Архів новин

Ексклюзивне інтерв’ю: Ігор Зварич готує для України великий сюрприз

Суддівство на Львівщині стало відомим завдяки Ігорю Зваричу. Цей суддя нагадав українцям, що є добра традиція засівання нових приміщень грошима. Хоча саме за те, що його у пресі почали «ознакувати» як «засівальник», Ігор Зварич вирішив судитися зі ЗМІ.

Екс-голова ЛААС стверджує, що його справу «проштовхує» Президент, а також посадовці на найвищих щаблях влади. Через це Зварич покладає сподівання на суд, де він аргументовано намагатиметься довести, що кримінальна справа проти нього – сфабрикована. Про це та інше Ігор Зварич розповів в ексклюзивному інтерв’ю «Об’єктивно».

– Точиться багато розмов про те, що Ігор Зварич почав «здавати» людей. Чи насправді Вас змогли розговорити слідчі? Якщо ні, тоді хто і чому найбільше зацікавлений у поширенні інформації, що Ви «заговорили»?


– За допомогою моїх захисників, я по мірі можливості, відслідковую, хто «точить» такі розмови і які ЗМІ ці розмови поширюють. До всіх бажаючих «поговорити» маю заявлені позови в суди України про захист честі та гідності. Таких позовів уже заявлено більше 30. А, беручи до уваги весь той бруд і брехню, які розповсюджували про мене ЗМІ з грудня 2008 року, при цьому грубо порушуючи презумпцію невинуватості, їх ще буде значно більше. Саме в судах всі ті високопосадовці, політики, правоохоронці та журналісти матимуть змогу довести «правдивість» поданого ними в ЗМІ абсурду. Іншого способу захистити себе від цієї цинічної брехні я не бачу, адже мене заховали за сімома замками в СІЗО, аби я, не дай Бог, не мав можливості дієво та ефективно себе захистити.

– Який вихід Ви обрали для себе: сприяти у розслідуванні злочину, який Вам інкримінують, але переживати за свою безпеку, чи все-таки мовчати, але сидіти за ґратами чи не довічно?

– Тільки дурень або великий любитель екстріму хотів би, напевне, жити в тюремній камері. Поки що я себе ні до тих, ні до інших не відношу. Я не можу розказувати про те, чого в природі не було. Для цього є інші персонажі, які користуються тим, що займають високі державні посади в Україні, є знаними політиками, керівниками правоохоронних органів, і, поки що, не сидять в тюремній камері. Розв’язує їм руки і те, що я не маю можливості адекватно відповісти їм, адже саме вони вирішують, сидіти мені в тюремній камері, чи ні. Ці люди, виступаючи по телебаченню, даючи коментарі газетам, чого тільки не брешуть (в буквальному розумінні цього слова), аби знову і знову задурити голову українському народу, особливо напередодні виборів.

– Кажуть, якщо Ви розговоритеся, то «полетять голови» на найвищих щаблях влади. Чи насправді зацікавленими є високопосадовці у Вашому мовчанні?

– Після того бруду, який вилили на мене з грудня 2008 року, і, зважаючи на те, що процес дискредитації та звинувачень очолив сам Президент, що би я зараз не сказав, це нікого не цікавить. Головне – що особи, які ініціювали і роздмухували цю справу, які її контролюють та проводять «розслідування», чудово знають, що Ігор Зварич нічого і ні про кого не знає, щоб розказати щось таке, за що полетять голови на найвищих владних щаблях. Тому робити з мене «сірого кардинала», який все знає, але мовчить, – не варто. Це – хибна думка.

– Наскільки пахне політикою у Вашій справі? Адже самі правоохоронці підтверджують, що «вели» Вас впродовж тривалого часу, а звинуватили у хабарництві лише наприкінці минулого року.

