Архів новин

"Карпати" - "Оболонь" 3:0. Три голи – третє місце. Відео

19.09.2010 р. Львів. Стадіон "Україна". 10 000 глядачів

Головний арбітр: Володимир Головко (Дніпропетровськ)
Асистенти: Володимир Володін (Херсон), Сергій Беккер (Харків)

"Карпати" - "Оболонь" 3:0

Голи: Кузнецов 66, 80, Худоб’як 90+2

"Карпати": Руденко, Авелар, Б. Баранець (Г. Баранець 55), Ґодвін, Кожанов (Зеньов 55), Кополовець (Гурулі 77), Кузнецов, Мілошевіч, Тубіч, Федецький, Худоб’як

"Оболонь": Рибка, Сапай, Пластун, Лозінський, Кутас, Слюсар, Лупашко, Сібіряков (Кучеренко 69), Котенко (Худзік 46), Панас, Бондаренко (Мандзюк 59)

Попередження: Ґодвін 26, Б. Баранець 52, Авелар 86 - Кутас 18, Котенко 24, Слюсар 61, Сібіряков 62

Насамперед, варто віддати належне супернику. У цьому сезоні у Львові проти «Карпати» виходили запорізький «Металург», «Севастополь» та «Волинь». Не в образу ані гравцям, ані прихильникам цих команд, вони в першу чергу намагалися завадити грати «Карпатам», а вже потім думали про те, як будувати щось у своїй грі. «Оболонь» показала зовсім інший футбол – після матчу гравці «зелено-білих» звернули на це увагу і сказали, що проти киян грати було цікаво. Команда Сергія Ковальця не відсиджувалася в обороні, намагалася постійно загострювати ситуацію біля воріт Руденка і при першій-ліпшій нагоді, обстрілювала його територію. За старання – плюс, за влучність – мінус.

Інший важливий фактор – це фоли. Після київського матчу, в якому «Оболонь» перемогла «Шахтар», донецькі футболісти обурювалися грубощами з боку суперника. Але у тій ситуації можна було зробити висновок, що «Шахтар» просто шукає винного, аби списати свою поразку. Виходить, що в їхніх словах істина таки була. «Оболонь» справді діяла грубо, особливо у першому таймі. Можливо, гості просто не встигали за «Карпатами», а можливо, намагалися в такий спосіб залякати суперника. Не відомо доки тривали б ці побої, якби за справу не взявся Годвін. Після чергового брудного підкату з боку «пивоварів», Самсон у центрі поля досить грубо зіграв проти Котенка. Не буду стверджувати напевно, але здається, що опорник «зелено-білих» в такий спосіб, навіть ціною жовтої картки (а також кількох «ласкавих» від Олега Кононова – всі ми знаємо, чим можуть закінчитися для нігерійця подібне «встановлення справедливості»), спробував трохи втихомирити опонентів. Після цього фолів стало якщо не менше, то принаймні, вони вже не носили відверто брутальний характер.

Ще один навколофутбольний момент. Може це просто збіг обставин, але «Оболонь» поселилася в тому ж готелі, де жила «Боруссія» і вийшла на поле у комбінованій жовто-чорній формі. Як співав Володимир Висоцький: «Молились строем - не помогло!»

Тепер до самої гри. Сергій Ковалець своїм складом трохи здивував. На лаві запасних залишилися Худзік і Мандзюк. На це, як згодом виявилося, були серйозні причини. Стартова «Оболонь» виглядала так: Рибка у воротах; чотири оборонці: Кутас, Пластун, Лозинський та Сапай; стільки ж хавбеків: Лупашко, Слюсар, Котенко і Сибіряков; трохи вище розмістився Панас, а висунутого нападника грав Бондаренко.

«Карпати» вийшли на поле з певними змінами, порівняно з тим складом, який виходив проти «Боруссії»: Руденко у воротах змінив Тлумака, Федецький нарешті повернувся на свій правий фланг, Авелар зліва, у центрі сербська пара. Годвін, Худоб’як та Б. Баранець склали трійку у середині поля, Кополовець, Кожанов та Кузнецов діяли попереду.

Початок за гостями. Вже до 10-ої хвилини вони, зусиллями Сапая та Сибірякова, завдали кілька небезпечних ударів. «Карпати» толком відповісти не могли. Не скажеш, що команда виглядала втомленою, але певної свіжості у прийнятті рішень бракувало. До того ж, оборона «Оболоні» хоч програвала Кузнецову повітря, досить активно боролася за м’яч внизу і в цілому виглядала дуже пристойно.

