Архів новин

Мудрий Муссоліні або 17 запитань для Ірини Фаріон стосовно програми ВО «Свобода»

Сьогодні, за попередньою домовленістю, мав відбутися запис телевізійної програми «Пульс і тиск» з членом політради ВО «Свобода», депутатом Львівської обласної ради Іриною Фаріон (на фото). Прес-служба ВО «Свобода» попросила заздалегідь обумовити з пані Іриною коло запитань для телевізійного діалогу. Ведучий передачі Роман Шостак підготував 17 запитань – на вибір, які надіслав Ірині Фаріон електронною поштою і, крім того, обговорив з нею у вечірній 45-хвилинній телефонній розмові. Принципових заперечень з боку пані Ірини ці прості запитання, 12-ть з яких, зокрема, стосувалися безпосередньо партійної програми всеукраїнського об’єднання «Свобода», не викликали. Однак через якусь годину представник прес-служби категорично повідомила, що запис телепрограми нею відмінено у зв’язку з терміновим відрядженням Ірини Фаріон, а іншого часу для цього у депутата обласної ради до дня виборів уже не буде. Щоб розвіяти найменший сумнів з приводу нагальності відрядження напередодні передріздвяного свят-вечора і малоймовірного незадоволення від запитань, ведучий кілька разів зателефонував до пані Ірини. Проте цього разу ні мобільний, ні домашній телефони Фаріон не відповідали.

Що ж, партійна робота одного з лідерів «Свободи» напередодні виборів, вочевидь, справді не знає ані свят, ані вихідних. Поїздки, зустрічі і проводи. Тож чимось завжди треба жертвувати. Проте стосовно запланованого інтерв’ю з Іриною Фаріон ситуація не стала настільки безвихідною, адже у телевізійної програми «Пульс і тиск» є інформаційний партнер – інтернет-портал «Щоденний Львів». Тому член політради ВО «Свобода» Ірина Фаріон до 17 січня – дня виборів Президента України у першому турі – має можливість усе ж таки відповісти на запитання «Пульсу і тиску» бодай письмово. Це інтерв’ю у текстовому авторському варіанті буде розміщено на «Щоденному Львові» там, де й зархівовані телепрограми. Слава Богу, що вік інформаційних технологій не знає обмежень. Для зручності нагадаємо запитання, що були адресовані 5 січня Ірині Фаріон:

1. Якій політичній силі нині в Україні належить законне право на бренд «український націоналізм»? Чим таке право можна закріпити за собою фактично?

2. Дмитро Донцов називав націоналізм «бунтом проти ідеології, яка ставить інтереси класу над нацією, національної меншості країни над автохтонами». Проти якого класу і якої меншості бунтуєте ви, свободівці?

3. Лідер «Свободи» Олег Тягнибок заявив 1 січня 2010 року на віче на Прикарпатті, що «нинішня влада не склала тест на Бандеру». А хіба влада зобов’язувалася скласти такий тест? Хіба Степану Бандері потрібне пострадянське звання Герой України? Навіщо ви цього домагаєтеся від його імені?

4. До речі, звання Герой України має Тарас Григорович Шевченко, але не той, а однофамілець – гендиректор металургійного комбінату. А Тарас Шевченко-поет писав: «В своїй хаті своя правда, і сила і воля». Маємо вже «свою хату», а де ж «своя правда, і сила і воля»?

5. «Свобода» хоче запровадити в кримінальному законодавстві принцип "чим вища державна посада, тим вищий рівень відповідальності за скоєний злочин". Хто з високопосадовців уже потрапив би під трибунал «Свободи»?

6. «Свобода» планує запровадити кримінальну відповідальність за будь-які прояви українофобії. Попередній список українофобів-злочинців, за вашою версією, нині складений?

7. Під 13-м номером програми «Свободи» є такий пункт: «Заборонити платну політичну рекламу у ЗМІ за три місяці до початку та впродовж усієї виборчої кампанії». А хто ж безпоплатно в Україні рекламуватиме політичні сили? Хіба що сусіди – свої п’яті колони?

8. «Свобода» декларує вимогу про повернення незаконно приватизованих об'єктів у державну власність та власність трудових колективів. Хто визначатиме цю незаконну приватизацію? Суди, народні аудитори чи громадянські референдуми?

9. «Дозволити право власності на землю лише на присадибні земельні ділянки та ті, що перебувають під житловими будинками й іншою нерухомістю. Не дозволяти право власності на землю іноземцям та особам без громадянства». В якій цивілізованій країні реалізоване таке прагнення «Свободи»?

10. Ви хочете «знизити споживчі ціни на товари першої необхідності шляхом додаткового оподаткування предметів розкоші». Оголосіть, будь-ласка, увесь список предметів розкоші від «Свободи»?

11. «Свобода» за новий Пенсійний кодекс. Щоб «встановити пряму залежність величини пенсії від стажу роботи та допустиме п'ятикратне співвідношення між максимальною і мінімальною пенсією». Тобто, в Україні не буде пенсій, більших за 3500 грн?

