Архів новин

Lviv Fashion Week сказав «Ні!» унісексу

З третього по п’яте квітня Львів став української столицею моди. На Lviv Fashion Week сезону «Осінь-Зима 2009-2010» з’їхалися 25 дизайнерів, представників модних домів та фабрик. Ці три дні принесли Львову й екзальтоване зізнання у коханні Романа Віктюка й «Розчарування сезону» й весілля з двома нареченими й однією фатою.

Відкрила Lviv Fashion Week у п’ятницю, 3 квітня, дизайнер Юлія Лехів колекцією «Коронація слова», яку представляли не моделі, а українські письменники та письменниці. На подіум вийшли Галина Вдовиченко, Ірен Роздобудько, Лариса Денисенко, Наталка Шевченко, Андрій Кокотюха, Ярослава Литвин, Анна Багряна, Тетяна Логуш та директор видавництва «Нора-Друк» Елеонора Сімонова.

Ідея створення колекції для письменників належить Тетяні Логуш та Галині Вдовиченко. Дизайнер Юлія Лехів пошила «літературну колекцію» в сірих тонах у поєднанні з рожевим. У костюмах використані ковані елементи, замість звичних капронових колготок – в’язані панчішки. Усі вбрання «Коронація слова» подарувала своїм письменникам-моделям.

«Костюми Юлії Лехів – не просто спідниця чи кофтинка, це костюми-трансформери, спідниця перетворюється у шорти, светри – у плаття. Я б продемонструвала, але доведеться роздягатися», – зазначила на прес-конференції авторка роману «Пів’яблука» Галина Вдовиченко.

Андрій Кокотюха зазначив, що йому на подіумі було найпростіше: «Я мужик, мені було все одно, як я виглядаю».

На жаль, через хворобу не змогла приїхати на показ «Коронація слова» Марія Матіос, адже для неї Юлія Лехів також приготувала костюм.

Родзинкою усіх показів на Lviv Fashion Week мав стати дизайнер Крістоф Лі Бо, який приїхав з Франції. Проте львівська публіка була дещо розчарована його роботами. Першого дня він показав колекцію коктейльних, вечірніх суконь та костюмів. У ній Лі Бо використав рожеві рельєфні тканини поєднані з золотом, бордовий у поєднанні з золотистим. Окрім цього «поет французьких подіумів», як назвав він сам себе, показав кілька «тигрових» суконь, знову ж таки, у поєднанні з бордовими. Втім, самі моделі та крій суконь були жіночними, елегантними та витонченими. У колекції використані легкі та делікатні матеріали: муслін, шифон, шовк та сатин.

Другого дня французький дизайнер представив колекцію весільних суконь. Під час показу на подіумі співала подруга Лі Бо – співачка Кльод, яку він привіз спеціально на показ. З нею дизайнер познайомився на одному з весіль, де він створював сукню для нареченої, а Кльод співала. Після цього знайомства вони постійно співпрацюють.

Щодо самої колекції, то глядача здивувала колористика такого весільного показу: рожевий, жовтий, сірий, червоний, хоча зустрічався білий та відтінки кремового. Сам Крістоф пояснив, що у Франції одружуються не обов’язково в білому. У центральній сукні своєї весільної колекції Лі Бо поєднав червоний, бордовий, малиновий та фіолетовий кольори…

Лі Бо також розповів, що серед його іменитих клієнтів є екс-дружина мільярдера Дональда Трампа – Іванна Трамп, для якої він шив весільну сукню на останнє її весілля.

Напрочуд веселу та яскраву молодіжну колекцію-дипломну роботу представив організатор та ідейний натхненник Lviv Fashion Week Петро Нестеренко-Ланько. Назвав він свою колекцію не менш екстравагантно – «Петрик-Светрик».

«Моя молодіжна колекція представлена в яскравих насичених кольорах, смішних пропорціях, з насиченою фактурою принтів. Таким чином я намагався передати настрій дитинства дорослій людині. Нехай мода допомагає долати сірі будні», – зазначив Нестеренко-Ланько.

