Архів новин

Прем’єр-Ліга. «КАРПАТИ» – «ІЛЛІЧІВЕЦЬ» – 3:1. Відео

24-ий тур. 10.04.2011, 16:00. «Україна», Львів. 9 000 глядачів. Сонячно. +7°С

Арбітр – Михайло Родіоненко (Луганськ).
Асистенти арбітра: Олександр Войтюк (Запоріжжя), Наталія Рачинська (Київ).
Резервний арбітр – Сергій Даньковський (Київ).

Інспектор ФФУ – Володимир Петров (Харків).
Делегат ФФУ – Геннадій Лисенчук (Київ).

«КАРПАТИ»: Тлумак, Голодюк, Зеньов (Лукас, 60), Кожанов (Кополовець, 69), Кочіш (Батіста, 74), Мілошевіч, Б.Гомез, Петрівський, Ткачук, Федецький, Худоб’як.
Запасні: Богатінов, Балажіц, Ґодвін, Ощипко.
Головний тренер – Олег Кононов.

«ІЛЛІЧІВЕЦЬ»: Шуст, Чайковський, Путівцев (Яворський, 77), Невмивака, Тищенко, Гречишкін, Пуканич, Ярошенко (Насібулін, 66), Картушов (Федотов, 57), Кривошеєнко, Будківський.
Запасні: Бажан, Савін, Западня, Кравченко.
Головний тренер – Валерій Яремченко.

Голи: Худоб’як, 29, Ткачук, 84 (пен.), Голодюк, 90+4 – Ярошенко, 7.

Попередження: Федецький, 65.

Від добра добра не шукають – напевно, саме цієї народної мудрості дотримувався керманич «Карпат» Олег Кононов, визначаючи склад своєї команди на гру проти «Іллічівця». Тиждень тому «зелено-білі» у Луцьку впевнено (3:0) обіграли «Волинь», хоча на галицько-волинське дербі через стан здоров’я не поїхали гравці стартової одинадцятки Ощипко, Лукас, Ґодвін і Балажіц. Сьогодні всі вони, в принципі, були готові вийти на поле, але потрапивши до заявки, розпочали зустріч на лаві запасних.

Поєдинок з одним з претендентів на пониження в класі для карпатівців розпочався, як то кажуть, гірше не буває. Вже на 7-й хвилині підопічні Валерія Яремченка зуміли забити швидкий гол. Штрафний у виконанні Костянтина Ярошенка став справжньою окрасою матчу – 9-й номер гостей немов рукою перекинув м’яч через стінку і поцілив прямісінько у праву «дев’ятку», тож всі намагання кіпера господарів Андрія Тлумакам врятувати ситуацію виявилися марними. Але питання полягає в тому, наскільки правомірним було рішення арбітра матчу призначити цей штрафний. Адже, як засвідчує відеоповтор, Іван Мілошевіч чисто вибив м’яч з-під ніг Адріана Пуканича, а вже потім капітан гостей, перечепившись за ноги сербського оборонця господарів, опинився на газоні. Але що тепер про це говорити – сталося те, що сталося, і на табло загорілися цифри 0:1. А ще за чотири хвилини маріупольці ледь не подвоїли рахунок: Іван Мілошевіч несподівано послизнувся під час контратаки суперника, однак Тарас Петрівський в останній момент заблокував удар Пилипа Будківського. Нарешті на 18-й хвилині вже сам Іван Мілошевіч перервав гострий простріл з лівого флангу у карний майданчик «Карпат».

Втім, всі ці моменти «Іллічівець» створив, проводячи досить швидкі контратаки. А загалом з самого початку матчу територіальну перевагу захопили господарі. Інша справа, що у дебюті в діях карпатівців було надто багато технічного браку, що не дозволяло їм втілювати в життя атакувальні задуми. Вперше понервувати кіпера і захист суперника «зелено-білі» змогли лише на 19-й хвилині, коли Ігор Худоб’як пробив з-за меж карного. М’яч звалився у нього з ноги, але змінив траєкторію після рикошету від п’яти Развана Кочіша і ледь не перетнув лінію воріт – кіпер «внучат Ілліча» Богдан Шуст в останній момент встиг таки перегрупуватися і накрити круглого.

