Архів новин

Футбол: «Закарпаття» – «Карпати» – 1:1. ВІДЕО

24-й тур. 11.04.2010, 16:00. «Авангард», Ужгород. 2 000 глядачів.
Похмуро, невеликий дощ. +10°С

Судді: Михайло Родіоненко (Луганськ), Андрій Мотика, Едуард Карапетян (обидва – Тернопіль).
Делегат: Олексій Челишев (Севастополь).

«Закарпаття»: Бабенко, Бойко (Невуче, 46), Леандро, Болохан, Гомес, Комарницький, Трішовіч (Микуляк, 65), Малигін (Алєксєєв, 75), Райчевіч, Іванов, Давидов.
Запасні: Михайлов, Шендрік, Хауши, Лисицин.
Головний тренер – Ігор Гамула.

«Карпати»: Тлумак, Ґодвін, Ткачук, Батіста (Зеньов, 67), Худоб’як, Кополовець (Мартинюк, 80), Кожанов (Ґурулі, 75), Ощипко, Мілошевіч, Тубіч, Федецький.
Запасні: Петрівський, Габовда, Піцан, Є. Тарасенко.
Головний тренер – Олег Кононов.

Попередження: Райчевіч, 46 – Батіста, 45+1, Худоб’як, 53, Кополовець, 63.

Голи: Микуляк, 90+2 – Батіста, 28.

Пропущений гол на останніх секундах компенсованого часу у гостьовій грі із «Закарпаттям» позбавив «Карпати» перемоги та нагоди скоротити відставання до двох пунктів від третього місця в турнірній таблиці.

Відео забитих голів



У першому колі долю очного протистояння між «Карпатами» та «Закарпаттям» на користь львів’ян вирішив єдиний гол у зустрічі Сергія Кузнецова, який нині вже форвард російської «Аланії» забив перед фінальним свистком. По завершенні того матчу керманич ужгородців Ігор Гамула багато говорив про фарт. Сьогодні ж говорити про везіння вже прийшла черга головного тренера карпатівців Олега Кононова. На останніх секундах удар нападника закарпатців Владислава Микуляка відібрав у «Карпат» перемогу, яка, здавалося, вже у них в кишені.

Минулої середи «Карпати» зуміли в очному протистоянні переграти «Таврію», одного з своїх прямих конкурентів у боротьбі за місце в зоні єврокубків. Зазвичай тренери переможний склад, якщо немає травм і дисциплінарних покарань, не міняють. Однак Олег Кононов, розмірковуючи над тим, кого випустити з перших хвилин на карпатське дербі проти «Закарпаття», прийняв рішення зрадити цьому неписаному правилу і зробив одну заміну – замість Сергія Зеньова в основі вийшов Михайло Кополовець. Проте, якщо відверто, такий хід напрошувався. Адже хоча на післяматчевій прес-конференції Олег Георгійович і захищав естонця від нападок журналістів, можна не сумніватися, що він також був незадоволений його грою проти кримчан. Саме тому нинішній матч Сергій Зеньов розпочав на лаві запасних. А ще керманич «зелено-білих», напевно, враховував, що Михайло Кополовець свою професійну кар’єру футболіста розпочинав саме в Ужгороді, а тому гра проти «Закарпаття» буде для нього особливою.

Тепер, коли гра вже закінчилася, ми можемо констатувати, що із заміною Сергія Зеньова на Михайла Кополовця у стартовому складі Олег Кононов не прогадав. Екс-закарпатець був одним з найактивніших серед гостей і не випадково саме він зробив результативну передачу на Батісту. Проте – про все за порядком.

«Карпати» вже звично розпочали гру першим номером. Щоправда, темп наша команда особливо не нагнітала, а тому, незважаючи на помітну перевагу в контролі над м’ячем, справа до гольових моментів біля воріт Дмитра Бабенка не доходила. Більше того, стартові 20 хвилин кіпер «Закарпаття» залишався практично без роботи. Втім, як і його візаві Андрій Тлумак. Адже господарі з перших хвилин дали зрозуміти, що їх в першу чергу цікавить безпека власних воріт. А в передній лінії вони розраховують лише на контратаки, де ставка робилася на єдиного форварда Сергія Давидова.

