Архів новин

Футбол: «Оболонь» (Київ) – «Карпати» (Львів) – 1:3 (1:1). ВІДЕО

21-й тур. 20.03.2010, 13:30. «Оболонь-Арена», Київ. Сонячно, +6 С.

Судді: Олег Зубарєв (Слов’янськ), Віталій Дрозд (Донецьк), Олександр Войтюк (Запоріжжя).
Делегат ФФУ: Борис Гореліков (Чернівці).

«Оболонь»: Товт, Конюшенко (Бондаренко 74), Яворський, Лозінський, Клименко, Трусевич, Сібіряков, Котенко (Мірошниченко 28), Валєєв, Куценко, Іващенко (Онисько 81).
Запасні: Рибка, Карамушка, Васільєв, Лень.
Головний тренер: Сергій Ковалець.

«Карпати»: Тлумак, Ґодвін, Ткачук, Батіста (Гурулі 64), Худоб’як, Кожанов (Кополовець 87), Ощипко, Зеньов (Фурта 82), Мілошевіч, Тарасенко Є., Федецький.
Запасні: Петрівський, Габовда, Сагайдак, Мисак.
Головний тренер: Олег Кононов.

Голи: Яворський 23 - Зеньов 11, Ощипко 71 (пен), Кожанов 80.

Попередження: Клименко 15, Валєєв 64 - Мілошевіч 53, Фурта 88.



Відео голів: Зеньов 11 (Карпати), Яворський 23 (Зоря)


Відео голів: Ощипко 71 (пен), Кожанов 80 (Карпати)



У поточному чемпіонаті футболісти «Оболоні», за великим рахунком, провалили лише одну гру: 30 серпня минулого року в зустрічі 6-го туру у Львові «пивовари» програли «Карпатам» з непристойним рахунком 0:5. Тож, зрозуміло, що на сьогоднішній матч проти «зелно-білих» кияни виходили з величезним бажанням реваншуватися. Щоправда, тоді «Оболонь» тренував нинішній керманич «Кривбасу» Юрій Максимов. Але й у нового головного тренера столичного клубу Сергія Ковальця з «Карпатами» свої порахунки.

В минулому сезоні очолюваний ним ФК «Львів» в заключному матчі національного чемпіонату у львівському дербі поступився «Карпатам» і втратив прописку у Прем’єр-лізі. Тож можна стверджувати, що «Оболонь» на сьогоднішню гру виходила з подвійними реваншистськими настроями. Не допомогло...

Перші три матчі чемпіонату в 2010 році «Карпати» починали одним і тим же складом. Натомість на гру з «Оболонню» Олег Кононов повинен був зробити щонайменше одну заміну. Тубіч в попередній грі з «Арсеналом» отримав четвертий «гірчичник» і автоматично не міг сьогодні вийти на поле – дискваліфікація. В центрі оборони замість серба, як і прогнозувалося, вийшов Євген Тарасенко. Однак ця заміна виявилася не єдиною. Справа в тому, що на заключному тренуванні перед від’їздом у Київ травмувався Голодюк. Його місце в старті зайняв Ткачук, автор рятівного голу у матчі з «Арсеналом». Окрім Тарасенка-старшого і Ткачука вперше в нинішньому році з перших хвилин вийшов на поле і Зеньов, а Кополовець, до якого тренери мали серйозні претензії по грі проти все того ж «Арсеналу», розпочав нинішній поєдинок з лави запасних.

Якщо Олег Кононов у порівнянні з останнім матчем своєї команди зробив аж три зміни у стартовому складі, то керманич «Оболоні» Сергій Ковалець, незважаючи на поразку 0:2 від «Дніпра», зробив лише одну – замість опорника Васільєва вийшов новачок команди Трусевич. Також необхідно сказати, що через дискваліфікацію не міг сьогодні допомогти своїм партнерам один з лідерів «пивоварів» Рожок. І, забігаючи наперед, визнаємо, що його відсутність на полі суттєво вплинула на гру господарів – по завершенні матчу гравці і тренери «Оболоні» в один голос відзначали, що їхня середня лінія поступалася хавбекам команди гостей.