Моделі «Петрика-Светрика» виходили на подіум у гумових чоботах та касках. Хлопці тягнули за собою на шнурочку автомобіль. Колекція виконана у яскраво-жовтих, синіх, зелених, салатових кольорах з багатим оздобленням.

Центральним показом на Lviv Fashion Week стала колекція відомого українського дизайнера Роксолани Богуцької, яка проігнорувала український тиждень моди і вирішила підтримати молодих і прогресивних організаторів Львівського тижня моди. «Взяти участь у тижні моди в своєму рідному місті, це як грати на своєму футбольному полі. Організація Lviv Fashion Week на дуже високому рівні», – зазначила дизайнер.

Цього року у своїй колекції дизайнер зробила акцент на формі і силуеті – мікс геометрично чітких форм із м’якістю драперій. Основою колекції є Х – подібний силует з виразно підкресленою талією, що додає образу тендітності та елегантності. Велике значення приділяється колориту колекції, що асоціюється, на думку дизайнера, зі сходом сонця.

Традиційно для Богуцької колекція виконана виключно з натуральних тканин: шовку, вовни, шкіри та хутра. Як завжди, дизайнер сміливо поєднала у сучасних силуетах українську вишивку. Вона використала Буковинську та Борщагівську вінтажну вишивку бісером та вовною.

Роксолана Богуцька показала яскраві коктейльні та вечірні сукні з акцентом на вишитих лямочках чи поясах, коротенькі шкіряні курточки та елегантні хутряні шалики. Вишиті елементи служили в цій колекції у ролі аксесуарів.

«Жінка повинна бути жіночною, елегантною та сексуальною. Я ніколи не любила унісексу, ніколи не любила, коли жінка не схожа на жінку. Я завжди знаходжу у кожній жінці її привілеї та її плюси й стараюся приховати її мінуси. Напевно, завдяки тому я маю величезний діапазон різного соціального стану клієнтів. Вони всі – Жінки. А мені завжди подобалося коли жінка почуває себе на грані жіночності», – зазначила Богуцька.

За її словами, навіть жінку з дуже великими об’ємами можна одягнути у яскравий одяг.

«На сьогоднішній день модні сукні, модні сарафани. Я закликаю жінок зняти штани, бо ми, власне, такі подобаємося чоловікам. Я стараюся переконати жінку перестати бути буденною, в проблемах, яка ніколи не має для себе часу, а бути більш жіночною», – підкреслила дизайнер.

Харківський дизайнер Костянтин Пономарьов представив всесезонну колекцію суконь для випускниць «Дочки-матери или праздник, который всегда с тобой…».

«На відміну від весілля випускний вечір буває лише раз в житті. Він завершує фундаментальний етап життя людини і є вступом в доросле життя», – зазначив Пономарьов.

Дизайнер пропонує власний нетрадиційний погляд на стиль юної леді на її першому у житті балу. Колекція створена для достатньо сміливих індивідуалісток, які не бояться підкреслити власну неординарність.

Костянтин Пономарьов підготував сукні не лише для самих випускниць, а й для їхніх матерів, які також ніколи не знають що їм одягнути на свято доньки: «У кожному другому випадку мама випускниці є зовсім не готовою до цієї важливої події у житті своєї доньки. І після створення плаття для випускниці я шию плаття чи костюм для мами. Причому поділ для на сукню для мами і сукню для доньки є достатньо умовним».

Фішка колекції Пономарьова – плаття-компаньйони. Дві моделі у різних костюмах вийшли на подіум поєднані… одним вельоном. Символізувало це девальвацію сімейних традицій і цінностей – чергове весілля матері разом з весіллям її доньки.

Основні матеріали колекції – шовк, атлас, шифон, віскоза. Головні кольори: глибокий синій, різні відтінки бузку, білий і чорний. Особливої уваги заслуговують аксесуари: великі прикраси, створені з тканин. Вони підходять як для створення вечірнього образу, так і для повсякденного стилю.

Якби на Lviv Fashion Week була номінація «Розчарування сезону», то беззаперечною переможницею стала б львівська дизайнер, депутат Львівської міської ради Руша Полякова. Вона представила на львівському тижні моди колекцію під назвою «Чорне, чорне серце…».

