Архів новин

Врятувати Україну! Східні області України мають бути тимчасово виведені з її складу

Те, про що я збираюся написати, ймовірно, є найскладнішим рішенням з тих, що мені доводилося приймати у своєму житті. Це рішення стало результатом довгих роздумів, і я віддаю собі звіт в тому, що на нього піде неоднозначна реакція навіть у колі моїх друзів, не кажучи вже про недоброзичливців ...

Останнім аргументом, точніше, останньою краплею, стало те, що новий президент України Янукович прямо і грубо порушив Конституцію України, підписавши угоду про продовження на 25 років перебування Чорноморського флоту РФ у Криму. При цьому понад 60 відсотків українців підтримують таке рішення. Зрозуміло, з цих 60 відсотків більшість проживає у східній Україні (тут і далі для зручності під східною Україною я буду мати на увазі області, в яких на президентських виборах більшість проголосувала за Януковича).

Таким чином, лише за неповних три місяці Янукович не лише ліквідував в Україні незалежну законодавчу і судову влади, серйозно обмежив свободу слова, але й перетворив на папірець Конституцію України.

Настав час, відкинувши помилковий сором і варениковий патріотизм, визнати, що в нинішньому вигляді Україна, як незалежна держава, не здійснилася, приречена і не має ніяких перспектив. Східна Україна є для держави непідйомним баластом, який утопить всю країну. Ідея соборності на сьогоднішній день, на жаль, не працює. Якщо ми не збережемо Україну у складі областей, де живе український народ, а не охлос, який не пам'ятає ні свого походження, ні своєї мови, ні своєї історії - ми втратимо все.

Тут мені б хотілося провести паралель з післявоєнною Німеччиною. Перед Конрадом Аденауером стояла надзвичайно складна дилема - дати Німеччині об'єднатися (а така можливість на умовах нейтралітету Німеччині існувала) або почати будувати ФРН на територіях, що перебувають за межами впливу СРСР. Аденауер розумів, що єдина Німеччина неминуче потрапить під вплив комуністів, і зробив усе, щоб це об'єднання не відбулося. Рішення було дуже складним, але історія підтвердила його правоту. ФРН стала потужною європейською державою і, коли дозріли історичні умови, ФРН приєднала назад східні території.

Те ж саме повинно відбутися в Україні. Східні області мають бути тимчасово виведені з її складу. Позбувшись від баласту, Західна Україна отримає всі можливості для побудови демократичної європейської держави і якнайшвидшого вступу в ЄС і НАТО. Після цього залишиться тільки дочекатися, коли історичні умови дозріють для того, щоб потужна й успішна Україна змогла підібрати свої колишні території, а також території, де компактно проживають українці.

Відбудеться це набагато швидше, ніж багато хто думає. Європа почала активно позбуватися від енергетичної залежності, а це означає, що кінець Росії в її нинішньому вигляді і, відповідно, її впливу неминучий. Територія Російської Федерації почне швидко розпадатися на удільні князівства, і Україна буде просто змушена взяти під захист українців, що проживають за її межами.

Тим не менш, виведення зі складу країни східних областей - це тільки перший крок. Після нього повинні настати серйозні політичні і економічні реформи. Велосипед винаходити не треба - можна скористатися успішної естонської моделлю.

Крім іншого, потрібно вести дуже консервативну політику щодо громадянства з обов'язковим введенням "сірих паспортів". Особи, які не лояльні до України, громадянство отримати не повинні. У той же час необхідно створити всі умови для переїзду зі східної України в західну лояльних українців.

Безумовною вимогою повинна стати жорстка люстрація для всіх державних чиновників (тут політика повинна бути навіть більш жорсткою, ніж у країнах Балтії). Члени комуністичної партії, партії регіонів та інших антиукраїнських організацій не повинні займати відповідні посади.

Гасло В'ячеслава Чорновола "бандитам - тюрми" має бути втілене в життя, причому, в тому числі, і щодо все ще живих комуністичних злочинців.

В економіці повинні бути проведені ліберальні реформи. Розпочати їх необхідно з відновлення історичної справедливості, а саме - з реституції.

Східна Україна своєю чергою успішно побудує Україну Лукашенка чи Україну Путіна. Що з цього вийде? Дозволю собі процитувати Юлію Латиніну: "Неодноразово в 20-му столітті здавалося, що демократія смішна, наївна, боягузлива, нерішуча, підла і програє чавунним кулакам і мідним лобам диктаторів, але кожен раз демократія виживала, а Гітлер, Брежнєв, Чаушеску, Мілошевич та інші - провалювалися в безодню ".