Цілком нормально, що за такого розвитку подій перший небезпечний момент виник зі стандарту. На 21-й хвилині Артем Федецький непогано пробив зі штрафного, але Дмитро Бабенко у стрибку перевів круглого на кутовий. Господарі на це відповіли ударом Александара Трішовіча з-під захисника гостей у ближній кут. Проте Андрій Тлумак продемонстрував, що з концентрацією у нього все гаразд. Ще за п’ять хвилин сербський легіонер «Закарпаття» пострілом під поперечку зі штрафного вдруге перевірив пильність кіпера «Карпат» – воротар перевів м’яч на кутовий. А коли подали корнер, капітан карпатівців ледь не припустився результативної помилки – відпустив від себе бальон, але з другої спроби таки заволодів ним.

І тут же наша команда провела результативну атаку. За долі секунди після того, як Андрій Тлумак ввів м’яч у гру, партнери доставили його на лівий фланг атаки Михайлові Кополовцю. 18-й номер, оцінивши ситуацію, м’яко накинув круглого на голову Батісти, якого якимось чином абсолютного одного залишили в центрі карного майданчика оборонці «Закарпаття». Бразильцю завдання переграти Дмитра Бабенка у ближній дуелі складнощів не склало. Причому Батіста зіграв у стилі легендарного центрфорварда кришталевого складу «Карпат» Яноша Габовди – пробив головою з рикошетом від землі. Кіпер до бальона дотягнувся, але завадити йому перетнути лінію воріт не зміг. 0:1 – і на трибунах ужгородського стадіону «Авангард» шаленіють від щастя вболівальники «Карпат», яких зі Львова приїхала не одна сотня.

У футболі гол дуже часто призводить до активізації дій обох команд. Одні намагаються якомога швидше відігратися, інші – скористатися психологічною перевагою і подвоїти рахунок. Однак у сьогоднішній грі нічого подібного ми не побачили. Практично до свистка на перерву на полі головним чином події розвивалися між двома штрафними майданчиками. Лише на 42-й хвилині після подачі зі штрафного Батіста міг оформити «дубль», однак цього разу його удару головою трохи забракло влучності – м’яч пройшов вище поперечки. А ще глядачі стали свідками того, як наприкінці тайму тричі поспіль у карному майданчику «Карпат» опинялися на газоні гравці команди господарів, але арбітр Михайло Родіоненко з Луганська на артистизм ужгородців не реагував.

Якщо до перерви була помітною перевага «Карпат» у класі і рахунок в принципі відповідав тому, що відбувалося на полі, то в другій половині зустрічі ми стали свідками зовсім іншої гри. І можна не сумніватися, що всі без винятку вболівальники «зелено-білих» залишилися розчаровані побаченим. Вони навіть подумати не могли, що в другій 45-хвилинці їхні улюбленці повністю віддадуть ініціативу і зосередяться виключно на утриманні рахунку.

Чому так сталося, версій є дві. Перша – «Карпати» дуже сильно втомилися після гри з «Таврією» і не встигли за три дні відновитися повністю ні фізично, ні психологічно. Друга – тренери в перерві дали вказівку в другій половині зіграти на класі і втримати перемогу, як то кажуть, малою кров’ю, аби зберегти якомога більше сил на наступну зустріч проти «Шахтаря», що відбудеться найближчого четверга. Яка з них правильна, однозначно сказати важко. Можна лише зауважити, що коли «Карпати» віддали ініціативу за вказівкою головного тренера, то відповідальність за втрату двох очок повністю лежить на ньому. Але дуже важко повірити, що Олег Кононов міг дати подібну вказівку в принципі, а тим паче за мінімального рахунку – надто великий ризик.

Є ще третя версія – «Закарпаття» по перерві збільшило оберти і за шаленої підтримки своїх фанатів суттєво додало в грі. Але ж ми всі чудово бачили, що ужгородці не додали ні в швидкості, ні в грі. Не було й несамовитої підтримки фанатів. Щоправда, при цьому господарі таки забили гол. На 83-й хвилині партнери вивели на очне побачення з Андрієм Тлумаком форварда Невуче, який в перерві замінив Андрія Бойка. Темношкірий нападник технічно обіграв кіпера і спрямував круглого у сітку. Однак арбітр в полі взяття воріт відмінив – лайнсмен зафіксував положення «поза грою».

