Архів новин

Некультурний та малоосвічений Янукович не може очолити велику європейську державу, - Л. Лук'яненко

Громадський діяч, дисидент, екс-депутат Верховної Ради, екс-Посол України в Канаді Левко Лук'яненко звернувся до українців із закликом не голосувати за Януковича, повідомила прес-служба Львівського обласного виборчого штабу кандидата на пост Президенти України Юлії Тимошенко. "Некультурний та малоосвічений Янукович не може очолити велику європейську державу. Не слухайте тих, хто радить 7 лютого залишитися вдома",- наголошує Л. Лук'яненко.

Подаємо фрагмент тексту звернення:

Партія регіонів вдруге висунула Віктора Януковича кандидатом на найвищу посаду в державі. Можливі наслідки його керівництва важко й навіть страшно собі уявити. Президентство Януковича, не дай Боже виграти йому вибори, стало би всесвітньою ганьбою для України. Некультурний і малоосвічений, неукраїнський за духом чоловік, що плутає прізвища російської поетеси Ахматової з донецьким олігархом Ахметовим, який далекий від знання української літератури, культури й української національної історії – не може очолити велику європейську державу.

Неспростовним фактом залишається те, що Віктор Янукович був двічі засуджений за кримінальні злочини – за крадіжку й розбій. Жодна країна світу не має глави держави з подібним минулим. Лідер жодної цивілізованої країни не сприйме за рівню президента з такою ганебною біографією. І що подумає світ про українців, що ми такої ж моралі, як і він?
Оточення Віктора Януковича, яке й буде визначати його політику, повністю просякнуте ненавистю до всього українського. Воно мріє надати російській мові статус державної, що призведе до фактичного знищення української мови, як це сталося в Білорусі з білоруською після того, як Лукашенко проголосив російську другою державною. Псевдодослідники з Партії регіонів у своїх творах постійно обливають брудом національних героїв, торочать про слов’янську єдність, не визнають українських національних церков, а „моляться” лише в московській. Гуманітарний віце-прем’єр в уряді Януковича (тобто той, який відповідає за культурну сферу та національний дух) Дмитро Табачник глузує з української національної ідеї, принижує патріотичну інтелігенцію, називає Україну західним антиросійським проектом, ніби українці не боролися за відродження своєї державності впродовж минулих сторіч.
Важко уявити собі портрет Януковича в кабінетах органів Міністерства внутрішніх справ, у школах та інших навчальних закладах, у кабінетах начальників колоній, а також його, як Верховного головнокомандувача Збройних Сил України.
Янукович не може написати й сторінки тексту без десяти помилок, а має звання професора. Він навіть не може пояснити, де й коли здобув науковий ступінь доктора наук і те саме звання „професора”.
Незаконне захоплення ним лісу, землі, будування палаців, придбання квартир, яхт, дорогих автомобілів, недекларування власних доходів свідчить про те, що Янукович не відмовився від шахрайських і злодійських методів життя. Уся протоптана Януковичем дорога від колонії для неповнолітніх до екс-глави Уряду, від кінця 60-х років аж до сьогоднішнього дня – аморальна й злочинна.
Не слухайте тих, хто радить 7 лютого залишитися вдома. Низька явка виборців на Заході та в Центрі вигідна Януковичу, бо тоді спантеличені його пропагандою мешканці Сходу та Півдня прийдуть дисципліновано на дільниці та складуть ту більшість, яка потрібна для перемоги Януковича.
Не спокушайтеся й на поради тих, хто каже голосувати проти обох. Це так само спеціальна технологія Януковича для Західної та Центральної України. Тут хай проти обох, а в його рідних краях – за нього, „рідного”, за Януковича.
Під час першого туру я нікому не нав’язував своєї думки. Кожний обирав свого. На жаль, демократичні сили не спромоглися визначити єдиного кандидата. За них це зробили виборці. До другого туру вони просунули Юлію Тимошенко.
Я давно її знаю. Мені добре відомі її сильні й слабкі сторони, її добрі якості й якісь недоліки. Але нині мова про важливіше Доля обрала саме цю жінку, аби дати шанс зупинити навалу антиукраїнської орди на чолі з Януковичем.

