Архів новин

Іще 100 тисяч із Буняка

Голова Франківського району міста Львова суддя Світлана Мартьянова звернулася до Галицького районного суду про захист честі, гідності та ділової репутації.

Чільну представницю Феміди обурили “безпідставні випади” міського голови Львова Любомира Буняка, і тепер вона вимагає компенсації моральних збитків у розмірі 100 тис. гривень.

У коментарі Світлана Мартьянова зауважила, що працює суддею сімнадцять років, упродовж яких розглянула десятки тисяч судових справ. Однак ніхто так не ображав її, навіть злочинці. За її словами, те, що дозволяє собі міський голова, – “вершина безкультур’я”.

– Пан Буняк мусить усвідомити, що він – перша особа міста, а не якась пліткарка з Галицького базару, – обурювалася вона. – Навіть посадовець такого рангу не має права цинічно та безпідставно ображати мене як суддю. Зрештою, я – жінка...

На думку Світлани Мартьянової, своїми випадами пан Буняк хотів втрутитися в перебіг справ, у яких фігурує мерія й він особисто, однак суд не має “жодних підстав змінювати свої рішення”.

Варто зауважити, що міська влада на чолі з Любомиром Буняком практично оголосила війну цілому львівському судочинству, яке вважають “найбільш корумпованим в Україні”. Мер неодноразово звинувачував третю гілку влади на Львівщині в цинізмі й упередженому ставленні до міської ради й власне до нього. Понад усе суддям дісталося, коли Любомир Буняк програв справу Ярославові Кендзьору. Нагадаємо, тоді Франківський суд зобов’язав міського голову попросити пробачення в народного депутата і сплатити 50 тис. грн. компенсації за моральні збитки.

Тоді Любомир Буняк зауважив, що так, як суддя Світлана Мартьянова вела справу, – це сором для судочинства. Крім того, зауважив, що вона “слухняно діє за вказівками Валентина Государського (голова Апеляційного суду Львівської області, – авт.). З поінформованих джерел стало відомо, що міський голова звинувачував суддю Мартьянову в хабарництві, що, зрештою, стало причиною чергового судового позову.

Світлана Мартьянова розповіла, що перед тим, як звинувачувати когось у злочині, потрібно мати докази. Любомир Буняк у коментарі зазначив: “Якщо суддя Мартьянова вважає, що я її образив, має повне право звернутися до суду”. Він сказав, що, як і обіцяв, уже оскаржив рішення Франківського суду в справі “Кендзьор проти Буняка” в суді вищої інстанції в Києві та чекає на відповідь.

Як відомо, Любомир Буняк ратує за перевірку львівського судочинства, яке “загрузнуло в корупції та зловживаннях”. На тридцяти аркушах він оформив подання до найвищих діячів держави з проханням надіслати до Львова спеціальну комісію, яка попрацювала б над цим. Наразі відповідь на подання не надійшла, оскільки, за словами Любомира Костянтиновича, в Київ “надіслано багато паперів, і коли їх розглянуть – Бог його знає”.

”Львівська газета”

ЗІК[12.03.25 17:51]
На суддю Франківського районного суду Львова Мартьянову С.М. подадуть до суду.
«Підписавши ухвалу Франківського районного суду м. Львова про арешт автобусу, який рішенням Вищого господарського суду України передано фірмі «Строймаш плюс», суддя Мартьянова порушила закон, отож ми змушені подати на неї до суду», – заявив сьогодні, 30 березня, під час прес-конференції адвокат фірми «Строймаш плюс» Андрій Зубач. -AAA+«Ми також подамо звернення у Вищу раду юстиції, Секретаріат Президента – до всіх органів, які причетні до призначення суддів», – повідомив Андрій Зубач.


«Суддя Мартьянова повинна була знати про рішення Вищого господарського суду України. На те вона й суддя, щоб це знати», – пояснив Андрій Зубач.

Кримінал


Довідка ЗІКу.

«У 2004 році російська фірма «Строймаш плюс» уклала контракт із Львівським автобусним заводом ( зараз – ЗАТ «Завод комунального транспорту») про поставку 14 автобусів, які повинні були бути доставлені «Строймаш плюс» протягом 2005-2006 років. 12 машин фірма отримала, однак досі «Строймаш плюс» не може витребувати від ЛАЗу два останніх автобуси», – заявив сьогодні, 30 березня, під час прес-конференції у Львові адвокат фірми «Строймаш плюс» Андрій Зубач.


«Справа про передачу цих автобусів розглядалась у кількох судах. Врешті 1 лютого 2007 року Вищий господарський суд України прийняв рішення про передачу автобусів фірмі «Строймаш плюс»», – сказав Андрій Зубач.


«На той час один з автобусів ЛАЗ уже продав одній київській фірмі, яка не знає про те, що цей автобус належить «Строймаш плюсу». Інший автобус на час оформлення необхідних митних документів ми зберігали на «Поляроні», – повідомив Андрій Зубач.


«Саме в цей час у поданні до Франківського районного суду Львова невідома особа заявила про свої права на цей автобус і попросила накласти на нього арешт. Суддя С.Мартьянова приймає ухвалу, яка задовольняє цей позов. Після прийняття цієї ухвали автобус забирають з «Полярону» і передають ЛАЗу», – сказав Андрій Зубач.


