Архів новин

Футбол: «Карпати» на своєму полі не змогли обіграти «Іллічівець»

«Карпати» (Львів) – «Іллічівець» (Маріуполь) – 2:2 (1:1).
28 листопада. Львів. Стадіон «Україна». Хмарно, невеликі опади, температура повітря +8°С.

Судді: Віктор Швецов (Одеса), Сергій Соботюк, Олександр Якименко (обидва – Київ)

«Карпати»: Тлумак, Ощипко, Тубіч, Федецький, Є.Тарасенко, Годвін, Кожанов, Худоб’як (Ткачук 80), Голодюк (Гурулі 66), Кузнецов, Зеньов (Батіста 58)

Головний тренер: Олег Кононов

«Іллічівець»: Романенко, Самусіовас, Мельник, Чучман, Микицей, Пуканич, Кашевський, Тищенко, Шмаков (Гай 60, Кiрильчик 70), Кривошеєнко, Ярошенко (Касьян 90)

Головний тренер: Ілля Близнюк

Голи: Федецький 40, Кожанов 73 – Мельник 25, Пуканич 76

Нереалізований пенальті: Федецький 40

Попередження: Голодюк 39, Кожанов 72, Годвін 90+3 – Микицей 78, Кірильчик 90

Вилучення: Годвін 90+3 (друге попередження)

У матчі 15-го туру чемпіонату України з футболу серед клубів Прем’єр-ліги львівські «Карпати» на домашній арені не змогли взяти гору над маріупольським «Іллічівцем», який програв поспіль п’ять попередніх поєдинків. Фінальний свисток арбітра зафіксував нічийний рахунок – 2:2.

Перед грою в перемозі «Карпат», окрім звісно гравців і вболівальників «Іллічівця», навряд чи хтось сумнівався. Адже після повернення в елітний дивізіон львів’яни зіграли з маріупольцями чотири матчі і в усіх перемогли із сумарним рахунком 9:2. До того ж підопічні Іллі Близнюка загалом непогано пройшовши стартову чверть дистанції чемпіонату (у восьми іграх набрали 13 очок), в останніх п’яти поєдинках не змогли поповнити свій турнірний доробок жодним пунктом: п’ять поразок при просто таки жахливій грі в обороні – пропустили 14 м’ячів, забивши при цьому 4. Натомість «Карпати» в двох останніх іграх у гостях зуміли відстояти нічию з «Динамо» (1:1) та вирвати перемогу у «Кривбаса» (2:1). Тож практично всі вболівальники команди господарів перед грою задавалися лише одним питанням – з яким рахунком їхні улюбленці обіграють гостей з Маріуполя.

Хоча минулий матч «Карпати» виграли, їхній керманич Олег Кононов порушив неписане футбольне правило, що переможний склад не міняють. У порівнянні з грою в Кривому Розі, в центрі оборони замість Івана Мілошевіча вийшов Євген Тарасенко. Ігор Худоб’як з позиції правого крайнього перейшов у лінію півзахисту, а разом з Сергієм Кузнецовим наступ на флангах вели Денис Кожанов і Сергій Зеньов – справа і зліва відповідно.

Гра розпочалася за сценарієм, який передбачали практично всі. «Карпати» зі стартовим свистком арбітра перейшли на половину поля гостей, а «Іллічівець» одразу дав зрозуміти, що головне для нього – безпека власних воріт, які захищав екс-кіпер львів’ян Всеволод Романенко.

Тим не менше, перший удар по воротах суперника нанесли маріупольці: на 4-й хвилині капітан гостей Вадим Мельник отримав м’яча на лінії карного і пробив, але Андрій Тлумак у рамці обрав правильну позицію і впевнено оволодів круглим. Карпатівці з відповіддю не забарилися. За три хвилини новоспечений батько Артем Федецький намагався застати зненацька Всеволода Романенка, але після його удару з-за меж карного м’яч рикошетом від оборонця пішов на кутовий. Денис Кожанов корнер виконав на ближню стійку, де Євген Тарасенко намагався в стрибку переправити бальон у сітку, але той пройшов поряд зі стійкою.

