшли Іванко та Кас’ян відповідно. Однак єдиний небезпечний момент до зміни воріт створив найстарший гравець на полі – атакувальний хавбек «Металурга» Дімітров, який на 103-ій хвилині накрутив у карному кількох карпатівців, але йому своєчасно в ноги кинувся Федецький, який заблокував удар болгарина. Що ж до атакувальних дій «зелено-білих», то непоганий момент мав Лукас, який на перших хвилинах екстра-тайму пройшов правим флангом, увійшов у штрафний майданчик, але пробив прямо в Бандуру.

В’язкою була боротьба і в другій частині додаткових тридцяти хвилин. Непогану нагоду забити на 111-ій хвилині мали господарі: Морозюк з правого фланзу зі штрафного виконав передачу в район 11-метрової позначки, Нельсон, який також вийшов на заміну, головою скинув м’яч на дальню стійку, але Іванко замість того, щоб в падінні пробити головою, намагався дотягнутися ногою і в підсумку пробив мимо. А наприкінці гри Юрій Мосейчук, судячи з усього за підказкою лайнсмена, призначив пенальті. Рішення арбітра було дуже спірним, що підтвердив подальший розвиток подій – Богатінов відбив удар Морозюка з точки. Тож все вирішувалося в серії післяматчевих пенальті. В лотереї фортуна посміхнулася «Металургу»... Тож Ліги Європи цього року у Львові не буде – це вже точно. Що ж до Прем’єр-ліги, то тут все вирішиться у найближчі дванадцять днів.

Інформаційний центр ФК «Карпати»

Всі новини випуску 
  • На Львівщині діє 74 початкові мистецькі школи

    Станом на 2013 рік на Львівщині діє 74 початкові мистецькі школи. Про це 29 серпня на прес-конференції повідомила директор департаменту з питань культури, охорони культурної спадщини та культурних цінностей Львівської ОДА Наталія Гамкало. За її словами, з 74 шкіл 41 – музична школа, 27 – мистецьких,...


  • 85 "швидких допомог" для Львівщини за 1,5 року

    Львівська область до кінця 2013 року і у 1-ому кварталі 2014 року отримає 85 нових автомашин. Про це сказала міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова в рамках робочої поїздки до Львова. Під час зустрічі із медичним персоналом Р.Богатирьова оглянула систему екстреної (швидкої) медичної допо...


  • Нова лабораторія у НУ "Львівська політехніка"

    2 вересня відбудеться відкриття нової сучасної лабораторії програмування для вбудованих та мобільних платформ на кафедрі програмного забезпечення Інституту комп'ютерних наук та інформаційних технологій Національного університету “Львівська політехніка”. Торік Львівський кластер інформаційних техноло...


  • Львів'янин Роман Мартиненко – чемпіон і рекордсмен світу з пауерліфтингу серед юніорів

    23-річний уродженець Нового Роздолу, а нині представник армійського спорту Львівщини Роман Мартиненко успішно виступив на чемпіонаті Світу з пауерліфтингу серед юніорів в м. Кіллен (США). Роман Мартиненко переконливо переміг у ваговій категорії до 83 кг, встановивши новий рекорду світу в жимі лежачи...


  • Обiйти обмеження готiвкових розрахункiв в Україні можна шляхом передання прав вимоги

    Обiйти обмеження готiвкових розрахункiв, що вводиться з 1 вересня, українцi зможуть, зокрема, шляхом передання прав вимоги, вважає адвокат юридичної компанiї "Алєксєєв, Боярчуков i партнери" Єгор Штокалов. "Наприклад, хтось винен певну суму грошей покупцевi, який укладає з продавцем договiр купiвлi...


  • Янукович не їздив "магістраллю" Львів-Тернопіль

    Президент України Віктор Янукович заявив, що в Україні в 2014 р. почнеться повне оновлення всіх міських та магістральних доріг. Про це Янукович заявив в інтерв'ю українським телеканалам, яке було показано на каналі "1+1". "2014 стане роком, коли ми почнемо оновлювати міські дороги. У всіх областях....


  • Україна зменшуватиме обсяги споживання російського газу

    Президент України Віктор Янукович заявив, що країна продовжить рухатися шляхом диверсифікації енергоресурсів. Про це він сказав в інтерв'ю чотирьом українським телеканалам. «Я переконаний, що одне з питань захисту наших національних інтересів і відстоювання нашої незалежності – це питання диверсиф...


  • 41,6% українців вступлять до Європейського союзу, а 31% - до Митного...

