Архів новин

„Підземні стоянки - це світле майбутнє” – Ярослав Вовчак

Ярослав Вовчак – начальник управління транспорту та зв’язку Львівського міськвиконкому

Пане Ярославе, скажіть, будь ласка, чи прибутково працює міський електротранспорт? Чи планується оновити старі вагони трамваїв та старі тролейбуси?

На жаль, міський електротранспорт сьогодні збиткова галузь. У Львові 65-70% пасажирів електротранспорту пільговики, а держава на перевезення таким транспортом замість 22 мільйонів дає 11 млн. Лише 30-35% від потреб йде з державного бюджету на покриття проїзду пільговиків.
За рахунок бюджетних коштів здійснюється капітальний ремонт колії та контактної мережі. У рік на ремонтні роботи йде приблизно 1,5 мільйони.
Цього року ми маємо 7,5 мільйонів бюджетних коштів, на які можна буде зробити капітальний ремонт принаймні частини електротранспорту. Купити один трамвай коштує дуже дорого. Львівський автобусний завод зробив експеримент, показавши, як можна якісно проводити ремонт тролейбуса. Робота ЛАЗу виконана дійсно на високому рівні, однак і такий ремонт коштує трохи дорого.
Львівські трамваї працюють більше тридцяти років, тому сильно зносились, проте ми не можемо списувати трамваї, бо вони необхідні нам для капітального ремонту.

А як щодо автобусних перевезень? Чи виділяються кошти з міського бюджету на оновлення машин?

Міським бюджетом передбачені кошти на купівлю нових автобусів. Більше 10,5 мільйонів йде на придбання автобусів малого і середнього класу.
Львівський автобусний завод випускає такі автобуси, які підійшли б для вулиць Львова. Але вартість цього автобуса складає 360 тисяч, і бізнес-план показує, що він є збитковим.
Ми проводили економічний аналіз роботи транспортних засобів малого класу. За сьогоднішніх тарифів перевезення та вартості пального, кошти вкладені у транспортні засоби, можуть окупити себе протягом двох з половиною років, однак це лише для тих перевезників, які мають власну транспортну базу.
На маршрутні перевезення ми маємо державних дотацій у рік на суму 600 тис. За ці кошти вдалося відкрити лише кілька маршрутів, які обслуговують пільговиків. Це маршрути 1, 3, 5, 7 і 27, які працюють у тих житлових масивах Львова, де немає електротранспорту – Пасічна, Рясне, Щурата і Сихів. Такі маршрути ми нав’язуємо перевезникам, адже ці рейси не те що не приносять доходів, але здебільшого є збитковими.
Ось, наприклад, є ще один маршрут “Високий замок – аєропорт”. Уже втретє оголошуємо конкурс на нього, проте ніхто з перевізників досі не зголосився обслуговувати його.

Як проходить зміна маршрутних таксі у приватних компаніях? Хто закуповує нові автобуси, які можна побачити на вулицях Львова?

У нових угодах, які ми підписуємо з перевізними компаніями, передбачено програму, за якою у трьохрічний термін планується стовідсотково оновити маршрутні таксі. Програма розрахована на три роки і передбачає співпрацю з перевізними підприємствами, що працюють на транспортних засобах, які перебувають у вжитку більше десяти років. Підприємство, яке укладає угоду зобов’язується за перший рік роботи оновити 20% транспортних засобів, а у наступні два роки по 40%.Протягом цього року ми відпрацьовуємо програму, укладаючи нові угоди. Сьогодні можна побачити ці зміни на вулицях Львова, де їздять оновлені маршрутні таксі.
Це китайські „Шауліні”, а також вітчизняні „Еталон” та „Дельфін”, також є херсонські автобуси. Нові автобуси з’явилися на 20, 21, 73, 34-му маршрутах. Так що можна сказати, що процес оновлення машин розпочато. „Дельфін” — це клас мікроавтобуса, який може перевозити стоячих пасажирів. „Еталон” та херсонський автобус мають більше 22 посадочних місць.
Коли до нас приходить перевізна компанія з повністю новими машинами, а такі уже є, тоді на конкурсному комітеті ми обговорюємо питання продовження дії угоди з трьох до п’яти років.
Конкурсний комітет визначає тільки клас машини, а кожна компанія, в залежності від своїх фінансових можливостей, вирішує яку марку машини купуватиме.


Як часто до управління звертаються пасажири-пільговики зі скаргами на водіїв маршруток? Чи є якісь важелі впливу на таких водіїв?