Євген Цибуленко,
професор Талліннської школи права

Delfi.ee

Квітуся[10.11.10 18:03]
автору отрути.. провокаторам статті ККУ про державну цілісність на сніданок..
Тетяна[10.06.19 14:47]
Антон в нас достатньо ровинута інфраструктура щоб втримати Західну Україну,тим більше туризм і культура, які підтримують нас.
Я їздила на Східну Україну( Запоріжжя,Донецьк) -якщо чесно, вибачаюсь за слово "савдеп", а Захід продвигається,оновлюється, туристи захоплюються нашими традиціями, культурою, і вкладають непогані гроші.
Думай що хочеш але західна Україна була завжди на крок вперед !
Маркиян Грищенко[10.05.23 19:44]
Згадайте, чому Борыс Елцин так легко позбувся Крыму, мов непотрибнойи играшкы? Може то був такый хытрый розклад, колы на Крым мов на гачок Росия поцепыла простодушну Вкрайину, котра тягне це до дому, мов важку вализу, кинуты немае бажання, а без ручки не дотягнуты, немов поймана мавпа, яка руку просунула у важку пляшку, схопыла апельсин, до нейи йдуть мыслывци, а вона с жадобы пальця повильниты не хоче, щоб кинуте це, та втекты. Так ти хто це бачуть, ще й регочуть с тиейи мавпы. От той Крым и э тим апельсином, на якый Росия спиймала Украйину, "спивробытныцтво" знову почалося з угоды по Крыму - ЧФ та инше.
Маркиян Грищенко[10.05.23 19:38]
Згадайте, чому Борыс Елцин так легко позбувся Крыму, мов непотрибнойи играшкы? Може то був такый хытрый розклад, колы на Крым мов на гачок Росия поцепыла простодушну Вкрайину, котра тягне це до дому, мов важку вализу, кинуты немае бажання, а без ручки не дотягнуты, немов поймана мавпа, яка руку просунула у важку пляшку, схопыла апельсин, до нейи йдуть мыслывци, а вона с жадобы пальця повильниты не хоче, щоб кинуте це, та втекты. Так ти хто це бачуть, ще й регочуть с тиейи мавпы. От той Крым и э тим апельсином, на якый Росия спиймала Украйину, "спивробытныцтво" знову почалося з угоды по Крыму - ЧФ та инше.
Маркиян Грищенко[10.05.23 19:22]
В мене немаэ украйинського розкладу на клавиатури, тому перепрошую за незручности при читанни циейи точки зору. Я пидтрымую высловлення автора, якый дуже вдало обгрунтував свою думку. Але э ще таке. Нагадаю, що люби дийи по державоутворенню мюють видбуватися згидно законам, яки иснують на тий самый час. Украина юридично надбала Незалежнисть згидно Закону про выхид радянськойи республици зи складу Союзу. Але там була и така стаття, що вымагаэ вид суб"экту, що залышаэ Союз проведення окремого референдуму на теренах автономных складовых. Якщо тоди украйинська влада дияла по Закону и запровадыла окремый референдум у Крыму, то тоди, зрозумило, вона бы втратыла Крым, але здобула бы килька переваг - проблему татарського населення выришував бы росийский кошторыс, а не украйинський, також велыкый тягар, повьязаный з утрыманням вийсковойи инфраструктуры у Крыму и саме важлыве, це крытычна перевага электоральных голосив на ризных выборчих перегонах. Т.е. незалежна Украйина почала свою дияльнисть з беззаконня, заперечив кримчанам свободу на волевыявлення, загорнувши усих у украйинци и отрымала купу проблем, головна з которых - загроза разколу. Початок иснуючий ситуацийи складався тоди, колы демонтувалы Крымську державнисть, тепер Крым та ще декилька регионив несе загрозу демонтуваты украйинську. державнисть.
Галина (09.05.13.00.[10.05.09 13:26]
Абсолютно підтримую думку автора. Схід "України" побавлений гідності. Це натовп якому необхідно для виживання заскакувати перед Росією. Лакейство і "челобытие" завжди були притаманні сходу, тож чому б не дати їм у цьому вдосконалюватися? А, щодо, хлопчиків антонів зі сходу, то їхнє пирскання смішне... очевидно не вчилися у школі, та й, взагалі, брак елементарної культури та освіти завжди був притаманним для хохлів.
НЕпіддаємосяНАпровокації[10.04.27 21:12]
Пане провокатор Антон, митців там було вдосталь відомах на всю країну. А невідомі вони були, бо більшість працювала нелегально. На сході також було багато талановитих людей.
Йосип[10.04.25 21:51]
