Архів новин

«Ворскла» – «Карпати» – 1:1. Відео

Полтава. Стадіон «Ворскла» ім. Олексія Бутовського

Судді: Деревінський, Халамендик, Ярмолинський (усі – Київ)
Делегат ФФУ: Симонов (Київ)

"Ворскла": Долганський, Даллку, Краснопьоров, Маркоскі, Кулаков, Безус, Песков, Янузі (Єсін 79), Селін, Ярмаш, Рикун
Запасні: Величко, Вовкодав, Оніка, Сачко, Чичиков, Медведєв.
Головний тренер: Микола Павлов

"Карпати": Тлумак, Худоб`як (Ткачук 65), Федецький (Петрівський 78), Кожанов, Годвін, Чечер, Кузнецов, Гурулі (Кополовець 79), Мілошевіч, Голодюк, Авелар
Запасні: Руденко, Габовда, Гудима, Тубіч
Головний тренер: Олег Кононов

Голи: Янузі 24 - Кузнецов 53
Попередження: Маркоскі 43 - Федецький 43

Володіючи територіальною та ігровою ініціативою упродовж практично всієї другої 45-хвилинки, «Карпати» у гостьовому матчі з «Ворсклою» спромоглися лише на те, щоб відіграти пропущений гол у першому таймі, в якому більш гостро діяли господарі. Тож нічия – 1:1.

Початок двох поєдинків «Карпат» з «Ворсклою» розділяли лише якихось 68 годин. Тому вболівальники нашої команди після домашньої перемоги у кубковому протистоянні з переконливим рахунком 3:0 та ще й за майже феєричної гри своїх улюбленців, мали всі підстави очікувати і на три очки у гостьовому всеукраїнському «зелено-білому» дербі, тепер вже у гостях в матчі останнього туру Прем’єр-ліги. Забігаючи трохи наперед, скажемо, що їхні сподівання виправдалися не на всі сто відсотків.

Цікаво, що до матчу в успішний підсумок для «Ворскли» не надто вірили не лише у Львові, а й вболівальники полтавчан. Зокрема, коли карпатівці, прилетівши у Полтаву, покидали приміщення аеропорту, його працівники напівжартома-напівсерйозно просили їх не дуже сильно ображати їхню команду.

Перед грою у Олега Кононова були практично ті ж самі кадрові проблеми, що й три дні тому. Через ушкодження не міг вийти на поле Зеньов, позицію якого на фланзі атаки цього разу обійняв Гурулі. Якщо ж порівнювати стартовий склад у сьогоднішній грі з матчем в середу, то у «Карпат» було дві зміни: окрім рокіровки Гурулі – Габовда, у центрі захисту замість Тубіча вийшов Мілошевіч.

На відміну від Олега Кононова, керманич «Ворскли» Микола Павлов ні результатом, ні діями своїх підопічних у кубковому матчі задоволений не був, але на післяматчевій прес-конференції у Львові пообіцяв, що у поєдинку Прем’єр-ліги його команда покаже абсолютно інший футбол і висловив сподівання на зовсім інший підсумок. Також Микола Петрович дав зрозуміти, що склад він виставить суттєво змінений. Стосовно останнього слова свого він дотримав: цього разу на поле з перших хвилин вийшли не лише Краснопьоров, який не грав у середу через дискваліфікацію, а й Кулаков, Пєсков, Селін, Безус та Янузі, які в тій грі перебували на лаві запасних, а на заміну вийшли лише двоє останніх. Але треба сказати, знову ж таки забігаючи трохи наперед, що «Ворсклі» всі ці пертурбації зі складом допомогли лише частково.

Гра, як і у Львові, розпочалася доволі спокійно і в перші хвилин десять команди, діючи в середньому темпі, жодних проблем одна одній не створили. А перше загострення виникло якраз коли стрілка секундоміру добігала до кінця своє десяте коло. Рикун на паузі прибрав Авелара і віддав пас Безусу – центрфорвард господарів пробивав метрів з 14-ти, але круглий полетів «у молоко». «Карпати» миттєво відповіли триходівкою Годвін – Кожанов – Голодюк. Останній вискакував сам на сам з Долганським, але першим на м’ячі був кіпер. А вже у наступній атаці Голодюк виконав майстерну передачу за спини центральним захисникам і Кузнецов опинився один проти воротаря. Шкода, але форвард не зумів як слід приборкати круглого і в підсумку до удару справа так і не дійшла.