Саме після цього епізоду у діях гравців «Карпат» з’явилася розкутість і з кожною хвилиною у володіннях Богдана Шуста ставало все гарячіше. А на 25-й хвилині Разван Кочіш, поборовшись з воротарем, навіть забив гол. Однак арбітр взяття воріт скасував, зафіксувавши порушення правил з боку румунського центрфорварда господарів. Ще за дві хвилини міг відновити рівновагу в рахунку Сергій Зеньов, але він не дотягнувся головою до м’яча, який з правого флангу навісив Тарас Петрівський. Але вже в наступній атаці «Карпати» таки досягли свого. Причому гол господарі забили просто таки для футбольного посібника. У багатоходівці на лівому фланзі взяла участь рівно половина польових гравців нашої команди. У фіналі цієї суперкомбінації Сергій Зеньов від лицьової лінії м’яко накинув круглого у центр карного майданчика, а Ігор Худоб’як ударом головою з розбігу у високому стрибку не залишив Богданові Шусту жодних шансів – 1:1. Цікаво, що захисник «Іллічівця» Ігор Чайковський, який, в принципі, міг завадити капітану «Карпат» завдати удар по воротах, настільки захопився діями карпатівців, що навіть не вступив у боротьбу на другому поверсі.

Відновивши рівновагу в рахунку, підопічні Олега Кононова не припиняли проводити небезпечні атаки на ворота суперника до самого фінального свистка. Але вийти вперед у першому таймі їм так і не вдалося. Однак і маріупольці у ці хвилини думали не лише про захист, а також намагалися знайти своє щастя біля воріт львів’ян. А от в другому таймі перевага «зелено-білих» була тотальною усі 45 хвилин. Про це найкращим чином свідчить той факт, що гравці «Іллічівеця» після перерви не завдали по воротах Андрія Тлумака жодного (!) удару.

Якщо воротар «Карпат» у другій 45-хвилинці був не стільки учасником гри, скільки її спостерігачем, то його візаві весь цей час змушений був крутитися, немов білка в колесі. «Зелено-білі» після відпочинку створили шість по-справжньому гольових моментів і завдали по воротах гостей 19 ударів, вісім з яких влучили у рамку. Однак довший час рахунок у грі залишався незмінним – 1:1.

Аби підтримати темп атак, Олег Кононов повністю замінив лінію нападу – на поле почергово вийшли Лукас, Михайло Кополовець і Вільям Батіста. І це зрештою таки принесло позитивний результат. На 84-й хвилині Лукас від лицьової лінії з лівого флангу виконав передачу по діагоналі назад на кут карного майданчика. Першим на м’ячі був гравець гостей Віталій Федотов, у якого на спині висіли Тарас Петрівський та Андрій Ткачук. Арбітр в полі гру рукою з боку 17-го номера «Іллічівця» не помітив, але йому подав сигнал лайнсмен – пенальті. Зазначимо, що пенальті у ворота маріупольців за гру рукою треба було призначати значно раніше, на 69-й хвилині, коли після удару Дениса Кожанова Ігор Тищенко у власному карному відверто зіграв рукою. Але в тому епізоді свисток судді промовчав...

До 11-метрової позначки підійшов Андрій Ткачук. Опорник «Карпат» не став нічого вигадувати, а пробив на силу у правий верхній від Богдана Шуста кут воріт. Треба віддати належне кіперу – на удар він встиг зреагувати і навіть торкнуся круглого кінчиками пальців. Однак відбити удар такої сили, напевно, неможливо – 2:1.

Повівши нарешті в рахунку, карпатівці не стали грати на його утримання. Напевно, добре пам’ятали, що у футболі найкращий захист – це атака. У заключні десять хвилин (включаючи п’ять компенсованих) гості так жодного разу і не потурбували Андрія Тлумака. Більше того, м’яч лише лічені рази опинявся на половині поля господарів, які продовжували плести свої комбінації поблизу карного майданчика маріупольців. І на 4-й компенсованій хвилині одна з останніх атак «зелено-білих» таки призвела до третього взяття воріт «Іллічівця». Тарас Петрівський вкинув аут на Вільяма Батісту. Бразилець у боротьбі з двома захисника зумів кинути круглого на хід Олегу Голодюку і 17-й номер, випередивши Ігоря Тищенка, другим дотиком влучно пробив у дальній кут повз Богдана Шуста – 3:1.

