Архів новин

Тимошенко сидітиме у в'язниці сім років

Захисник екс-прем'єра України Юлії Тимошенко Сергій Власенко переконаний, що Апеляційний суд Києва залишить у силі вирок щодо "газової справи" Печерського районного суду міста Києва для його підзахисної, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

"Вчора відбулося судове засідання у справі Тимошенко, яке насправді розставило всі крапки над "і". По суті, подальше слухання справи втрачає будь-який сенс. Я впевнений в тому, що вирок Печерського суду залишать у силі без змін, і Тимошенко буде засуджена остаточно до семи років тюремного ув'язнення", - сказав він журналістам у четвер у Києві біля будівлі Лук'янівського СІЗО, куди він прийшов, щоб відвідати Тимошенко.

Захист Юлії Тимошенко також вимагає порушити кримінальну справу проти ГПУ за тиск на представників цивільного позивача. Власенко нагадав, що напередодні Апеляційний суд відмовився заслухати як свідка екс-співробітника "Нафтогазу" Ігоря Костя, який заявляв про безпідставність цивільного позову до Тимошенко і формування його на вимогу Генпрокуратури.

"Ці свідчення як мінімум є підставою для скасування вироку і закриття кримінальної справи за відсутністю складу злочину", - заявив Власенко.

"Також це є підставою для порушення кримінальної справи проти співробітників Генпрокуратури, які тиснули на "Нафтогаз". До речі, таку заяву буде подано найближчими днями до ГПУ", - повідомив адвокат.

Він також додав, що засідання Апеляційного суду за скаргою на повторний арешт Тимошенко призначено на 10-ту ранку 16 грудня.

Брифінг під СІЗО фіксував на непрофесійну відеокамеру представник СБУ, якого впізнав Власенко.

За словами адвоката, цей же чоловік минулого тижня фільмував прибуття на виїзне засідання в СІЗО уповноваженої Ніни Карпачової, "яка, користуючись статусом, домоглася, щоб він пред'явив свої документи".

Власенко попросив цю людину повторно показати документи при журналістах. У відповідь чоловік спочатку сказав, що "він із сусіднього будинку", потім заявив, що "Власенко щось плутає", а зрештою просто зник з місця події.

Нагадаємо, Тимошенко утримують у СІЗО з 5 серпня 2011 року. 11 жовтня суд засудив її до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень при підписанні "газових контрактів" з РФ в 2009 році. Розгляд апеляції на це рішення буде продовжено 13 грудня.

Крім того, проти Тимошенко розслідуються інші кримінальні справи, зокрема щодо діяльності корпорації "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ).

Захисник Тимошенко Сергій Власенко заявив, що, згідно з постановою Шевченківського райсуду, екс-прем'єра заарештували безстроково, "на все життя".

Євгенія Тимошенко втратила надію: вона не вірить у справедливий суд над мамою

Донька екс-прем'єра Юлії Тимошенко Євгенія втратила надію на справедливий розгляд "газової справи" в Апеляційному суді Києва.

Про це Євгенія Тимошенко сказала в Брюсселі на засіданні робочої групи Європейської народної партії Комітету регіонів ЄС.

"Надії на справедливий розгляд її справи в апеляційному суді не залишилося", - сказала дочка Тимошенко, яка бере участь у процесі щодо "газової справи" як захисник.

"Репресії проти моєї мами та інших членів опозиції продовжуються. Відбувається кричуще порушення прав людини. Для того щоб знищити свого головного політичного конкурента, режим вже проводить судові засідання в камері, коли моя мама хвора лежить у ліжку і не може встати", - сказала Євгенія Тимошенко.

Дочка екс-прем'єра Україна взяла участь у пленарному засіданні Комітету регіонів ЄС, а також зустрілася з німецькою делегацією Комітету регіонів ЄС.

Захисник екс-прем'єра Юлі Тимошенко Сергій Власенко заявляє, що будь-які зйомки в камері СІЗО без дозволу засудженої є незаконними, і відповідні служби повинні за це відповідати.

"Я б хотів сказати, що різниця між людьми і тваринами проходить по лінії моралі. Я впевнений в тому, що ім'я тварини в погонах, полковника СБУ, який порушував закон, буде оголошено всьому українському народу, тому що таких тварин країна повинна знати", - сказав він журналістам в четвер у Києві на брифінгу біля будівлі Лук'янівського СІЗО, куди він прийшов відвідати Тимошенко.

