Архів новин

Вітренко вимагає від світової спільноти ввести санкції проти... Львівщини

Лідер Прогресивної соціалістичної партії України Наталія Вітренко звернулася до президента Росії Дмітрія Медвєдєва, президента США Барака Обами, прем’єр-міністра Великобританії Гордона Брауна, президента Франції Ніколя Саркозі з вимогою ввести економічні санкції проти Львівської області до моменту відміни Львівською обласною радою свого рішення про демонтаж пам’ятників радянським воїнам. Про це повідомляє прес-служба ПСПУ.

Звернення подаємо повнотекстово мовою оригіналу зі збереженням стилістики.

"Наши государства ценой жизни десятков миллионов человек победили нацизм и этим спасли мир от уничтожения и порабощения коричневой чумой фашизма. Злодеяния нацистов и их пособников были осуждены приговором Нюрнбергского международного военного трибунала за преступления против мира, военные преступления и преступления против человечества.

Представители ваших стран подписали этот приговор и вменили в обязанность национальным судам привлечь к ответственности преступников, не только непосредственно совершавших преступления, но и принадлежавших к нацистским структурам СС, СД, СА.

Преступления, совершённые немецкими нацистами и их пособниками, не имеют срока давности, и ООН неоднократно принимала решение о недопустимости как возрождения фашизма, так и популяризации нацистских преступников и их идей через политические партии и общественные организации. Последняя такая резолюция Генеральной Ассамблеи ООН была принята 18 декабря 2008 года.

В Украине под патронатом президента Ющенко бросается вызов мировому сообществу: пропагандируется нацизм, реабилитируются его пособники, героями Украины делаются эсэсовцы. Именами пособников нацистов называются улицы, им устанавливаются памятники.

Одновременно оскверняются и уничтожаются памятники-символы победы Советской Армии над фашизмом. Особенно культивируются эти процессы в западных областях Украины - Львовской, Тернопольской, Ивано-Франковской, Ровенской.

10 апреля 2009 года Львовский областной совет фактически принял решение о сносе на территории области всех памятников советским воинам-освободителям.

Украинская власть в лице президента, правительства и парламента не только не противодействует, а фактически поощряет неонацистов.

В этой связи я обращаюсь к вам с просьбой осудить действия украинской власти по возрождению фашизма, действия украинских неонацистов, и в том числе решение Львовского областного совета от 10 апреля 2009 года. Нацизм и фашизм в любой форме не может быть внутренним делом какой-либо страны!

Также я обращаюсь к вам с просьбой ввести экономические санкции против Львовской области до момента отмены принятых ими решений по пропаганде символов нацизма, имен нацистских пособников и по сносу памятников советским воинам-освободителям.

Никаких инвестиций во Львовскую область! Никаких культурных и туристских связей, пока они не остановят неонацистские действия Львовского областного совета!