«Перш за все ЛАЗ розміщується на вулиці Стрийській. Отож позов повинен був бути спрямований до Сихівського районного суду. Окрім цього, суддя не повинна була б ухвалювати рішення, яке суперечить іншим», – розповів Андрій Зубач.

«На наступний день після ухвали Франківського районного суду ми подали апеляцію в цей же суд. Наразі чекаємо відповіді», – розповів Андрій Зубач.


«Ми не сумніваємося, що це все організували представники ЛАЗу й інакше як рейдерською атакою назвати це не можемо», – сказав Андрій Зубач.

Джерело: http://zik.ua/ua/news/2007/03/30/69710
ЛМО Українська партія[12.03.25 17:48]
ВІДКРИТИЙ ЛИСТ
ПРО СУДДІВСЬКЕ (МІЛІЦЕЙСЬКЕ) СВАВІЛЛЯ
від Львівської міської організації Української партії
президенту України Віктору ЯНУКОВИЧУ,
голові СБ України Ігорю КАЛІНІНУ,
генеральному прокурору України Віктору ПШОНЦІ
та міністру МВС України Віталію ЗАХАРЧЕНКУ.

Копії: у всі засоби масової інформації.

Шановні очільники нашої держави!
Всім відомо, що здоров’я кожного організму, в тому числі і соціального (а в даному випадку йдеться про державу), залежить від правильної роботи його окремих органів і систем. На жаль соціальний організм нашої держави протягом останніх років не можна ні назвати здоровим, ні вважати таким. Перелік негараздів, які переслідують кожного громадянина України, величезний. Щоб розв’язати конфлікт більшість законослухняних українців ідуть шляхом звернень до правоохоронних структур та судових установ.
Однак, донедавна, надії більшості українських громадян на те, що імунна система нашої держави (її правоохоронні органи та суд) знешкодить хвороботворні інфекції чи віруси, наштовхувались на рифи дійсності. Відомо про багато випадків, коли звернення громадян до правоохоронців із заявами про вчинення проти них протиправних дій іншими особами, в результаті – в кращому випадку, ні до чого не приводили, а в гіршому – обертались проти самих заявників. Причина в тому, що правоохоронці отримуючи сигнал про злочин, насамперед намагались отримати якийсь зиск із злочинців. Якщо ж злочин скоїла людина, з якої нічого взяти, вона мала багато шансів отримати строк. Оплативший бездіяльність правоохоронців гуляв по свободі і надалі. Закономірно, що обурений таким відношенням до нього, заявник (потерпілий) починав скаржитись на правоохоронців, ті, в свою чергу – захищатись. Іноді це закінчувалось порушенням кримінальних справ проти самих потерпілих. В більшості це були люди, які за складом характеру, не здатні до вчинення злочинів. Краще не уявляти, який стрес вони отримували.
Також відомо і те, що ніщо не проходить безслідно, що певні дії (чи бездіяльність) призводять до певного результату, іноді - незворотного. Тому, думаю, зрозуміло, що очікує будь-який організм у якого не працює імунна система. А що очікує державу без нормально функціонуючих правоохоронних органів і судів? Як варіант – самосуди!
Яскравий приклад, який є своєрідним зрізом чи лакмусовим папірцем, підтверджуючим катастрофічність ситуації, вже протягом півтора року спостерігають і обговорюють мешканці м. Львова.
Йдеться про «історію двох братів, багатого і бідного», Подригулю Віктора і Подригулю Анатолія.
Перебіг цих подій, яких достатньо, щоб зняти ще одну «санта-барбару», неодноразово відображувався у засобах масової інформації. В Інтернеті це відображено за наступними посиланнями:
http://zik.ua/ua/news/2011/04/21/283980;
http://www.newsmarket.com.ua/2011/04/yak-u-pokiynika-stalo-4-druzhini-a-yogo-ridnih-pogrozhuyut-ubiti/ ;
http://zik.ua/ua/news/2011/05/26/289811;
http://photo.i.ua/user/4870195/303244/;
http://taras.ua.com/index.php?option=com_k2&view=item&id=7231:mislivts%D1%96_za_spadkom___&Itemid=15;
http://blog.i.ua/user/4194181/714207/;
http://www.newsmarket.com.ua/2011/05/ukrayina-yevropeyska-krayina-z-afrikanskoyu-koruptsiyeyu/;
"Чорнуха" розміщена В І-неті Погорілець Русланою:
http://blog.i.ua/user/4870195/929229/ ;
http://photo.i.ua/user/4870195/303244/ .
Привернула увагу громадськості власне підозріла смерть тридцятичотирьохрічного львівського підприємця Подригулі Віктора, який закінчив свій життєвий шлях 23 липня 2010 року, при досі нез’ясованих обставин і з невідомої причини, перебуваваючи на відпочинку в Туреччині в супроводженні свого секретаря Журавель Анни і те, яка запекла боротьба розпочалася за його спадок.
Відомо тільки, що в нього на голові та шиї було виявлено чисельні гематоми. Що насправді відбулось в Туреччині, досі таємниця. Вбивство, нещасний випадок чи вбивство, імітоване під нещасний випадок. Покійний Віктор не був причетний до жодного кримінального угрупування і абсолютно не цікавився політикою. Він був наполегливим в реалізації бажання стати заможнім. Створення сім’ї постійно відкладав на потім. Але сталось не так, як йому гадалось!
Відразу ж після його смерті заметушились колишні працівники і деякі із його дівчат, про яких він за життя, як тепер видно – безпомилково, казав, що їм потрібні виключно його гроші. Почали проявляти себе і інші персонажі, яким цей «нічий» спадок не дає спокою.
«Щасливим» спадкоємцем можна би було вважати єдиного брата покійного – Подригулю Анатолія, інваліда другої групи з дитинства, який самостійно виховував прийомну доньку, яку «рідна мати» полишила напризволяще десять років тому, але насправді цей спадок став для нього великим випробуванням та загрозою життю. Як тепер відомо – загрозою реальною!
Працівник Подригулі Віктора - Чорненький Ігор, на третій день по смерті шефа, використавши не чинну довіреність та за сприяння працівників банку і, можливо - приватного нотаріуса Ігоря К., проник до банківського сховища ПАТ «Фольксбанк» у якому в депозитному сейфі померлий зберігав гроші і документи, оскільки був переконаний в його надійності. На момент смерті в сейфі були на збереженні гроші в сумі понад 350 000 дол. США і документи, серед яких боргові розписки практично всіх своїх працівників, в тому числі і Чорненького Ігоря.
