Архів новин

Завтра Горбалю передадуть вимоги підприємців до Податкового кодексу

Cьогодні, 4 листопада 2010р., у Львові відбулась акція на захист малого та середнього бізнесу. Близько 5 тис. підприємців вимагали накласти мораторій на розгляд урядового проекту Податкового кодексу, який спрямований на знищення середнього класу, інформують "Щоденний Львів" організатори.

Підприємці, ініціатори мітингу, закликали колег на цей день долучитись до страйку: зачинити торгові точки і розмістити напис «Зачинено. Якщо приймуть новий Податковий кодекс, зачинено буде назавжди». Вчора, 3 листопада, частина львівських підприємців вирушила до Києва щоб долучитись до пікету Верховної ради; зокрема була сформована автоколона.

Мітинг відбувається одночасно із загальноукраїнським пікетом під Верховною радою, схожі мітинги відбуваються по містах всієї України.

Як відомо, голосами депутатів з Партії регіонів, Блоку Литвина і Компартії 7 жовтня Податковий кодекс вже було прийнято у першому читанні. Підприємці вимагають розробити новий кодекс за широкої участі фахівців, підприємців та громадськості. Проект відповідної постанови Верховної Ради має бути внесено на голосування депутатами, які відстоюють права підприємців.

Учасники пікету, не зважаючи міліцейський кордон, підійшли до самих дверей Львівської облдержадміністрації з вимогою донести до органів центральної влади їх вимоги і почути позицію голови ЛОДА Василя Горбаля щодо головного закону для підприємців. Губернатор вийшов до пікетувальників і заявив, що готовий передати вимоги мітингувальників, і запросив представників ринків на нараду.

На зустрічі підприємці не відступились від своєї вимоги відхилити існуючий проект Податкового кодексу. Було домовлено сформувати основні тези — базові вимоги, які мають враховуватись при написанні нового проекту Податкового кодексу. Завтра перелік вимог потраплять до рук губернатора, а він в свою чергу, обіцяв передати їх до Києва.