Найбільші неприємності у «Карпат» в першому таймі припали на його середину. Почалося все з того, що підопічні Миколи Павлова за якихось дві хвилини подали поспіль три корнери. Але гол вони забили тоді, коли всім здалося, що для карпатівців усе найгірше вже минулося. Наша команда нібито вже відбила тиск ворсклян, і раптом Далкку довгою передачею кинув у прорив Янузі. Той миттєво відірвався від Мілошевіча, зліва увійшов у штрафний майданчик і в дотик низом повз Тлумака скерував м’яч у дальній кут – 1:0.

Пропущений гол загалом не вплинув на карпатівців негативним чином і вони вже за хвилину провели атаку, в фіналі якої Федецький намагався з-за меж карного майданчика застати зненацька Долганського, однак не влучив у каркас воріт. Проте наступні кілька хвилин активністю відзначилися господарі, які більшість своїх атак проводили правим флангом. І саме правий хав полтавчан Кулаков мав дві хороші нагоди подвоїти перевагу своєї команди. На 27-й хвилині він увірвався в карний і спробував м’яко перекинути круглого через Тлумака в дальню «дев’ятку» – воротаря підстрахувала поперечка. А ще за дві хвилини 8-й номер «Ворскли» раніше нашого капітана встиг до м’яча і знову перекидував його через нього. Цього разу кіпер розгадав намір суперника і у високому стрибку зупинив політ бальона. Мав шанс у господарів забити і Безус, але його удару із зручного становища забракло влучності – вище воріт.

Втім, незважаючи на більшу кількість небезпечних моментів у другій половині першого тайму в команди Миколи Павлова, найближчим до взяття воріт суперника був карпатівський вінгер Кожанов. Всі ми чудово пам’ятаємо, як він у попередньому турі немов рукою перекинув м’яч через стінку у ближню «дев’ятку» воріт донецького «Металурга» при виконанні штрафного. Майже з цієї ж точки він пробивав штрафний і на 32-й хвилині у грі з «Ворсклою». Цього разу 9-й номер нашої команди намагався зняти павутиння з дальньої «дев’ятки». І треба сказати, що йому це майже вдалося: лише відчайдушний політ Долганського, який потягнув бальон на кутовий, врятував господарів. Тож на відпочинок команди пішли за мінімальної переваги (1:0) «Ворскли».

Судячи з того, що в перерві ні Олег Кононов, ні Микола Павлов замін не зробили, діями своїх підопічних вони в принципі були задоволені. Другий тайм, як і перший, розпочався спокійно. Однак так звана гра без воріт цього разу тривала лише п’ять хвилин, а далі «Карпати» надовго закрили суперника на його половині поля і добрих півгодини «возили» господарів.

Все почалося з трихвилинного штурму володінь Долганського, який зрештою таки закінчився взяттям воріт. На 51-й хвилині стрімку контратаку розпочав Федецький, який віддав м’яч Кожанову, а той перевів його на Гурулі. Грузин пробивав з гострого кута, але зробив це доволі майстерно – шкода лише, що круглий від поперечки відлетів не у сітку, а в поле. Вже у наступній атаці Гурулі мав ще один шанс відновити рівновагу в рахунку, але не зумів як слід з розвороту влучити по бальону. Але з третьої спроби карпатівці таки забили: захисники винесли м’яч з карного, але той ліг прямо на ногу Годвіну і Сем знову всіх приємно здивував. Він не роздумуючи ані долі секунди в дотик наніс удар по воротах. Удар вийшов «плотним» (виявляється нігерієць вміє бити не лише влучно, а й сильно) і Долганський з величезними труднощами його парирував. Однак відбив він його прямо перед собою, а першим на добивання встиг Кузнецов. Причому у нашого форварда було стільки часу, що він встиг оцінити позицію захисників і кіпера, підібрати ногу і лише після цього розстріляв ворота – 1:1.

Забитий гол додав ще більшого азарту гостям і вони почали просто таки знущатися над ворсклянами, які психологічно десь трішечки надломилися. Підопічні Олега Кононова проводили одну атаку за другою і кожна з них несла в тій чи іншій мірі небезпеку воротам «Ворскли». Здавалося, що другий гол нашої команди – справа часу. Серед тих небезпечних епізодів, що були біля воріт господарів, на особливу увагу заслуговують два. На 65-й хвилині Кузнецов, який видав у цій грі кілька просто таки чудових пасів, зліва прострілив і м’яч потрапив до Гурулі. До воріт було метрів сім, а перед Сандро не було жодного захисника. Тож Долганський був практично безсилий врятувати ситуацію. Так воно й вийшло – кіпер лише поглядом провів м’яч, який просвистів повз нього, але й повз рамку. А за п’ять хвилин ще один фактично стовідсотковий момент мав Федецький. Голодюк знайшов у карному майданчику Кузнецова, який виконав поперечну передачу під удар Артему. Правий захисник «Карпат» пробив дуже сильно, але як і Гурулі, його «гарматі» забракло влучності.