12. Ви кажете про державну житлову програму, згідно з якою сім'я з трьома дітьми отримує державний безвідсотковий кредит, сім'я з чотирма дітьми – державний безвідсотковий кредит, 50% якого сплачує держава, а сім'я з п'ятьма дітьми і більше – безкоштовне житло від держави. Тобто за 5 літ, якщо нинішня сім’я почне народжувати дітей щороку, треба надавати їй безкоштовне житло. А де його взяти, якщо українці вам повірять і почнуть розмножуватися китайськими темпами?

13. У програмі «Свободи» сказано: «Встановити кримінальну відповідальність за пропаганду сексуальних збочень». Тобто, збудуємо Україну без геїв і лесбіянок?

14. Ваш новий Закон про громадянство надавав би його тільки тим, хто народився в Україні або є етнічним українцем, який повернувся з-за кордону для постійного проживання і роботи в Україні. А 5 чи 7 мільйонів емігрантів з Азії, які, кажуть, вже є в Україні, ми б видворили за межі країни? Силоміць чи як?

15. «Свобода» мріє викорінити незаконну практику подвійного громадянства. Позбавляти українського громадянства осіб, які приховують те, що вони є громадянами іншої держави. Конфісковувати у порушників Закону про громадянство набуте в Україні майно та капітал на користь держави. Це ж би треба було відібрати в олігархів та інших багатіїв з двома паспортами мільярди або й десятки мільярдів. Так і до громадянської війни недалеко?

16. Програмна засада «Свободи» щодо інформпростору: «Запровадити податок на ретрансляцію іноземних радіо- та телевізійних програмних продуктів, тиражування та прокат музичної і кінопродукції». А як і з кого збирати цей податок? З кого брати більше – з російських телеканалів чи з лондонської Бі-Бі-Сі?

17. В яких відомих Вам державах вдалося успішно захистити автохтонне населення від постколоніальних антинаціональних явищ?

А до чого ж тут Муссоліні, запитаєте ви? Та ж саме вчора, 5 січня, Ірина Фаріон процитувала італійського дуче у своєму дописі, розміщеному на сайті ВО «Свобода» (http://www.svoboda.org.ua/dopysy/dopysy/013366/ ): «Муссоліні 1922 року казав: "З усіх сторін питають мене про програму. Але, на жаль, не програми бракує італійцям, їм бракує людей і волі впровадити програму в життя".

Щоденний Львів

Василь Мельничук[10.01.12 10:03]
Шановні панове з "Щоденного Львова", я виклав своє бачення стосовно Ваших запитань тут http://h.ua/story/248551
Василь Мельничук[10.01.11 16:59]
http://h.ua/story/248551/

Всі новини випуску 
  • На Львівщині діє 74 початкові мистецькі школи

    Станом на 2013 рік на Львівщині діє 74 початкові мистецькі школи. Про це 29 серпня на прес-конференції повідомила директор департаменту з питань культури, охорони культурної спадщини та культурних цінностей Львівської ОДА Наталія Гамкало. За її словами, з 74 шкіл 41 – музична школа, 27 – мистецьких,...


  • 85 "швидких допомог" для Львівщини за 1,5 року

    Львівська область до кінця 2013 року і у 1-ому кварталі 2014 року отримає 85 нових автомашин. Про це сказала міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова в рамках робочої поїздки до Львова. Під час зустрічі із медичним персоналом Р.Богатирьова оглянула систему екстреної (швидкої) медичної допо...


  • Нова лабораторія у НУ "Львівська політехніка"

    2 вересня відбудеться відкриття нової сучасної лабораторії програмування для вбудованих та мобільних платформ на кафедрі програмного забезпечення Інституту комп'ютерних наук та інформаційних технологій Національного університету “Львівська політехніка”. Торік Львівський кластер інформаційних техноло...


  • Львів'янин Роман Мартиненко – чемпіон і рекордсмен світу з пауерліфтингу серед юніорів

    23-річний уродженець Нового Роздолу, а нині представник армійського спорту Львівщини Роман Мартиненко успішно виступив на чемпіонаті Світу з пауерліфтингу серед юніорів в м. Кіллен (США). Роман Мартиненко переконливо переміг у ваговій категорії до 83 кг, встановивши новий рекорду світу в жимі лежачи...


  • Обiйти обмеження готiвкових розрахункiв в Україні можна шляхом передання прав вимоги

    Обiйти обмеження готiвкових розрахункiв, що вводиться з 1 вересня, українцi зможуть, зокрема, шляхом передання прав вимоги, вважає адвокат юридичної компанiї "Алєксєєв, Боярчуков i партнери" Єгор Штокалов. "Наприклад, хтось винен певну суму грошей покупцевi, який укладає з продавцем договiр купiвлi...


  • Янукович не їздив "магістраллю" Львів-Тернопіль

    Президент України Віктор Янукович заявив, що в Україні в 2014 р. почнеться повне оновлення всіх міських та магістральних доріг. Про це Янукович заявив в інтерв'ю українським телеканалам, яке було показано на каналі "1+1". "2014 стане роком, коли ми почнемо оновлювати міські дороги. У всіх областях....