Стартовий натиск гостей стих і вже до середини тайму «Карпати» спокійно перехопили ініціативу. Епізодами гра нагадувала гандбольний поєдинок, коли одна з команд обороняється, а інша переводить м’яча з флангу в центр, а з центру на інший фланг. До ударів справа все ніяк не доходила. То Худоб’як у своїх силах засумнівається, то Тубіч, який підключився до атаки, замість пробити, робить незрозумілу передачу.

Кінець першого тайму повністю за «Карпатами». Кузнецов сам мав дві чудесні нагоди для взяття воріт, ще одну він подарував Федецькому. Спершу нападник здорово виграв м’яча в повітрі після кутового, але пробив вище воріт. Потім вийшов сам на сам з кута штрафного – удар у ноги Рибці. За хвилину до свистка вже Кузнецов сам асистує партнеру – розрізна передача і Федецький вривається у карний, але Рибка повторює свій сейв ногами.

Другий тайм активніше почали «Карпати». Знову без ударів з боку «Карпат», але справи «Оболоні» і без того вже були кепські. Ще гірше стало, коли на полі з’явився реактивний Зеньов, який буквально за дві хвилини своїми ногами заробив для «пивоварів» дві жовті картки. Гості зрозуміли, що треба терміново покращувати гру в атаці, інакше можуть бути неприємності. «Карпати» відбилися і провели чергову показовий контрвипад. У три передачі «зелено-білі» перевели м’яча на половину поля суперника, Кополовець розхитав оборонців і віддав чудесну передачу просто на вихід Кузнецову. Форвард уникає офсайду, і встигає носком бутси підправити м’яча під опорну ногу Рибки – 1:0.

Гол трохи вивів «Оболонь» з ігрового ритму. Гравці почали помилятися і атакували швидше стихійно, аніж обдумано. «Карпати» не поспішали забивати другий гол – у них все виходило більщ-менш сплановано. Після ауту Федецький оцінив ситуацію і сильно закрутив м’яча у ворота – оборонці не зреагували на траєкторію його польоту, а Кузнєцову залишилося хіба голову підставити – 2:0.

Вже за хвилину Сергій міг стати автором хет-трику. Партнери вивели його на ударну позицію, але Рибка підстрахував. Ще кілька хвилин і вже Зеньов спробував допомогти партнеру, але прострільна передача на лінію воротарського була заблокована оборонцями. Все ж естонець таки віддав гольову передачу. У компенсований арбітром час «Карпати» знайшли сили для нової атаки. Худоб’як поборовся за м’яча, віддав його Кузнецову, той повернув круглого у район центрально кола, звідки Зеньов ідеальним навісом перекинув захисників і вивів гравця збірної України на самотнього воротаря. В принципі, Худоб’як пошкодував Рибку. Голкіпер «пивоварів» відверто чіпляв його ногою, Ігор міг падати. «Оболонь» залишилась би в меншості, а «Карпати» отримали б право на штрафний. Хавбек «зелено-білих» не мав часу про це все подумати – удар у порожні ворота і є третій гол. Це ж треба, після виснажливого матчу проти «Боруссії» такий ривок на 92-ій хвилині… З фізичною формою, судячи з цього матчу, у «Карпат» проблем нема. Таким чином осічка «Дніпра» дозволила «зелено-білим» піднятися на третю сходинку турнірної таблиці.


Олег Кононов, головний тренер «Карпат»

- Вперше в сезоні у чемпіонаті ми виграли 3:0. Це приємно. «Оболонь» мені сподобалася, думаю, що не лише мені, зважаючи на результат останнього матчу. Команда молода, будується. Тож на неї ми серйозно налаштовувалися. Радий, що вдалося перемоги з таким рахунком, і вважаю, що все по грі.

- У третій грі поспіль ви три голи забиваєте…

- Давайте не будемо загадувати. Будемо готуватися до всіх матчів.

- В другому таймі команда заграла краще, що ви в перерві сказали?

- В перерві ми не розбираємо перший тайм, а говоримо про те, як треба грати другий. Раз хлопці додають – це добре, отже ми ведемо правильну підготовку до матчу. А крім того є самовіддача. Вони хочуть перемагати, і це головне.

- Яка ситуація з Батістою?

- Мінімум на місяць він вибув, може більше. Проблеми зі зв’язками на коліні. Операція буде. Це серйозно.

- Гравці «Оболоні» часто били з-за меж штрафного. Чому наші гравці дозволяли їм це робити?

- Ми не дозволяли (сміється). Це наші помилки. Ясно, що не можна давати бити. Але це і заслуга суперника, які знаходять можливості, щоб завдати удару.