До нас не надходять більше ніяких скарг на транспортні перевезеня, окрім скарг від пільговиків. Водії часто нетактовно ставляться до пільговиків. Управління транспорту має жорстокий вплив на водіїв у цьму питанні, тому не треба боятися писати скарги. Для того, щоб скарга на перевізника була дійсно дієвою, необхідно, щоб у ній були вказані координати машини, номер маршруту і час перевезення. Управління транспорту і зв’язку розглядає такі скарги, після чого, якщо заява відповідає дійсності, змушуємо керівників підприємств звільняти таких водіїв. Багато з них навіть ходять вибачатися перед тими, кого скривдили.


У Львові існує проблема з постійними „корками” у центральній частині міста. Які заходи здійснюються для вирішення цієї проблеми? Чи обмежуватиметься в’їзд маршрутних авто у центр?

У Львові налічується близько 800 маршрутних таксі, значна частина з яких проїжджає через центр. Звичайно основним нашим завданням на часі є зменчення кількості маршрутних машин. Для цього проводиться обмін машин з меншого на вищий клас. Тобто завдяки збільшенню кількості посадочних мість, зменшиться кількість машин на маршруті. Це суттєво вплине на обмеження руху транспорту в центрі. А на майбутнє ми плануємо із 800 маршруток залишити близько 400.
У минулому році ми прийнялу «Концепцію розвитку транспорту» про розвантаження основних вузьких вулиць. І того ж таки минулого року відповідно до концепції, нам вдалось розвантажити вулицю Словацьку, на якій через рух трамваїв були постійні корки. Сьогодні ситуація на цій вулиці значно поліпшилась. Аналогічно односторонній рух було зроблено з вулиці Городоцької до університету по Б.Лепкого. Ця зміна теж вплинула на розвантаження центральної частини міста.
Сьогодні ми працюємо над розвантаженням вулиці Гонти. Цього року у перспективі провести проектні роботи для розширення вулиці. Проблема у тому, що усі маршрутні таксі від ринку «Добробут» їдуть убік Лялькового театру між будинками. Тому в проекті ми хочемо створити нову полосу і пустити на цій вулиці двосторонній рух. Однак для того, щоб реалізувати ці плани потрібно знести половину будинку на вулиці Сніжна, 2. Зараз будинок знаходиться в аварійному стані. У ході робіт зріжеться також частина гори. Уже проведені усі підготовчі роботи і проектування ведеться у повному об’ємі. Я думаю, що кошти на проведення цих робіт однозначно будуть виділені, адже це місце справді проблемне.
Схожу проблему маємо біля ринку «Добробут». Для того, щоб зменшити потік машин, які їдуть на проспект Чорновола, ми плануємо прокласти за ринком між будинками вулицю, яка виходитиме до готелю «Львів».
Ще одне проблемне місце біля Львівської ОДА. Вулиця Підвальна, по якій проходить двосторонній рух трамваїв, дуже вузька. Щоб розвантажити її, необхідно якось відтягти потік машин, які рухаються на Кривоноса. Це можна зробити, якщо створити ще одну полосу біля ЛОДА.
Ми будемо домагатися такої зміни, адже тоді матимемо повністю завершене мале кільце. Ще одне кільце необхідно створити на перетині проспекту Чорновола і Куліша, а також Наукової, Стрийської і Хуторівки. Це вузлові складні проекти, однак їх реалізація значно вплине на розвантаження вулиць. До того ж ці основні завдання потрібно вирішити негайно.

Чи можливий у Львові для розвантаження вулиць перехід на односторонній рух транспорту?

Звичайно ми не можемо перевести усі вулиці у Львові на односторонній рух. Але ті малі кільця, про які я говорив раніше, дадуть можливість зробити односторонній рух принаймні тут.
На початку цього року Київський інститут «Діпроміст» проводив дослідження пасажиропотоку у цілому місті. Було залучено більше 2,5 тис. студентів з різних вузів Львова, які протягом цілого дня оцінювали пасажиропотоки у всі видах транспорту.
Окрім цього, Київський інститут «Діпроміст» разом із Львівським політехнічним університетом дослідили завантаженість вулиць транспортними засобами. Зараз матеріали дослідження опрацьовуються і через два місяці інститут зробить нашому управлінню рекомендаційні вказівки щодо покращення транспортної схеми Львова.

Позаминулого року в’їзд на площу Ринок було обмежено за допомогою шлагбауму. Зараз він перестав діяти. Чому?

Це не моє питаня. Свого часу виконком прийняв рішення про те, що центральна частина віддана для обслуговування комунальним підприємством Ратуша-Центр. Наразі прийнято зміни до рішення, які передбачають інше бачення цього питання. Хоча особисто я за те, щоб машини сюди не заїжджали.