Zaxid.net

дід Сашко[09.05.09 00:24]
Які ми горді, незалежні,пихаті,розумні,ну прямо пуп землі(але бідні бідні, як голодранці),і не получається грошей заробити, в Росії в борг не візьмемо, а захід і Америка не дасть.Так і будемо махать століттями шаблями та доводити всім що Українці(особливо Польські)кращі за Росіян,бо в них не така-ж кров, ага, голуба мабудь.Не нагадує це Вам когось по історії? Так воно мабудь і раніше було, поки наше шляхетство своїми хвостами хизувалося, інші народи розвивалися, працювали і тепер мають що мають.А ми так і будемо шукати винуватців(Росіян,комуністів)нашої гіркої долі. Добре що на декілька років буде чимось зайнятися, треба встигнути поміняти пам'ятники по всій Україні до виборів,аякже, це головніше,.......................
Паша[09.05.08 13:33]
Дура она,лижет зад Москве вместе с Симоненко
mandrivnyk[09.05.05 14:03]
чурки москальські ви не знаєте хто ви і звідки а історії відомо що москалі до 18ст.нащадки словянських злодіїв імонгольських ординців. москалі тільки ітримаються на комунізмі а свого в них нічого нема..
Олег[09.05.04 11:12]
Алла я змушений з тобою не погодитись.Адже українська історія мая набагато глибше коріння ніж російська.Тому це ще питання хто є старшим братом , чи взагалі мамою.)
Данила[09.05.02 17:18]
Как меня заеб..ла эта ванючая Галиция.
Уже б забрали их поляки, или Исключить из состава Украины.
И пусть загрызут себя там.
Жалко только нормальных людей, которые там живут и ВЫНУЖДЕНЫ
смотреть на этот шабаш "так званих украЇнців-патріотів" ,
которые и УКРАИНЦАМИ НЕ ЯВЛЯЮТСЯ, хрен их(жидо-цыганско-венгерско-польский переродыш) поймешь!!!
MANDRIVNYK[09.05.02 12:50]
Я ЗГІДНИЙ З МИКОЛОЮ І ІНШИМИ КРІМ МОСКАЛІВ ЇХ НЕ СПРИЙМАТИ ЯК ЛЮДИНУ МИСЛЯЧУ (МОСК) І ТА ПРАВДА ЩО ВІТР.. І ЇЇПОДІБНИХ СЕРЙОЗНО НЕ СПРИЙМАЮТЬ ПУСТЕ ВОНО І Є ПУСТЕ МІСЦЕ ТІЛЬКИ ЩО СМЕРДИТЬ..А ЗМІНИТИ СИТУАЦІЮ МОЖНА ТІЛЬКИ ЗГУРТУВАВШИСЬ НАВКОЛО УКРАЇНСЬКОЇ НАЦІОНАЛЬНОЇ ІДЕЇ. НЕВІРИТИ І НЕ ПРИЗНАВАТИ ТИХ .ЛЮДЕЙ. ЯКІ БУЛИ ПРИЧЕТНІ ДО ТАКОЇ БАНДИ-ЯК КОМУНІЗМ А НАЗИВАТИ ЇЇ СОБАКОЮ ТО ЗАВЕЛИКА ЧЕСТЬ ДЛЯ ТАКОЇ чуми .а може пора радикальнішими методами вернути свободу длу україни.....
Махно[09.05.01 15:47]
Собака ця вiтренчиха! Эх нема на Украiнi украiньськоi влади! Довбаний ющ та всi що при владi. Довбанi тi що вибирають комунiстiв та тих хто ранiш був при союзi комунiстом. Гандони i тi й iншi! Хiба може нормальна людина танцювати на могилах десяткiв мiльйонiв Украiнцiв! А цi ненормальнi все голосують за комуняк.та олiгархiв бувших комунiнiстiв. А БУВШИХ КОМУНIСТIВ НЕ БУВАЕ.ЦЕ ЧУМА ХУЖЕ ФАШИЗМУ! Й набагато хуже. А депутати це як тi вареники у сметанi та маслi живуть й скiльки не тряси цю макiтру вареники всi у властi. I вони як i вареник литвин все кажуть народу що макiтрi зi сметаною потрiбен вареник литвин.чи яник.чи ющ.чи юлька. Й бачуть вареники що вже людям все набридло й тому великi грошi вкладають у "троянського коня" еврея яценюка.щоб за його допомогою бути у макiтрi зi сметаною та маслом. Вареники обiцяють людям. що якщо iх знову покладуть у сметану то бризки вiд масла та сметани скроплять i людей але як завжди брешуть. Потрiбна люстрацiя.й Украiньська влада. У парламент треба 70 % украiнцiв.а не так як зараз у владi е - 40 % росiян та 30 % евреiв. Комунiстiв до суду за злочини проти людства на протязi майже 100 рокiв.... Слава Украiнi! Слава Героям!
Микола[09.04.30 11:11]
Бандерняків на гілляку
Сергій[09.04.30 10:25]
Ха ха ха написано що вона звернулася до президентів різних країн та це повна п--- , вона є пусте місце з хворою уявою , і до одного місця що тут пише бо це все п--- ! =)
Користувач[09.04.29 16:45]
Антиукр та Вітренко необхідно приїхати до Львова на вул.Кульпарківська я думаю тут ми вам допоможемо.... А взагалі спочатку думайте а потім викладайте свої "розумні думки" на папір.
mandrivnyk[09.04.28 23:28]
різні антиукри і їм подібні вітрен чмирі москальські зачухані ви не усвідомлюєте навіть які ви є відсталі і не знаєте що оон і всі цивілізовані країни признали ком-ізм злочинноюідеологією тож є звичайна банда і ..жульйо.. алкашне приклади -від спроби окупації фінляндії ..країн балтії україни румунії угорщини ібагато інших країн азії вже не кажучи про кавказ......... тішить одно що саме зукраїни наші хлопці допомагають іншим країнам..кавказ..знищувати цю заразу цих виродків які мають тільки людську подобу... А Львів зробить все щоб від червоної москальськоїчуми і згадки не залишилось і пора усвідомити що у львові ніякий москаль ..сювецьфуй..вже свого рила не в змозівисунути на відміну від іншоїще окупованої..сювецькою заразою частиноюукраїни... але бижчим часом і там буде використана вакцина проти цієї чуми///////....
best[09.04.27 15:49]
Цю хвору сук...у Давно потрібно на палю!!!
Ярчик Він[09.04.27 12:26]
Вона цією заявою, як язиком, лиже дупу своїм спонсорам, але вони вже самі розуміють, що від цього політика несе трупним запахом......
Антиукр[09.04.26 17:34]
мыкилам и олександрам:есть самые последние исторические данные-укры 49,5 трлн.лет назад были занесены на землю с венеры вместе с их венерической мовой.От укров произошёл бог, после чего он сотворил землю и всё на ней, чтобы украм жилось лучше чем на венере.Так что вы не только русскому не братья,но вы и самому Богу в отцы набиваетесь,а это тянет уже на клинику...
Алла[09.04.26 12:58]
І що поганого в тому, щоб бути молодшим братом? А за незалежність таку високу ціну платимо. Та й за помаранчів також...
миколи[09.04.25 13:26]
і ще, доречі під час війни на боці нацистів найбільше було
росіян ,це по офіційним данним біля 500 тисяч.А сс Галиччина всого 18 тисяч.
микола[09.04.25 13:17]
Пане Олександр,ще краще ніж Німеччина,бо ми у 1918р мали гривню дороще від австрійської валюти і годували усю європу.Тому необхідно заборонити компартію за ті злочини,які були зроблені на протязі 1918-1991.І також заборонити партії та організації з антиукраїнською ідеологією.А так,як ми на тисячу років старші від Росії не можемо бути молодшим братом.
Олександр[09.04.23 22:56]
Пані Наталія Вітренко читала підручники з історії ще часів розквіту Радянського Союзу. Пізнійші видання підручників історії вона напевнощо нечитала, про що свідчать її висловлювання і ідеї. І керуючись памяттю про радянські часи, вона моніпулює пенсіонерами, які мріють про"ковбасу за 2,20руб. і тапочки за 15руб."Нерозуміючи, що якби вчасно в 1917р. зупинили червону чуму, то жили би ми зараз не гірше чим та сама Німеччина. А на Росію рівнятись нема чого, ненадоїло ще бути молодшим братом?

