Архів новин

«Львівтеплоенерго» бореться із боржниками, а мало б із своїми шахраями

У ЛМКП «Львівтеплоенерго» створили спеціальну групу, яка аналізуватиме стан розрахунків мешканців та напрацьовуватиме шляхи розв’язання проблемних питань, про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Робоча група проводить аналіз оплати мешканцями за спожите тепло у порівнянні з минулими роками, з’ясовує причини відсутності оплати за теплоносій у конкретного споживача, а також налагоджує співпрацю із судовими виконавцями.

До збору коштів із злісних неплатників – фізичних осіб, буде задіяно виконавчі служби. Якщо борг становить від 2 тис. грн і більше, виконавча служба згідно із судовими рішеннями конфісковуватиме майно з подальшою його реалізацією.

Натомість через пенсійний фонд відбуватиметься стягнення з пенсіонерів, які мають значну заборгованість.

«Ми вимушені вдаватися до таких дій з огляду на сучасну ситуацію з газопостачанням, щоб наступний опалювальний період був без неприємних сюрпризів. Адже несплата за теплоносій споживачами не дозволяє «Львівтеплоенерго» розрахуватися за природний газ перед ДК «Газ України» і отримати відповідний ліміт», – каже начальник юридично-претензійної служби ЛМКП «Львівтеплоенерго» Олег Іващук.

Поки тепловики «вибивають» у пенсіонерів та пересічних львів’ян гроші, правоохоронні органи фіксують у стінах теплопостачального підприємства корупційні дії: підробку документів та розкрадання грошей.


«Львівтеплоенерго» «нагрівало руки» на грошах львів’ян

25 березня в управління боротьби з організованою злочинністю Головного управління МВС України у Львівській області були зібрані матеріали щодо службових осіб ЛМКП "Львiвтеплоенерго". Про це «Об’єктивно» повідомили у правоохоронних органах.

Службові особи, зловживаючи своїм службовим становищем, привласнили кошти в сумі 1757 037,26 грн., подавши у ДК "Газ України" підроблені довідки про споживання газу, у яких природний газ, використаний для вироблення тепла, спожитого комерційними структурами, незаконно відносився до газу, використаного для вироблення тепла для потреб населення. Різниця в тарифах для вказаних категорій споживачів становить 305,68 грн.

Вказані кошти у повному обсязі повинні були надійти на розрахунковий рахунок ДК "Газ України", як оплата за поставлений природний газ, однак були привласнені та використані службовими особами ЛМКП "Львiвтеплоенерго" на користь третіх осіб.


Про зловживання службовими коштами керівництво ЛМКП «Львівтеплоенерго» навіть не підозрює. Про це у коментарі «Об’єктивно» з великим подивуванням розповів директор підприємства Богдан Кіт, який наразі перебуває на лікарняному.

За його словами, він лікуватиметься до кінця тижня, відтак коментувати звинувачення у корупції не може.

«Нехай коментують ті, від кого ви отримали інформацію про службове зловживання у «Львівтеплоенерго», - відповів Богдан Кіт. Опісля додав: якщо корупція у ЛМКП «Львівтеплоенерго» таки відбувалася, то в жодному разі не за його керівництва.

Окрім того, пан Кіт також запевнив «Об’єктивно», що не знає, хто із його працівників міг би займатися такими ганебними та незаконними діями.


Сума, яку, за інформацією Головного управління МВСУ у Львівській області, присвоїли працівники «Львіввтеплоенерго», є досить великою - розповів у коментарі «Об’єктивно» колишній директор «Львівтеплоенерго» Ігор Марчак.

За його словами, ці гроші можна було використати на реконструкцію принаймні одного котла. Однак, каже пан Марчак, схоже, що це не єдині маніпуляції із коштами, які сьогодні відбуваються на найбільшому тепловому підприємстві Львівщини.

«Про такі «темні оборудки» коштів свідчать проблеми із газопостачанням, які виникали під час опалювального сезону. Окрім того, влітку у значної частини населення Львова не було гарячої води. Мені відома інформація, що на підприємстві проводилися закупівлі за завищеними цінами, без оголошення тендеру. Сьогодні на «Львівтеплоенерго» проходить перевірка КРУ, яка може виявити багато цікавих фактів. Відтак не дивно, чому Богдан Кіт ліг у лікарню», - сказав Ігор Марчак.

Також він повідомив, що підприємство замовило більше 20 котлів, які досі не працюють, позаяк у «Львівтеплоенерго» немає грошей на їх встановлення.

Окрім того, Марчак додав, що зараз контрольно-ревізійне управління перевіряє прозорість роботи підприємства за останніх два роки – час, коли «Львівтеплоенерго» очолює Богдан Кіт.

Щодо прозорості роботи комунального підприємства під його керуванням, Ігор Марчак розповів: тоді проводилося дуже багато перевірок, ініційовані теперішнім директором, але жодних зловживань не було виявлено.