Гра розпочалася доволі спокійно – обидві команди немов придивлялися одна до одної. Тим не менше вже на 6-й хвилині виникла перша «запара» біля воріт гостей. Куценко подав зі штрафного і Тлумак лише з другої спроби зумів зафіксувати круглого – на наше щастя, ніхто з «пивоварів» не встиг скористатися дещо незграбними діями кіпера. А вже за хвилину головний суддя матчу Олег Зубарєв зі Слов’янська мав всі підстави призначити пенальті у ворота господарів. Після передачі з лівого флангу атаки галичан капітан киян Конюшенко відверто потягнув за футболку Батісту – бразилець опинився на газоні, але свисток арбітра промовчав.

На жаль, як завсідчив подальший перебіг подій у матчі, це було лише перше більш ніж сумнівне трактування правил суддівською бригадою на користь підопічних Сергія Ковальця. Але суддівські рішення жодним чином не вплинули на бойовий настрій «Карпат» і вже на 11-й хвилині на табло «Оболонь-Арени» загорілися цифри 0:1. У завершальній стадії чергової стрімкої атаки «зелено-білих» Кожанов майстерно шведою розрізав центр захисту господарів і Зеньов опинився один проти кіпера «пивоварів» Товта. Останній, намагаючись скоротити кут обстрілу, миттєво вилетів з воріт, але естонець зряче в дотик правою щокою спрямував круглого у ліву «шістку» – 0:1.

Забитий гол додав азарту гравцям обох команд і гольові моменти почали поперемінно виникати то біля одних воріт, то біля інших. На 14-й хвилині «Оболонь» була близькою до того, аби відновити рівновагу в рахунку. Після подачі кутового Іващенко головою переправляв м’яч у дальній кут – поряд зі стійкою. А за три хвилини вже «карпатівці» втратили чудову нагоду подвоїти перевагу. Ощипко віддав передачу верхом на Батісту і бразилець головою технічно скинув на Худоб’яка. Один з найактивніших гравців у матчі в складі «Карпат» мав можливість обробити м’яч, але прийняв рішення пробити зльоту у дальній кут – удар вийшов потужний, але повз рамку.

Нереалізований Худоб’яком момент, як це не дивно, додав підопічним Олега Кононова впевненості і упродовж наступних п’яти хвилин «Оболонь» не могла перейти середину поля. Команда господарів виглядала якоюсь розгубленою і складалося враження, що другий м’яч у її ворота – питання часу. Тим несподіванішим став гол у ворота «Карпат». На 23-й хвилині Мілошевіч вибив круглого на кутовий. Подача – і ніким не прикритий центральний захисник «Оболоні» Яворський головою з п’яти метрів розстріляв Тлумака – 1:1. Як бачимо, знову пропускаємо зі стандарту і немає на то ради...

Але пропущений абсолютно не по грі гол лише розізлив «карпатівців» і вже за дві хвилини м’яч знову опинився у сітці воріт господарів. Худоб’як пробив по воротах метрів з 23-ох – Товт не зміг зафіксувати круглого у руках, а першим на добиванні був Батіста. Гол, як підтвердив неодноразовий повтор з різних ракурсів, бразилець забив «чистий», але лайнсмен зафіксував у 80-го номера «Карпат» офсайд, і Олег Зубарєв зробив помилку № 2 на користь команди Сергія Ковальця.

Наступні хвилин десять події розвивалися головним чином у центрі поля, а заключну десятихвилинку явно активніше провели гості, які мали три чудові нагоди вдруге у матчі вийти вперед. Спочатку все той же Батіста в фіналі багатоходової комбінації, яку «зелено-білі» розіграли на лівому фланзі, отримав передачу в межах карного і в дотик елегантно намагався пробити впритул з ближньою стійкою – трохи забракло влучності. Аналогічно завершився і удар головою Федецького зі зручної позиції після подачі кутового. А за хвилину до свистка на перерву Батіста з флангу подає на Худоб’яка, якого відверто руками валить на газон Клименко, але у Зубарєва свисток знову не спрацював. Тож на перерву команди пішли за рахунку – 1:1.