Володіючи достатньою інформацією про справи Подригулі Віктора, а на момент смерті маючи доступ до всієї його документації, печаток і ключів, вилучивши з банківського сейфу гроші, колишні працівники покійного, яких очолив Чорненький Ігор, продовжили воювати за спадкове майно, для чого звернулись до «фахівців» по рейдерським захопленням.
Почався психологічний тиск на спадкоємця, посипались прямі (підкидування поховальних вінків під двері) та непрямі погрози (поради третіх осіб) в його адресу, тому він звернувся із заявою до Львівського міського управління ГУМВС України у Львівській області. Хоча дослідча перевірка підтвердила, що існують підстави для порушення кримінальної справи за вищезгаданими обставинами по декільком кримінальним статтям, цього не відбулось, як і не відбулось цього за попередніми зверненнями спадкоємця до Личаківського РВ ЛМУ ГУМВС України у Львівській області, в яких він просив порушити кримінальну справу, щоб можна було встановити причину смерті брата. Тільки через десять місяців після першого звернення до Личаківського РВ ЛМУ ГУМВС України у Львівській області Подригуля Анатолій отримав постанову про відмову в порушення кримінальної справи. Отримана постанова була датована 28 жовтня 2010 року, а в ній було посилання на акт судово-медичного дослідження №645/2010 від 30 грудня 2010 року, тобто на документ, якого ще на той час не було. Це вказує на фальсифікацію постанови про відмову в порушенні кримінальної справи. Також викликає великий сумнів правильність (правдивість) парадоксального, як для експертного дослідження, висновок причини смерті Подригулі В.П., яка є, цитуємо, «попередньо не уточнена». Та й зазначений акт судово-медичного дослідження винесено аж за 5 місяців після його смерті.
В результаті «роботи» запрошених «фахових рейдерів» у Подригулі Віктора, в січні 2011 року з’явився «кредитор» Бірак Федір, який начебто позичив покійному понад 2 млн. доларів США. На підтвердження чого він представив в суд Залізничного району м. Львова декілька КОПІЙ сфальсифікованих договорів позик, три з яких нібито підписано покійним, а три, на суму в 900 000 дол. США – тим же Чорненьким Ігорем, який начебто діяв на підставі довіреності від Подригулі Віктора, коли позичав для того таку велику суму. До речі ці договори нотаріально не посвідчувались і нічим не забезпечувались. Спадкоємцеві було добре відомо з ким і як працював його брат, а про цього новоспеченого «кредитора» він взагалі почув вперше, тому звернувся із заявою до Франківського РВ ЛМУ ГУМВС України у Львівській області, в якій повідомив про замах на вищезгадані шахрайські дії. Належного розгляду звернень знову не відбулось, тому Подригуля Анатолій поскаржився до правоохоронних органів республіканського рівня. Звертався він за допомогою і до нас, тому нам відомо про всі вище та нищезгадані обставини.
В тому ж січні 2011 року виявилось, що завдяки рішенню Залізничного районного суду м. Львова від 21 вересня 2010 року, секретар Журавель Аня стала першою «дружиною і, одночасно, вдовою» свого покійного шефа. Як би сказав з цього приводу росіянин: - «Без меня, меня женили!», бо саме так відбулось з Віктором Подригулею.
Обурений і переляканий спадкоємець звернувся до експертів, які вивчивши підписи на доступних копіях договорів позик, порівнявши їх із наданими взірцями, зробили висновок, що принаймні один із трьох підписів Подригулі Віктора підроблено. А це вже прецедент! В іншому договорі є посилання на статтю закону, якого на цей період ще не було, та й у той період у всіх договорах суми вказували у національній валюті, а тут – долари США. Спадкоємець знову звернувся із заявою до прокуратури Франківського району м. Львова.. Намарно! А скарги на бездіяльність правоохоронних органів призвели до зворотного результату. Правоохоронці почали захищати себе і своїх «спонсорів». Щоб залякати спадкоємця, в Франківському райвідділі міліції м. Львова проти нього порушили кримінальну справу. Щоб знав, негідник, що нема чого опиратися, коли тебе заплановано «почистити». А підставою для цього була заява Журавель Анни, про те, що спадкоємцем начебто було викрадено її майно з квартири, яку орендував його покійний брат для зустрічей з дівчатами. Суддя Франківського районного суду м. Львова Мікула Оксана безпідставно і протиправно дала санкцію на обшук в квартирі виходячи з одних лише надуманих свідчень Журавель Анни, які не в’язалися із здоровим глуздом і не були підкріплені жодними доказами. Суддю не здивувало, що заява була подана нею аж через п’ять місяців після самої «крадіжки», Журавель Ганна стверджувала, що була в важкому психологічному стані після смерті її чоловіка - Подригулі Віктора. Правда це жодним чином не завадило їй утаємничено судитись і отримати вищезгадане рішення Залізничного районного суду м. Львова ще в вересні 2010 року. Аж на три місяці скоріше.
Ще до початку обшуку в помешканні спадкоємця, двоє понятих, що приїхали із оперуповноваженими представились, як працівники міліції, а на прохання спадкоємця залучити в поняті когось із сусідів, оперуповноважені категорично йому відмовили.
Особисто у нас виникає закономірне запитання: хто насправді ці «поняті»? Правоохоронці, їх друзі, родичі чи правопорушники «на гачку» у правоохоронців, які не можуть відмовити правоохоронцям, а ще, можливо, вони одні із постійних «понятих» Франківського райвідділу міліції м. Львова? В будь-якому випадку, до перевірки всіх названих версій, ніяк не можна вважати привезених понятих незаінтересованими особами.