Всі новини випуску 
  • На Львівщині діє 74 початкові мистецькі школи

    Станом на 2013 рік на Львівщині діє 74 початкові мистецькі школи. Про це 29 серпня на прес-конференції повідомила директор департаменту з питань культури, охорони культурної спадщини та культурних цінностей Львівської ОДА Наталія Гамкало. За її словами, з 74 шкіл 41 – музична школа, 27 – мистецьких,...


  • 85 "швидких допомог" для Львівщини за 1,5 року

    Львівська область до кінця 2013 року і у 1-ому кварталі 2014 року отримає 85 нових автомашин. Про це сказала міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова в рамках робочої поїздки до Львова. Під час зустрічі із медичним персоналом Р.Богатирьова оглянула систему екстреної (швидкої) медичної допо...


  • Нова лабораторія у НУ "Львівська політехніка"

    2 вересня відбудеться відкриття нової сучасної лабораторії програмування для вбудованих та мобільних платформ на кафедрі програмного забезпечення Інституту комп'ютерних наук та інформаційних технологій Національного університету “Львівська політехніка”. Торік Львівський кластер інформаційних техноло...


  • Львів'янин Роман Мартиненко – чемпіон і рекордсмен світу з пауерліфтингу серед юніорів

    23-річний уродженець Нового Роздолу, а нині представник армійського спорту Львівщини Роман Мартиненко успішно виступив на чемпіонаті Світу з пауерліфтингу серед юніорів в м. Кіллен (США). Роман Мартиненко переконливо переміг у ваговій категорії до 83 кг, встановивши новий рекорду світу в жимі лежачи...


  • Обiйти обмеження готiвкових розрахункiв в Україні можна шляхом передання прав вимоги

    Обiйти обмеження готiвкових розрахункiв, що вводиться з 1 вересня, українцi зможуть, зокрема, шляхом передання прав вимоги, вважає адвокат юридичної компанiї "Алєксєєв, Боярчуков i партнери" Єгор Штокалов. "Наприклад, хтось винен певну суму грошей покупцевi, який укладає з продавцем договiр купiвлi...


  • Янукович не їздив "магістраллю" Львів-Тернопіль

    Президент України Віктор Янукович заявив, що в Україні в 2014 р. почнеться повне оновлення всіх міських та магістральних доріг. Про це Янукович заявив в інтерв'ю українським телеканалам, яке було показано на каналі "1+1". "2014 стане роком, коли ми почнемо оновлювати міські дороги. У всіх областях....


  • Україна зменшуватиме обсяги споживання російського газу

    Президент України Віктор Янукович заявив, що країна продовжить рухатися шляхом диверсифікації енергоресурсів. Про це він сказав в інтерв'ю чотирьом українським телеканалам. «Я переконаний, що одне з питань захисту наших національних інтересів і відстоювання нашої незалежності – це питання диверсиф...