Щоденний Львів

Влад[10.02.04 21:18]
Скажу так: помаранчеві багато чого зробили не так. І продовжують робити.Та тільки не біло-синім рятувати ситуацію. Як вони це робили на побігеньках у Ющенка ми вже бачили. До чого вони довели народ при Кучмі - теж. Як безсоромно тиснуть зараз на суди і бізнес опонентів говорити не буду. Та й чого це кандидат в Президенти Янукович ховається від мене, боячись прийти на дебати із опонентом? Яким буде майбутнє? Спитайте у Щербаня, Кирпи, Кушнарьова...
Донбасс[10.02.04 20:37]
Пусть и косноязычен, зато-не националистический ублюдок. А вы уже достали совей "Великой Европейской Украиной", граждане которой (кстати, в основном,с запада этой страны) работают за рубежом. А тем, кто остался, приходится выживать благодаря мудрой политике демократки Тимошенко. И все украинское начинаю ненавидеть из-за его насаждения.
Янукович-Президент!!!
Влад[10.02.04 20:33]
Скажу так: помаранчеві багато чого зробили не так. І продовжують робити.Та тільки не біло-синім рятувати ситуацію. Як вони це робили на побігеньках у Ющенка ми вже бачили. До чого вони довели народ при Кучмі - теж. Як безсоромно тиснуть зараз на суди і бізнес опонентів говорити не буду. Та й чого це кандидат в Президенти Янукович ховається від мене, боячись прийти на дебати із опонентом? Яким буде майбутнє? Спитайте у Щербаня, Кирпи, Кушнарьова...
Перехожий[10.02.03 20:53]
На жаль, - "Кожен народ вартиий своїх правителів!" Це якраз і буде тестом, що і чого ми варті!!!
Перехожий[10.02.03 20:53]
На жаль, - "Кожен народ вартиий своїх правителів!" Це якраз і буде тестом, що і чого ми варті!!!
Перехожий[10.02.03 20:53]
На жаль, - "Кожен народ вартиий своїх правителів!" Це якраз і буде тестом, що і чого ми варті!!!
neron Kiev[10.02.03 17:56]
памаранчевым фашистам было дано ПЯТЬ лет БЕЗГРАНИЧНОЙ власти. И каков результат? У вас было все, все ресурсы, лояльность западных хозяев, дешевые финансовые ресурсы (до 2009 года), и даже доверие многих людей. Итог всем виден и известен. Самая низкая в Европе зарплата, полнейший бардак, гигантские долги. И у памаранчевой черляди еще хватает наглости поливать дерьмом других. Лучше не хулите Яныка, я скажите, что хорошего сделала вона и ее недотравленный фюрер ющ, за эти пять лет.
neron Kiev[10.02.03 17:51]
про освидченисть Яныка - тут вопросов нет, но какую страну имеет имеет ввиду старый фашистский хрен лукьяненко? Где эта "вэлыка европэйська дэржава"???
Віка[10.02.03 17:20]
Кого влаштовують справи в країні станом на сьгодні - голосуйте за ЮВТ.Хто хоче щоб було ще гірше,хоча як буде можна тільки гадати,а може бути і по іншому - голосуйте за ВФЯ.Як було і є ми вже бачим.Як буде не знаємо,нас лякають,може мають рацію,а може використовують в черговий раз.І це ви називаєте вибором між плохим і ще худшим.Зі святом вас,український народе - дожилися!Хтось каже ,який народ,такі правителі.Може й справді це наше дзеркальне відображення.Це ми з вами такі.Насправді страшно!Що буде невідомо!
Світлана[10.02.03 12:59]
Повністю підтримую Л.Лук"яненка.Цю листівку та в кожну хату,нехай би народ прозрів,бо інтернет це тільки 10%населення.
Влад[10.02.02 13:09]
Всі прогресивно налаштовані політики повинні об"єднатися і разом звернутися до населення України з закликом: Україна в небезпеці. Янукович не повинен пройти.
Пенсионер этой убогой страны[10.02.02 00:08]
Может, может. Если Ющенко победоносно правил такой огромной страной, Януковичу это - раз плюнуть. А в прочем какая разница, кто правит этой страной, по-моему не в правителях дело, всё равно толку не будет. Разделятся надо.
местный[10.02.01 16:39]
Так он же не в Россию или во Франции баллотируется. А в этом образовании он наилучший
Сергій[10.02.01 12:25]
Як Ющенко, Тимошенко, Луценко та інщіх посадять за грати
то той хто за них голосував повинні будуть собі волосся на сідниці дерти
Валерій[10.01.28 19:48]
На жаль, - "Кожен народ вартиий своїх правителів!"
Це якраз і буде тестом, що і чого ми варті!!!
Валерій[10.01.28 19:24]
На жаль, - "Кожен народ вартиий своїх правителів!"
Це якраз і буде тестом, що і чого ми варті!!!