На вимогу оперуповноважених Анатолієм було представлено всі золоті вироби, які знаходились в квартирі, з них тільки один перстень (з хрестиком) належав його покійному брату, решта цінностей – покійним батькам і його прийомній доньці. Попри все хвилювання, спадкоємець звернув увагу, що в оперуповноважених не було конкретного переліку (і опису) цінностей і документів, які він начебто викрав у Журавель Анни. Нагадаємо - з квартири, яку орендував покійний брат! Це його спостереження підтвердилось і під час очної ставки з «потерпівшою». Вона, оглядаючи вилучені під час обшуку цінності, так і не вказала, що із вилученого могло б їй належати. Така невпевненість, як і відсутність конкретики в переліку (описі) викраденого, ніяк не в’яжеться із її твердженням щодо спільного проживання із працедавцем Подригулею Віктором.
Під час обшуку оперуповноважені вільно переходили із однієї кімнати в іншу, вимоги спадкоємця, щодо здійснення всіх дій в його присутності ігнорувались, сам обшук проводився із садистською насолодою, глумливими жартами, і взагалі було видно, що їм це подобалось.
Активний обшук закінчився, коли одним із оперуповноважених було принесено з іншої кімнати папку із документами (свідоцтвами про смерть батьків), серед яких було «виявлено» шість КОПІЙ вищезгаданих договорів позик, «укладених» його братом з «кредитором» Біраком Ф.І. Важлива деталь, інших договорів позик серед них не було, хоча Журавель А.О. та її поплічники вже не раз демонстрували інші договори. Один із них, наприклад був опублікований ними в статті «Кому це вигідно?» на сайті «ЗІКу». Ще декілька копій інших договорів позик представлених ними і є в матеріалах кримінальної справи №141-0266 (Галицький РВ ЛМУ ГУМВС України у Львівській області).
Знову запитання - в чому сенс спадкоємцю красти одні частину договорів і залишати на квартирі іншу частину? Це ж на кілька аркушів більше. Як тільки було «знайдено» ці договори, обшук припинився. Наступна деталь, оперуповноважені настоювали, щоб внести «знайдені» копії договорів позик в протокол обшуку, оскільки це і було основною метою їх приходу. Хоча напрошується запитання, а яке відношення має до цих документів Журавель Анна, вона ж не є спадкоємцем?
Також ними було забрано всі наявні вдома мобільні телефони, сім-картки, документи і упаковки до них. Тільки один з них був телефоном покійного брата. Незважаючи на те, що спадкоємцеві під час обшуку стало погано, довелось викликати «швидку допомогу», після обшуку його забрали до райвідділу міліції, де було проведено допит, як підозрюваного або обвинуваченого, незрозуміло. Але не як свідка!
В той самий період в тому ж самому суді з’явився і дуже швидко щез позов… Чорненького Ігоря. Це вже смішно, але виявляється, що він також позичив своєму шефу 10 млн. грн. Не встиг спадкоємець подати шосте клопотання щодо ознайомлення з матеріалами справи (відмова в доступі до правосуддя!) за позовом Чорненького Ігоря, як суддя Мікула Оксана (знову ж та сама) «повернула» тому справу назад, оскільки ним було «порушено правило підсудності». А насправді «тишком-нишком обтяпати справу» не вийшло.
Гріх було б не згадати про інших претенденток на звання «дружини покійника». В той самий суд Залізничного району м. Львова звернулась ще одна працівниця Подригулі Віктора, його бухгалтер Гавриляк Наталія, очевидно, як запасний гравець, протипоставлений іншій претендентці - Винник Роксолані. А у Яворівський районний суд Львівської області тричі подавала позовні заяви четверта претендентка - Погорілець Руслана, викладачка одного із львівських коледжів. Виявляється, що всі вони проживали з покійним Віктором однією сім’єю без реєстрації шлюбу, при чому практично в один і той самий період. Нам відомо, що у судах Львівської області розглядалось понад 20 судових позовів, так чи інакше пов’язаних із родиною Подригуль. Деякі із вищезгаданих вказують на те, що відбувається рейдерське захоплення, про яке знають, однак, не реагують, а то й допомагають рейдерам, конкретні посадові особи із правоохоронних органів і апарату суду. Не зважаючи на те, що апеляційним судом Львівської області були скасовані рішення Залізничного районного суду м. Львова, згідно яких Журавель Анна гордо називала себе дружиною покійного Подригулі Віктора, «кредитор» Бірак Федір ще двічі подавав позови до Личаківського районного суду м. Львова , де знову відповідачем була «дружина» Подригулі Віктора …Буравель Анна і Муравель Анна.
Наруги над собою не витримав спадкоємець Подригуля Анатолій і помер 24 жовтня 2011 року, так і встигши побути багатієм. Тепер спадкоємицею стала його прийомна вісімнадцятирічна донька Подригуля Ірина. Згадала про існування своєї доньки її мати - Галина, яка також активно підключилась до боротьби за спадок. Вона надала довіреність Погорілець Руслані, а та в свою чергу забула про конкуренцію з Журавель Ганною і гармонійно влилась в рейдерський колектив, який очолює Чорненький Ігор. А «представники» законних інтересів спадкоємиці Подригулі Ірини, чи то з корисних мотивів, чи то із страху, пішли назустріч вимогам вищезгаданих рейдерів. Подригуля Ірина надала їм довіреність із правом відчуження майна.
Однак «рейдерів» та інших «дівчат» померлого Подригулі Віктора обійшла Винник Роксолана, яка «знайшла підхід» до голови Франківського районного суду м. Львова Мартьянової Світлани, котра не зважаючи на чисельні порушення при відкритті провадження по справі, з грубими чисельними порушеннями в ході слухання справи, 07 березня 2012 року винесла рішення, яким зробила позивачку другою дружиною-вдовою померлого Подригулі Віктора. Окрім того суддя присудила останній «половину нерухомого майна, нажитого тою в процесі спільного життя».