Двадцять моделей, серед яких були і чоловічі, Руша Полякова назвала «одягом VIP-класу».

Для жінок дизайнер запропонувала пишні спідниці та шорти, жакети. Для чоловіків – чорні сорочки, штани та піджаки з золотистою вишивкою ззаду у формі корони, серця чи крил…

У колекції використані такі матеріали, як оксамит, органза, шифон, парча.

Під час показу колекції Руші Полякової відбулася презентація однієї з моделей відомої марки автомобіля. На подіум у авто виїхала дизайнерка разом з відомим режисером Романом Віктюком.

Віктюк пояснив публіці значення слів «люблю» і «кохаю» та кілька разів зізнався в любові і коханні … авто, на якій приїхав. Щоправда, не забув режисер «любити і кохати» і саму Рушу Полякову.

ЗІК

Всі новини випуску 
  • На Львівщині діє 74 початкові мистецькі школи

    Станом на 2013 рік на Львівщині діє 74 початкові мистецькі школи. Про це 29 серпня на прес-конференції повідомила директор департаменту з питань культури, охорони культурної спадщини та культурних цінностей Львівської ОДА Наталія Гамкало. За її словами, з 74 шкіл 41 – музична школа, 27 – мистецьких,...


  • 85 "швидких допомог" для Львівщини за 1,5 року

    Львівська область до кінця 2013 року і у 1-ому кварталі 2014 року отримає 85 нових автомашин. Про це сказала міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова в рамках робочої поїздки до Львова. Під час зустрічі із медичним персоналом Р.Богатирьова оглянула систему екстреної (швидкої) медичної допо...


  • Нова лабораторія у НУ "Львівська політехніка"

    2 вересня відбудеться відкриття нової сучасної лабораторії програмування для вбудованих та мобільних платформ на кафедрі програмного забезпечення Інституту комп'ютерних наук та інформаційних технологій Національного університету “Львівська політехніка”. Торік Львівський кластер інформаційних техноло...


  • Львів'янин Роман Мартиненко – чемпіон і рекордсмен світу з пауерліфтингу серед юніорів

    23-річний уродженець Нового Роздолу, а нині представник армійського спорту Львівщини Роман Мартиненко успішно виступив на чемпіонаті Світу з пауерліфтингу серед юніорів в м. Кіллен (США). Роман Мартиненко переконливо переміг у ваговій категорії до 83 кг, встановивши новий рекорду світу в жимі лежачи...


  • Обiйти обмеження готiвкових розрахункiв в Україні можна шляхом передання прав вимоги

    Обiйти обмеження готiвкових розрахункiв, що вводиться з 1 вересня, українцi зможуть, зокрема, шляхом передання прав вимоги, вважає адвокат юридичної компанiї "Алєксєєв, Боярчуков i партнери" Єгор Штокалов. "Наприклад, хтось винен певну суму грошей покупцевi, який укладає з продавцем договiр купiвлi...


  • Янукович не їздив "магістраллю" Львів-Тернопіль

    Президент України Віктор Янукович заявив, що в Україні в 2014 р. почнеться повне оновлення всіх міських та магістральних доріг. Про це Янукович заявив в інтерв'ю українським телеканалам, яке було показано на каналі "1+1". "2014 стане роком, коли ми почнемо оновлювати міські дороги. У всіх областях....


  • Україна зменшуватиме обсяги споживання російського газу

    Президент України Віктор Янукович заявив, що країна продовжить рухатися шляхом диверсифікації енергоресурсів. Про це він сказав в інтерв'ю чотирьом українським телеканалам. «Я переконаний, що одне з питань захисту наших національних інтересів і відстоювання нашої незалежності – це питання диверсиф...


  • 41,6% українців вступлять до Європейського союзу, а 31% - до Митного...

    Питання вступу України до Європейського Союзу чи Митного союзу буде вирішуватись на референдумі. Про це сказав Президент Віктор Янукович в інтерв’ю чотирьом українським телеканалам. За його словами, питання, куди рухатиметься країна, мають вирішувати її громадяни. "Який вибір буде українського народ...