Ідея автора цікава...! Над цим варто зщамислитись, але щоб приймати такі рішення треба добре зважати і прорахувати все на 100 кроків, або років, вперед. На цьому етапі "ступору". який зараз в Україні, робтити такі радикальні кроки, це політики перекрутять так, що почнеться громадянська війна!!!Україна має намбагато більший потенціал, ні ж Росія ( газові та нафтові родовища не бездонні) я при радикальній але првальній по своїй суті владі, за 10 років, країну можна підняти на рівень Польщі, Словакії чи Чехії. Ідея автора можливо не враховує апетитів західних сусідів, чи раптом не захоче хтось забрати під себе західну Україну?..?На мою думку всі віяння щодо конфліктів між сходом та заходом це більше походить від політики, а люди прості, сприймають це за правду! Українці є і на сході і на заході , по всій Україні! тільки не має лідера, який би знайшов підхід до душі кожного. і пояснив, чому треба робити так а не інакше!Всі поліитики, приймаючи рішення враховують думку тільки певного регіону, який віддав більше голосів, а не всіх українців. ЧФ потрібно однозначно виводити з України, на тій території яку він займає, можна і потрібно розвивати порти та їхню інфорстуктуру, і при цьому інвестиції ( внутрішні чи зовнішні будуть в 10 а то і 100 разів перевищувати примарні 40 млрд. дол., які побіцялва Росія!Прочитайте текст угоди від 21.04.10 р., не має там ніякої знижки і ніколи не було, умов для знижки яка нібито закладена Росія ніколи не створить, занадто великі втрати!Янукович чи Ющенко не хотіли і не хочуть розвивати Українку. та і Тимошенко та ні. так само. народ сам повнен знайти свого лідера чи то лідерів, які будуть менше говорити а більше користі приносити.Доречі Російська база для ЧФ вже майже збудована. вкласти треба близько 1 млрд., задайтесь питанням чому Росія цього не робить. Інвестиції про які говорить Росія,чи планова окупація Півдня , потім Центру України і в результаті буде не Україні а "Окраїна". Можливо ідея автора могла б втілитись через автономію східної України, однак з чіткими обмеженнями щодо співпраці на схід..!?
Зелені очі[10.04.25 16:53]
а чи не здається вам, шо 25 років серйозного ризику окупації НЕДОТОРКАННОЇ території УКраїни - це занадто висока плата за знижку на газ?.....
я львіянка. і пишаюся тим, що мене обзивають бандерівкою. тут ще питання: хто кого більше нанавидить - Захід Схід, чи все ж таки Схід Захід? мабуть, скоріше друге...
якщо ви, АНтоне, робите ставки на те, що ми пропадемо без вас, то можу вас запевнити, що ні. в нас є вдосталь прородніх ресурсів, щоб себе прогодувати. якщо ви, ВАсилю, думаєте, то Галичина - депресивний регіон, то чому ж Львів - культурна столиця України? чому ж на події, які прямо загрожують незалежності держави у нас - на Заході - реагують першочергово?...я не підтримую автора. РОзділитися - це занадто. але якщо ТАК буде продовжуватися, буде далі таке ставлення до українських патріотів, до героїв України (які, на відміну від нинішніх лже-патріотів, були готові віддати душу Богові чи Дияволу, захищаючи честь України, і зробили це),то звісно - відділимося. Бо кілька патріотів не зможуть вічно витягувати країну з тої прірви, куди тягне її так звана "більшість", разом із сусідньою "монархічною демократією", яка є противником №1 всього українського і України, як незалежної держави.
Зелені очі[10.04.25 16:50]
а чи не здається вам, шо 25 років серйозного ризику окупації НЕДОТОРКАННОЇ території УКраїни - це занадто висока плата за знижку на газ?.....
я львіянка. і пишаюся тим, що мене обзивають бандерівкою. тут ще питання: хто кого більше нанавидить - Захід Схід, чи все ж таки Схід Захід? мабуть, скоріше друге...
якщо ви, АНтоне, робите ставки на те, що ми пропадемо без вас, то можу вас запевнити, що ні. в нас є вдосталь прородніх ресурсів, щоб себе прогодувати. якщо ви, ВАсилю, думаєте, то Галичина - депресивний регіон, то чому ж Львів - культурна столиця України? чому ж на події, які прямо загрожують незалежності держави у нас - на Заході - реагують першочергово?...я не підтримую автора. РОзділитися - це занадто. але якщо ТАК буде продовжуватися, буде далі таке ставлення до українських патріотів, до героїв України (які, на відміну від нинішніх лже-патріотів, були готові віддати душу Богові чи Дияволу, захищаючи честь України, і зробили це),то звісно - відділимося. Бо кілька патріотів не зможуть вічно витягувати країну з тої прірви, куди тягне її так звана "більшість", разом із сусідньою "монархічною демократією", яка є противником №1 всього українського і України, як незалежної держави.