В ході розгляду цієї справи грубо і нахабно порушено права вісімнадцятирічної спадкоємиці Подригулі Ірини. Порушено права і єдиного кредитора померлого Подригулі Віктора – Степаненка Андрія, між якими існували тривалі дружні (з 1986 року) та ділові стосунки (з1996 року). Саме Степаненко Андрій, працюючи в ТОВ «Дністер-М», паралельно з цією роботою, в 1996 році заснував приватне підприємство «Титан-сервіс». В той період Подригуля Віктор ще працював затяжчиком верху взуття. За сприяння Степаненка Андрія він влаштувався працювати в ТОВ «Дністер-М» а також у його приватне підприємство. Згодом Степаненко Андрій звільнився з ТОВ «Дністер-М» і пішов працювати у ЗУАТ «Вторкольормет», як заготівельник металобрухту, потім заступником директора ДП «Металосервіс» ЗУАТ «Вторкольормет» і наостанок обіймав посаду директора цього дочірнього підприємства. Серед його підлеглих у ДП «Металосервіс» був також Подригуля Анатолій Петрович. Вся фінансово-господарська діяльність почалась на «стартовому капіталі» Степаненка Андрія (який в тому числі складався із грошей, які той отримав від продажу власної квартири у м. Львові). По березень 2003 року доля Степаненка Андрія у спільному із Подригулею Віктором бізнесі по заготівлі вторсировини (металобрухту та макулатури) складала 80%. Приблизно така ж пропорція була і в бізнесі, пов’язаному із купівлею нерухомості, її ремонтом, та наступним продажем або здачею в оренду. Подригуля Віктор не поспішав вкладати кошти у щось нове, він зазвичай придивлявся, чи «щось із того вийде». Так було і із нерухомістю.
В 2003 році Степаненко Андрій відчув покликання займатись громадською та політичною діяльністю, чого абсолютно не підтримував Подригуля Віктор, тому вирішив повністю вийти із бізнесу по заготівлі вторсировини, запропонував партнеру викупити його долю, на що той погодився, оскільки цей бізнес приносив стабільний прибуток.
Оскільки це співпало ще з тим, що в Степаненка Андрія не було взаємопорозуміння в сім ї, і він не знав, як поведе себе дружина, якщо він подасть на розлучення, тому він домовився, що більшу частину власного нерухомого майна він переоформить на маму Подригулі Віктора і на самого Віктора. Що і було безоплатно зроблено. Натомість Подригуля Віктор надав Степаненку Андрію три письмові боргові зобов’язання.
Так на момент смерті Подригуля Віктор. мав боргові зобов’язання перед Степаненко Андрієм, які виникли за період 2003-10 років, які зобов’язався погасити до кінця 2010 року.
Його рідний брат Подригуля Анатолій добре знав про вищезгадане, тому визнавав всі борги брата перед Степаненком Андрієм, письмово зобов’язався їх погасити.
Зважаючи на те, що на спадок з’явилось багато претендентів, а попереду ще можливі інші сюрпризи, Степаненко Андрій, як кредитор спадкодавця, 04 жовтня 2010 року звернувся до Галицького районного суду м. Львова з позовною заявою про стягнення боргу за договором позики від 26 грудня 2003 року.
До розгляду справи №2-2739/2010 за його позовом, в якості відповідача, було залучено спадкоємця Подригулю Анатолія. Рішенням суду від 18 листопада 2010 року було ухвалено стягнути з Подригулі Анатолія, як спадкоємця, заборгованість за договором позики в сумі 1 961 853, 60 грн.
Також, 18 січня 2011 року, Степаненко Андрій звернувся до Яворівського районного суду Львівської області з позовною заявою про стягнення боргу за договором позики від 26 серпня 2003 року. До розгляду справи №2-541/2011 за його позовом, в якості відповідача, знову було залучено Подригулю Анатолія. Рішенням суду від 07 лютого 2011 року було винесено стягнути з Подригулі Анатолія 3 696 570,50 грн.
Оскільки всі дії рейдерів, серед яких в основному є особи, які б мали завдячувати своїм працевлаштуванням власне Степаненку Андрію, та дії самопроголошених жінок, прямо загрожують фінансовій безпеці родини Степаненка Андрія, серед яких є троє малих дітей, він, знаючи про всі обставини знайомства Подригулі Віктора з позивачкою Винник Роксоланою в 2001 році та розвиток їх подальших стосунків, які ніяк не можна було вважати «проживанням однією сім’єю без реєстрації шлюбу», а також захищаючи від захоплення зароблене ним протягом 15-ти років нерухоме майно, неодноразово звертався до Франківського районного суду м. Львова з вмотивованими заявами про залучення його до участі в справі в якості третьої особи без самостійних вимог. Однак суддею Мартьяновою Світланою було відмовлено йому в доступі до правосуддя, тому він був позбавлений можливості надати суду необхідні пояснення та докази, задати необхідні запитання позивачці, свідкам та іншим «претендентам» на спадкове майно а також представити інші (свої) докази, які підтверджують законність його звернень і, навпаки, заперечують підставність претензій т.з. «фактичних жінок» Винник Р.С. і Журавель А.О. та т.з. «кредитора» Бірака Ф.І.
Позовні вимоги Винник Роксолани в частині поділу майна є мінімум вдвічі завищені, експертиза БТІ щодо вартості спірного майна не відповідає дійсності, та і здійснювалась без правильно оформленого судового скерування, тобто без попередження експертів про кримінальну відповідальність.
Степаненко Андрій на цьому неодноразово наголошував в поданих ним заявах, наприклад до заяви від 14 вересня 2011 року ним було долучено висновок про вартість майна, а саме: офісно-складської будівлі по вул. Кульпарківській, 93а. Згідно цього висновку вартість об’єкту складає 6 373 000 грн. А згідно висновку про вартість того ж об’єкту, долученого до матеріалів справи Винник Р.С., його вартість є меншою, тобто 4 638 770 грн. І це ще не найбільше порушення, які чомусь пройшли повз увагу головуючого судді, тобто критично нею не оцінювались.