Щоденний Львів

nagornybook[10.11.04 23:54]
УКРАЇНСЬКА ПІДПРИЄМНИЦЬКА АРМАДА (УПА) ВОЛІЄ СВОБОДИ І СПРАВЕДЛИВОСТІ
Вибори органів місцевого самоврядування 2010 року в Україні вразили не тільки лише неймовірною кількістю політичних партій (понад півсотні), що взяли участь, але й до «червоно-залізного» розпалили пристрасті у царині протистояння між дрібним підприємництвом і чинною владою. Найгострішим каменем спотикання на шляху мирного співіснування влади та бізнесу в Україні виявився горезвісний проект Податкового кодексу, який було ухвалено Верховною Радою України у першому читанні. Напередодні голосування декілька тисяч підприємців міста Львова та області ущент заполонили площу перед монументом Т. Г. Шевченка на проспекті Свободи столиці Галичини. На самому початку організатори мітингу дистанціювалися від причетності до будь-якої політичної партії, висловлюючи відверто прихильність до тих політичних сил, які підтримують цю всеукраїнську акцію малого бізнесу у боротьбі проти порушення елементарних людських прав. Направду, на протязі жовтня місяця 2010 року такі мітинги-віче відбулися у Луганську (8000 учасників), у Миколаєві (8000 учасників), у Запоріжжі (8000 учасників)… Підприємці-львів’яни цією безстроковою акцією висловили рішучий протест проти політики винищення малого бізнесу, яку провадить уряд М. Азарова-С. Тігіпка, і наполягали на його негайній відставці. Підприємницьку маніфестацію біля пам’ятника Великого Кобзаря потужним ескортом з увімкненими клаксонами і знаменами на автівках підтримала Асоціація автоперевізників Львівщини. Усі присутні пересвідчилися у тім, що українські підприємці й у Харкові, й у Луганську, й у Криму мислять і діють однаково – у патріотичному, проукраїнському дусі. Ось щойно деякі фрази з вуст протестувальників Львова та інших регіонів України.
- Підприємці з Луганська [телефоном]: «…вони [українські владотримачі] бояться власного народу… Хіба це влада? Ви, львів’яни, будьте певні: Схід України – разом з усіма підприємцями у боротьбі за Свободу, за яку ми готові покласти на вівтар навіть власне життя. Ми не дозволимо відродити Радянський Союз!»
- Підприємець зі Львова: «…З усього почутого випливають кардинальні висновки: Ганьба нечесній владі! Ганьба нечесній владі! Ганьба нечесній владі! Геть прем’єра Азарова!»
nagornybook[10.11.04 23:53]
- Андрій Якимів, Клуб підприємців Львівської області: «Уперше в липні цього року влада вчинила спробу накинути на нас, підприємців, ярмо Податкового кодексу, але не вдалося. Під стіни Верховної Ради вийшли тисячі наших колег і не допустили його ухвалення. Наразі вже вдруге робиться спроба за допомогою цього самого кодексу знищити малий бізнес в Україні. Адже у висліді ліквідації конкурентів у нашій особі привладні клани утворять таке середовище, де для бізнесу настануть умови не творення, а ліквідації, не розвитку, а стримування, не збагачення, а збіднення середнього класу. Цей документ ґрунтується на «хворій» ідеології. Влада зазіхнула на найвартісніше у цьому житті – на благополуччя наших сімей. За Конституційною реформою криється зазіхання на свободу усього нашого народу, як єдиного джерела влади. Владотримачі збираються підвищити пенсійний вік, аби ми не дожили цього часу. Вони посягають на нашу мову, на нашу історію, переписуючи шкільні підручники. Якщо влада виявляється нездатною почути нас у Львові, у Полтаві, у Харкові, у Криму, у Донецьку, у Луганську, то ми дамо ся чути у самому Києві! Якщо влада негодна вийти до людей, то ми гуртом вирушимо до столиці з протестом. Ми не допустимо затвердження цього репресивного Податкового кодексу! Ні податковому терору в Україні!»
nagornybook[10.11.04 23:52]
- Сергій Кабанов, Вільна профспілка «Автомобіліст України»: «Наш минулий суботній мітинг, як і нинішній, не є останнім. З досвіду знаємо, що влада почує і зрозуміє тільки лише сильних і згуртованих. Я особисто досягнув пенсійного віку й отримав мінімальну пенсію, хоча тривалий час працював на підприємстві «Електрон», яке було зруйновано у 1996 році. Тепер перекваліфікувався і, як підприємець, працюю водієм-таксистом. Предметом моєї громадської роботи є сприяння наведенню порядку у процесах сплати єдиного податку у середовищі автоперевізників. Проте нинішня влада міста нас не чує. Навіть за умови, коли п’ять тисяч моїх колег-підприємців єдиним податком щомісяця поповнюють бюджет міста на суму один мільйон гривень. Ми – за порядок як у регіонах, так і у столиці. Чому Президент нас не чує? Якщо ставку соціальних внесків, єдиного чи фіксованого податку піднімуть, то тисячі й тисячі громадян середнього й старшого віку залишаться без засобів до існування, бо роботи немає… Від імені таксистів, запевняю, що у боротьбі за наші права ми не схибимо і не зійдемо з дороги, яка веде до самого Києва!»
nagornybook[10.11.04 23:50]