«Карпати» намагалися вирвати перемогу до самого фінального свистка. А в підсумку ледь не програли. За три хвилини до закінчення основних 90 хвилин помилка наших оборонців призвела до того, що за м’яч у карному майданчику вели боротьбу Безус та Мілошевіч. Зрештою, в фіналі епізоду наш захисник опинився на газоні, а центрфорвард «Ворскли» таки зумів закотити круглого до сітки. Арбітр матчу Олег Деревінський спочатку ніби то показав на центр, але потім звернув увагу на піднятий прапорець лайнсмена, який зафіксував порушення правил з боку Безуса і наполіг на тому, що взяття воріт фіксувати не можна.

Зрештою заключні хвилини гри пройшли дуже нервово, але забитих голів глядачі більше так і не побачили: фінальний свисток зафіксував далеко не мирне підписання мирної угоди – 1:1. По завершенні і гравці, і тренери обох команд були не задоволені підсумком зустрічі – кожна сторона вважала, що вона втратила два пункти. Напевне, так і воно й було. Адже аргументи на свою користь, причому далеко не один, можуть представити як господарі, так і гості.


1:0 - Янузі, 23 хв.


1:1 - Кузнецов, 52 хв.

Інформаційний центр ФК «Карпати»

Всі новини випуску 
  • На Львівщині діє 74 початкові мистецькі школи

    Станом на 2013 рік на Львівщині діє 74 початкові мистецькі школи. Про це 29 серпня на прес-конференції повідомила директор департаменту з питань культури, охорони культурної спадщини та культурних цінностей Львівської ОДА Наталія Гамкало. За її словами, з 74 шкіл 41 – музична школа, 27 – мистецьких,...


  • 85 "швидких допомог" для Львівщини за 1,5 року

    Львівська область до кінця 2013 року і у 1-ому кварталі 2014 року отримає 85 нових автомашин. Про це сказала міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова в рамках робочої поїздки до Львова. Під час зустрічі із медичним персоналом Р.Богатирьова оглянула систему екстреної (швидкої) медичної допо...


  • Нова лабораторія у НУ "Львівська політехніка"

    2 вересня відбудеться відкриття нової сучасної лабораторії програмування для вбудованих та мобільних платформ на кафедрі програмного забезпечення Інституту комп'ютерних наук та інформаційних технологій Національного університету “Львівська політехніка”. Торік Львівський кластер інформаційних техноло...


  • Львів'янин Роман Мартиненко – чемпіон і рекордсмен світу з пауерліфтингу серед юніорів

    23-річний уродженець Нового Роздолу, а нині представник армійського спорту Львівщини Роман Мартиненко успішно виступив на чемпіонаті Світу з пауерліфтингу серед юніорів в м. Кіллен (США). Роман Мартиненко переконливо переміг у ваговій категорії до 83 кг, встановивши новий рекорду світу в жимі лежачи...


  • Обiйти обмеження готiвкових розрахункiв в Україні можна шляхом передання прав вимоги

    Обiйти обмеження готiвкових розрахункiв, що вводиться з 1 вересня, українцi зможуть, зокрема, шляхом передання прав вимоги, вважає адвокат юридичної компанiї "Алєксєєв, Боярчуков i партнери" Єгор Штокалов. "Наприклад, хтось винен певну суму грошей покупцевi, який укладає з продавцем договiр купiвлi...


  • Янукович не їздив "магістраллю" Львів-Тернопіль

    Президент України Віктор Янукович заявив, що в Україні в 2014 р. почнеться повне оновлення всіх міських та магістральних доріг. Про це Янукович заявив в інтерв'ю українським телеканалам, яке було показано на каналі "1+1". "2014 стане роком, коли ми почнемо оновлювати міські дороги. У всіх областях....


  • Україна зменшуватиме обсяги споживання російського газу

    Президент України Віктор Янукович заявив, що країна продовжить рухатися шляхом диверсифікації енергоресурсів. Про це він сказав в інтерв'ю чотирьом українським телеканалам. «Я переконаний, що одне з питань захисту наших національних інтересів і відстоювання нашої незалежності – це питання диверсиф...


  • 41,6% українців вступлять до Європейського союзу, а 31% - до Митного...