– Я очолював «політичний» суд, юрисдикція якого поширювалася на вісім областей. Можу вас запевнити, що саме політики і політика – основна та єдина причина порушення кримінальної справи відносно мене. Справа – це лише спосіб усунути керуючого голову потужного політичного суду, який покриває майже половину України. Ініціаторами та координаторами цієї справи є: Президент, його представники у Верховній Раді, народні депутати, губернатор Львівщини, Генпрокуратура та СБУ. Цей список можна продовжити до безконечності, але ви самі можете зрозуміти, кому це потрібно після попередніх виборів до ВРУ та напередодні президентських виборчих перегонів. Якби я брав хабарі і це відслідковувала в законному порядку СБУ, кримінальну справу відносно мене порушили б відразу. Наразі ж усі дії СБУ зводились до виконання політичного замовлення. У суді я аргументовано доведу незаконність дій СБУ проти мене. Для України це буде великим шоком та сюрпризом.

– Скоро буде півроку відтоді, як Ви перебуваєте у Львівському СІЗО. Скажіть, якби у Вас була можливість щось змінити у Вашому житті, що це було б?

– Дивно, що ЗМІ, які стали першою скрипкою у роздмухуванні скандалу та брехні, спрямованої проти мене у справі, яку для них так гарно сфабрикували спецслужби, тепер цікавляться моїм перебуванням в СІЗО.

Що ж стосується того, що би я змінив, - я змінив би багато. Насамперед, я змінив би цинізм і брехню у висловлюваннях українських посадовців, особливо тих, які активно просувають справу Зварича, варварство у їхніх діях, набуту ними на високих посадах «сліпоту» до звичайних людей, їхнього життя, здоров’я, честі та гідності. Саме ці люди докорінно змінили моє життя, визначили його характер і спрямування. Тому весь час, відведений мені Богом, кожного дня, щогодини я буду проводити у боротьбі з цією дикістю, цинічною брехнею і варварством.

– Разом з Вами на хабарах було впіймано ще суддів-колег зі Львівського апеляційного адміністративного суду? Але, окрім Вас, усі вони і надалі продовжують працювати на своїх робочих місцях. Що можете сказати з цього приводу?

– Ще раз наголошую, що ніхто мене на отриманні хабара не зловив, не затримав, тому що я хабарів не отримував. Жодних грошей чи інших речей, отриманих в якості хабара, в мене вилучено не було. Заяви про те, що я колись і в когось отримав хабар – є брехнею і фальсифікацією.

Мені не відомо жодного випадку, щоб судді, з якими я працював, брали хабарі. Якщо вам відомі такі факти, ви можете допомогти слідству. А судді працюють тому, що їхня роль порівняно з головою суду, в організації роботи суду, об’єктивно є менш відповідальною. Я з повагою ставлюся до кожного судді Львівського апеляційного адміністративного суду, які зараз працюють в надзвичайно тяжких умовах, фактично в умовах політичного терору. В умовах нагнітання страху над ними, їхніми сім’ями та родинами. Щоби їх не змусили, шляхом шантажу та погроз, робити відносно мене, моїх близьких, я з розумінням поставлюсь до всього і не триматиму на них зла.

– Чи мають підстави розмови про те, що Ваша дружина виконувала роль бухгалтера, тобто – вела записи, скільки отримано коштів і за вирішення якої справи?

– Оскільки я не брав жодних хабарів, мене не було затримано на отриманні хабара, то, відповідно, не можна і стверджувати, що моя дружина вела якісь записи про отримання мною хабарів. До всіх посадових осіб, які заявляли про це у ЗМІ, і до тих ЗМІ, які поширювали подібні брехливі чутки, мною заявлено позови. Перебіг судових процесів і спростування цієї інформації ви зможете побачити і почути, звісно, якщо влада перестане боятися моєї безпосередньої присутності та участі у цих судах.

– Ще торік Ви згадували, що гроші, які у Вас знайшли представники спеціальних підрозділів СБУ, Вам позичив Ваш товариш і адвокат Володимир Косенко. Але сам Косенко заявляв, що цього не робив. Звідки насправді взялися такі великі суми?