Тому рішення Франківського районного суду м. Львова на користь Винник Р.С. в частині поділу майна прямо впливає на обсяг майна (спадкової маси) з якої Подригуля Анатолій мав (а тепер - Подригуля Ірина має) виконати умови угоди про заміну зобов'язання та порядок виконання зобов’язань (договорів позик) від 01 липня 2010 року, укладеної між Степаненко Андрієм. та Подригулею Віктором, угоди від 23 серпня 2010 року (з додатком №1 від 24 серпня 2010 року), укладеної між ним та Подригулею Анатолієм.
Винник Р.С., своєю заявою від 29 вересня 2010 року, завіреної нотаріально, підтвердила один із відомих їй фактів боргових зобов’язань Подригулі Віктора, про інші ж їх взаємовідносини вона не могла знати, так як не отримала достатньої довіри від Віктора, оскільки той завжди казав, що «вона з тих, кого цікавлять тільки гроші».
В переліку нерухомого майна, яке, завдяки рішення суду, «отримала» Винник Р.С., є майно, яке до 2003 року було приватною власністю Степаненка Андрія і, яке, ще в 2010 році мало бути повернене йому.
Оскільки навіть декілька кілограмів фотографій і покази мільйона свідків, зацікавлених позивачкою, в сучасному судовому процесі не може бути основним (в даному випадку взагалі єдиним) підтвердженням того, що вона була зв’язана з померлим спільним побутом і мала взаємні права та обов’язки, визнання суддею факту проживання однією сім’єю без реєстрації шлюбу є незаконним. В матеріалах справи немає ЖОДНОГО належного матеріального підтвердження т.з. факту.
Також позивачкою не представлено ЖОДНОГО належного підтвердження факту придбання спірного нерухомого майна за кошти або внаслідок трудової участі обох фактичних чоловіка й дружини. І, навпаки, є доказ зворотнього.
Так, 20 грудня 2010 року, в Залізничному районному суді м. Львова вже розглядалась справа за іншим позовом Винник Р.С., про визнання факту проживання однією сім’єю без реєстрації шлюбу, під час якого Винник Роксолана відповідаючи на запитання адвоката, який представляв інтереси Подригулі Анатолія, продемонструвала повну необізнаність про більшість ключових біографічних (в т.ч. ділових) моментів про Подригулю Віктора. Водночас вона впевнено підтвердила факт, що Подригуля Віктор був винен Степаненку Андрію гроші (і тільки йому!), спромоглася назвати тільки двох друзів свого «фактичного чоловіка», а саме: Степаненка Андрія і … його водія Разміка Манукяна. А для купівлі «спільного нерухомого майна», яке було насправді «поділене» суддею Мартьяновою Світланою в пропорції 75% і 25% в користь Винник Р.С., вона могла максимум надавати аж 100 дол. США в місяць. Все це зафіксовано технічними засобами і є в матеріалах справи (а.с. 125 в т. 2).
У зв'язку з тим, що судове рішення Франківського районного суду м. Львова від 07 березня 2012 року прямо стосується інтересів Степаненка Андрія, він, керуючись статтею 9 Закону України «Про доступ до судових рішень», чотири рази звертався із аргументованою заявою до з проханням надати йому копію судового рішення та надати можливість ознайомитися з матеріалами вищезгаданої справи (зробити з них фотокопії) для оскарження судового рішення (15,16,19 та 20 березня 2012 року). Письмову відмову на руки отримав тільки 20 березня 2012 року.
16 березня 2012 року він подав через Франківський районний суд м. Львова апеляційну скаргу на рішення цього ж суду від 07 березня 2012 року до Апеляційного суду Львівської області (подав без належного ознайомлення із матеріалами справи).
Суддя Мартьянова С.М. вже не один раз давала підстави вважати її дії корумпованими, це підтверджує одне із її злісних порушень ЦПК України, а саме, те, що вона продовжувала розгляд справи не зважаючи на те, що третьою особою без самостійних вимог Погорілець Р.Б. було подано апеляційну скаргу на ухвалу про відкриття провадження.
Зараз, не виключено, що суддя Мартьянова С.М, в черговий раз, може проігнорувати всі законні звернення і подану Степаненком Андрієм апеляційну скаргу та видати позивачці Винник Роксолані на руки судове рішення, «яке вступило в законну силу», тобто існує загроза, що нерухоме майно буде нею переоформлене на підставних осіб.
В цій справі, суддею вже допущено чисельні істотні порушення норм процесуального права при здійсненні правосуддя, пов'язані зокрема: з відмовою у доступі особи до правосуддя з підстав, не передбачених законом; порушенням правил підсудності; порушенням вимог щодо розподілу та реєстрації справ у суді; необґрунтованим вжиттям заходів забезпечення позову, і надалі, на нашу думку, можливі свідомі злочинні дії по відвертому пограбуванню кредитора Степаненка Андрія та законної спадкоємиці Подригулі Ірини, яку обманом, поєднаним із прихованим залякуванням, «переконали» йти на поступки рейдерам.
У нашому зверненні не вказані всі кричущі факти суддівського (міліцейського) свавілля, однак і цих достатньо, щоб зрозуміти що є необхідність невідкладного і безпосереднього втручання очільників держави в розв’язанні цього конфлікту.
Ми, активні частина громадян України, які об’єднались в Українській партії, просимо Вас ініціювати перевірку (під Вашим контролем) всіх обставин, викладених у нашому відкритому зверненні та за результатами цієї перевірки вжити відповідних заходів.
Віримо, що Ви відгукнетеся і вплинете на ситуацію!
Руслана[12.03.25 17:46]
ОБЕРЕЖНО! НЕБЕЗПЕКА!
Голова Франківського районного суду м. Львова Світлана Мартьянова доволі знана львівська рейдерка і ніяка там Юстиція чи Вища рада суддів для неї не є перешкодою.
http://observator.org/gkchp/velikodni-jachka-dlja-suddiv-goreckogo-ta-martjanovoi.html