олег[10.04.24 19:47]
автору - браво!!! це єдиний шлях. двацять років тупцюємо на місці. нехай кожен будує, що хоче.
Василь[10.04.24 14:08]
Я прошу вибачення, якщо в чомусь був надмірно грубим . Можлива думка політиків Західної України не завжди думка її жителів. Мої предки жили в Криму більше 300 років тому. Вважаю, що народився в Україні і не маю бажання бути громадянином іншої країни. Велика частина моїх друзів і знайомих думає так само. Чи варто нам шукати один в одному ворогів. Якщо, поки, не виходить жити однією сім'єю, може спробуємо жити добрими сусідами не нав'язуючи один одному свого світогляду
Василь[10.04.24 13:42]
Читаю думки галичан і радію за Україну. Відчуття таке, що живуть там виключно велетні духу і національна совість. Але нам така «велич» і дарма не потрібна. Що це вас так стурбував схід? Чи не тому, що без нього вам прийде дуже швидкий кирдык. Одне слово - депресивний регіон. Погано що він депресивний і в плані інтелекту. За душею нічого окрім злості і ненависті. Схоже, що нічого іншого ви не умієте. Посилаєтеся на історію - ось і відновите ту Україну якій вона як була до 1917 року. Виправить помилки тоталітарного режиму і відновите історичну справедливість. Для безпам'ятних можу перерахувати: 1922 - Ленін поповнив Україну прибережними областями Азовського і Чорного моря плюс Донбасом, 1939 Сталін, паскуда, приєднав Буковину і вашу Галичину, 1954 - Хрущев по якійсь дурості дарує Україні Крим.
І що вважати тепер «вашою Україною»?
До речі, нікому в голову не приходило запитати жителів того ж Криму чи хочуть вони приєднатися до Росії? Вірте на слово – тіх що бажають, поки, не надто багато, на відміну від того що просліджується в маренню Тимошенко. Але чим більш ви поливатимете багнюкою схід України, тим більше їх стане. Чи не ваш це гасло: «Крим буде або українським, або безлюдним». Дякуємо на доброму слові, ми це пам'ятаємо.
Eugenii[10.04.24 12:58]
Львів.
Насправді ніколи про це не задумувався. Але складається враження що дійсно східна Україна прагне колишнього союзу з Росією, колишніх тортур і диктаторської влади. Я не ролзумію в чому кайф від залежності??
Підтримую автора!!
Ростислав[10.04.24 12:40]
Антон ты либо идиот либо идиот.Как можно не знать про учених,писателей художников с западной Украины.К примеру Донецку 100 скоро будет,а Львову уже 750 прошло.Как вы думаете за такой отрезок времени культура развивается или нет?А если вы не знаете истории енто совсем не означает, что ее нету.Енто просто еще раз доказывает определенную правоту автора.
Львів'янин[10.04.24 10:09]
Антоха ти МУДАК!!!
Підтримую автора статті на всі 100%
читач[10.04.24 01:30]
Чергова ахінея від очманілих нациків. Мені соромно за своїх співвітчизників-радикалів. Де ви бачили в Європі такий войовничий підхід, нездатність найти порозуміння зі співвітчизниками. Ще трохи і будуть пропонувати розстріли "зрадників". На жаль, західна Україна нагадує лише сумнозвісну країну Басків.
Вітер[10.04.24 00:35]
Шановний Антоне, Ви напевне у школі були двієчником.""западенці"...Абсолютно безкорисні і бездарні люди." Ось Вам кілька прізвищ:Захер-Мазох Леопольд фон , Іван Франко, Крушельницька Соломія, Лем Станіслав , Богдан Ступка,Руслана Лижичко. Зазирніть у інтернет і поцікавтесь де вони народились, жили і творили...
Igor[10.04.23 22:25]
Vidpovid Antony.
Shanovnyi pane vy napevno nebachyte dalshe svogo nosa. I chytaly tilky radiansku literaturu. Ale povirte ye svit poza Rosiyeyu. I Zahidni Ukrainci v niomu posidayut pochesni miscia, znani i shanovani. Pereproshuyu sho nazvav vas panom.
Vy spravzniy TOVARISHCH.
Igor[10.04.23 22:20]
Nareshti luneye golos rozumu.
Davno pora bulo rozumity sho Shid i Zahid zovsim ne razom.
A ukrainciam slid zrozumity- menshe vkusysh - bilshe z?ish.
Антон[10.04.23 22:16]
Добра думка, треба вивести "западенців" зі складу справжньоЇ УкраЇни. Тоді Східній Україні не потрібно буде годувати цих бендерівців, нехай в горах шишки збирають і продають. Абсолютно безкорисні і бездарні люди. Хтось в світі знає про великих вчених або митців з Західної Украіни? До складу Западенщини ні в якому разі не відноситься Киівщина і Центральна Україна.