У перерві керманич «пивоварів» Сергій Ковалець в інтерв’ю на телеканалі «Футбол» сказав, що він попросить свою команду в другому таймі діяти розкуто, а головне, грати у більш розумний футбол. І справді, перші 15 хвилин після поновлення гри господарі виглядали активніше. Щоправда, коли не рахувати кількох дальніх пострілів, з якими Тлумак впорався доволі впевнено, нічого серйозного їм створити не вдалося. А далі прийшла 20-хвилинка «Карпат»...

Вже перша небезпечна атака «зелено-білих» по перерві мала завершуватися голом. На 63-й хвилині «Карпати» перехопили м’яча біля власного карного майданчика і провели стрімку контратаку. Круглого миттєво перевели на лівий фланг на Кожанова і Денис виконав діагональну суперпередачу на дальню стійку: на м’яч летіли Худоб’як і Зеньов – зльоту пробив останній, але не влучив у рамку.

А за хвилину Олег Кононов провів заміну, яка виявилася чи не ключовою у матчі: замість Батісти на поле вийшов Гурулі. Грузин зайняв місце на фланзі атаки, а Зеньов перейшов на позицію центрфорварда. Наступні дві атаки «карпатівці» завершували дальніми ударами у виконанні своїх опорників – Ткачука і Годвіна, але в обох випадках
забракло влучності.

Однак тиск на ворота «Оболоні» свою справу таки зробив – здали нерви у капітана господарів Конюшенка. На 70-й хвилині партнери кинули в прорив у карний майданчик Гурулі. В принципі, серйозної небезпеки воротам киян не було – першим на м’ячі мав бути їхній кіпер Товт. Але Конюшенко (пригадайте, хто потягнув за футболку в першому таймі Батісту!) заплів ноги Гурулі і Олег Зубарєв призначив пенальті. Ощипко вирок арбітра, як і в іграх з «Металістом» та «Зорею», виконав бездоганно – Товт стрибнув у лівий кут воріт, а круглий влетів у правий – 1:2.

На помилку свого капітана Сергій Ковалець відреагував миттєво і випустив замість нього молодого Бондаренка. Заміна захисника на форварда свідчила, що тренерський штаб «пивоварів» вирішив йти ва-банк. І справді, «Оболонь» активізувалася в передній лінії, але до певної міри авантюрні дії господарів зіграли на руку «карпатівцям». Гості на 79-й хвилині провели класичну контратаку. Ткачук віддав м’яч на Гурулі, а грузин переадресував його на Кожанова. 9-й номер «Карпат» разом із Зеньовим опинилися вдвох проти одного захисника, але Денис не став нічого вигадувати – увірвався в карний справа і потужно пробив низом у дальній кут – 1:3.

Судячи з реакції гравців та тренерської лави і запасних «Карпат», в цей момент ніхто з них не сумнівався у перемозі. Зрешою, так і сталося, але заради майбутнього необхідно нагадати нашим хлопцям та їхнім наставникам, що грати необхідно до фінального свистка. Адже упродовж заключної десятихвилинки «Оболонь» перш за все саме завдяки надмірному спокою нашої оборони, створила три чудові нагоди принаймні скоротити відставання до мінімуму і тим самим відродити інтригу в матчі. На щастя, молодому Бондаренку, який обікрав наших захисників на рівному місці, забракло досвіду. Вихованець львівського футболу Онисько, в активі якого і 16 матчів в національному чемпіонаті в складі «Карпат», вийшовши на заміну на 81-й хвилині замість Іващенка, після подачі кутового поцілив у поперечку. А з дальнім ударом виконавця всіх стандартів «Оболоні» Куценка з превеликими труднощами впорався Тлумак, який перевів бальон на кутовий.

