Архів новин

«Карпати» в заключному спарингу зборів у Туреччині обіграли московське «Динамо»

«Карпати» – «Динамо» (Москва, Росія) – 1:0
26 лютого. Белек (Туреччина). Поле готелю Cornelia de Lux.

КАРПАТИ: Богатінов, Балажіц, Голодюк (Мартинюк 80), Ґодвін (Ткачук 68), Кожанов (Кополовець 78), Кочіш (Тіаго 78), Лукас (Гудима 68), Мілошевіч, Ощипко (Федецький 80), Петрівський, Худоб’як (Тістик 82)
Головний тренер: Олег Кононов

ДИНАМО (М): Шунін, Уїлкшир, Єпуряну, Фернандес, Гранат, Самедов, Дуймовіч, Семшов, Воронін, Смолов (Каряка 70), Кураньї
Головний тренер: Міодраг Божовіч

Гол: Єпуряну 53 (автогол)

Попередження: Уїлкшир 65



26 лютого «Карпати» зіграли свій заключний контрольний спаринг зимових зборів. У Туреччині «зелено-білі» зустрілися з представником Прем’єр-ліги Росії московським «Динамо» і здобули перемогу з мінімальним рахунком 1:0.

Сьогоднішній поєдинок вболівальники «Карпат» очікували з особливим інтересом. Так, гра була товариська, але ж суперник який! Московське «Динамо»! А до ігор з представниками російської Прем’єр-ліги у львівських, і не тільки – всієї України також - шанувальників футболу відношення особливе. Для них товариських матчів з північними сусідами не існує апріорі. Так що сьогодні «Карпати» своєю перемогою потішили не лише «зелено-білих» фанів, а й вболівальників решти клубів нашої країни також. В цьому жодних сумнівів… Але давайте перейдемо до власне гри.

Для «Карпат» це був останній контрольний спаринг зимового етапу підготовки до весняної частини національного чемпіонату – вже за тиждень на них чекає дуже важлива гостьова зустріч з київським «Арсеналом». Тож зрозуміло, що матч з «Динамо» тренери «Карпат» розглядали як свого роду репетицію перед поєдинком з «каштанчиками». І саме тому сьогодні, на відміну від двох попередніх ігор у Туреччині, Олег Кононов не виставив на кожен з таймів два різних склади. Втім, як сказав керманич «зелено-білих» після гри, він далеко не впевнений, що саме такий стартовий склад вийде на гру з «Арсеналом». По-перше, за тиждень багато що може трапитися. А по-друге, незважаючи на загалом позитивне враження від дій команди, є певні проблеми, які можуть призвести до кадрових змін.

«Динамо» виявилося дуже хорошим спаринг-партнером. Незважаючи на те, що москвичі лише два дні тому прилетіли до Туреччини і для них це був перший матч на заключному зборі (ігри в чемпіонаті Росії розпочнуться на тиждень пізніше, ніж у нас), виглядали вони дуже добре і без сумніву гра для обох команд принесе чимало користі. Та й тим, хто спостерігав за нею зі сторони, вона не могла не сподобатися. Адже і карпатівці, і динамівці сьогодні саме грали у футбол і було видно неозброєним оком, що вони отримують задоволення від самого процесу того, що відбувалося на полі. Як наслідок, футбол у їхньому виконанні видався видовищним та змістовним і при цьому не бракувало самовідданої боротьби з обох сторін. Як сказав після матчу один з тренерів нашої команди Олександр Горобець, суперники на полі провели шахову партію – кожен розігрував свої ходи.

І все ж трішечки краще сьогодні дивилися «Карпати». За рахунок чого? Перш за все завдяки кращому контролю м’яча. Цей елемент гри часто є визначальним у вирішенні долі того чи іншого матчу. Однак так є не завжди. Але «зелено-білі» не лише краще контролювали круглого, головне, вони контролювали саму гру. І саме тому упродовж всіх 90 хвилин не виникало сумнівів, що підопічні Олега Кононова досягнуть позитивного результату. Зрозуміло, з такою думкою можуть не погодитися вболівальники «Динамо» і гравці та тренери російського клубу. Але мова йде про, скажемо так, нейтральних свідків подій на полі. І нехай «Карпати» забили дещо курйозний гол, але це якраз і є зайвим доказом того, що вони були трохи кращими і сильнішими за суперника. Адже ми всі чудово знаємо, чию сторону зазвичай приймає пані Фортуна.