Всі новини випуску 
  • На Львівщині діє 74 початкові мистецькі школи

    Станом на 2013 рік на Львівщині діє 74 початкові мистецькі школи. Про це 29 серпня на прес-конференції повідомила директор департаменту з питань культури, охорони культурної спадщини та культурних цінностей Львівської ОДА Наталія Гамкало. За її словами, з 74 шкіл 41 – музична школа, 27 – мистецьких,...


  • 85 "швидких допомог" для Львівщини за 1,5 року

    Львівська область до кінця 2013 року і у 1-ому кварталі 2014 року отримає 85 нових автомашин. Про це сказала міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова в рамках робочої поїздки до Львова. Під час зустрічі із медичним персоналом Р.Богатирьова оглянула систему екстреної (швидкої) медичної допо...


  • Нова лабораторія у НУ "Львівська політехніка"

    2 вересня відбудеться відкриття нової сучасної лабораторії програмування для вбудованих та мобільних платформ на кафедрі програмного забезпечення Інституту комп'ютерних наук та інформаційних технологій Національного університету “Львівська політехніка”. Торік Львівський кластер інформаційних техноло...


  • Львів'янин Роман Мартиненко – чемпіон і рекордсмен світу з пауерліфтингу серед юніорів

    23-річний уродженець Нового Роздолу, а нині представник армійського спорту Львівщини Роман Мартиненко успішно виступив на чемпіонаті Світу з пауерліфтингу серед юніорів в м. Кіллен (США). Роман Мартиненко переконливо переміг у ваговій категорії до 83 кг, встановивши новий рекорду світу в жимі лежачи...


  • Обiйти обмеження готiвкових розрахункiв в Україні можна шляхом передання прав вимоги

    Обiйти обмеження готiвкових розрахункiв, що вводиться з 1 вересня, українцi зможуть, зокрема, шляхом передання прав вимоги, вважає адвокат юридичної компанiї "Алєксєєв, Боярчуков i партнери" Єгор Штокалов. "Наприклад, хтось винен певну суму грошей покупцевi, який укладає з продавцем договiр купiвлi...


  • Янукович не їздив "магістраллю" Львів-Тернопіль

    Президент України Віктор Янукович заявив, що в Україні в 2014 р. почнеться повне оновлення всіх міських та магістральних доріг. Про це Янукович заявив в інтерв'ю українським телеканалам, яке було показано на каналі "1+1". "2014 стане роком, коли ми почнемо оновлювати міські дороги. У всіх областях....


  • Україна зменшуватиме обсяги споживання російського газу

    Президент України Віктор Янукович заявив, що країна продовжить рухатися шляхом диверсифікації енергоресурсів. Про це він сказав в інтерв'ю чотирьом українським телеканалам. «Я переконаний, що одне з питань захисту наших національних інтересів і відстоювання нашої незалежності – це питання диверсиф...


  • 41,6% українців вступлять до Європейського союзу, а 31% - до Митного...