– Інформація, оприлюднена мною на зустрічі з журналістами 9 грудня 2008 року, була перевернута з ніг на голову. Та ж ситуація - з прізвищем Володимира Косенка. Варто мені було згадати його, він відразу опинився під вартою.

Якщо говорити про гроші, при проведенні обшуку в моїй квартирі не був присутній ні я, ні моя дружина. ЗМІ називають різні суми грошей, які були «знайдені». Але ці гроші не описані слідчими: напевне – «випадково». Тим більше, що вони не мають жодного відношення до кримінальної справи, порушеної відносно мене. Тому немає підстав стверджувати про якісь гроші, і про те, що їх у мене знайшли. Я з нетерпінням чекаю судового розгляду справи, який дуже розчарує любителів дешевих сенсацій.

– Кажуть, що на місце, яке Ви раніше обіймали, а саме на посаду голови Львівського апеляційного адміністративного суду, можуть призначити екс-начальника управління юстиції у Львівській області Віктора Дяковича. Що можете сказати про цю кандидатуру?

– Для мене не важливо, кого хочуть призначити головою суду. Називатися можуть різні прізвища, як з колишніх суддів, так і теперішніх суддів апеляційного адміністративного суду. Важливо лише те, щоб людина, яка хоче стати головою такого важливого суду, - не була боягузом чи негідником. Наразі серед численних бажаючих покерувати таким судом я такого претендента не знаю. Для початку, варто побачити розгляд в суді сфабрикованої відносно мене справи за заявою підприємця Залізного. Я б теж хотів побачити, як розглядатиме суд справу про моє поновлення суддею, як і ким буде розглянута справа про моє поновлення на посаді голови суду. Так чи інакше всі ці справи мають велику ймовірність розглядатися у Європейському суді з прав людини.

– Колишнє керівництво Львівської ОДА Петро Олійник та Олександр Ганущин проходять у так званій справі Зварича винятково як свідки? Ви також вважаєте, що ці люди є лише свідками?

– Жодних хабарів від цих осіб я не брав, відповідно вони мені їх і не давали. Вони не можуть бути і свідками надуманих злочинів відносно мене, тому мені не зрозуміло, свідками чого вони могли бути. Думаю, суд розставить всі крапки над «і».

Під час своєї прес-конференції Ви згадували, що Вам за вирішення тієї чи іншої справи пропонували гроші. Яку найбільшу суму пропонували і якої справи це стосувалося?

– Ще раз повернуся до перекручування пресою фактів, які я наводив на прес-конференції. Жодних грошей за вирішення справ в апеляційному чи іншому суді мені ніхто не давав і не пропонував. А щодо можливого вчинення злочинів іншими посадовими особами, я , можливо, і говорив. Щоправда, про це ніхто не згадує, не говорить, не запитує, і що найцікавіше – ці люди поки що не в тюрмі.

– Чи Ви мали нагоду бачитися з рідними. Бо, наскільки нам відомо, у перші місяці затримання Вам це заборонили.

– Очевидно, побачити близьких та рідних мені людей вдасться лише під час судового засідання.

– Яким уявляєте своє майбутнє?

– До кінця свого життя боротимусь за свою честь, гідність. Боротимусь за мою сім’ю та інших людей, відносно яких грубо, дико та по-варварськи діють представники влади. Я пройду всі суди, включно з Європейським судом з прав людини по всіх питаннях, які стосуються мене і членів моєї сім’ї. Я не зупинюсь, поки не доведу замовний, політичний та брехливий характер цієї кримінальної справи, та цинічний характер публікацій в усіх ЗМІ, починаючи з 3 грудня 2008 року.

Думаю, що за цей час, навіть в такій «банановій» (щодо демократії) країні як Україна, пройде люстрація співробітників спецслужб, в тому числі і журналістів. Хто має потрапити під люстрацію, довго гадати не потрібно – саме вони сьогодні найголосніше кричать «тримай злодія»! Думаю, особливо актуально це буде зробити перед виборами Президента України.