І все ж останній шанс забити у цій грі мали «Карпати». Вже в компенсований арбітром час Кополовець і Фурта, які вийшли на заміну за рахунку 1:3, могли принести своїй команді перемогу з великим рахунком. Михайло накрутив на лівому фланзі захисника і виконав простріл – Юрко, кращий снайпер молодіжної першості, у падінні головою пробивав у нижній ближній кут, але м’яч пройшов у лічених сантиметрах повз праву стійку воріт Товта.

ФК Карпати

Всі новини випуску 
  • На Львівщині діє 74 початкові мистецькі школи

    Станом на 2013 рік на Львівщині діє 74 початкові мистецькі школи. Про це 29 серпня на прес-конференції повідомила директор департаменту з питань культури, охорони культурної спадщини та культурних цінностей Львівської ОДА Наталія Гамкало. За її словами, з 74 шкіл 41 – музична школа, 27 – мистецьких,...


  • 85 "швидких допомог" для Львівщини за 1,5 року

    Львівська область до кінця 2013 року і у 1-ому кварталі 2014 року отримає 85 нових автомашин. Про це сказала міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова в рамках робочої поїздки до Львова. Під час зустрічі із медичним персоналом Р.Богатирьова оглянула систему екстреної (швидкої) медичної допо...


  • Нова лабораторія у НУ "Львівська політехніка"

    2 вересня відбудеться відкриття нової сучасної лабораторії програмування для вбудованих та мобільних платформ на кафедрі програмного забезпечення Інституту комп'ютерних наук та інформаційних технологій Національного університету “Львівська політехніка”. Торік Львівський кластер інформаційних техноло...


  • Львів'янин Роман Мартиненко – чемпіон і рекордсмен світу з пауерліфтингу серед юніорів

    23-річний уродженець Нового Роздолу, а нині представник армійського спорту Львівщини Роман Мартиненко успішно виступив на чемпіонаті Світу з пауерліфтингу серед юніорів в м. Кіллен (США). Роман Мартиненко переконливо переміг у ваговій категорії до 83 кг, встановивши новий рекорду світу в жимі лежачи...


  • Обiйти обмеження готiвкових розрахункiв в Україні можна шляхом передання прав вимоги

    Обiйти обмеження готiвкових розрахункiв, що вводиться з 1 вересня, українцi зможуть, зокрема, шляхом передання прав вимоги, вважає адвокат юридичної компанiї "Алєксєєв, Боярчуков i партнери" Єгор Штокалов. "Наприклад, хтось винен певну суму грошей покупцевi, який укладає з продавцем договiр купiвлi...


  • Янукович не їздив "магістраллю" Львів-Тернопіль

    Президент України Віктор Янукович заявив, що в Україні в 2014 р. почнеться повне оновлення всіх міських та магістральних доріг. Про це Янукович заявив в інтерв'ю українським телеканалам, яке було показано на каналі "1+1". "2014 стане роком, коли ми почнемо оновлювати міські дороги. У всіх областях....


  • Україна зменшуватиме обсяги споживання російського газу

    Президент України Віктор Янукович заявив, що країна продовжить рухатися шляхом диверсифікації енергоресурсів. Про це він сказав в інтерв'ю чотирьом українським телеканалам. «Я переконаний, що одне з питань захисту наших національних інтересів і відстоювання нашої незалежності – це питання диверсиф...


  • 41,6% українців вступлять до Європейського союзу, а 31% - до Митного...

    Питання вступу України до Європейського Союзу чи Митного союзу буде вирішуватись на референдумі. Про це сказав Президент Віктор Янукович в інтерв’ю чотирьом українським телеканалам. За його словами, питання, куди рухатиметься країна, мають вирішувати її громадяни. "Який вибір буде українського народ...


  • До 2017 року Збройні Сили України набиратимуть по 5 тисяч контрактників

    У Збройний сил України (ЗСУ) до 2017 р. щорічно будуть призиватися до 5 тис. контрактників. Про це сьогодні в ході прес-конференції заявив міністр оборони України Павло Лебедєв, передає кореспондент ...