  • До 2017 року Збройні Сили України набиратимуть по 5 тисяч контрактників

    У Збройний сил України (ЗСУ) до 2017 р. щорічно будуть призиватися до 5 тис. контрактників. Про це сьогодні в ході прес-конференції заявив міністр оборони України Павло Лебедєв, передає кореспондент ...


  • Трамвай "Електрона" буде ліпший за його телевізори?

    Низькопідлоговий трамвай львівського виробництва вже майже тиждень курсує вулицями Львова. Наразі він працює на маршруті №9А. Після ремонтів доріг буде визначено його постійний маршрут роботи. «Минулого тижня у вихідні перший раз вийшов на лінію новий пасажирський низькопідлоговий трамвай. Він ви...


  • Тільки 9 міст Львівської області є на картах Яндексу

    На http://maps.yandex.ua з'явилися карти Золочева, Самбора, Червонограда. Тепер користувачі легко знайдуть у цих містах потрібну адресу або побудують через них автомобільний маршрут. Разом із картами Львівської області Яндекс опублікував схеми ще 36 населених пунктів України. Це міста обласного та ...


  • Матір з дитиною виселили з квартири за підробленими документами

    У Львові 5-річну дитину з матір’ю позбавили житла. Розпочато розслідування. Як з’ясовано прокуратурою Франківського району, дозвіл на відчуження квартири, в якій мешкав неповнолітній хлопчик та його матір, надано Франківською райадміністрацією Львова на підставі підроблених документів. За цим фактом...


  • Сколівська, Старосамбірська і Радехівська міськради будуть без генпланів

    29 серпня відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань регулювання земельних відносин, адміністративно-територіального устрою, планування території, архітектури та будівництва Львівської обласної ради. Під час засідання депутати розглянули та обговорили проблемні питання, які виникли...


  • Екс-дрогобичанин Ярослав Попович аж на 95-мі місці велогонки в Іспанії

    На шостому етапі велошосейної гонки "Вуельта"-2013, що відбувається в Іспанії, переміг Міхаель Морков з Данії. Відразу 132 учасники фінішували з часом переможця, серед яких і українець Ярослав Попович, уродженець Дрогобича, який перебуває у загальному заліку аж на 95-му місці. Вуельта Іспанії Бага...


  • 36 підприємств Львова допомогли дітям-школярам

    Сьогодні в рамках благодійної акції «Пора до школи» діти з багатодітних, малозабезпечених та інших соціально незахищених родин отримають безкоштовне шкільне приладдя від львівських підприємців, інформує прес-служба ЛМР. Щоб підготувати діток з таких сімей до нового навчального року, організатори ак...


  • Богатирьова прочитає лекцію у Львівському медичному коледжі

    30 серпня в рамках робочого візиту у м. Львів міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова ознайомилась із роботою Вищого навчального комунального закладу ЛОР “Львівський медичний коледж імені Андрея Крупинського» і пообіцяла викладацькому колективу колежду, що відвідає їх знову і, ймовірно, ...


  • "Шахтар" - у Лізі чемпіонів, а «Динамо», «Дніпро», «Чорноморець» - у Лізі Європи

    Три українські клуби - «Динамо», «Дніпро», «Чорноморець» - продовжать боротьбу у груповому турнірі футбольної Ліги Європи. Динамівці з рахунком 5:1 розгромили казахстанський «Актобе» (перший матч також завершився на користь киян 3:2). Дніпропетровці переграли чемпіона Естонії «Нимме Калью» – 2:0 (...


  • Ювілейна Х велопроща «Львів - Страдч – Крехів» відбудеться у вересні

    14-15 вересня цього року Львівське обласне товариство українських студентів-католиків «Обнова» спільно із молодіжною організацією «Добрий Пастир» за сприяння управління молоді, сім’ї та спорту ЛМР та департаменту освіти, сім’ї та молоді ЛОДА в рамках Єдиного молодіжного простору традиційно організов...


  • У Львів приїде Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет

    12-15 вересня на запрошення митрополита Львівського і Сокальського Димитрія Львівську єпархію з першосвятительським візитом відвідає Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет. Візит предстоятеля Української православної церкви Київського патріархату присвячений до відзначення у Львів...


Новини Львів