Об'єктивно

буржуй[10.11.10 15:21]
всі беруть хабарі навіть і Дяковичі канібали херові також беруть суки львівські
Vit[09.09.01 02:06]
Ну,звичайно,жоден суддя в житті не брав хабарів.Всі вони живуть в своїх маєтках і їздять на Мерсах виключно на свою зарплату.Козли смердячі!Може прийде час-висітимуть "слуги закону "на ліхтарях?
Vit[09.09.01 02:01]
Мудак кончений!

Всі новини випуску 
  • На Львівщині діє 74 початкові мистецькі школи

    Станом на 2013 рік на Львівщині діє 74 початкові мистецькі школи. Про це 29 серпня на прес-конференції повідомила директор департаменту з питань культури, охорони культурної спадщини та культурних цінностей Львівської ОДА Наталія Гамкало. За її словами, з 74 шкіл 41 – музична школа, 27 – мистецьких,...


  • 85 "швидких допомог" для Львівщини за 1,5 року

    Львівська область до кінця 2013 року і у 1-ому кварталі 2014 року отримає 85 нових автомашин. Про це сказала міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова в рамках робочої поїздки до Львова. Під час зустрічі із медичним персоналом Р.Богатирьова оглянула систему екстреної (швидкої) медичної допо...


  • Нова лабораторія у НУ "Львівська політехніка"

    2 вересня відбудеться відкриття нової сучасної лабораторії програмування для вбудованих та мобільних платформ на кафедрі програмного забезпечення Інституту комп'ютерних наук та інформаційних технологій Національного університету “Львівська політехніка”. Торік Львівський кластер інформаційних техноло...


  • Львів'янин Роман Мартиненко – чемпіон і рекордсмен світу з пауерліфтингу серед юніорів

    23-річний уродженець Нового Роздолу, а нині представник армійського спорту Львівщини Роман Мартиненко успішно виступив на чемпіонаті Світу з пауерліфтингу серед юніорів в м. Кіллен (США). Роман Мартиненко переконливо переміг у ваговій категорії до 83 кг, встановивши новий рекорду світу в жимі лежачи...


  • Обiйти обмеження готiвкових розрахункiв в Україні можна шляхом передання прав вимоги

    Обiйти обмеження готiвкових розрахункiв, що вводиться з 1 вересня, українцi зможуть, зокрема, шляхом передання прав вимоги, вважає адвокат юридичної компанiї "Алєксєєв, Боярчуков i партнери" Єгор Штокалов. "Наприклад, хтось винен певну суму грошей покупцевi, який укладає з продавцем договiр купiвлi...


  • Янукович не їздив "магістраллю" Львів-Тернопіль

    Президент України Віктор Янукович заявив, що в Україні в 2014 р. почнеться повне оновлення всіх міських та магістральних доріг. Про це Янукович заявив в інтерв'ю українським телеканалам, яке було показано на каналі "1+1". "2014 стане роком, коли ми почнемо оновлювати міські дороги. У всіх областях....


  • Україна зменшуватиме обсяги споживання російського газу

    Президент України Віктор Янукович заявив, що країна продовжить рухатися шляхом диверсифікації енергоресурсів. Про це він сказав в інтерв'ю чотирьом українським телеканалам. «Я переконаний, що одне з питань захисту наших національних інтересів і відстоювання нашої незалежності – це питання диверсиф...


  • 41,6% українців вступлять до Європейського союзу, а 31% - до Митного...

    Питання вступу України до Європейського Союзу чи Митного союзу буде вирішуватись на референдумі. Про це сказав Президент Віктор Янукович в інтерв’ю чотирьом українським телеканалам. За його словами, питання, куди рухатиметься країна, мають вирішувати її громадяни. "Який вибір буде українського народ...


  • До 2017 року Збройні Сили України набиратимуть по 5 тисяч контрактників

    У Збройний сил України (ЗСУ) до 2017 р. щорічно будуть призиватися до 5 тис. контрактників. Про це сьогодні в ході прес-конференції заявив міністр оборони України Павло Лебедєв, передає кореспондент ...