Ще одну чудову нагоду відкрити рахунок центральний захисник «зелено-білих» мав на 14-й хвилині. Причому асистентом знову був Денис Кожанов. 9-й номер господарів подав верхом зі штрафного від лівої бровки в район 11-метрової позначки і Тарасенко-старший, стоячи спиною до воріт, головою намагався переправити круглого у дальню «шістку» – і знову шкіряна куля пройшла поряд зі стійкою.

Вболівальники «Карпат» чудово пам’ятають, як в попередньому домашньому матчі із запорізьким «Металургом» Денис Кожанов забив красень-гол зі штрафного. З цієї ж точки він виконував штрафний і сьогодні на 19-й хвилині. Цього разу не вийшло – м’яч пройшов вище воріт.

Загалом «Карпати» в першій половині першого тайму діяли не надто настирливо в атаці. Більше того, складалося враження, що вони розраховують виключно на свій більш високий клас і сподіваються, що м’яч рано чи пізно, але обов’язково опиниться в сітці. Зрештою так воно і сталося – на 20-й хвилині карпатівці організували гол... у власні ворота.

Олег Голодюк в центрі поля, як то кажуть, на рівному місці втратив м’яч. Круглим заволодів Вадим Мельник, протягнув його у карний і технічно підсік над Андрієм Тлумаком, який кинувся тому в ноги – 0:1.

Пропуствиши такий прикрий гол, який майже всі сприйняли, як непорозуміння, карпатівці миттєво кинулися відігруватися і вже за хвилину мали чудову нагоду відновити рівновагу в рахунку. Денис Кожанов на підступах до карного обіграв двох захисників, увійшов в штрафний і пробив низом, але удар вийшов відверто несильним і до того ж прямо в руки воротарю. Атакували «Карпати» й у наступні 15 хвилин, але до по-справжньому небезпечних ситуацій у володіннях Всеволода Романенка справа не доходила. Діям підопічних Олега Кононова бракувало неординарних дій. Таких, якими вони відзначилися на 39-й хвилині. Причому зробили це двічі упродовж 60-ти секунд.

Спочатку Олег Голодюк, обігруючи захисника у карному, опинився на газоні. Практично ніхто не сумнівався, що зараз арбітр матчу Віктор Швецов з Одеси вкаже на точку. І справді, суддя дав свисток, але після нього не господарі били пенальті, а Олег Голодюк побачив перед собою жовту картку. Рішення спірне і без відеоповтору стверджувати, чи помилився арбітр, сказати важко.

Однак у фіналі вже наступної атаки «зелено-білих» Віктор Швецов вже не вагався з призначенням 11-метрового у ворота гостей. «Карпати» розіграли в центрі багатоходівку і кинули в прорив по лівому флангу Ігоря Ощипка. Лівий захисник стрімко увірвався в карний і на високій швидкості спробував обійти оборонця. Останній не придумав нічого кращого, як зупинити карпатівця з порушенням правил.

Виконувати вирок арбітра взявся Артем Федецький, хоча першим м’яч у руки взяв Сергій Кузнецов. З точки молодий батько пробив не сильно і прямолінійно – низом посередині між кіпером і лівою стійкою воріт. Тож Всеволоду Романенку не складало великих труднощій впоратися з ударом. Однак зафіксувати м’яч йому не вдалося, а партнери, склалося враження, явно не очікували такого розвитку подій, тож першим на добиванні був Федецький, який встиг першим на добивання і з чотирьох метрів щосили вгатив бальон у сітку – 1:1.