Карпатівці з перших навіть не хвилин, а секунд матчу дали зрозуміти, що шукати щастя мають намір виключно біля воріт суперника і вже в дебюті подали два кутових, які, щоправда, не призвели до небезпечних моментів. І в подальшому «зелено-білі» багато комбінували і намагалися вивести когось з партнерів на ударну позицію. Зокрема, на 15-й хвилині в фіналі позиційної атаки Ґодвін знайшов пасом Худоб’яка. Хавбек був перед лінією карного майданчика і міг пробивати сам, але вирішив зіграти гостріше і віддав на Лукаса – той опинився в офсайді. Ще за хвилину вже Кожанов отримав м’яча у центральному колі, обіграв трьох суперників і отримав по ногах поблизу штрафного «Динамо». Штрафний взявся пробити Лукас: потужний удар на силу по центру воріт – кіпер москвичів Шунін лише з другої спроби накриває круглого.

Непогану нагоду забити карпатівці втратили на 22-й хвилині. Балажіц ефективно поборовся за м’яч, котрий отримав Кочіш. Резван скинув на Кожанова, той увійшов у карний, однак захисники зуміли вибити на кутовий. Лукас з Кожановим розіграли корнер, навісивши у карний – Кочіш головою пробив у нижній кут, однак Шунін врятував «Динамо» від голу. А от на 39-й хвилині безсилим врятувати ситуацію був вже і кіпер москвичів. Кожанов, Лукас та Кочіш в один дотик розіграли ефектну комбінацію і останній її завершував ударом зльоту з-під захисника – воротаря підстрахувала штанга.

Однак не треба думати, що в першій половині гри захист та воротар «Карпат» мали легке життя. Ні, динамівці також при першій–ліпшій нагоді йшли вперед і намагалися загострити гру у володіннях Богатінова. Особливо активним у складі російської команди був український легіонер Воронін. Але захист «зелено-білих» діяв дисципліновано і впевнено. За великим рахунком у нашого воротаря багато роботи не було. Карпатівці практично не дозволяли суперникам пробивати по воротах з забійних позицій. Тому динамівці почали робити ставку на дальні удари і один з них ледь не закінчився голом. На 42-й хвилині Худоб’як втратив м’яча на правому фланзі і ним заволодів Гранат, який трохи наблизився до воріт і з 25 метрів, намагаючись перекинути Богатінова, влучив у поперечку.

Другу половину зустрічі трохи активніше розпочали москвичі. На 48-й хвилині Воронін вивів на ударну позицію Уілкшира, удар якого низом метрів з 30-ти взяв Богатінов. А за три хвилини під воротами «Карпат» було по-справжньому гаряче: гостра подача у карний майданчик з лівого флангу атаки «Динамо» у виконанні Граната – Мілошевіч головою вибиває на кутовий, випереджаючи Кураньї, що був готовий завдати завершального удару. Навіс з корнера – гравець «Динамо» пробив головою, але Богатінов відбив м’яча на Ґодвіна, який переправив круглого подалі від воріт…

А далі стався той курйозний гол, про який ми згадували вище. Худоб’як виборов круглого у Вороніна, пройшов вперед і виконав простріл – Єпуряну зрізав м’яча у «дев’ятку» власних воріт – 1:0. Трапилося це на 53-й хвилині, а невдовзі рахунок міг стати 2:0. Це Лукас потужно пробив низом з кута карного майданчика «Динамо» – забракло якихось лічених сантиметрів.

Заключні півгодини гри проходили у обопільних атаках, причому обидві команди додали у швидкості. Однак, якщо динамівці багато разів використовували навіси верхом, з якими успішно впоралися воротар і оборонці нашої команди, то карпатівці проводили чимало багатоходівок в один дотик. Втім, жодній з команд довести до логічного завершення бодай одну атаку так і не вдалося. Тож гра закінчилася мінімальною перемогою «Карпат».