Чергова перемога дозволила «Карпатам» з одного боку зберегти шанси на четверте, а можливо, і на третє підсумкове місце, а з іншого – ще на крок наблизила нашу команду до другої поспіль участі в Лізі Європи.

Втім, підопічним Олега Кононова в жодному разі не можна розслаблятися. Тим паче, що вже найближчої п’ятниці на них чекає важкий гостьовий поєдинок у Києві проти «Оболоні», суперника далеко не простого. «Пивовари» у суботу зробили, здається, неможливе – вдруге в сезоні обіграли «Шахтар». Не можна забувати, що підопічні Сергія Ковальця в поточному чемпіонаті зуміли взяти чотири очки і в іншого гранда українського футболу, у своїх земляків з «Динамо». А ще вони, напевно, захочуть взяти реванш у карпатівців за поразку у Львові в матчі першого кола – 0:3. Тож в п’ятницю на «Карпати» у Києві чекає далеко не прогулянка.


0:1 - Ярошенко, 7 хв.


1:1 - Худоб’як, 29 хв


2:1 - Ткачук, 84 хв., (пен.)



3:1 - Голодюк, 90+4 хв.


Інформаційний центр ФК «Карпати»

Всі новини випуску 
  • На Львівщині діє 74 початкові мистецькі школи

    Станом на 2013 рік на Львівщині діє 74 початкові мистецькі школи. Про це 29 серпня на прес-конференції повідомила директор департаменту з питань культури, охорони культурної спадщини та культурних цінностей Львівської ОДА Наталія Гамкало. За її словами, з 74 шкіл 41 – музична школа, 27 – мистецьких,...


  • 85 "швидких допомог" для Львівщини за 1,5 року

    Львівська область до кінця 2013 року і у 1-ому кварталі 2014 року отримає 85 нових автомашин. Про це сказала міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова в рамках робочої поїздки до Львова. Під час зустрічі із медичним персоналом Р.Богатирьова оглянула систему екстреної (швидкої) медичної допо...


  • Нова лабораторія у НУ "Львівська політехніка"

    2 вересня відбудеться відкриття нової сучасної лабораторії програмування для вбудованих та мобільних платформ на кафедрі програмного забезпечення Інституту комп'ютерних наук та інформаційних технологій Національного університету “Львівська політехніка”. Торік Львівський кластер інформаційних техноло...


  • Львів'янин Роман Мартиненко – чемпіон і рекордсмен світу з пауерліфтингу серед юніорів

    23-річний уродженець Нового Роздолу, а нині представник армійського спорту Львівщини Роман Мартиненко успішно виступив на чемпіонаті Світу з пауерліфтингу серед юніорів в м. Кіллен (США). Роман Мартиненко переконливо переміг у ваговій категорії до 83 кг, встановивши новий рекорду світу в жимі лежачи...


  • Обiйти обмеження готiвкових розрахункiв в Україні можна шляхом передання прав вимоги

    Обiйти обмеження готiвкових розрахункiв, що вводиться з 1 вересня, українцi зможуть, зокрема, шляхом передання прав вимоги, вважає адвокат юридичної компанiї "Алєксєєв, Боярчуков i партнери" Єгор Штокалов. "Наприклад, хтось винен певну суму грошей покупцевi, який укладає з продавцем договiр купiвлi...


  • Янукович не їздив "магістраллю" Львів-Тернопіль

    Президент України Віктор Янукович заявив, що в Україні в 2014 р. почнеться повне оновлення всіх міських та магістральних доріг. Про це Янукович заявив в інтерв'ю українським телеканалам, яке було показано на каналі "1+1". "2014 стане роком, коли ми почнемо оновлювати міські дороги. У всіх областях....


  • Україна зменшуватиме обсяги споживання російського газу

    Президент України Віктор Янукович заявив, що країна продовжить рухатися шляхом диверсифікації енергоресурсів. Про це він сказав в інтерв'ю чотирьом українським телеканалам. «Я переконаний, що одне з питань захисту наших національних інтересів і відстоювання нашої незалежності – це питання диверсиф...


  • 41,6% українців вступлять до Європейського союзу, а 31% - до Митного...

    Питання вступу України до Європейського Союзу чи Митного союзу буде вирішуватись на референдумі. Про це сказав Президент Віктор Янукович в інтерв’ю чотирьом українським телеканалам. За його словами, питання, куди рухатиметься країна, мають вирішувати її громадяни. "Який вибір буде українського народ...