Сергій Ковалець, головний тренер «Оболоні»

- Хочу привітати «Карпати» з грою хорошою сьогодні і в Лізі Європи. Зіграна, досвідчена команда, якою керує хороший тренер. А нам важкувато. Це лише початок шляху. Трішки гра нам не вдавалася у другому таймі.

- Що ви пишете в блокноті (Сергій Ковалець щось малював на листочку)?

- Готуємося до Кубку. От дивлюся я на стадіон і згадую, як його збудував Григорій Кирпа. Ми тоді також грали в Кубку УЄФА. Виглядає він добре. Якби не вийшли в Європу, мабуть, не було б такого стадіону. Щось такі думки в мене…

- А про останній свій матч на цьому стадіоні не згадуєте? (львівське дербі «Карпати» - ФК «Львів»)

- Час пройшов. Йдемо далі. Підсилюватися нам треба. Трішки здивувало, що поля перед грою не дали нам. Такі команди, які мають по два склади, як «Динамо» чи «Шахтар» мають терпіти. А поле хороше. Для нашої молодої і недосвідченої команди кожен нюанс грає роль. Але «Карпати» виграли по праву, молодці

- Другий тайм ваша команда, можна сказати, провалила…

- Ротація, бракує нам хороших гравців, багато молодих. Хоча старалися, грали. Нема досвіду у них. Ми лише 2 місяці разом, а «Карпати» 4 роки збирали. В них і досвід є, і грають здорово, і підтримку мають.

- Чому зі старту не грали Худзік і Мандзюк?

- Вчора і сьогодні у них була температура.

- А чому ви вийшли грати в жовто-чорній формі?

- В нас основна зелено-біла. Ми хотіли в зеленій грати, але «Карпати» смугасті. Щоб не зливалося, вибрали третій варіант. А він у нас саме такий…






1:0 - Кузнецов, 66 хв



2:0 - Кузнецов, 80 хв



3:0 - Худоб’як, 90+2 хв


UA-футбол

Всі новини випуску 
  • На Львівщині діє 74 початкові мистецькі школи

    Станом на 2013 рік на Львівщині діє 74 початкові мистецькі школи. Про це 29 серпня на прес-конференції повідомила директор департаменту з питань культури, охорони культурної спадщини та культурних цінностей Львівської ОДА Наталія Гамкало. За її словами, з 74 шкіл 41 – музична школа, 27 – мистецьких,...


  • 85 "швидких допомог" для Львівщини за 1,5 року

    Львівська область до кінця 2013 року і у 1-ому кварталі 2014 року отримає 85 нових автомашин. Про це сказала міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова в рамках робочої поїздки до Львова. Під час зустрічі із медичним персоналом Р.Богатирьова оглянула систему екстреної (швидкої) медичної допо...


  • Нова лабораторія у НУ "Львівська політехніка"

    2 вересня відбудеться відкриття нової сучасної лабораторії програмування для вбудованих та мобільних платформ на кафедрі програмного забезпечення Інституту комп'ютерних наук та інформаційних технологій Національного університету “Львівська політехніка”. Торік Львівський кластер інформаційних техноло...


  • Львів'янин Роман Мартиненко – чемпіон і рекордсмен світу з пауерліфтингу серед юніорів

    23-річний уродженець Нового Роздолу, а нині представник армійського спорту Львівщини Роман Мартиненко успішно виступив на чемпіонаті Світу з пауерліфтингу серед юніорів в м. Кіллен (США). Роман Мартиненко переконливо переміг у ваговій категорії до 83 кг, встановивши новий рекорду світу в жимі лежачи...


  • Обiйти обмеження готiвкових розрахункiв в Україні можна шляхом передання прав вимоги

    Обiйти обмеження готiвкових розрахункiв, що вводиться з 1 вересня, українцi зможуть, зокрема, шляхом передання прав вимоги, вважає адвокат юридичної компанiї "Алєксєєв, Боярчуков i партнери" Єгор Штокалов. "Наприклад, хтось винен певну суму грошей покупцевi, який укладає з продавцем договiр купiвлi...


  • Янукович не їздив "магістраллю" Львів-Тернопіль

    Президент України Віктор Янукович заявив, що в Україні в 2014 р. почнеться повне оновлення всіх міських та магістральних доріг. Про це Янукович заявив в інтерв'ю українським телеканалам, яке було показано на каналі "1+1". "2014 стане роком, коли ми почнемо оновлювати міські дороги. У всіх областях....


  • Україна зменшуватиме обсяги споживання російського газу

    Президент України Віктор Янукович заявив, що країна продовжить рухатися шляхом диверсифікації енергоресурсів. Про це він сказав в інтерв'ю чотирьом українським телеканалам. «Я переконаний, що одне з питань захисту наших національних інтересів і відстоювання нашої незалежності – це питання диверсиф...