Всі новини випуску 
  • На Львівщині діє 74 початкові мистецькі школи

    Станом на 2013 рік на Львівщині діє 74 початкові мистецькі школи. Про це 29 серпня на прес-конференції повідомила директор департаменту з питань культури, охорони культурної спадщини та культурних цінностей Львівської ОДА Наталія Гамкало. За її словами, з 74 шкіл 41 – музична школа, 27 – мистецьких,...


  • 85 "швидких допомог" для Львівщини за 1,5 року

    Львівська область до кінця 2013 року і у 1-ому кварталі 2014 року отримає 85 нових автомашин. Про це сказала міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова в рамках робочої поїздки до Львова. Під час зустрічі із медичним персоналом Р.Богатирьова оглянула систему екстреної (швидкої) медичної допо...


  • Нова лабораторія у НУ "Львівська політехніка"

    2 вересня відбудеться відкриття нової сучасної лабораторії програмування для вбудованих та мобільних платформ на кафедрі програмного забезпечення Інституту комп'ютерних наук та інформаційних технологій Національного університету “Львівська політехніка”. Торік Львівський кластер інформаційних техноло...


  • Львів'янин Роман Мартиненко – чемпіон і рекордсмен світу з пауерліфтингу серед юніорів

    23-річний уродженець Нового Роздолу, а нині представник армійського спорту Львівщини Роман Мартиненко успішно виступив на чемпіонаті Світу з пауерліфтингу серед юніорів в м. Кіллен (США). Роман Мартиненко переконливо переміг у ваговій категорії до 83 кг, встановивши новий рекорду світу в жимі лежачи...


  • Обiйти обмеження готiвкових розрахункiв в Україні можна шляхом передання прав вимоги

    Обiйти обмеження готiвкових розрахункiв, що вводиться з 1 вересня, українцi зможуть, зокрема, шляхом передання прав вимоги, вважає адвокат юридичної компанiї "Алєксєєв, Боярчуков i партнери" Єгор Штокалов. "Наприклад, хтось винен певну суму грошей покупцевi, який укладає з продавцем договiр купiвлi...


  • Янукович не їздив "магістраллю" Львів-Тернопіль

    Президент України Віктор Янукович заявив, що в Україні в 2014 р. почнеться повне оновлення всіх міських та магістральних доріг. Про це Янукович заявив в інтерв'ю українським телеканалам, яке було показано на каналі "1+1". "2014 стане роком, коли ми почнемо оновлювати міські дороги. У всіх областях....


  • Україна зменшуватиме обсяги споживання російського газу

    Президент України Віктор Янукович заявив, що країна продовжить рухатися шляхом диверсифікації енергоресурсів. Про це він сказав в інтерв'ю чотирьом українським телеканалам. «Я переконаний, що одне з питань захисту наших національних інтересів і відстоювання нашої незалежності – це питання диверсиф...


  • 41,6% українців вступлять до Європейського союзу, а 31% - до Митного...

    Питання вступу України до Європейського Союзу чи Митного союзу буде вирішуватись на референдумі. Про це сказав Президент Віктор Янукович в інтерв’ю чотирьом українським телеканалам. За його словами, питання, куди рухатиметься країна, мають вирішувати її громадяни. "Який вибір буде українського народ...