В цей момент закралася думка, а чи не є це сигналом для «Карпат», що їм необхідно більш активно провести заключні хвилини матчу. Виявилося, що «зелено-білі» поставилися до цього надто спокійно.

Нападник «Закарпаття» Владислав Микуляк замінив Александера Трішовіча ще на 65-й хвилині. Однак до останньої хвилини компенсованого часу жодної небезпеки воротам «Карпат» від нього ми не побачили. Але своє вирішальне слово у матчі він таки встиг сказати. До фінального свистка залишалися лічені секунди, коли гості «обрізалися» в центрі поля. Господарі розіграли простеньку комбінацію на правому фланзі атаки і м’яч опинився у Владислава Микуляка. 23-й номер ужгородців по воротах пробив бездоганно – круглий влетів у ліву «шістку» наших воріт. На жаль, не допоміг і відчайдушний стрибок Андрія Тлумака. 1:1 – повний розпач гравців «Карпат» і їхніх вболівальників та безмежне щастя всього Закарпаття.

Інформаційний центр ФК «Карпати»

Всі новини випуску 
  • На Львівщині діє 74 початкові мистецькі школи

    Станом на 2013 рік на Львівщині діє 74 початкові мистецькі школи. Про це 29 серпня на прес-конференції повідомила директор департаменту з питань культури, охорони культурної спадщини та культурних цінностей Львівської ОДА Наталія Гамкало. За її словами, з 74 шкіл 41 – музична школа, 27 – мистецьких,...


  • 85 "швидких допомог" для Львівщини за 1,5 року

    Львівська область до кінця 2013 року і у 1-ому кварталі 2014 року отримає 85 нових автомашин. Про це сказала міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова в рамках робочої поїздки до Львова. Під час зустрічі із медичним персоналом Р.Богатирьова оглянула систему екстреної (швидкої) медичної допо...


  • Нова лабораторія у НУ "Львівська політехніка"

    2 вересня відбудеться відкриття нової сучасної лабораторії програмування для вбудованих та мобільних платформ на кафедрі програмного забезпечення Інституту комп'ютерних наук та інформаційних технологій Національного університету “Львівська політехніка”. Торік Львівський кластер інформаційних техноло...


  • Львів'янин Роман Мартиненко – чемпіон і рекордсмен світу з пауерліфтингу серед юніорів

    23-річний уродженець Нового Роздолу, а нині представник армійського спорту Львівщини Роман Мартиненко успішно виступив на чемпіонаті Світу з пауерліфтингу серед юніорів в м. Кіллен (США). Роман Мартиненко переконливо переміг у ваговій категорії до 83 кг, встановивши новий рекорду світу в жимі лежачи...


  • Обiйти обмеження готiвкових розрахункiв в Україні можна шляхом передання прав вимоги

    Обiйти обмеження готiвкових розрахункiв, що вводиться з 1 вересня, українцi зможуть, зокрема, шляхом передання прав вимоги, вважає адвокат юридичної компанiї "Алєксєєв, Боярчуков i партнери" Єгор Штокалов. "Наприклад, хтось винен певну суму грошей покупцевi, який укладає з продавцем договiр купiвлi...


  • Янукович не їздив "магістраллю" Львів-Тернопіль

    Президент України Віктор Янукович заявив, що в Україні в 2014 р. почнеться повне оновлення всіх міських та магістральних доріг. Про це Янукович заявив в інтерв'ю українським телеканалам, яке було показано на каналі "1+1". "2014 стане роком, коли ми почнемо оновлювати міські дороги. У всіх областях....


  • Україна зменшуватиме обсяги споживання російського газу

    Президент України Віктор Янукович заявив, що країна продовжить рухатися шляхом диверсифікації енергоресурсів. Про це він сказав в інтерв'ю чотирьом українським телеканалам. «Я переконаний, що одне з питань захисту наших національних інтересів і відстоювання нашої незалежності – це питання диверсиф...


  • 41,6% українців вступлять до Європейського союзу, а 31% - до Митного...

    Питання вступу України до Європейського Союзу чи Митного союзу буде вирішуватись на референдумі. Про це сказав Президент Віктор Янукович в інтерв’ю чотирьом українським телеканалам. За його словами, питання, куди рухатиметься країна, мають вирішувати її громадяни. "Який вибір буде українського народ...