Нагадаємо, у 2007 році "Фірма "УПК-Аудит Лтд", що проводила фінансовий аудит "Львівтеплоенерго", не підписала фінансового балансу підприємства за 2006 рік. У висновку аудиторів йшлося - визнати баланс за 2006 рік таким, що не відповідає дійсності. Проте жодної відповідальності за це тодішній директор підприємства, Ігор Марчак, так і не поніс.

«Богдан Кіт писав дуже багато листів до контролюючих органів, запрошував їх для перевірки підприємства, результату це не дало. Але тоді Коту сказали, що прийде і його час, як бачимо - вже прийшов», - зауважив Ігор Марчак.


Аудит комунального підприємства «Львівтеплоенерго», який нібито проводили у 2007 році – це просте окозамилювання. Таку думку сьогодні «Об’єктивно» висловив депутат Львівської міської ради Юрій Кужелюк.

Він вважає, що насправді жодного аудиту на тепловому підприємстві так і не відбулося. Адже за стільки часу ніхто із депутатів не бачив його результату.

«Якщо вже робити перевірку, то вона повинна бути професійною», - говорить Кужелюк.

Щодо фактів махінації, які отримало «Об’єктивно» від Головного управління МВСУ у Львівській області, то депутат наголосив, що із такими заявами слід бути дуже обережними.

«Це питання необхідно добре вивчити, зокрема які саме порушення були здійсненні працівниками підприємства. Якщо це підробка документів, тоді – це кримінальна відповідальність, якою повинні займатися правоохоронці», - зазначив Юрій Кужелюк.

Окрім того, депутат вважає, що правоохоронці мали б також надати офіційну інформацію про ці зловживання і депутатам міської ради, щоб останні вивчили питання та прийняли відповідне рішення на сесії щодо роботи підприємства та його керівників.


У Львівській міській раді, куди звернулося "Об'єктивно" за коментарем щодо корупційних дій працівників "Львівтеплоенерго", відмовчуються. За весь день у стінах мерії не знайшлося жодного чиновника, який хоч би частково пояснив ситуацію і подальші дії міської влади. За словами працівників прес-служби, у Департаменті ЖКГ не захотіли розмовляти на цю тему і скерували до першого заступника міського голови Олега Синютки, який у той час перебував на нараді.

Об'єктивно

Всі новини випуску 
  • На Львівщині діє 74 початкові мистецькі школи

    Станом на 2013 рік на Львівщині діє 74 початкові мистецькі школи. Про це 29 серпня на прес-конференції повідомила директор департаменту з питань культури, охорони культурної спадщини та культурних цінностей Львівської ОДА Наталія Гамкало. За її словами, з 74 шкіл 41 – музична школа, 27 – мистецьких,...


  • 85 "швидких допомог" для Львівщини за 1,5 року

    Львівська область до кінця 2013 року і у 1-ому кварталі 2014 року отримає 85 нових автомашин. Про це сказала міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова в рамках робочої поїздки до Львова. Під час зустрічі із медичним персоналом Р.Богатирьова оглянула систему екстреної (швидкої) медичної допо...


  • Нова лабораторія у НУ "Львівська політехніка"

    2 вересня відбудеться відкриття нової сучасної лабораторії програмування для вбудованих та мобільних платформ на кафедрі програмного забезпечення Інституту комп'ютерних наук та інформаційних технологій Національного університету “Львівська політехніка”. Торік Львівський кластер інформаційних техноло...


  • Львів'янин Роман Мартиненко – чемпіон і рекордсмен світу з пауерліфтингу серед юніорів

    23-річний уродженець Нового Роздолу, а нині представник армійського спорту Львівщини Роман Мартиненко успішно виступив на чемпіонаті Світу з пауерліфтингу серед юніорів в м. Кіллен (США). Роман Мартиненко переконливо переміг у ваговій категорії до 83 кг, встановивши новий рекорду світу в жимі лежачи...


  • Обiйти обмеження готiвкових розрахункiв в Україні можна шляхом передання прав вимоги

    Обiйти обмеження готiвкових розрахункiв, що вводиться з 1 вересня, українцi зможуть, зокрема, шляхом передання прав вимоги, вважає адвокат юридичної компанiї "Алєксєєв, Боярчуков i партнери" Єгор Штокалов. "Наприклад, хтось винен певну суму грошей покупцевi, який укладає з продавцем договiр купiвлi...


  • Янукович не їздив "магістраллю" Львів-Тернопіль

    Президент України Віктор Янукович заявив, що в Україні в 2014 р. почнеться повне оновлення всіх міських та магістральних доріг. Про це Янукович заявив в інтерв'ю українським телеканалам, яке було показано на каналі "1+1". "2014 стане роком, коли ми почнемо оновлювати міські дороги. У всіх областях....