  • 41,6% українців вступлять до Європейського союзу, а 31% - до Митного...

    Питання вступу України до Європейського Союзу чи Митного союзу буде вирішуватись на референдумі. Про це сказав Президент Віктор Янукович в інтерв’ю чотирьом українським телеканалам. За його словами, питання, куди рухатиметься країна, мають вирішувати її громадяни. "Який вибір буде українського народ...


  • До 2017 року Збройні Сили України набиратимуть по 5 тисяч контрактників

    У Збройний сил України (ЗСУ) до 2017 р. щорічно будуть призиватися до 5 тис. контрактників. Про це сьогодні в ході прес-конференції заявив міністр оборони України Павло Лебедєв, передає кореспондент ...


  • Трамвай "Електрона" буде ліпший за його телевізори?

    Низькопідлоговий трамвай львівського виробництва вже майже тиждень курсує вулицями Львова. Наразі він працює на маршруті №9А. Після ремонтів доріг буде визначено його постійний маршрут роботи. «Минулого тижня у вихідні перший раз вийшов на лінію новий пасажирський низькопідлоговий трамвай. Він ви...


  • Тільки 9 міст Львівської області є на картах Яндексу

    На http://maps.yandex.ua з'явилися карти Золочева, Самбора, Червонограда. Тепер користувачі легко знайдуть у цих містах потрібну адресу або побудують через них автомобільний маршрут. Разом із картами Львівської області Яндекс опублікував схеми ще 36 населених пунктів України. Це міста обласного та ...


  • Матір з дитиною виселили з квартири за підробленими документами

    У Львові 5-річну дитину з матір’ю позбавили житла. Розпочато розслідування. Як з’ясовано прокуратурою Франківського району, дозвіл на відчуження квартири, в якій мешкав неповнолітній хлопчик та його матір, надано Франківською райадміністрацією Львова на підставі підроблених документів. За цим фактом...


  • Сколівська, Старосамбірська і Радехівська міськради будуть без генпланів

    29 серпня відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань регулювання земельних відносин, адміністративно-територіального устрою, планування території, архітектури та будівництва Львівської обласної ради. Під час засідання депутати розглянули та обговорили проблемні питання, які виникли...


  • Екс-дрогобичанин Ярослав Попович аж на 95-мі місці велогонки в Іспанії

    На шостому етапі велошосейної гонки "Вуельта"-2013, що відбувається в Іспанії, переміг Міхаель Морков з Данії. Відразу 132 учасники фінішували з часом переможця, серед яких і українець Ярослав Попович, уродженець Дрогобича, який перебуває у загальному заліку аж на 95-му місці. Вуельта Іспанії Бага...


  • 36 підприємств Львова допомогли дітям-школярам

    Сьогодні в рамках благодійної акції «Пора до школи» діти з багатодітних, малозабезпечених та інших соціально незахищених родин отримають безкоштовне шкільне приладдя від львівських підприємців, інформує прес-служба ЛМР. Щоб підготувати діток з таких сімей до нового навчального року, організатори ак...


  • Богатирьова прочитає лекцію у Львівському медичному коледжі

    30 серпня в рамках робочого візиту у м. Львів міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова ознайомилась із роботою Вищого навчального комунального закладу ЛОР “Львівський медичний коледж імені Андрея Крупинського» і пообіцяла викладацькому колективу колежду, що відвідає їх знову і, ймовірно, ...


  • "Шахтар" - у Лізі чемпіонів, а «Динамо», «Дніпро», «Чорноморець» - у Лізі Європи

    Три українські клуби - «Динамо», «Дніпро», «Чорноморець» - продовжать боротьбу у груповому турнірі футбольної Ліги Європи. Динамівці з рахунком 5:1 розгромили казахстанський «Актобе» (перший матч також завершився на користь киян 3:2). Дніпропетровці переграли чемпіона Естонії «Нимме Калью» – 2:0 (...


  • Ювілейна Х велопроща «Львів - Страдч – Крехів» відбудеться у вересні

    14-15 вересня цього року Львівське обласне товариство українських студентів-католиків «Обнова» спільно із молодіжною організацією «Добрий Пастир» за сприяння управління молоді, сім’ї та спорту ЛМР та департаменту освіти, сім’ї та молоді ЛОДА в рамках Єдиного молодіжного простору традиційно організов...


  • У Львів приїде Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет

    12-15 вересня на запрошення митрополита Львівського і Сокальського Димитрія Львівську єпархію з першосвятительським візитом відвідає Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет. Візит предстоятеля Української православної церкви Київського патріархату присвячений до відзначення у Львів...


Новини Львів