  • Україна зменшуватиме обсяги споживання російського газу

    Президент України Віктор Янукович заявив, що країна продовжить рухатися шляхом диверсифікації енергоресурсів. Про це він сказав в інтерв'ю чотирьом українським телеканалам. «Я переконаний, що одне з питань захисту наших національних інтересів і відстоювання нашої незалежності – це питання диверсиф...


  • 41,6% українців вступлять до Європейського союзу, а 31% - до Митного...

    Питання вступу України до Європейського Союзу чи Митного союзу буде вирішуватись на референдумі. Про це сказав Президент Віктор Янукович в інтерв’ю чотирьом українським телеканалам. За його словами, питання, куди рухатиметься країна, мають вирішувати її громадяни. "Який вибір буде українського народ...


  • До 2017 року Збройні Сили України набиратимуть по 5 тисяч контрактників

    У Збройний сил України (ЗСУ) до 2017 р. щорічно будуть призиватися до 5 тис. контрактників. Про це сьогодні в ході прес-конференції заявив міністр оборони України Павло Лебедєв, передає кореспондент ...


  • Трамвай "Електрона" буде ліпший за його телевізори?

    Низькопідлоговий трамвай львівського виробництва вже майже тиждень курсує вулицями Львова. Наразі він працює на маршруті №9А. Після ремонтів доріг буде визначено його постійний маршрут роботи. «Минулого тижня у вихідні перший раз вийшов на лінію новий пасажирський низькопідлоговий трамвай. Він ви...


  • Тільки 9 міст Львівської області є на картах Яндексу

    На http://maps.yandex.ua з'явилися карти Золочева, Самбора, Червонограда. Тепер користувачі легко знайдуть у цих містах потрібну адресу або побудують через них автомобільний маршрут. Разом із картами Львівської області Яндекс опублікував схеми ще 36 населених пунктів України. Це міста обласного та ...


  • Матір з дитиною виселили з квартири за підробленими документами

    У Львові 5-річну дитину з матір’ю позбавили житла. Розпочато розслідування. Як з’ясовано прокуратурою Франківського району, дозвіл на відчуження квартири, в якій мешкав неповнолітній хлопчик та його матір, надано Франківською райадміністрацією Львова на підставі підроблених документів. За цим фактом...


  • Сколівська, Старосамбірська і Радехівська міськради будуть без генпланів

    29 серпня відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань регулювання земельних відносин, адміністративно-територіального устрою, планування території, архітектури та будівництва Львівської обласної ради. Під час засідання депутати розглянули та обговорили проблемні питання, які виникли...


  • Екс-дрогобичанин Ярослав Попович аж на 95-мі місці велогонки в Іспанії

    На шостому етапі велошосейної гонки "Вуельта"-2013, що відбувається в Іспанії, переміг Міхаель Морков з Данії. Відразу 132 учасники фінішували з часом переможця, серед яких і українець Ярослав Попович, уродженець Дрогобича, який перебуває у загальному заліку аж на 95-му місці. Вуельта Іспанії Бага...


  • 36 підприємств Львова допомогли дітям-школярам

    Сьогодні в рамках благодійної акції «Пора до школи» діти з багатодітних, малозабезпечених та інших соціально незахищених родин отримають безкоштовне шкільне приладдя від львівських підприємців, інформує прес-служба ЛМР. Щоб підготувати діток з таких сімей до нового навчального року, організатори ак...


  • Богатирьова прочитає лекцію у Львівському медичному коледжі

    30 серпня в рамках робочого візиту у м. Львів міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова ознайомилась із роботою Вищого навчального комунального закладу ЛОР “Львівський медичний коледж імені Андрея Крупинського» і пообіцяла викладацькому колективу колежду, що відвідає їх знову і, ймовірно, ...


  • "Шахтар" - у Лізі чемпіонів, а «Динамо», «Дніпро», «Чорноморець» - у Лізі Європи

    Три українські клуби - «Динамо», «Дніпро», «Чорноморець» - продовжать боротьбу у груповому турнірі футбольної Ліги Європи. Динамівці з рахунком 5:1 розгромили казахстанський «Актобе» (перший матч також завершився на користь киян 3:2). Дніпропетровці переграли чемпіона Естонії «Нимме Калью» – 2:0 (...


  • Ювілейна Х велопроща «Львів - Страдч – Крехів» відбудеться у вересні

    14-15 вересня цього року Львівське обласне товариство українських студентів-католиків «Обнова» спільно із молодіжною організацією «Добрий Пастир» за сприяння управління молоді, сім’ї та спорту ЛМР та департаменту освіти, сім’ї та молоді ЛОДА в рамках Єдиного молодіжного простору традиційно організов...


  • У Львів приїде Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет

    12-15 вересня на запрошення митрополита Львівського і Сокальського Димитрія Львівську єпархію з першосвятительським візитом відвідає Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет. Візит предстоятеля Української православної церкви Київського патріархату присвячений до відзначення у Львів...


Новини Львів