  • До 2017 року Збройні Сили України набиратимуть по 5 тисяч контрактників

    У Збройний сил України (ЗСУ) до 2017 р. щорічно будуть призиватися до 5 тис. контрактників. Про це сьогодні в ході прес-конференції заявив міністр оборони України Павло Лебедєв, передає кореспондент ...


  • Трамвай "Електрона" буде ліпший за його телевізори?

    Низькопідлоговий трамвай львівського виробництва вже майже тиждень курсує вулицями Львова. Наразі він працює на маршруті №9А. Після ремонтів доріг буде визначено його постійний маршрут роботи. «Минулого тижня у вихідні перший раз вийшов на лінію новий пасажирський низькопідлоговий трамвай. Він ви...


  • Тільки 9 міст Львівської області є на картах Яндексу

    На http://maps.yandex.ua з'явилися карти Золочева, Самбора, Червонограда. Тепер користувачі легко знайдуть у цих містах потрібну адресу або побудують через них автомобільний маршрут. Разом із картами Львівської області Яндекс опублікував схеми ще 36 населених пунктів України. Це міста обласного та ...


  • Матір з дитиною виселили з квартири за підробленими документами

    У Львові 5-річну дитину з матір’ю позбавили житла. Розпочато розслідування. Як з’ясовано прокуратурою Франківського району, дозвіл на відчуження квартири, в якій мешкав неповнолітній хлопчик та його матір, надано Франківською райадміністрацією Львова на підставі підроблених документів. За цим фактом...


  • Сколівська, Старосамбірська і Радехівська міськради будуть без генпланів

    29 серпня відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань регулювання земельних відносин, адміністративно-територіального устрою, планування території, архітектури та будівництва Львівської обласної ради. Під час засідання депутати розглянули та обговорили проблемні питання, які виникли...


  • Екс-дрогобичанин Ярослав Попович аж на 95-мі місці велогонки в Іспанії

    На шостому етапі велошосейної гонки "Вуельта"-2013, що відбувається в Іспанії, переміг Міхаель Морков з Данії. Відразу 132 учасники фінішували з часом переможця, серед яких і українець Ярослав Попович, уродженець Дрогобича, який перебуває у загальному заліку аж на 95-му місці. Вуельта Іспанії Бага...


  • 36 підприємств Львова допомогли дітям-школярам

    Сьогодні в рамках благодійної акції «Пора до школи» діти з багатодітних, малозабезпечених та інших соціально незахищених родин отримають безкоштовне шкільне приладдя від львівських підприємців, інформує прес-служба ЛМР. Щоб підготувати діток з таких сімей до нового навчального року, організатори ак...


  • Богатирьова прочитає лекцію у Львівському медичному коледжі

    30 серпня в рамках робочого візиту у м. Львів міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова ознайомилась із роботою Вищого навчального комунального закладу ЛОР “Львівський медичний коледж імені Андрея Крупинського» і пообіцяла викладацькому колективу колежду, що відвідає їх знову і, ймовірно, ...


  • "Шахтар" - у Лізі чемпіонів, а «Динамо», «Дніпро», «Чорноморець» - у Лізі Європи

    Три українські клуби - «Динамо», «Дніпро», «Чорноморець» - продовжать боротьбу у груповому турнірі футбольної Ліги Європи. Динамівці з рахунком 5:1 розгромили казахстанський «Актобе» (перший матч також завершився на користь киян 3:2). Дніпропетровці переграли чемпіона Естонії «Нимме Калью» – 2:0 (...


  • Ювілейна Х велопроща «Львів - Страдч – Крехів» відбудеться у вересні

    14-15 вересня цього року Львівське обласне товариство українських студентів-католиків «Обнова» спільно із молодіжною організацією «Добрий Пастир» за сприяння управління молоді, сім’ї та спорту ЛМР та департаменту освіти, сім’ї та молоді ЛОДА в рамках Єдиного молодіжного простору традиційно організов...


  • У Львів приїде Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет

    12-15 вересня на запрошення митрополита Львівського і Сокальського Димитрія Львівську єпархію з першосвятительським візитом відвідає Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет. Візит предстоятеля Української православної церкви Київського патріархату присвячений до відзначення у Львів...


Новини Львів