  • Трамвай "Електрона" буде ліпший за його телевізори?

    Низькопідлоговий трамвай львівського виробництва вже майже тиждень курсує вулицями Львова. Наразі він працює на маршруті №9А. Після ремонтів доріг буде визначено його постійний маршрут роботи. «Минулого тижня у вихідні перший раз вийшов на лінію новий пасажирський низькопідлоговий трамвай. Він ви...


  • Тільки 9 міст Львівської області є на картах Яндексу

    На http://maps.yandex.ua з'явилися карти Золочева, Самбора, Червонограда. Тепер користувачі легко знайдуть у цих містах потрібну адресу або побудують через них автомобільний маршрут. Разом із картами Львівської області Яндекс опублікував схеми ще 36 населених пунктів України. Це міста обласного та ...


  • Матір з дитиною виселили з квартири за підробленими документами

    У Львові 5-річну дитину з матір’ю позбавили житла. Розпочато розслідування. Як з’ясовано прокуратурою Франківського району, дозвіл на відчуження квартири, в якій мешкав неповнолітній хлопчик та його матір, надано Франківською райадміністрацією Львова на підставі підроблених документів. За цим фактом...


  • Сколівська, Старосамбірська і Радехівська міськради будуть без генпланів

    29 серпня відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань регулювання земельних відносин, адміністративно-територіального устрою, планування території, архітектури та будівництва Львівської обласної ради. Під час засідання депутати розглянули та обговорили проблемні питання, які виникли...


  • Екс-дрогобичанин Ярослав Попович аж на 95-мі місці велогонки в Іспанії

    На шостому етапі велошосейної гонки "Вуельта"-2013, що відбувається в Іспанії, переміг Міхаель Морков з Данії. Відразу 132 учасники фінішували з часом переможця, серед яких і українець Ярослав Попович, уродженець Дрогобича, який перебуває у загальному заліку аж на 95-му місці. Вуельта Іспанії Бага...


  • 36 підприємств Львова допомогли дітям-школярам

    Сьогодні в рамках благодійної акції «Пора до школи» діти з багатодітних, малозабезпечених та інших соціально незахищених родин отримають безкоштовне шкільне приладдя від львівських підприємців, інформує прес-служба ЛМР. Щоб підготувати діток з таких сімей до нового навчального року, організатори ак...


  • Богатирьова прочитає лекцію у Львівському медичному коледжі

    30 серпня в рамках робочого візиту у м. Львів міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова ознайомилась із роботою Вищого навчального комунального закладу ЛОР “Львівський медичний коледж імені Андрея Крупинського» і пообіцяла викладацькому колективу колежду, що відвідає їх знову і, ймовірно, ...


  • "Шахтар" - у Лізі чемпіонів, а «Динамо», «Дніпро», «Чорноморець» - у Лізі Європи

    Три українські клуби - «Динамо», «Дніпро», «Чорноморець» - продовжать боротьбу у груповому турнірі футбольної Ліги Європи. Динамівці з рахунком 5:1 розгромили казахстанський «Актобе» (перший матч також завершився на користь киян 3:2). Дніпропетровці переграли чемпіона Естонії «Нимме Калью» – 2:0 (...


  • Ювілейна Х велопроща «Львів - Страдч – Крехів» відбудеться у вересні

    14-15 вересня цього року Львівське обласне товариство українських студентів-католиків «Обнова» спільно із молодіжною організацією «Добрий Пастир» за сприяння управління молоді, сім’ї та спорту ЛМР та департаменту освіти, сім’ї та молоді ЛОДА в рамках Єдиного молодіжного простору традиційно організов...


  • У Львів приїде Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет

    12-15 вересня на запрошення митрополита Львівського і Сокальського Димитрія Львівську єпархію з першосвятительським візитом відвідає Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет. Візит предстоятеля Української православної церкви Київського патріархату присвячений до відзначення у Львів...


Новини Львів