    Питання вступу України до Європейського Союзу чи Митного союзу буде вирішуватись на референдумі. Про це сказав Президент Віктор Янукович в інтерв’ю чотирьом українським телеканалам. За його словами, питання, куди рухатиметься країна, мають вирішувати її громадяни. "Який вибір буде українського народ...


  • До 2017 року Збройні Сили України набиратимуть по 5 тисяч контрактників

    У Збройний сил України (ЗСУ) до 2017 р. щорічно будуть призиватися до 5 тис. контрактників. Про це сьогодні в ході прес-конференції заявив міністр оборони України Павло Лебедєв, передає кореспондент ...


  • Трамвай "Електрона" буде ліпший за його телевізори?

    Низькопідлоговий трамвай львівського виробництва вже майже тиждень курсує вулицями Львова. Наразі він працює на маршруті №9А. Після ремонтів доріг буде визначено його постійний маршрут роботи. «Минулого тижня у вихідні перший раз вийшов на лінію новий пасажирський низькопідлоговий трамвай. Він ви...


  • Тільки 9 міст Львівської області є на картах Яндексу

    На http://maps.yandex.ua з'явилися карти Золочева, Самбора, Червонограда. Тепер користувачі легко знайдуть у цих містах потрібну адресу або побудують через них автомобільний маршрут. Разом із картами Львівської області Яндекс опублікував схеми ще 36 населених пунктів України. Це міста обласного та ...


  • Матір з дитиною виселили з квартири за підробленими документами

    У Львові 5-річну дитину з матір’ю позбавили житла. Розпочато розслідування. Як з’ясовано прокуратурою Франківського району, дозвіл на відчуження квартири, в якій мешкав неповнолітній хлопчик та його матір, надано Франківською райадміністрацією Львова на підставі підроблених документів. За цим фактом...


  • Сколівська, Старосамбірська і Радехівська міськради будуть без генпланів

    29 серпня відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань регулювання земельних відносин, адміністративно-територіального устрою, планування території, архітектури та будівництва Львівської обласної ради. Під час засідання депутати розглянули та обговорили проблемні питання, які виникли...


  • Екс-дрогобичанин Ярослав Попович аж на 95-мі місці велогонки в Іспанії

    На шостому етапі велошосейної гонки "Вуельта"-2013, що відбувається в Іспанії, переміг Міхаель Морков з Данії. Відразу 132 учасники фінішували з часом переможця, серед яких і українець Ярослав Попович, уродженець Дрогобича, який перебуває у загальному заліку аж на 95-му місці. Вуельта Іспанії Бага...


  • 36 підприємств Львова допомогли дітям-школярам

    Сьогодні в рамках благодійної акції «Пора до школи» діти з багатодітних, малозабезпечених та інших соціально незахищених родин отримають безкоштовне шкільне приладдя від львівських підприємців, інформує прес-служба ЛМР. Щоб підготувати діток з таких сімей до нового навчального року, організатори ак...


  • Богатирьова прочитає лекцію у Львівському медичному коледжі

    30 серпня в рамках робочого візиту у м. Львів міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова ознайомилась із роботою Вищого навчального комунального закладу ЛОР “Львівський медичний коледж імені Андрея Крупинського» і пообіцяла викладацькому колективу колежду, що відвідає їх знову і, ймовірно, ...


  • "Шахтар" - у Лізі чемпіонів, а «Динамо», «Дніпро», «Чорноморець» - у Лізі Європи

    Три українські клуби - «Динамо», «Дніпро», «Чорноморець» - продовжать боротьбу у груповому турнірі футбольної Ліги Європи. Динамівці з рахунком 5:1 розгромили казахстанський «Актобе» (перший матч також завершився на користь киян 3:2). Дніпропетровці переграли чемпіона Естонії «Нимме Калью» – 2:0 (...


  • Ювілейна Х велопроща «Львів - Страдч – Крехів» відбудеться у вересні

    14-15 вересня цього року Львівське обласне товариство українських студентів-католиків «Обнова» спільно із молодіжною організацією «Добрий Пастир» за сприяння управління молоді, сім’ї та спорту ЛМР та департаменту освіти, сім’ї та молоді ЛОДА в рамках Єдиного молодіжного простору традиційно організов...


  • У Львів приїде Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет

    12-15 вересня на запрошення митрополита Львівського і Сокальського Димитрія Львівську єпархію з першосвятительським візитом відвідає Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет. Візит предстоятеля Української православної церкви Київського патріархату присвячений до відзначення у Львів...


Новини Львів