Ходять чутки, що незабаром плануть провести тендери на стоянки для таксі і таксо-моторні перевезення. Чи відповідає це дійсності? Які умови проведення тендеру?

Львівська область одна з перших, хто прийняв рішення по врегулюванні цієї ситуації. Однак воно не діє, бо почались судові процеси з перевізниками. Між тим є й такі перевізники, які хочуть працювати на законних підставах.
Власне такими перевізниками були закуплені нові таксі. Управління транспорту і зв’язку свого часу домагалося оновлення машин таксі. Не можна возити людей на старих, поломаних машинах. Тепер перевізники і самі зрозуміли це. Частина перевізників була вимушена провести ремонти машин, а частина закупили нові. Наприклад, дві компанії закупили близько 120 авто для перевезення таксі.
Що стосується стоянок таксі, то ми маємо наказ по управлінні про створення кваліфікаційної комісії, яка складатиметься з представників ДАІ, антимонопольного комітету, управління захисту прав споживачів, ліцензійного управління. Ми хочемо залучити різних спеціалістів, для того, щоб краще визначити ті компанії перевізники таксі, які працюють дієво і правомірно.
Варто було б сказати, що не всі перевізники таксі претендують на стоянки, є радіотаксі, яким не потрібні власні місця.
Основними критеріями відбору є наявність ліцензії на перевезення і ліцензії на транспортний засіб.
Після того, як ми визначемо які компанії працюють на рику перевезень таксі у Львові, між цими компаніями буде проведено конкурс. Я думаю, що він не буде надто жорстким і ми зможемо забезпечити власними стоянками для таксі усіх бажаючих, а відповідних місць у Львові є достатньо.
Тоді ж буде чітко визначено, де можна стояти таксі, а де ні. Сьогодні буває, що таксують навіть на проспекті Свободи, де заборонені стоянки. Отож, проблеми є, та й законодавство поки що не досконале.
Наприклад, водій залишив машину під знаком і пішов пити каву. А даішник, який побачив порушення, може тільки скласти протокол і прочекати весь день, допоки водій авто питиме каву. Тобто механізму притягненя до відповідальності, як такого не має.
Проте деякі зрушення у вирішенні цієї проблеми є. Згідно з рішенням виконкому у Львові почали працювати евакуатори, для запобігають винекнення надзвичайних ситуацій. У Києві евакуатори працюють уже давно.
Управління економіки погодило тарифи на евакуацію транспортних засобів. Наразі проводяться зміни у роботі ДАІ, які гальмують роботу, хоча ми маємо рішення виконкому, яке дозволяіє знімати номерні знаки з авто у центральній частині міста.


У центральній частині міста багато проблем з рухом транспорту виникає через паркування авто. Чи розглядалося питання будівництва багатоповерхових стоянок?

Маємо ухвалу сесії, у якій передбачено земельні ділянки, на яких будуватимуться багатоповерхові стоянки. До речі, на сесії також було відхилили пропозицію будівництва такої стоянки біля університету Івана Франка, де є зелена зона. Хоча там можна було б збудувати потужний паркувальний центр, який пішовби у землю на два-три яруси.
Що стосується площі Петрушевича, ми маємо позитивну ухвалу. Далі по колу Волоська, біля Стрийського базару, де зараз знаходиться наземна стоянка машин. Аналогічно є дві земельні ділянки біля „Добробуту”, та на вулиці Ярослава Мудрого. А також біля готелю „Жорж”, де розміщується невикористаний спортивний майданчик. Саме у цих місцях планується будівництво підземних стоянок.
На деякі з цих місць уже розроблені креслення. Й наразі ми починаємо пошук інвесторів.
Площа Петрушевича, Волоська і Ярослава Мудрого не обмежені ніякими проблемними питаннями, тому розпочнемо з них. Ми плануємо підготувати повністю пакетний проект документів з попереднім погодженням, для того щоб компанія сміло йшла на будівництво, а не ходила по коридорах, узгоджуючи усі документи. Я думаю, що підземні стоянки - це світле майбутнє.

Паркування авто на тротуарах чи є воно правомірним?

Законодавчо затверджено, що авто можна ставити на відстані двох метрів від будинку. Коли будуть порушення цієї норми, працюватиме евакуатор.
На вулиці Січових Стрільців юридичний факультет університету вирішив цю проблему поставивши огороджуючий паркан. Звичайно не хочеться перетворювати Львів на місто суцільних парканів, проте на тротуарах повинно бути місце для проходу перехожих.
До прикладу минулого року, роботи, які ми провели на Дорошенка, мали би перетворити її на пішоходно-трамвайну вулицю, але машини і досі паркуються там. Це болюче питання ДАІ.