Що ж, приємно, що наша команда на мажорній ноті закінчила підготовчий етап. У восьми іграх на зборах в Іспанії та Туреччині «зелено-білі» чотири рази перемогли і ще стільки ж поєдинків закінчили внічию. Тепер на черзі офіційні матчі Прем’єр-ліги. Тож побажаємо нашим хлопцям як мінімум не гірші результати демонструвати і в них.

Інформаційний центр ФК «Карпати»

Всі новини випуску 
  • На Львівщині діє 74 початкові мистецькі школи

    Станом на 2013 рік на Львівщині діє 74 початкові мистецькі школи. Про це 29 серпня на прес-конференції повідомила директор департаменту з питань культури, охорони культурної спадщини та культурних цінностей Львівської ОДА Наталія Гамкало. За її словами, з 74 шкіл 41 – музична школа, 27 – мистецьких,...


  • 85 "швидких допомог" для Львівщини за 1,5 року

    Львівська область до кінця 2013 року і у 1-ому кварталі 2014 року отримає 85 нових автомашин. Про це сказала міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова в рамках робочої поїздки до Львова. Під час зустрічі із медичним персоналом Р.Богатирьова оглянула систему екстреної (швидкої) медичної допо...


  • Нова лабораторія у НУ "Львівська політехніка"

    2 вересня відбудеться відкриття нової сучасної лабораторії програмування для вбудованих та мобільних платформ на кафедрі програмного забезпечення Інституту комп'ютерних наук та інформаційних технологій Національного університету “Львівська політехніка”. Торік Львівський кластер інформаційних техноло...


  • Львів'янин Роман Мартиненко – чемпіон і рекордсмен світу з пауерліфтингу серед юніорів

    23-річний уродженець Нового Роздолу, а нині представник армійського спорту Львівщини Роман Мартиненко успішно виступив на чемпіонаті Світу з пауерліфтингу серед юніорів в м. Кіллен (США). Роман Мартиненко переконливо переміг у ваговій категорії до 83 кг, встановивши новий рекорду світу в жимі лежачи...


  • Обiйти обмеження готiвкових розрахункiв в Україні можна шляхом передання прав вимоги

    Обiйти обмеження готiвкових розрахункiв, що вводиться з 1 вересня, українцi зможуть, зокрема, шляхом передання прав вимоги, вважає адвокат юридичної компанiї "Алєксєєв, Боярчуков i партнери" Єгор Штокалов. "Наприклад, хтось винен певну суму грошей покупцевi, який укладає з продавцем договiр купiвлi...


  • Янукович не їздив "магістраллю" Львів-Тернопіль

    Президент України Віктор Янукович заявив, що в Україні в 2014 р. почнеться повне оновлення всіх міських та магістральних доріг. Про це Янукович заявив в інтерв'ю українським телеканалам, яке було показано на каналі "1+1". "2014 стане роком, коли ми почнемо оновлювати міські дороги. У всіх областях....


  • Україна зменшуватиме обсяги споживання російського газу

    Президент України Віктор Янукович заявив, що країна продовжить рухатися шляхом диверсифікації енергоресурсів. Про це він сказав в інтерв'ю чотирьом українським телеканалам. «Я переконаний, що одне з питань захисту наших національних інтересів і відстоювання нашої незалежності – це питання диверсиф...


  • 41,6% українців вступлять до Європейського союзу, а 31% - до Митного...

    Питання вступу України до Європейського Союзу чи Митного союзу буде вирішуватись на референдумі. Про це сказав Президент Віктор Янукович в інтерв’ю чотирьом українським телеканалам. За його словами, питання, куди рухатиметься країна, мають вирішувати її громадяни. "Який вибір буде українського народ...


  • До 2017 року Збройні Сили України набиратимуть по 5 тисяч контрактників

    У Збройний сил України (ЗСУ) до 2017 р. щорічно будуть призиватися до 5 тис. контрактників. Про це сьогодні в ході прес-конференції заявив міністр оборони України Павло Лебедєв, передає кореспондент ...