Всі новини випуску 
  • На Львівщині діє 74 початкові мистецькі школи

    Станом на 2013 рік на Львівщині діє 74 початкові мистецькі школи. Про це 29 серпня на прес-конференції повідомила директор департаменту з питань культури, охорони культурної спадщини та культурних цінностей Львівської ОДА Наталія Гамкало. За її словами, з 74 шкіл 41 – музична школа, 27 – мистецьких,...


  • 85 "швидких допомог" для Львівщини за 1,5 року

    Львівська область до кінця 2013 року і у 1-ому кварталі 2014 року отримає 85 нових автомашин. Про це сказала міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова в рамках робочої поїздки до Львова. Під час зустрічі із медичним персоналом Р.Богатирьова оглянула систему екстреної (швидкої) медичної допо...


  • Нова лабораторія у НУ "Львівська політехніка"

    2 вересня відбудеться відкриття нової сучасної лабораторії програмування для вбудованих та мобільних платформ на кафедрі програмного забезпечення Інституту комп'ютерних наук та інформаційних технологій Національного університету “Львівська політехніка”. Торік Львівський кластер інформаційних техноло...


  • Львів'янин Роман Мартиненко – чемпіон і рекордсмен світу з пауерліфтингу серед юніорів

    23-річний уродженець Нового Роздолу, а нині представник армійського спорту Львівщини Роман Мартиненко успішно виступив на чемпіонаті Світу з пауерліфтингу серед юніорів в м. Кіллен (США). Роман Мартиненко переконливо переміг у ваговій категорії до 83 кг, встановивши новий рекорду світу в жимі лежачи...


  • Обiйти обмеження готiвкових розрахункiв в Україні можна шляхом передання прав вимоги

    Обiйти обмеження готiвкових розрахункiв, що вводиться з 1 вересня, українцi зможуть, зокрема, шляхом передання прав вимоги, вважає адвокат юридичної компанiї "Алєксєєв, Боярчуков i партнери" Єгор Штокалов. "Наприклад, хтось винен певну суму грошей покупцевi, який укладає з продавцем договiр купiвлi...