Окрім питань транспорту, підпорядковане Вам управління відповідає і за питання зв’язку, а також регулювання у сфері кабельного телебачення. Скажіть, будь ласка, на скільки поширене у Львові кабельне телебачення. Скільки фірм працює у цій галузі?

Сьогодні у Львові працює 11 операторів кабельного ТБ. Перші компанії почали з’являтись у 1993 році, а розмаху ця галузь набула з 1996 року. Зараз ці компанії мають студії, канали, ліцензії на власне виробництво. Кабельне ТБ сьогодні розповсюджене на все місто, проте звичайно є важкодоступні місця, але це лише проблема часу. Якщо брати один будинок, то кабельне ТБ у ньому має 50% мешканців, хоча два роки тому ця цифра складала 20%.
Звичайно є факти самовільного підключення до кабельного телебачення. Компанії самостійно намагаються боротися з неправомірним підключенням, ставлячи спеціальну сигналізацію на будинку.

Чи існує сьогодні проблема з встановленням стаціонарних телефонів? Які черги на їх підключення?

За один рік черги на встановлення стаціонарних телефонів зменшилися на 10 тис. абонентів. У Львові працює шість телефонних операторів. На кожні 100 чоловік у нашому місті припадає 38 телефонних номерів, а це не найгірший показник.
Багато проблем є у центральній частині міста. Адже усе залежить від того, на скільки задіяний кабель. Проблеми з встановленням телефонів у центрі частково вирішуються за рахунок мобільних телефонів і таксофонів, а останніх є 2420, із них 1600 – нового зразка.

Гал-info

Всі новини випуску 
  • На Львівщині діє 74 початкові мистецькі школи

    Станом на 2013 рік на Львівщині діє 74 початкові мистецькі школи. Про це 29 серпня на прес-конференції повідомила директор департаменту з питань культури, охорони культурної спадщини та культурних цінностей Львівської ОДА Наталія Гамкало. За її словами, з 74 шкіл 41 – музична школа, 27 – мистецьких,...


  • 85 "швидких допомог" для Львівщини за 1,5 року

    Львівська область до кінця 2013 року і у 1-ому кварталі 2014 року отримає 85 нових автомашин. Про це сказала міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова в рамках робочої поїздки до Львова. Під час зустрічі із медичним персоналом Р.Богатирьова оглянула систему екстреної (швидкої) медичної допо...


  • Нова лабораторія у НУ "Львівська політехніка"

    2 вересня відбудеться відкриття нової сучасної лабораторії програмування для вбудованих та мобільних платформ на кафедрі програмного забезпечення Інституту комп'ютерних наук та інформаційних технологій Національного університету “Львівська політехніка”. Торік Львівський кластер інформаційних техноло...


  • Львів'янин Роман Мартиненко – чемпіон і рекордсмен світу з пауерліфтингу серед юніорів

    23-річний уродженець Нового Роздолу, а нині представник армійського спорту Львівщини Роман Мартиненко успішно виступив на чемпіонаті Світу з пауерліфтингу серед юніорів в м. Кіллен (США). Роман Мартиненко переконливо переміг у ваговій категорії до 83 кг, встановивши новий рекорду світу в жимі лежачи...


  • Обiйти обмеження готiвкових розрахункiв в Україні можна шляхом передання прав вимоги

    Обiйти обмеження готiвкових розрахункiв, що вводиться з 1 вересня, українцi зможуть, зокрема, шляхом передання прав вимоги, вважає адвокат юридичної компанiї "Алєксєєв, Боярчуков i партнери" Єгор Штокалов. "Наприклад, хтось винен певну суму грошей покупцевi, який укладає з продавцем договiр купiвлi...


  • Янукович не їздив "магістраллю" Львів-Тернопіль

    Президент України Віктор Янукович заявив, що в Україні в 2014 р. почнеться повне оновлення всіх міських та магістральних доріг. Про це Янукович заявив в інтерв'ю українським телеканалам, яке було показано на каналі "1+1". "2014 стане роком, коли ми почнемо оновлювати міські дороги. У всіх областях....


  • Україна зменшуватиме обсяги споживання російського газу

    Президент України Віктор Янукович заявив, що країна продовжить рухатися шляхом диверсифікації енергоресурсів. Про це він сказав в інтерв'ю чотирьом українським телеканалам. «Я переконаний, що одне з питань захисту наших національних інтересів і відстоювання нашої незалежності – це питання диверсиф...