  • Трамвай "Електрона" буде ліпший за його телевізори?

    Низькопідлоговий трамвай львівського виробництва вже майже тиждень курсує вулицями Львова. Наразі він працює на маршруті №9А. Після ремонтів доріг буде визначено його постійний маршрут роботи. «Минулого тижня у вихідні перший раз вийшов на лінію новий пасажирський низькопідлоговий трамвай. Він ви...


  • Тільки 9 міст Львівської області є на картах Яндексу

    На http://maps.yandex.ua з'явилися карти Золочева, Самбора, Червонограда. Тепер користувачі легко знайдуть у цих містах потрібну адресу або побудують через них автомобільний маршрут. Разом із картами Львівської області Яндекс опублікував схеми ще 36 населених пунктів України. Це міста обласного та ...


  • Матір з дитиною виселили з квартири за підробленими документами

    У Львові 5-річну дитину з матір’ю позбавили житла. Розпочато розслідування. Як з’ясовано прокуратурою Франківського району, дозвіл на відчуження квартири, в якій мешкав неповнолітній хлопчик та його матір, надано Франківською райадміністрацією Львова на підставі підроблених документів. За цим фактом...


  • Сколівська, Старосамбірська і Радехівська міськради будуть без генпланів

    29 серпня відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань регулювання земельних відносин, адміністративно-територіального устрою, планування території, архітектури та будівництва Львівської обласної ради. Під час засідання депутати розглянули та обговорили проблемні питання, які виникли...


  • Екс-дрогобичанин Ярослав Попович аж на 95-мі місці велогонки в Іспанії

    На шостому етапі велошосейної гонки "Вуельта"-2013, що відбувається в Іспанії, переміг Міхаель Морков з Данії. Відразу 132 учасники фінішували з часом переможця, серед яких і українець Ярослав Попович, уродженець Дрогобича, який перебуває у загальному заліку аж на 95-му місці. Вуельта Іспанії Бага...


  • 36 підприємств Львова допомогли дітям-школярам

    Сьогодні в рамках благодійної акції «Пора до школи» діти з багатодітних, малозабезпечених та інших соціально незахищених родин отримають безкоштовне шкільне приладдя від львівських підприємців, інформує прес-служба ЛМР. Щоб підготувати діток з таких сімей до нового навчального року, організатори ак...


  • Богатирьова прочитає лекцію у Львівському медичному коледжі

    30 серпня в рамках робочого візиту у м. Львів міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова ознайомилась із роботою Вищого навчального комунального закладу ЛОР “Львівський медичний коледж імені Андрея Крупинського» і пообіцяла викладацькому колективу колежду, що відвідає їх знову і, ймовірно, ...


  • "Шахтар" - у Лізі чемпіонів, а «Динамо», «Дніпро», «Чорноморець» - у Лізі Європи

    Три українські клуби - «Динамо», «Дніпро», «Чорноморець» - продовжать боротьбу у груповому турнірі футбольної Ліги Європи. Динамівці з рахунком 5:1 розгромили казахстанський «Актобе» (перший матч також завершився на користь киян 3:2). Дніпропетровці переграли чемпіона Естонії «Нимме Калью» – 2:0 (...


  • Ювілейна Х велопроща «Львів - Страдч – Крехів» відбудеться у вересні

    14-15 вересня цього року Львівське обласне товариство українських студентів-католиків «Обнова» спільно із молодіжною організацією «Добрий Пастир» за сприяння управління молоді, сім’ї та спорту ЛМР та департаменту освіти, сім’ї та молоді ЛОДА в рамках Єдиного молодіжного простору традиційно організов...


  • У Львів приїде Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет

    12-15 вересня на запрошення митрополита Львівського і Сокальського Димитрія Львівську єпархію з першосвятительським візитом відвідає Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет. Візит предстоятеля Української православної церкви Київського патріархату присвячений до відзначення у Львів...


Новини Львів