  • До 2017 року Збройні Сили України набиратимуть по 5 тисяч контрактників

    У Збройний сил України (ЗСУ) до 2017 р. щорічно будуть призиватися до 5 тис. контрактників. Про це сьогодні в ході прес-конференції заявив міністр оборони України Павло Лебедєв, передає кореспондент ...


  • Трамвай "Електрона" буде ліпший за його телевізори?

    Низькопідлоговий трамвай львівського виробництва вже майже тиждень курсує вулицями Львова. Наразі він працює на маршруті №9А. Після ремонтів доріг буде визначено його постійний маршрут роботи. «Минулого тижня у вихідні перший раз вийшов на лінію новий пасажирський низькопідлоговий трамвай. Він ви...


  • Тільки 9 міст Львівської області є на картах Яндексу

    На http://maps.yandex.ua з'явилися карти Золочева, Самбора, Червонограда. Тепер користувачі легко знайдуть у цих містах потрібну адресу або побудують через них автомобільний маршрут. Разом із картами Львівської області Яндекс опублікував схеми ще 36 населених пунктів України. Це міста обласного та ...


  • Матір з дитиною виселили з квартири за підробленими документами

    У Львові 5-річну дитину з матір’ю позбавили житла. Розпочато розслідування. Як з’ясовано прокуратурою Франківського району, дозвіл на відчуження квартири, в якій мешкав неповнолітній хлопчик та його матір, надано Франківською райадміністрацією Львова на підставі підроблених документів. За цим фактом...


  • Сколівська, Старосамбірська і Радехівська міськради будуть без генпланів

    29 серпня відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань регулювання земельних відносин, адміністративно-територіального устрою, планування території, архітектури та будівництва Львівської обласної ради. Під час засідання депутати розглянули та обговорили проблемні питання, які виникли...


  • Екс-дрогобичанин Ярослав Попович аж на 95-мі місці велогонки в Іспанії

    На шостому етапі велошосейної гонки "Вуельта"-2013, що відбувається в Іспанії, переміг Міхаель Морков з Данії. Відразу 132 учасники фінішували з часом переможця, серед яких і українець Ярослав Попович, уродженець Дрогобича, який перебуває у загальному заліку аж на 95-му місці. Вуельта Іспанії Бага...


  • 36 підприємств Львова допомогли дітям-школярам

    Сьогодні в рамках благодійної акції «Пора до школи» діти з багатодітних, малозабезпечених та інших соціально незахищених родин отримають безкоштовне шкільне приладдя від львівських підприємців, інформує прес-служба ЛМР. Щоб підготувати діток з таких сімей до нового навчального року, організатори ак...


  • Богатирьова прочитає лекцію у Львівському медичному коледжі

    30 серпня в рамках робочого візиту у м. Львів міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова ознайомилась із роботою Вищого навчального комунального закладу ЛОР “Львівський медичний коледж імені Андрея Крупинського» і пообіцяла викладацькому колективу колежду, що відвідає їх знову і, ймовірно, ...


  • "Шахтар" - у Лізі чемпіонів, а «Динамо», «Дніпро», «Чорноморець» - у Лізі Європи

    Три українські клуби - «Динамо», «Дніпро», «Чорноморець» - продовжать боротьбу у груповому турнірі футбольної Ліги Європи. Динамівці з рахунком 5:1 розгромили казахстанський «Актобе» (перший матч також завершився на користь киян 3:2). Дніпропетровці переграли чемпіона Естонії «Нимме Калью» – 2:0 (...


  • Ювілейна Х велопроща «Львів - Страдч – Крехів» відбудеться у вересні

    14-15 вересня цього року Львівське обласне товариство українських студентів-католиків «Обнова» спільно із молодіжною організацією «Добрий Пастир» за сприяння управління молоді, сім’ї та спорту ЛМР та департаменту освіти, сім’ї та молоді ЛОДА в рамках Єдиного молодіжного простору традиційно організов...


  • У Львів приїде Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет

    12-15 вересня на запрошення митрополита Львівського і Сокальського Димитрія Львівську єпархію з першосвятительським візитом відвідає Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет. Візит предстоятеля Української православної церкви Київського патріархату присвячений до відзначення у Львів...


Новини Львів