- Олександр Дутко, підприємці Криму [телефоном]: «Ми не збираємося йти у «тінь», натомість будемо боротися за свої права. Адже ніде у світі податки й соціальні внески не перевищують розумних меж. Разом з тим мінімальні пенсії, які тепер в Україні нам виплачують, нагадують жалюгідні подачки, бо максимальна пенсія в Україні перевищує мінімальну у 172 рази. У цей самий час цивілізовані країни утримують таку розбіжність на п’ятикратному рівні. Нинішня система усіх гілок і рівнів української влади перетворила підприємців на кріпаків. Приміром, з восьми відпрацьованих годин ми маємо щойно дві години для заробітку, що спрямовується на власне споживання. Ця влада безсоромно узурпувала нічим не обмежене право безсовісно оббирати власний народ. Ми не маємо жодного бажання йти у тіньові схеми бізнесування, куди владотримачі уперто нас заганяють, аби мати зиск із поборів! Ми не хочемо втрачати бізнес, який утворювали тяжкою працею й власним коштом! Ми не хочемо виїздити з нашої країни на чужину! Ось чому твердо стоїмо на своєму: Борімося до перемоги, інакше втратимо усе! Дух Справедливости, так сложно
Ты входишь в Украинский Дом,
Где правда осквернилась ложью,
Где ключ доверья под замком…
Где жизнь – подобие гламура,
Где продаётся честь и власть,
Где матерится масс-культура,
Цинично обнажая страсть…
Где мысль отравлена корыстью,
Где дважды два – не три, так – пять…
Где рабство именуют жизнью,
Где крыльям незачем взлетать…
Но, знаю, в Украинском Доме
Аристократы Духа есть!
Алмаз сверкнёт в металлоломе,
И Бескорыстие, и Честь! Я звертаюся до Вас, мої однодумці й друзі! У цей тяжкий час маємо згуртуватися воєдино! Заклинаю Вас, Пані й Панове, усвідомити, що народ – це ми!»
nagornybook[10.11.04 23:49]
Андрій Антонищак, Голова громадського об’єднання «Я – львів’янин»: «Доброго дня, Галичина! Мені трохи соромно, що ми у Львові вийшли на майдан після Луганська й після Криму. Львів завжди був першим. Сьогодні мало би статися таким чином, щоби уся оця площа тріщала під натиском нашого підприємницького запалу від оперного театру аж до статуї Матері Божої! Хто підіймав економіку незалежної України, від 1990-х років починаючи? Це ми з вами гарували для блага народу, коли оті хруні розкрадали усе підряд! Хто давав роботу й віру у майбутнє людям? Так само це ми – підприємці! Що хоче тепер вчинити цей уряд, який обіцяв, податкові канікули для малого бізнесу? Привладний банкір ніколи не стане товаришем підприємця! Ганьба! Ганьба! Ганьба! Вони ніколи не почують нас і не зрозуміють наших бід. Нам постійно утовкмачували майже два десятиліття поспіль, що Луганськ – окремо, що Крим – окремо, що навіть Київ – окремо… Ось чому мусимо вирватися з отого бісового кола розбрату «затурканої Галичини»! Настав час об’єднатися й виступити єдиним підприємницьким суспільно-політичним рухом і показати Європі й світові, як ми тут, в Україні, вміємо відстоювати й виборювати свої права! Слава Україні!»
nagornybook[10.11.04 23:47]
Олександр Нагорний, фізична особа-підприємець: «Упродовж двадцяти років мойого приватного підприємництва в незалежній Україні я на власному досвіді бізнесування й постійних посягань на мою свободу з боку чиновництва переконався, що ментальний люмпен української владної вертикалі – це є зашморг на шиї трудящого люду. Ще задовго до опублікування нинішнього проекту Податкового кодексу було очевидне шулерське налаштування й хижацька сутність чинної української законодавчої й виконавчої влади. Надана з їхнього «барського» плеча «пільга» у формі єдиного чи фіксованого податку виявилася ні чим іншим, аніж звичайним шахрайством: пенсійний страховий стаж за цих умов нараховується не повністю, а відповідно по 10-12 чи 3-5 робочих днів за місяць. І це при тому, що бюджет пенсійного фонду України постійно дотується з державного бюджету, куди йдуть майже усі кошти місцевих бюджетів. При цьому ми, підприємці, сплачуємо понад усе ще й інші внески, збори, платежі й фактично не маємо ані відпусток, ані вихідних. Натомість створюємо на власний ризик робочі місця, годуючи ненаситні банки з їхніми дикунськими процентами за кредитами. Тож, коли настає час оформлення пенсії, так звана «пільга» в оподаткуванні для фізичних осіб-підприємців не сягає навіть середнього розміру пенсійного забезпечення громадян, а ніби як ота гірка іронія долі дорівнює сумі пенсійного забезпечення осіб, які ані трудового стажу, ані постійного місця проживання не мають…
Таким чином зароблені нами у конкурентному середовищі кошти таємно розподіляються межи «своїх» приплічників відповідно до хитро вирізьблених законів та підзаконних актів. У моїх книгах, у інших публікаціях у пресі й в Інтернеті я неодноразово висвітлював і гостро критикував цю несправедливу соціальну політику й практику української влади. Проте віз, як мовиться, й донині там, у Києві. Відтак, маємо негайно згуртуватися у лавах власної позавладної підприємницької політичної партії і в легітимний спосіб перебрати владу в Україні до правдивих хазяйських рук. Слава підприємцям України! Слава народу України!»
Тим часом у переддень чергової річниці жовтневого перевороту у Росії 1917 року підприємницькі армади зі Львова й інших регіонів України вирушили до стольного граду Києва у пошуках шляхів мирного порозуміння з чинною владою…
Записав Олександр Нагорний
Тарас[10.11.04 23:24]
Не вірю жодному слову влади, єдина її мета - знищити будь-який опір громади. Зробити народ бідним та слабким.