Окрилені успіхом, «Карпати» прагнули вийти вперед ще до перерви. І на останній хвилині першого тайму вони були близькими до цього. Після навісу з правого флангу у виконанні Артема Федецького, Денис Кожанов головою метрів з десяти намагався переправити м’яч у ближній нижній кут – забракло якихось півметра.

Як і в першому, в другому таймі першими по воротах суперника пробили гравці команди гостей. Іван Кривошеєнко пробив низом з лінії карного і Андрій Тлумак лише з другої спроби накрив м’яча. Після цього територіальна перевага була на боці карпатівців, але нічого путнього в передній лінії їм створити не вдавалося.

Тим несподіванішим став гол, який «зелено-білі» організували на 58-й хвилині. Після передачі верхом з лівого флангу в район 11-метрової позначки боротьбу на другому поверсі вели два центральних захисника «Іллічівця» та центрфорвард «Карпат» Сергій Кузнецов. Однак жоден з них до м’яча не дотягнувся і круглий полетів на дальню стійку, де всіма забути Сергій Зеньов ударом головою не залишив Всеволоду Романенку жодних шансів. Гол!

І тут знову в епіцентрі подій опинився арбітр Віктор Швецов. Одесит взяття воріт відмінив – на його думку Сергій Кузнецов порушив правила. Щоправда для всіх так і залишилося загадкою – в чому був кримінал зі сторони 79-го номера галичан. Звісно, такі рішення аж ніяк не додають оптимізму гравцям. Але карпатівці вкотре довели, що суддівські помилки їх не вибивають з колії.

Вдало увійшов у гру Сандро Гурулі, який на 66-й хвилині замінив Олега Голодюка і тут же дальнім ударом ледь не вивів «Карпати» вперед – Всеволод Романенко з під поперечки перевів м’яч на кутовий. Забити самому грузину не судилося, але саме він став асистентом, коли господарі вдруге змусили гостей розпочати з центра поля. На 72-й хвилині після передачі з флангу у виконанні Сандро Гурулі Денис Кожанов в один дотик легантно переправив м’яча у дальній від себе кут воріт у протихід кіперу, який почав маневр до ближньої стійки – 2:1.

Проте попереду «Карпати» були недовго. Схоже, наша команда з одного боку надто довго тішилася забитому голу, а з іншого – зарано повірила, що гру зроблено. Все це призвело до того, що практично тут же гості провели масовану атаку і після передачі низом з лівого флангу в район 11-метрової позначки Іван Кривошеєнко розстріляв Андрія Тлумака – 2:2.

В цей момент пригадався розвиток подій матчу в Одесі, коли щойно Артем Федецький відкрив рахунок, як «Карпати» пропустили і гра закінчилася внічию – 1:1.

На жаль, втратили «зелено-білі» очки й цього разу. Хоча мали дві чудові нагоди для того, аби таки вирвати перемогу. На 80-й хвилині

Сандро Гурулі технічно підсік м’яча на Сергія Кузнецова і той фактично опинився один проти Всеволода Романенка. Форвард пробивав з гострого кута у дальню «шістку», але кіпер зачепив бальон і той пройшов повз стійку. Цікаво, що з незрозумілих причин арбітр замість кутового призначив удар від воріт. А за дві хвилини до закінчення основного часу «Карпати» провели ще одну масовану атаку: Ігор Ощипко виконав простріл – кілька рикошетів і хтось з оборонців гостей завдав удару головою по своїх воротах – Всеволод Романенко з під поперечки у карколомному стрибку перевів круглого на кутовий.

До основного часу арбітр додав чотири хвилини, але вони запам’яталися не футболом, а інцидентом, який трапився на расистському підгрунті між опорниками обох команд – темношкірим карпатівцем Сасоном Годвіним та екс-карпатівцем, а нині гравцем «Іллічівця» білорусом Павлом Кірильчиком. В результаті обидва побачили перед собою жовту картку, але для Самсона вона була другою в матчі і він автоматично залишив поле. Проте щойно пролунав фінальний свисток, як Самсон Годвін вибіг на поле і намагався продовжити чоловічу розмову з своїм колишнім партнером. Добре, що гравці «Карпат» встигли зупинити свого опорника, а то ще невідомо, чим би все закінчилося.