    Питання вступу України до Європейського Союзу чи Митного союзу буде вирішуватись на референдумі. Про це сказав Президент Віктор Янукович в інтерв’ю чотирьом українським телеканалам. За його словами, питання, куди рухатиметься країна, мають вирішувати її громадяни. "Який вибір буде українського народ...


  • До 2017 року Збройні Сили України набиратимуть по 5 тисяч контрактників

    У Збройний сил України (ЗСУ) до 2017 р. щорічно будуть призиватися до 5 тис. контрактників. Про це сьогодні в ході прес-конференції заявив міністр оборони України Павло Лебедєв, передає кореспондент ...


  • Трамвай "Електрона" буде ліпший за його телевізори?

    Низькопідлоговий трамвай львівського виробництва вже майже тиждень курсує вулицями Львова. Наразі він працює на маршруті №9А. Після ремонтів доріг буде визначено його постійний маршрут роботи. «Минулого тижня у вихідні перший раз вийшов на лінію новий пасажирський низькопідлоговий трамвай. Він ви...


  • Тільки 9 міст Львівської області є на картах Яндексу

    На http://maps.yandex.ua з'явилися карти Золочева, Самбора, Червонограда. Тепер користувачі легко знайдуть у цих містах потрібну адресу або побудують через них автомобільний маршрут. Разом із картами Львівської області Яндекс опублікував схеми ще 36 населених пунктів України. Це міста обласного та ...


  • Матір з дитиною виселили з квартири за підробленими документами

    У Львові 5-річну дитину з матір’ю позбавили житла. Розпочато розслідування. Як з’ясовано прокуратурою Франківського району, дозвіл на відчуження квартири, в якій мешкав неповнолітній хлопчик та його матір, надано Франківською райадміністрацією Львова на підставі підроблених документів. За цим фактом...


  • Сколівська, Старосамбірська і Радехівська міськради будуть без генпланів

    29 серпня відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань регулювання земельних відносин, адміністративно-територіального устрою, планування території, архітектури та будівництва Львівської обласної ради. Під час засідання депутати розглянули та обговорили проблемні питання, які виникли...


  • Екс-дрогобичанин Ярослав Попович аж на 95-мі місці велогонки в Іспанії

    На шостому етапі велошосейної гонки "Вуельта"-2013, що відбувається в Іспанії, переміг Міхаель Морков з Данії. Відразу 132 учасники фінішували з часом переможця, серед яких і українець Ярослав Попович, уродженець Дрогобича, який перебуває у загальному заліку аж на 95-му місці. Вуельта Іспанії Бага...


  • 36 підприємств Львова допомогли дітям-школярам

    Сьогодні в рамках благодійної акції «Пора до школи» діти з багатодітних, малозабезпечених та інших соціально незахищених родин отримають безкоштовне шкільне приладдя від львівських підприємців, інформує прес-служба ЛМР. Щоб підготувати діток з таких сімей до нового навчального року, організатори ак...


  • Богатирьова прочитає лекцію у Львівському медичному коледжі

    30 серпня в рамках робочого візиту у м. Львів міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова ознайомилась із роботою Вищого навчального комунального закладу ЛОР “Львівський медичний коледж імені Андрея Крупинського» і пообіцяла викладацькому колективу колежду, що відвідає їх знову і, ймовірно, ...


  • "Шахтар" - у Лізі чемпіонів, а «Динамо», «Дніпро», «Чорноморець» - у Лізі Європи

    Три українські клуби - «Динамо», «Дніпро», «Чорноморець» - продовжать боротьбу у груповому турнірі футбольної Ліги Європи. Динамівці з рахунком 5:1 розгромили казахстанський «Актобе» (перший матч також завершився на користь киян 3:2). Дніпропетровці переграли чемпіона Естонії «Нимме Калью» – 2:0 (...


  • Ювілейна Х велопроща «Львів - Страдч – Крехів» відбудеться у вересні

    14-15 вересня цього року Львівське обласне товариство українських студентів-католиків «Обнова» спільно із молодіжною організацією «Добрий Пастир» за сприяння управління молоді, сім’ї та спорту ЛМР та департаменту освіти, сім’ї та молоді ЛОДА в рамках Єдиного молодіжного простору традиційно організов...


  • У Львів приїде Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет

    12-15 вересня на запрошення митрополита Львівського і Сокальського Димитрія Львівську єпархію з першосвятительським візитом відвідає Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет. Візит предстоятеля Української православної церкви Київського патріархату присвячений до відзначення у Львів...


Новини Львів