  • Україна зменшуватиме обсяги споживання російського газу

    Президент України Віктор Янукович заявив, що країна продовжить рухатися шляхом диверсифікації енергоресурсів. Про це він сказав в інтерв'ю чотирьом українським телеканалам. «Я переконаний, що одне з питань захисту наших національних інтересів і відстоювання нашої незалежності – це питання диверсиф...


  • 41,6% українців вступлять до Європейського союзу, а 31% - до Митного...

    Питання вступу України до Європейського Союзу чи Митного союзу буде вирішуватись на референдумі. Про це сказав Президент Віктор Янукович в інтерв’ю чотирьом українським телеканалам. За його словами, питання, куди рухатиметься країна, мають вирішувати її громадяни. "Який вибір буде українського народ...


  • До 2017 року Збройні Сили України набиратимуть по 5 тисяч контрактників

    У Збройний сил України (ЗСУ) до 2017 р. щорічно будуть призиватися до 5 тис. контрактників. Про це сьогодні в ході прес-конференції заявив міністр оборони України Павло Лебедєв, передає кореспондент ...


  • Трамвай "Електрона" буде ліпший за його телевізори?

    Низькопідлоговий трамвай львівського виробництва вже майже тиждень курсує вулицями Львова. Наразі він працює на маршруті №9А. Після ремонтів доріг буде визначено його постійний маршрут роботи. «Минулого тижня у вихідні перший раз вийшов на лінію новий пасажирський низькопідлоговий трамвай. Він ви...


  • Тільки 9 міст Львівської області є на картах Яндексу

    На http://maps.yandex.ua з'явилися карти Золочева, Самбора, Червонограда. Тепер користувачі легко знайдуть у цих містах потрібну адресу або побудують через них автомобільний маршрут. Разом із картами Львівської області Яндекс опублікував схеми ще 36 населених пунктів України. Це міста обласного та ...


  • Матір з дитиною виселили з квартири за підробленими документами

    У Львові 5-річну дитину з матір’ю позбавили житла. Розпочато розслідування. Як з’ясовано прокуратурою Франківського району, дозвіл на відчуження квартири, в якій мешкав неповнолітній хлопчик та його матір, надано Франківською райадміністрацією Львова на підставі підроблених документів. За цим фактом...


  • Сколівська, Старосамбірська і Радехівська міськради будуть без генпланів

    29 серпня відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань регулювання земельних відносин, адміністративно-територіального устрою, планування території, архітектури та будівництва Львівської обласної ради. Під час засідання депутати розглянули та обговорили проблемні питання, які виникли...


  • Екс-дрогобичанин Ярослав Попович аж на 95-мі місці велогонки в Іспанії

    На шостому етапі велошосейної гонки "Вуельта"-2013, що відбувається в Іспанії, переміг Міхаель Морков з Данії. Відразу 132 учасники фінішували з часом переможця, серед яких і українець Ярослав Попович, уродженець Дрогобича, який перебуває у загальному заліку аж на 95-му місці. Вуельта Іспанії Бага...


  • 36 підприємств Львова допомогли дітям-школярам

    Сьогодні в рамках благодійної акції «Пора до школи» діти з багатодітних, малозабезпечених та інших соціально незахищених родин отримають безкоштовне шкільне приладдя від львівських підприємців, інформує прес-служба ЛМР. Щоб підготувати діток з таких сімей до нового навчального року, організатори ак...


  • Богатирьова прочитає лекцію у Львівському медичному коледжі

    30 серпня в рамках робочого візиту у м. Львів міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова ознайомилась із роботою Вищого навчального комунального закладу ЛОР “Львівський медичний коледж імені Андрея Крупинського» і пообіцяла викладацькому колективу колежду, що відвідає їх знову і, ймовірно, ...


  • "Шахтар" - у Лізі чемпіонів, а «Динамо», «Дніпро», «Чорноморець» - у Лізі Європи

    Три українські клуби - «Динамо», «Дніпро», «Чорноморець» - продовжать боротьбу у груповому турнірі футбольної Ліги Європи. Динамівці з рахунком 5:1 розгромили казахстанський «Актобе» (перший матч також завершився на користь киян 3:2). Дніпропетровці переграли чемпіона Естонії «Нимме Калью» – 2:0 (...


  • Ювілейна Х велопроща «Львів - Страдч – Крехів» відбудеться у вересні

    14-15 вересня цього року Львівське обласне товариство українських студентів-католиків «Обнова» спільно із молодіжною організацією «Добрий Пастир» за сприяння управління молоді, сім’ї та спорту ЛМР та департаменту освіти, сім’ї та молоді ЛОДА в рамках Єдиного молодіжного простору традиційно організов...


  • У Львів приїде Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет

    12-15 вересня на запрошення митрополита Львівського і Сокальського Димитрія Львівську єпархію з першосвятительським візитом відвідає Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет. Візит предстоятеля Української православної церкви Київського патріархату присвячений до відзначення у Львів...


Новини Львів