Нагадаємо, в Інтернеті з'явилося відео люкс-камери, в яку хочуть поселити Тимошенко. А пізніше невідомому вдалося зняти на відео саму Тимошенко, яка лежить в ліжку в палаті медико-санітарної частини СІЗО.

При цьому за брифінгом Власенка біля СІЗО пильно слідкували кілька працівників СБУ у цивільному, які фіксували всі брифінги захисту Юлії Тимошенко під слідчим управління ГПУ і Печерським судом. Також ці особи перебували у прес-центрі апеляційного суду під час розгляду скарги Юлії Тимошенко.

Коли Сергій Власенко попросив одного з цих людей не знімати і показати посвідчення, чоловік почав виправдовуватися, що, мовляв, він мешканець сусіднього будинку і просто вийшов подивитися, що відбувається. Натомість його колеги почали тікати.

Захисник нагадав, що ця ж людина так само знімала все, що відбувалося під СІЗО під час проведення виїзного засідання Шевченківського райсуду.

"Під час нічого засідання минулої середи він тут знімав Ніну Іванівну Карпачову, і Ніна Іванівна, користуючись статусом Уповноваженого з права людини, попросила його пред'явити документи, і виявилося, що це співробітник СБУ", - сказав він.

Власенко наголосив, що дії СБУ абсолютно не прогнозовані, і щось логічне очікувати він них не варто.

Newsru.ua

Всі новини випуску 
  • На Львівщині діє 74 початкові мистецькі школи

    Станом на 2013 рік на Львівщині діє 74 початкові мистецькі школи. Про це 29 серпня на прес-конференції повідомила директор департаменту з питань культури, охорони культурної спадщини та культурних цінностей Львівської ОДА Наталія Гамкало. За її словами, з 74 шкіл 41 – музична школа, 27 – мистецьких,...


  • 85 "швидких допомог" для Львівщини за 1,5 року

    Львівська область до кінця 2013 року і у 1-ому кварталі 2014 року отримає 85 нових автомашин. Про це сказала міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова в рамках робочої поїздки до Львова. Під час зустрічі із медичним персоналом Р.Богатирьова оглянула систему екстреної (швидкої) медичної допо...


  • Нова лабораторія у НУ "Львівська політехніка"

    2 вересня відбудеться відкриття нової сучасної лабораторії програмування для вбудованих та мобільних платформ на кафедрі програмного забезпечення Інституту комп'ютерних наук та інформаційних технологій Національного університету “Львівська політехніка”. Торік Львівський кластер інформаційних техноло...


  • Львів'янин Роман Мартиненко – чемпіон і рекордсмен світу з пауерліфтингу серед юніорів

    23-річний уродженець Нового Роздолу, а нині представник армійського спорту Львівщини Роман Мартиненко успішно виступив на чемпіонаті Світу з пауерліфтингу серед юніорів в м. Кіллен (США). Роман Мартиненко переконливо переміг у ваговій категорії до 83 кг, встановивши новий рекорду світу в жимі лежачи...


  • Обiйти обмеження готiвкових розрахункiв в Україні можна шляхом передання прав вимоги

    Обiйти обмеження готiвкових розрахункiв, що вводиться з 1 вересня, українцi зможуть, зокрема, шляхом передання прав вимоги, вважає адвокат юридичної компанiї "Алєксєєв, Боярчуков i партнери" Єгор Штокалов. "Наприклад, хтось винен певну суму грошей покупцевi, який укладає з продавцем договiр купiвлi...


  • Янукович не їздив "магістраллю" Львів-Тернопіль

    Президент України Віктор Янукович заявив, що в Україні в 2014 р. почнеться повне оновлення всіх міських та магістральних доріг. Про це Янукович заявив в інтерв'ю українським телеканалам, яке було показано на каналі "1+1". "2014 стане роком, коли ми почнемо оновлювати міські дороги. У всіх областях....


  • Україна зменшуватиме обсяги споживання російського газу

    Президент України Віктор Янукович заявив, що країна продовжить рухатися шляхом диверсифікації енергоресурсів. Про це він сказав в інтерв'ю чотирьом українським телеканалам. «Я переконаний, що одне з питань захисту наших національних інтересів і відстоювання нашої незалежності – це питання диверсиф...


  • 41,6% українців вступлять до Європейського союзу, а 31% - до Митного...