    Питання вступу України до Європейського Союзу чи Митного союзу буде вирішуватись на референдумі. Про це сказав Президент Віктор Янукович в інтерв’ю чотирьом українським телеканалам. За його словами, питання, куди рухатиметься країна, мають вирішувати її громадяни. "Який вибір буде українського народ...


  • До 2017 року Збройні Сили України набиратимуть по 5 тисяч контрактників

    У Збройний сил України (ЗСУ) до 2017 р. щорічно будуть призиватися до 5 тис. контрактників. Про це сьогодні в ході прес-конференції заявив міністр оборони України Павло Лебедєв, передає кореспондент ...


  • Трамвай "Електрона" буде ліпший за його телевізори?

    Низькопідлоговий трамвай львівського виробництва вже майже тиждень курсує вулицями Львова. Наразі він працює на маршруті №9А. Після ремонтів доріг буде визначено його постійний маршрут роботи. «Минулого тижня у вихідні перший раз вийшов на лінію новий пасажирський низькопідлоговий трамвай. Він ви...


  • Тільки 9 міст Львівської області є на картах Яндексу

    На http://maps.yandex.ua з'явилися карти Золочева, Самбора, Червонограда. Тепер користувачі легко знайдуть у цих містах потрібну адресу або побудують через них автомобільний маршрут. Разом із картами Львівської області Яндекс опублікував схеми ще 36 населених пунктів України. Це міста обласного та ...


  • Матір з дитиною виселили з квартири за підробленими документами

    У Львові 5-річну дитину з матір’ю позбавили житла. Розпочато розслідування. Як з’ясовано прокуратурою Франківського району, дозвіл на відчуження квартири, в якій мешкав неповнолітній хлопчик та його матір, надано Франківською райадміністрацією Львова на підставі підроблених документів. За цим фактом...


  • Сколівська, Старосамбірська і Радехівська міськради будуть без генпланів

    29 серпня відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань регулювання земельних відносин, адміністративно-територіального устрою, планування території, архітектури та будівництва Львівської обласної ради. Під час засідання депутати розглянули та обговорили проблемні питання, які виникли...


  • Екс-дрогобичанин Ярослав Попович аж на 95-мі місці велогонки в Іспанії

    На шостому етапі велошосейної гонки "Вуельта"-2013, що відбувається в Іспанії, переміг Міхаель Морков з Данії. Відразу 132 учасники фінішували з часом переможця, серед яких і українець Ярослав Попович, уродженець Дрогобича, який перебуває у загальному заліку аж на 95-му місці. Вуельта Іспанії Бага...


  • 36 підприємств Львова допомогли дітям-школярам

    Сьогодні в рамках благодійної акції «Пора до школи» діти з багатодітних, малозабезпечених та інших соціально незахищених родин отримають безкоштовне шкільне приладдя від львівських підприємців, інформує прес-служба ЛМР. Щоб підготувати діток з таких сімей до нового навчального року, організатори ак...


  • Богатирьова прочитає лекцію у Львівському медичному коледжі

    30 серпня в рамках робочого візиту у м. Львів міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова ознайомилась із роботою Вищого навчального комунального закладу ЛОР “Львівський медичний коледж імені Андрея Крупинського» і пообіцяла викладацькому колективу колежду, що відвідає їх знову і, ймовірно, ...


  • "Шахтар" - у Лізі чемпіонів, а «Динамо», «Дніпро», «Чорноморець» - у Лізі Європи

    Три українські клуби - «Динамо», «Дніпро», «Чорноморець» - продовжать боротьбу у груповому турнірі футбольної Ліги Європи. Динамівці з рахунком 5:1 розгромили казахстанський «Актобе» (перший матч також завершився на користь киян 3:2). Дніпропетровці переграли чемпіона Естонії «Нимме Калью» – 2:0 (...


  • Ювілейна Х велопроща «Львів - Страдч – Крехів» відбудеться у вересні

    14-15 вересня цього року Львівське обласне товариство українських студентів-католиків «Обнова» спільно із молодіжною організацією «Добрий Пастир» за сприяння управління молоді, сім’ї та спорту ЛМР та департаменту освіти, сім’ї та молоді ЛОДА в рамках Єдиного молодіжного простору традиційно організов...


  • У Львів приїде Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет

    12-15 вересня на запрошення митрополита Львівського і Сокальського Димитрія Львівську єпархію з першосвятительським візитом відвідає Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет. Візит предстоятеля Української православної церкви Київського патріархату присвячений до відзначення у Львів...


Новини Львів