  • 41,6% українців вступлять до Європейського союзу, а 31% - до Митного...

    Питання вступу України до Європейського Союзу чи Митного союзу буде вирішуватись на референдумі. Про це сказав Президент Віктор Янукович в інтерв’ю чотирьом українським телеканалам. За його словами, питання, куди рухатиметься країна, мають вирішувати її громадяни. "Який вибір буде українського народ...


  • До 2017 року Збройні Сили України набиратимуть по 5 тисяч контрактників

    У Збройний сил України (ЗСУ) до 2017 р. щорічно будуть призиватися до 5 тис. контрактників. Про це сьогодні в ході прес-конференції заявив міністр оборони України Павло Лебедєв, передає кореспондент ...


  • Трамвай "Електрона" буде ліпший за його телевізори?

    Низькопідлоговий трамвай львівського виробництва вже майже тиждень курсує вулицями Львова. Наразі він працює на маршруті №9А. Після ремонтів доріг буде визначено його постійний маршрут роботи. «Минулого тижня у вихідні перший раз вийшов на лінію новий пасажирський низькопідлоговий трамвай. Він ви...


  • Тільки 9 міст Львівської області є на картах Яндексу

    На http://maps.yandex.ua з'явилися карти Золочева, Самбора, Червонограда. Тепер користувачі легко знайдуть у цих містах потрібну адресу або побудують через них автомобільний маршрут. Разом із картами Львівської області Яндекс опублікував схеми ще 36 населених пунктів України. Це міста обласного та ...


  • Матір з дитиною виселили з квартири за підробленими документами

    У Львові 5-річну дитину з матір’ю позбавили житла. Розпочато розслідування. Як з’ясовано прокуратурою Франківського району, дозвіл на відчуження квартири, в якій мешкав неповнолітній хлопчик та його матір, надано Франківською райадміністрацією Львова на підставі підроблених документів. За цим фактом...


  • Сколівська, Старосамбірська і Радехівська міськради будуть без генпланів

    29 серпня відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань регулювання земельних відносин, адміністративно-територіального устрою, планування території, архітектури та будівництва Львівської обласної ради. Під час засідання депутати розглянули та обговорили проблемні питання, які виникли...


  • Екс-дрогобичанин Ярослав Попович аж на 95-мі місці велогонки в Іспанії

    На шостому етапі велошосейної гонки "Вуельта"-2013, що відбувається в Іспанії, переміг Міхаель Морков з Данії. Відразу 132 учасники фінішували з часом переможця, серед яких і українець Ярослав Попович, уродженець Дрогобича, який перебуває у загальному заліку аж на 95-му місці. Вуельта Іспанії Бага...


  • 36 підприємств Львова допомогли дітям-школярам

    Сьогодні в рамках благодійної акції «Пора до школи» діти з багатодітних, малозабезпечених та інших соціально незахищених родин отримають безкоштовне шкільне приладдя від львівських підприємців, інформує прес-служба ЛМР. Щоб підготувати діток з таких сімей до нового навчального року, організатори ак...


  • Богатирьова прочитає лекцію у Львівському медичному коледжі

    30 серпня в рамках робочого візиту у м. Львів міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова ознайомилась із роботою Вищого навчального комунального закладу ЛОР “Львівський медичний коледж імені Андрея Крупинського» і пообіцяла викладацькому колективу колежду, що відвідає їх знову і, ймовірно, ...


  • "Шахтар" - у Лізі чемпіонів, а «Динамо», «Дніпро», «Чорноморець» - у Лізі Європи

    Три українські клуби - «Динамо», «Дніпро», «Чорноморець» - продовжать боротьбу у груповому турнірі футбольної Ліги Європи. Динамівці з рахунком 5:1 розгромили казахстанський «Актобе» (перший матч також завершився на користь киян 3:2). Дніпропетровці переграли чемпіона Естонії «Нимме Калью» – 2:0 (...


  • Ювілейна Х велопроща «Львів - Страдч – Крехів» відбудеться у вересні

    14-15 вересня цього року Львівське обласне товариство українських студентів-католиків «Обнова» спільно із молодіжною організацією «Добрий Пастир» за сприяння управління молоді, сім’ї та спорту ЛМР та департаменту освіти, сім’ї та молоді ЛОДА в рамках Єдиного молодіжного простору традиційно організов...


  • У Львів приїде Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет

    12-15 вересня на запрошення митрополита Львівського і Сокальського Димитрія Львівську єпархію з першосвятительським візитом відвідає Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет. Візит предстоятеля Української православної церкви Київського патріархату присвячений до відзначення у Львів...


Новини Львів