  • Янукович не їздив "магістраллю" Львів-Тернопіль

    Президент України Віктор Янукович заявив, що в Україні в 2014 р. почнеться повне оновлення всіх міських та магістральних доріг. Про це Янукович заявив в інтерв'ю українським телеканалам, яке було показано на каналі "1+1". "2014 стане роком, коли ми почнемо оновлювати міські дороги. У всіх областях....


  • Україна зменшуватиме обсяги споживання російського газу

    Президент України Віктор Янукович заявив, що країна продовжить рухатися шляхом диверсифікації енергоресурсів. Про це він сказав в інтерв'ю чотирьом українським телеканалам. «Я переконаний, що одне з питань захисту наших національних інтересів і відстоювання нашої незалежності – це питання диверсиф...


  • 41,6% українців вступлять до Європейського союзу, а 31% - до Митного...

    Питання вступу України до Європейського Союзу чи Митного союзу буде вирішуватись на референдумі. Про це сказав Президент Віктор Янукович в інтерв’ю чотирьом українським телеканалам. За його словами, питання, куди рухатиметься країна, мають вирішувати її громадяни. "Який вибір буде українського народ...


  • До 2017 року Збройні Сили України набиратимуть по 5 тисяч контрактників

    У Збройний сил України (ЗСУ) до 2017 р. щорічно будуть призиватися до 5 тис. контрактників. Про це сьогодні в ході прес-конференції заявив міністр оборони України Павло Лебедєв, передає кореспондент ...


  • Трамвай "Електрона" буде ліпший за його телевізори?

    Низькопідлоговий трамвай львівського виробництва вже майже тиждень курсує вулицями Львова. Наразі він працює на маршруті №9А. Після ремонтів доріг буде визначено його постійний маршрут роботи. «Минулого тижня у вихідні перший раз вийшов на лінію новий пасажирський низькопідлоговий трамвай. Він ви...


  • Тільки 9 міст Львівської області є на картах Яндексу

    На http://maps.yandex.ua з'явилися карти Золочева, Самбора, Червонограда. Тепер користувачі легко знайдуть у цих містах потрібну адресу або побудують через них автомобільний маршрут. Разом із картами Львівської області Яндекс опублікував схеми ще 36 населених пунктів України. Це міста обласного та ...


  • Матір з дитиною виселили з квартири за підробленими документами

    У Львові 5-річну дитину з матір’ю позбавили житла. Розпочато розслідування. Як з’ясовано прокуратурою Франківського району, дозвіл на відчуження квартири, в якій мешкав неповнолітній хлопчик та його матір, надано Франківською райадміністрацією Львова на підставі підроблених документів. За цим фактом...


  • Сколівська, Старосамбірська і Радехівська міськради будуть без генпланів

    29 серпня відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань регулювання земельних відносин, адміністративно-територіального устрою, планування території, архітектури та будівництва Львівської обласної ради. Під час засідання депутати розглянули та обговорили проблемні питання, які виникли...


  • Екс-дрогобичанин Ярослав Попович аж на 95-мі місці велогонки в Іспанії

    На шостому етапі велошосейної гонки "Вуельта"-2013, що відбувається в Іспанії, переміг Міхаель Морков з Данії. Відразу 132 учасники фінішували з часом переможця, серед яких і українець Ярослав Попович, уродженець Дрогобича, який перебуває у загальному заліку аж на 95-му місці. Вуельта Іспанії Бага...


  • 36 підприємств Львова допомогли дітям-школярам

    Сьогодні в рамках благодійної акції «Пора до школи» діти з багатодітних, малозабезпечених та інших соціально незахищених родин отримають безкоштовне шкільне приладдя від львівських підприємців, інформує прес-служба ЛМР. Щоб підготувати діток з таких сімей до нового навчального року, організатори ак...


  • Богатирьова прочитає лекцію у Львівському медичному коледжі

    30 серпня в рамках робочого візиту у м. Львів міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова ознайомилась із роботою Вищого навчального комунального закладу ЛОР “Львівський медичний коледж імені Андрея Крупинського» і пообіцяла викладацькому колективу колежду, що відвідає їх знову і, ймовірно, ...


  • "Шахтар" - у Лізі чемпіонів, а «Динамо», «Дніпро», «Чорноморець» - у Лізі Європи

    Три українські клуби - «Динамо», «Дніпро», «Чорноморець» - продовжать боротьбу у груповому турнірі футбольної Ліги Європи. Динамівці з рахунком 5:1 розгромили казахстанський «Актобе» (перший матч також завершився на користь киян 3:2). Дніпропетровці переграли чемпіона Естонії «Нимме Калью» – 2:0 (...


  • Ювілейна Х велопроща «Львів - Страдч – Крехів» відбудеться у вересні

    14-15 вересня цього року Львівське обласне товариство українських студентів-католиків «Обнова» спільно із молодіжною організацією «Добрий Пастир» за сприяння управління молоді, сім’ї та спорту ЛМР та департаменту освіти, сім’ї та молоді ЛОДА в рамках Єдиного молодіжного простору традиційно організов...


  • У Львів приїде Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет

    12-15 вересня на запрошення митрополита Львівського і Сокальського Димитрія Львівську єпархію з першосвятительським візитом відвідає Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет. Візит предстоятеля Української православної церкви Київського патріархату присвячений до відзначення у Львів...


Новини Львів