ЗІК

Всі новини випуску 
  • На Львівщині діє 74 початкові мистецькі школи

    Станом на 2013 рік на Львівщині діє 74 початкові мистецькі школи. Про це 29 серпня на прес-конференції повідомила директор департаменту з питань культури, охорони культурної спадщини та культурних цінностей Львівської ОДА Наталія Гамкало. За її словами, з 74 шкіл 41 – музична школа, 27 – мистецьких,...


  • 85 "швидких допомог" для Львівщини за 1,5 року

    Львівська область до кінця 2013 року і у 1-ому кварталі 2014 року отримає 85 нових автомашин. Про це сказала міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова в рамках робочої поїздки до Львова. Під час зустрічі із медичним персоналом Р.Богатирьова оглянула систему екстреної (швидкої) медичної допо...


  • Нова лабораторія у НУ "Львівська політехніка"

    2 вересня відбудеться відкриття нової сучасної лабораторії програмування для вбудованих та мобільних платформ на кафедрі програмного забезпечення Інституту комп'ютерних наук та інформаційних технологій Національного університету “Львівська політехніка”. Торік Львівський кластер інформаційних техноло...


  • Львів'янин Роман Мартиненко – чемпіон і рекордсмен світу з пауерліфтингу серед юніорів

    23-річний уродженець Нового Роздолу, а нині представник армійського спорту Львівщини Роман Мартиненко успішно виступив на чемпіонаті Світу з пауерліфтингу серед юніорів в м. Кіллен (США). Роман Мартиненко переконливо переміг у ваговій категорії до 83 кг, встановивши новий рекорду світу в жимі лежачи...


  • Обiйти обмеження готiвкових розрахункiв в Україні можна шляхом передання прав вимоги

    Обiйти обмеження готiвкових розрахункiв, що вводиться з 1 вересня, українцi зможуть, зокрема, шляхом передання прав вимоги, вважає адвокат юридичної компанiї "Алєксєєв, Боярчуков i партнери" Єгор Штокалов. "Наприклад, хтось винен певну суму грошей покупцевi, який укладає з продавцем договiр купiвлi...


  • Янукович не їздив "магістраллю" Львів-Тернопіль

    Президент України Віктор Янукович заявив, що в Україні в 2014 р. почнеться повне оновлення всіх міських та магістральних доріг. Про це Янукович заявив в інтерв'ю українським телеканалам, яке було показано на каналі "1+1". "2014 стане роком, коли ми почнемо оновлювати міські дороги. У всіх областях....


  • Україна зменшуватиме обсяги споживання російського газу

    Президент України Віктор Янукович заявив, що країна продовжить рухатися шляхом диверсифікації енергоресурсів. Про це він сказав в інтерв'ю чотирьом українським телеканалам. «Я переконаний, що одне з питань захисту наших національних інтересів і відстоювання нашої незалежності – це питання диверсиф...


  • 41,6% українців вступлять до Європейського союзу, а 31% - до Митного...

    Питання вступу України до Європейського Союзу чи Митного союзу буде вирішуватись на референдумі. Про це сказав Президент Віктор Янукович в інтерв’ю чотирьом українським телеканалам. За його словами, питання, куди рухатиметься країна, мають вирішувати її громадяни. "Який вибір буде українського народ...


  • До 2017 року Збройні Сили України набиратимуть по 5 тисяч контрактників

    У Збройний сил України (ЗСУ) до 2017 р. щорічно будуть призиватися до 5 тис. контрактників. Про це сьогодні в ході прес-конференції заявив міністр оборони України Павло Лебедєв, передає кореспондент ...