Всі новини випуску 
  • На Львівщині діє 74 початкові мистецькі школи

    Станом на 2013 рік на Львівщині діє 74 початкові мистецькі школи. Про це 29 серпня на прес-конференції повідомила директор департаменту з питань культури, охорони культурної спадщини та культурних цінностей Львівської ОДА Наталія Гамкало. За її словами, з 74 шкіл 41 – музична школа, 27 – мистецьких,...


  • 85 "швидких допомог" для Львівщини за 1,5 року

    Львівська область до кінця 2013 року і у 1-ому кварталі 2014 року отримає 85 нових автомашин. Про це сказала міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова в рамках робочої поїздки до Львова. Під час зустрічі із медичним персоналом Р.Богатирьова оглянула систему екстреної (швидкої) медичної допо...


  • Нова лабораторія у НУ "Львівська політехніка"

    2 вересня відбудеться відкриття нової сучасної лабораторії програмування для вбудованих та мобільних платформ на кафедрі програмного забезпечення Інституту комп'ютерних наук та інформаційних технологій Національного університету “Львівська політехніка”. Торік Львівський кластер інформаційних техноло...


  • Львів'янин Роман Мартиненко – чемпіон і рекордсмен світу з пауерліфтингу серед юніорів

    23-річний уродженець Нового Роздолу, а нині представник армійського спорту Львівщини Роман Мартиненко успішно виступив на чемпіонаті Світу з пауерліфтингу серед юніорів в м. Кіллен (США). Роман Мартиненко переконливо переміг у ваговій категорії до 83 кг, встановивши новий рекорду світу в жимі лежачи...


  • Обiйти обмеження готiвкових розрахункiв в Україні можна шляхом передання прав вимоги

    Обiйти обмеження готiвкових розрахункiв, що вводиться з 1 вересня, українцi зможуть, зокрема, шляхом передання прав вимоги, вважає адвокат юридичної компанiї "Алєксєєв, Боярчуков i партнери" Єгор Штокалов. "Наприклад, хтось винен певну суму грошей покупцевi, який укладає з продавцем договiр купiвлi...


  • Янукович не їздив "магістраллю" Львів-Тернопіль

    Президент України Віктор Янукович заявив, що в Україні в 2014 р. почнеться повне оновлення всіх міських та магістральних доріг. Про це Янукович заявив в інтерв'ю українським телеканалам, яке було показано на каналі "1+1". "2014 стане роком, коли ми почнемо оновлювати міські дороги. У всіх областях....


  • Україна зменшуватиме обсяги споживання російського газу

    Президент України Віктор Янукович заявив, що країна продовжить рухатися шляхом диверсифікації енергоресурсів. Про це він сказав в інтерв'ю чотирьом українським телеканалам. «Я переконаний, що одне з питань захисту наших національних інтересів і відстоювання нашої незалежності – це питання диверсиф...


  • 41,6% українців вступлять до Європейського союзу, а 31% - до Митного...

    Питання вступу України до Європейського Союзу чи Митного союзу буде вирішуватись на референдумі. Про це сказав Президент Віктор Янукович в інтерв’ю чотирьом українським телеканалам. За його словами, питання, куди рухатиметься країна, мають вирішувати її громадяни. "Який вибір буде українського народ...