  • До 2017 року Збройні Сили України набиратимуть по 5 тисяч контрактників

    У Збройний сил України (ЗСУ) до 2017 р. щорічно будуть призиватися до 5 тис. контрактників. Про це сьогодні в ході прес-конференції заявив міністр оборони України Павло Лебедєв, передає кореспондент ...


  • Трамвай "Електрона" буде ліпший за його телевізори?

    Низькопідлоговий трамвай львівського виробництва вже майже тиждень курсує вулицями Львова. Наразі він працює на маршруті №9А. Після ремонтів доріг буде визначено його постійний маршрут роботи. «Минулого тижня у вихідні перший раз вийшов на лінію новий пасажирський низькопідлоговий трамвай. Він ви...


  • Тільки 9 міст Львівської області є на картах Яндексу

    На http://maps.yandex.ua з'явилися карти Золочева, Самбора, Червонограда. Тепер користувачі легко знайдуть у цих містах потрібну адресу або побудують через них автомобільний маршрут. Разом із картами Львівської області Яндекс опублікував схеми ще 36 населених пунктів України. Це міста обласного та ...


  • Матір з дитиною виселили з квартири за підробленими документами

    У Львові 5-річну дитину з матір’ю позбавили житла. Розпочато розслідування. Як з’ясовано прокуратурою Франківського району, дозвіл на відчуження квартири, в якій мешкав неповнолітній хлопчик та його матір, надано Франківською райадміністрацією Львова на підставі підроблених документів. За цим фактом...


  • Сколівська, Старосамбірська і Радехівська міськради будуть без генпланів

    29 серпня відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань регулювання земельних відносин, адміністративно-територіального устрою, планування території, архітектури та будівництва Львівської обласної ради. Під час засідання депутати розглянули та обговорили проблемні питання, які виникли...


  • Екс-дрогобичанин Ярослав Попович аж на 95-мі місці велогонки в Іспанії

    На шостому етапі велошосейної гонки "Вуельта"-2013, що відбувається в Іспанії, переміг Міхаель Морков з Данії. Відразу 132 учасники фінішували з часом переможця, серед яких і українець Ярослав Попович, уродженець Дрогобича, який перебуває у загальному заліку аж на 95-му місці. Вуельта Іспанії Бага...


  • 36 підприємств Львова допомогли дітям-школярам

    Сьогодні в рамках благодійної акції «Пора до школи» діти з багатодітних, малозабезпечених та інших соціально незахищених родин отримають безкоштовне шкільне приладдя від львівських підприємців, інформує прес-служба ЛМР. Щоб підготувати діток з таких сімей до нового навчального року, організатори ак...


  • Богатирьова прочитає лекцію у Львівському медичному коледжі

    30 серпня в рамках робочого візиту у м. Львів міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова ознайомилась із роботою Вищого навчального комунального закладу ЛОР “Львівський медичний коледж імені Андрея Крупинського» і пообіцяла викладацькому колективу колежду, що відвідає їх знову і, ймовірно, ...


  • "Шахтар" - у Лізі чемпіонів, а «Динамо», «Дніпро», «Чорноморець» - у Лізі Європи

    Три українські клуби - «Динамо», «Дніпро», «Чорноморець» - продовжать боротьбу у груповому турнірі футбольної Ліги Європи. Динамівці з рахунком 5:1 розгромили казахстанський «Актобе» (перший матч також завершився на користь киян 3:2). Дніпропетровці переграли чемпіона Естонії «Нимме Калью» – 2:0 (...


  • Ювілейна Х велопроща «Львів - Страдч – Крехів» відбудеться у вересні

    14-15 вересня цього року Львівське обласне товариство українських студентів-католиків «Обнова» спільно із молодіжною організацією «Добрий Пастир» за сприяння управління молоді, сім’ї та спорту ЛМР та департаменту освіти, сім’ї та молоді ЛОДА в рамках Єдиного молодіжного простору традиційно організов...


  • У Львів приїде Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет

    12-15 вересня на запрошення митрополита Львівського і Сокальського Димитрія Львівську єпархію з першосвятительським візитом відвідає Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет. Візит предстоятеля Української православної церкви Київського патріархату присвячений до відзначення у Львів...


Новини Львів