    Питання вступу України до Європейського Союзу чи Митного союзу буде вирішуватись на референдумі. Про це сказав Президент Віктор Янукович в інтерв’ю чотирьом українським телеканалам. За його словами, питання, куди рухатиметься країна, мають вирішувати її громадяни. "Який вибір буде українського народ...


  • До 2017 року Збройні Сили України набиратимуть по 5 тисяч контрактників

    У Збройний сил України (ЗСУ) до 2017 р. щорічно будуть призиватися до 5 тис. контрактників. Про це сьогодні в ході прес-конференції заявив міністр оборони України Павло Лебедєв, передає кореспондент ...


  • Трамвай "Електрона" буде ліпший за його телевізори?

    Низькопідлоговий трамвай львівського виробництва вже майже тиждень курсує вулицями Львова. Наразі він працює на маршруті №9А. Після ремонтів доріг буде визначено його постійний маршрут роботи. «Минулого тижня у вихідні перший раз вийшов на лінію новий пасажирський низькопідлоговий трамвай. Він ви...


  • Тільки 9 міст Львівської області є на картах Яндексу

    На http://maps.yandex.ua з'явилися карти Золочева, Самбора, Червонограда. Тепер користувачі легко знайдуть у цих містах потрібну адресу або побудують через них автомобільний маршрут. Разом із картами Львівської області Яндекс опублікував схеми ще 36 населених пунктів України. Це міста обласного та ...


  • Матір з дитиною виселили з квартири за підробленими документами

    У Львові 5-річну дитину з матір’ю позбавили житла. Розпочато розслідування. Як з’ясовано прокуратурою Франківського району, дозвіл на відчуження квартири, в якій мешкав неповнолітній хлопчик та його матір, надано Франківською райадміністрацією Львова на підставі підроблених документів. За цим фактом...


  • Сколівська, Старосамбірська і Радехівська міськради будуть без генпланів

    29 серпня відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань регулювання земельних відносин, адміністративно-територіального устрою, планування території, архітектури та будівництва Львівської обласної ради. Під час засідання депутати розглянули та обговорили проблемні питання, які виникли...


  • Екс-дрогобичанин Ярослав Попович аж на 95-мі місці велогонки в Іспанії

    На шостому етапі велошосейної гонки "Вуельта"-2013, що відбувається в Іспанії, переміг Міхаель Морков з Данії. Відразу 132 учасники фінішували з часом переможця, серед яких і українець Ярослав Попович, уродженець Дрогобича, який перебуває у загальному заліку аж на 95-му місці. Вуельта Іспанії Бага...


  • 36 підприємств Львова допомогли дітям-школярам

    Сьогодні в рамках благодійної акції «Пора до школи» діти з багатодітних, малозабезпечених та інших соціально незахищених родин отримають безкоштовне шкільне приладдя від львівських підприємців, інформує прес-служба ЛМР. Щоб підготувати діток з таких сімей до нового навчального року, організатори ак...


  • Богатирьова прочитає лекцію у Львівському медичному коледжі

    30 серпня в рамках робочого візиту у м. Львів міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова ознайомилась із роботою Вищого навчального комунального закладу ЛОР “Львівський медичний коледж імені Андрея Крупинського» і пообіцяла викладацькому колективу колежду, що відвідає їх знову і, ймовірно, ...


  • "Шахтар" - у Лізі чемпіонів, а «Динамо», «Дніпро», «Чорноморець» - у Лізі Європи

    Три українські клуби - «Динамо», «Дніпро», «Чорноморець» - продовжать боротьбу у груповому турнірі футбольної Ліги Європи. Динамівці з рахунком 5:1 розгромили казахстанський «Актобе» (перший матч також завершився на користь киян 3:2). Дніпропетровці переграли чемпіона Естонії «Нимме Калью» – 2:0 (...


  • Ювілейна Х велопроща «Львів - Страдч – Крехів» відбудеться у вересні

    14-15 вересня цього року Львівське обласне товариство українських студентів-католиків «Обнова» спільно із молодіжною організацією «Добрий Пастир» за сприяння управління молоді, сім’ї та спорту ЛМР та департаменту освіти, сім’ї та молоді ЛОДА в рамках Єдиного молодіжного простору традиційно організов...


  • У Львів приїде Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет

    12-15 вересня на запрошення митрополита Львівського і Сокальського Димитрія Львівську єпархію з першосвятительським візитом відвідає Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет. Візит предстоятеля Української православної церкви Київського патріархату присвячений до відзначення у Львів...


Новини Львів