  • До 2017 року Збройні Сили України набиратимуть по 5 тисяч контрактників

    У Збройний сил України (ЗСУ) до 2017 р. щорічно будуть призиватися до 5 тис. контрактників. Про це сьогодні в ході прес-конференції заявив міністр оборони України Павло Лебедєв, передає кореспондент ...


  • Трамвай "Електрона" буде ліпший за його телевізори?

    Низькопідлоговий трамвай львівського виробництва вже майже тиждень курсує вулицями Львова. Наразі він працює на маршруті №9А. Після ремонтів доріг буде визначено його постійний маршрут роботи. «Минулого тижня у вихідні перший раз вийшов на лінію новий пасажирський низькопідлоговий трамвай. Він ви...


  • Тільки 9 міст Львівської області є на картах Яндексу

    На http://maps.yandex.ua з'явилися карти Золочева, Самбора, Червонограда. Тепер користувачі легко знайдуть у цих містах потрібну адресу або побудують через них автомобільний маршрут. Разом із картами Львівської області Яндекс опублікував схеми ще 36 населених пунктів України. Це міста обласного та ...


  • Матір з дитиною виселили з квартири за підробленими документами

    У Львові 5-річну дитину з матір’ю позбавили житла. Розпочато розслідування. Як з’ясовано прокуратурою Франківського району, дозвіл на відчуження квартири, в якій мешкав неповнолітній хлопчик та його матір, надано Франківською райадміністрацією Львова на підставі підроблених документів. За цим фактом...


  • Сколівська, Старосамбірська і Радехівська міськради будуть без генпланів

    29 серпня відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань регулювання земельних відносин, адміністративно-територіального устрою, планування території, архітектури та будівництва Львівської обласної ради. Під час засідання депутати розглянули та обговорили проблемні питання, які виникли...


  • Екс-дрогобичанин Ярослав Попович аж на 95-мі місці велогонки в Іспанії

    На шостому етапі велошосейної гонки "Вуельта"-2013, що відбувається в Іспанії, переміг Міхаель Морков з Данії. Відразу 132 учасники фінішували з часом переможця, серед яких і українець Ярослав Попович, уродженець Дрогобича, який перебуває у загальному заліку аж на 95-му місці. Вуельта Іспанії Бага...


  • 36 підприємств Львова допомогли дітям-школярам

    Сьогодні в рамках благодійної акції «Пора до школи» діти з багатодітних, малозабезпечених та інших соціально незахищених родин отримають безкоштовне шкільне приладдя від львівських підприємців, інформує прес-служба ЛМР. Щоб підготувати діток з таких сімей до нового навчального року, організатори ак...


  • Богатирьова прочитає лекцію у Львівському медичному коледжі

    30 серпня в рамках робочого візиту у м. Львів міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова ознайомилась із роботою Вищого навчального комунального закладу ЛОР “Львівський медичний коледж імені Андрея Крупинського» і пообіцяла викладацькому колективу колежду, що відвідає їх знову і, ймовірно, ...


  • "Шахтар" - у Лізі чемпіонів, а «Динамо», «Дніпро», «Чорноморець» - у Лізі Європи

    Три українські клуби - «Динамо», «Дніпро», «Чорноморець» - продовжать боротьбу у груповому турнірі футбольної Ліги Європи. Динамівці з рахунком 5:1 розгромили казахстанський «Актобе» (перший матч також завершився на користь киян 3:2). Дніпропетровці переграли чемпіона Естонії «Нимме Калью» – 2:0 (...


  • Ювілейна Х велопроща «Львів - Страдч – Крехів» відбудеться у вересні

    14-15 вересня цього року Львівське обласне товариство українських студентів-католиків «Обнова» спільно із молодіжною організацією «Добрий Пастир» за сприяння управління молоді, сім’ї та спорту ЛМР та департаменту освіти, сім’ї та молоді ЛОДА в рамках Єдиного молодіжного простору традиційно організов...


  • У Львів приїде Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет

    12-15 вересня на запрошення митрополита Львівського і Сокальського Димитрія Львівську єпархію з першосвятительським візитом відвідає Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет. Візит предстоятеля Української православної церкви Київського патріархату присвячений до відзначення у Львів...


Новини Львів