  • Трамвай "Електрона" буде ліпший за його телевізори?

    Низькопідлоговий трамвай львівського виробництва вже майже тиждень курсує вулицями Львова. Наразі він працює на маршруті №9А. Після ремонтів доріг буде визначено його постійний маршрут роботи. «Минулого тижня у вихідні перший раз вийшов на лінію новий пасажирський низькопідлоговий трамвай. Він ви...


  • Тільки 9 міст Львівської області є на картах Яндексу

    На http://maps.yandex.ua з'явилися карти Золочева, Самбора, Червонограда. Тепер користувачі легко знайдуть у цих містах потрібну адресу або побудують через них автомобільний маршрут. Разом із картами Львівської області Яндекс опублікував схеми ще 36 населених пунктів України. Це міста обласного та ...


  • Матір з дитиною виселили з квартири за підробленими документами

    У Львові 5-річну дитину з матір’ю позбавили житла. Розпочато розслідування. Як з’ясовано прокуратурою Франківського району, дозвіл на відчуження квартири, в якій мешкав неповнолітній хлопчик та його матір, надано Франківською райадміністрацією Львова на підставі підроблених документів. За цим фактом...


  • Сколівська, Старосамбірська і Радехівська міськради будуть без генпланів

    29 серпня відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань регулювання земельних відносин, адміністративно-територіального устрою, планування території, архітектури та будівництва Львівської обласної ради. Під час засідання депутати розглянули та обговорили проблемні питання, які виникли...


  • Екс-дрогобичанин Ярослав Попович аж на 95-мі місці велогонки в Іспанії

    На шостому етапі велошосейної гонки "Вуельта"-2013, що відбувається в Іспанії, переміг Міхаель Морков з Данії. Відразу 132 учасники фінішували з часом переможця, серед яких і українець Ярослав Попович, уродженець Дрогобича, який перебуває у загальному заліку аж на 95-му місці. Вуельта Іспанії Бага...


  • 36 підприємств Львова допомогли дітям-школярам

    Сьогодні в рамках благодійної акції «Пора до школи» діти з багатодітних, малозабезпечених та інших соціально незахищених родин отримають безкоштовне шкільне приладдя від львівських підприємців, інформує прес-служба ЛМР. Щоб підготувати діток з таких сімей до нового навчального року, організатори ак...


  • Богатирьова прочитає лекцію у Львівському медичному коледжі

    30 серпня в рамках робочого візиту у м. Львів міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова ознайомилась із роботою Вищого навчального комунального закладу ЛОР “Львівський медичний коледж імені Андрея Крупинського» і пообіцяла викладацькому колективу колежду, що відвідає їх знову і, ймовірно, ...


  • "Шахтар" - у Лізі чемпіонів, а «Динамо», «Дніпро», «Чорноморець» - у Лізі Європи

    Три українські клуби - «Динамо», «Дніпро», «Чорноморець» - продовжать боротьбу у груповому турнірі футбольної Ліги Європи. Динамівці з рахунком 5:1 розгромили казахстанський «Актобе» (перший матч також завершився на користь киян 3:2). Дніпропетровці переграли чемпіона Естонії «Нимме Калью» – 2:0 (...


  • Ювілейна Х велопроща «Львів - Страдч – Крехів» відбудеться у вересні

    14-15 вересня цього року Львівське обласне товариство українських студентів-католиків «Обнова» спільно із молодіжною організацією «Добрий Пастир» за сприяння управління молоді, сім’ї та спорту ЛМР та департаменту освіти, сім’ї та молоді ЛОДА в рамках Єдиного молодіжного простору традиційно організов...


  • У Львів приїде Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет

    12-15 вересня на запрошення митрополита Львівського і Сокальського Димитрія Львівську єпархію з першосвятительським візитом відвідає Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет. Візит предстоятеля Української православної церкви Київського патріархату присвячений до відзначення у Львів...


Новини Львів