  • Трамвай "Електрона" буде ліпший за його телевізори?

    Низькопідлоговий трамвай львівського виробництва вже майже тиждень курсує вулицями Львова. Наразі він працює на маршруті №9А. Після ремонтів доріг буде визначено його постійний маршрут роботи. «Минулого тижня у вихідні перший раз вийшов на лінію новий пасажирський низькопідлоговий трамвай. Він ви...


  • Тільки 9 міст Львівської області є на картах Яндексу

    На http://maps.yandex.ua з'явилися карти Золочева, Самбора, Червонограда. Тепер користувачі легко знайдуть у цих містах потрібну адресу або побудують через них автомобільний маршрут. Разом із картами Львівської області Яндекс опублікував схеми ще 36 населених пунктів України. Це міста обласного та ...


  • Матір з дитиною виселили з квартири за підробленими документами

    У Львові 5-річну дитину з матір’ю позбавили житла. Розпочато розслідування. Як з’ясовано прокуратурою Франківського району, дозвіл на відчуження квартири, в якій мешкав неповнолітній хлопчик та його матір, надано Франківською райадміністрацією Львова на підставі підроблених документів. За цим фактом...


  • Сколівська, Старосамбірська і Радехівська міськради будуть без генпланів

    29 серпня відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань регулювання земельних відносин, адміністративно-територіального устрою, планування території, архітектури та будівництва Львівської обласної ради. Під час засідання депутати розглянули та обговорили проблемні питання, які виникли...


  • Екс-дрогобичанин Ярослав Попович аж на 95-мі місці велогонки в Іспанії

    На шостому етапі велошосейної гонки "Вуельта"-2013, що відбувається в Іспанії, переміг Міхаель Морков з Данії. Відразу 132 учасники фінішували з часом переможця, серед яких і українець Ярослав Попович, уродженець Дрогобича, який перебуває у загальному заліку аж на 95-му місці. Вуельта Іспанії Бага...


  • 36 підприємств Львова допомогли дітям-школярам

    Сьогодні в рамках благодійної акції «Пора до школи» діти з багатодітних, малозабезпечених та інших соціально незахищених родин отримають безкоштовне шкільне приладдя від львівських підприємців, інформує прес-служба ЛМР. Щоб підготувати діток з таких сімей до нового навчального року, організатори ак...


  • Богатирьова прочитає лекцію у Львівському медичному коледжі

    30 серпня в рамках робочого візиту у м. Львів міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова ознайомилась із роботою Вищого навчального комунального закладу ЛОР “Львівський медичний коледж імені Андрея Крупинського» і пообіцяла викладацькому колективу колежду, що відвідає їх знову і, ймовірно, ...


  • "Шахтар" - у Лізі чемпіонів, а «Динамо», «Дніпро», «Чорноморець» - у Лізі Європи

    Три українські клуби - «Динамо», «Дніпро», «Чорноморець» - продовжать боротьбу у груповому турнірі футбольної Ліги Європи. Динамівці з рахунком 5:1 розгромили казахстанський «Актобе» (перший матч також завершився на користь киян 3:2). Дніпропетровці переграли чемпіона Естонії «Нимме Калью» – 2:0 (...


  • Ювілейна Х велопроща «Львів - Страдч – Крехів» відбудеться у вересні

    14-15 вересня цього року Львівське обласне товариство українських студентів-католиків «Обнова» спільно із молодіжною організацією «Добрий Пастир» за сприяння управління молоді, сім’ї та спорту ЛМР та департаменту освіти, сім’ї та молоді ЛОДА в рамках Єдиного молодіжного простору традиційно організов...


  • У Львів приїде Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет

    12-15 вересня на запрошення митрополита Львівського і Сокальського Димитрія Львівську єпархію з першосвятительським візитом відвідає Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет. Візит предстоятеля Української православної церкви Київського патріархату присвячений до відзначення у Львів...


Новини Львів