  • 41,6% українців вступлять до Європейського союзу, а 31% - до Митного...

    Питання вступу України до Європейського Союзу чи Митного союзу буде вирішуватись на референдумі. Про це сказав Президент Віктор Янукович в інтерв’ю чотирьом українським телеканалам. За його словами, питання, куди рухатиметься країна, мають вирішувати її громадяни. "Який вибір буде українського народ...


  • До 2017 року Збройні Сили України набиратимуть по 5 тисяч контрактників

    У Збройний сил України (ЗСУ) до 2017 р. щорічно будуть призиватися до 5 тис. контрактників. Про це сьогодні в ході прес-конференції заявив міністр оборони України Павло Лебедєв, передає кореспондент ...


  • Трамвай "Електрона" буде ліпший за його телевізори?

    Низькопідлоговий трамвай львівського виробництва вже майже тиждень курсує вулицями Львова. Наразі він працює на маршруті №9А. Після ремонтів доріг буде визначено його постійний маршрут роботи. «Минулого тижня у вихідні перший раз вийшов на лінію новий пасажирський низькопідлоговий трамвай. Він ви...


  • Тільки 9 міст Львівської області є на картах Яндексу

    На http://maps.yandex.ua з'явилися карти Золочева, Самбора, Червонограда. Тепер користувачі легко знайдуть у цих містах потрібну адресу або побудують через них автомобільний маршрут. Разом із картами Львівської області Яндекс опублікував схеми ще 36 населених пунктів України. Це міста обласного та ...


  • Матір з дитиною виселили з квартири за підробленими документами

    У Львові 5-річну дитину з матір’ю позбавили житла. Розпочато розслідування. Як з’ясовано прокуратурою Франківського району, дозвіл на відчуження квартири, в якій мешкав неповнолітній хлопчик та його матір, надано Франківською райадміністрацією Львова на підставі підроблених документів. За цим фактом...


  • Сколівська, Старосамбірська і Радехівська міськради будуть без генпланів

    29 серпня відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань регулювання земельних відносин, адміністративно-територіального устрою, планування території, архітектури та будівництва Львівської обласної ради. Під час засідання депутати розглянули та обговорили проблемні питання, які виникли...


  • Екс-дрогобичанин Ярослав Попович аж на 95-мі місці велогонки в Іспанії

    На шостому етапі велошосейної гонки "Вуельта"-2013, що відбувається в Іспанії, переміг Міхаель Морков з Данії. Відразу 132 учасники фінішували з часом переможця, серед яких і українець Ярослав Попович, уродженець Дрогобича, який перебуває у загальному заліку аж на 95-му місці. Вуельта Іспанії Бага...


  • 36 підприємств Львова допомогли дітям-школярам

    Сьогодні в рамках благодійної акції «Пора до школи» діти з багатодітних, малозабезпечених та інших соціально незахищених родин отримають безкоштовне шкільне приладдя від львівських підприємців, інформує прес-служба ЛМР. Щоб підготувати діток з таких сімей до нового навчального року, організатори ак...


  • Богатирьова прочитає лекцію у Львівському медичному коледжі

    30 серпня в рамках робочого візиту у м. Львів міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова ознайомилась із роботою Вищого навчального комунального закладу ЛОР “Львівський медичний коледж імені Андрея Крупинського» і пообіцяла викладацькому колективу колежду, що відвідає їх знову і, ймовірно, ...


  • "Шахтар" - у Лізі чемпіонів, а «Динамо», «Дніпро», «Чорноморець» - у Лізі Європи

    Три українські клуби - «Динамо», «Дніпро», «Чорноморець» - продовжать боротьбу у груповому турнірі футбольної Ліги Європи. Динамівці з рахунком 5:1 розгромили казахстанський «Актобе» (перший матч також завершився на користь киян 3:2). Дніпропетровці переграли чемпіона Естонії «Нимме Калью» – 2:0 (...


  • Ювілейна Х велопроща «Львів - Страдч – Крехів» відбудеться у вересні

    14-15 вересня цього року Львівське обласне товариство українських студентів-католиків «Обнова» спільно із молодіжною організацією «Добрий Пастир» за сприяння управління молоді, сім’ї та спорту ЛМР та департаменту освіти, сім’ї та молоді ЛОДА в рамках Єдиного молодіжного простору традиційно організов...


  • У Львів приїде Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет

    12-15 вересня на запрошення митрополита Львівського і Сокальського Димитрія Львівську єпархію з першосвятительським візитом відвідає Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет. Візит предстоятеля Української православної церкви Київського патріархату присвячений до відзначення у Львів...


Новини Львів