Архів новин

Футбол: Прикрі заключні хвилини: ФК «Львів» - «Металург» (З.) - 1:2 (1:1). ВІДЕО: Фантастичний гол Романюка (ФК ''Львів'')

ФК «Львів» - «Металург» (З.) - 1:2 (1:1)
21 березня. Луцьк.Стадіон «Авангард».
Глядачів - 3.200. t+5.
Арбітр: О. Деревинський (Київ). Асистенти: С. Боклажко, О. Якименко (обидва з Києва). Резервний арбітр: Я. Козик (Мукачеве). Делегат ФФУ: В. Поліщук (Рівне). Інспектор ФФУ: В. Лисенко (Одеса).

ФК «Львів»: Марущак (к), Романюк, Розгон, Жданов, Ільків, Лупашко, Федорчук, Б. Баранець, Зозуля (Худзік 32), Мандзюк, Панас (Козак 64). Запасні: Висоцький, Мостовий, Яворський, Даньків, Чепурненко.

Головний тренер: Сергій Ковалець.

«Металург» (З.): Жук, Тігорєв, Невмивака, Польовий, Аржанов, Годін (к), Степаненко, Калонас, Силюк (Алозіє 82), Вернидуб (Перішіч 61), Тейку (Кривцов 46).

Запасні: Постранський, Пісоцький, Каськов, Опанасенко.

Головний тренер: Олег Лутков.

Голи: Романюк 39 – Аржанов 15, Невмивака 89.

Попередження: Тейку 32.


Гол Романюка, 39 хв.

Завантажити оригінальний розмір


Через проблему зі стадіоном ФК «Львів» залучив до проведення матчів чемпіонату України «Прем’єр-ліги» луцький «Авангард», на якому підопічні Сергія Ковальця приймали запорізький «Металург». У матчі першого кола запоріжці у компенсований час вирвали перемогу 2:1. Відповідно, «синьо-золотим» хотілося реваншу. До речі, для нинішніх львів’ян: Ковальця, Гальчука, Панаса і Розгона, - Луцьк не зовсім чуже місто. «Металург» також мав свого «волиняку» - чорношкірого Алозіє. Кожен із них у різні роки виступав за «Волинь». Поза тим, у Луцьку із 10 травня 2006 року не було матчу такого рангу. Тоді, у 2006, «Волинь» приймала сімферопольську «Таврію». Ця гра завершилась «мирно» - 0:0.

ФК «Львів» у перших турах весняної частини тричі брав очки. «Металург» двічі програв. Принагідно відзначу, що запоріжцями опікується Олег Лутков, який початок нинішнього сезону провів у тренерському штабі ...ФК «Львів». Тож тренер із можливостями екс-підлеглих добре обізнаний. Львів’яни на волиньську землю прибули у середу, запорожці - напередодні гри.

Роботи із підготовкою стадіону до такого відповідного поєдинку лучани мали чимало, але працівники із поставленим завданням справились на відмінно. Та й погода сприяла. У Луцьку й не пахло зимою.

Місцевий уболівальник у міру прихильності заповнив трибуни «дрімаючого» стадіону, а групи підтримки від ФК «Львів» та «Металурга» зробили усе можливе, аби їхні улюбленці не відчували себе на нейтральній території.

Звітний матч був дуже важливим для обох команд. «Металург» намагається реалізувати свою єврокубкову ідею, а львів’янам перемога потрібна задля скромнішого завдання: збереження прописки в еліті. Тому обидва керманичі максимально налаштовували своїх гравців на перемогу.

Номінальні господарі, ФК «Львів», досить швидко перебралися на половину поля суперника. І на 3-ій хвилині Борис Баранець з Ігорем Ільківим «заробили» кутовий.

Не залишились у боргу й гості. Двічі Олексій Годін із кутового «закручував» м’яча у ворота Мар’яна Марущака. Але за першим разом Вадим Панас підстрахував колегу і вибив м’яч в аут, а за другим уже воротар зіграв впевнено.

Львівські футболісти володіли територіальною перевагою, але й контратаки «Металурга» відзначалися гостротою. Свідченням цьому - результативний удар Володимира Аржанова. Після флангової передачі зліва Калонасом, Аржанов, випередивши Ільківа, головою із близької відстані змусив капітулювати Марущака.

Гості, здобувши перевагу, перевели гру у більш спокійне русло. Вони продовжували «тримати м’яча» і надійно прикривали Олександра Мандзюка, який старався вирватися з-під чужої опіки. А з іншого боку, коли Мандзюк втратив м’яча на користь Ільківа, Ігор після боротьби із захисниками опинився на землі. Однак свисток арбітра «промовчав». «Львів» продовжував на чужій половині поля діяти активно. Однак за кожним разом щастя від них відверталося. Зокрема, на 30-й хвилині Панас втратив непоганий момент для взяття воріт.

Тактика оправдовувала дії підопічних Луткова аж до 39-ї хвилини. Тобто до моменту, коли хлопці Ковальця, завдяки цікавому удару Віталія Романюка майже із тридцятиметрової відстані, відновили рівновагу в рахунку. Володимир Жук, який фактично провів весь матч надійно, припустився єдиної помилки, а захисник ФК «Львів» уперше відчув смак радості від забитого гола.

Львівські футболісти зрозуміли, що суперник від такої несподіванки похитнувся і дальніми ударами продовжували штурмувати ворота Жука. Але ні Федорчук, ні Панас, ні Лупашко не проявили своїх бомбардирських здібностей кращим чином. М’яч пролітав над воротами, або його у руки впевнено забирав Жук.

Після перерви львів’яни продовжували контролювати м’яч і гру, створювали небезпечні моменти біля воріт суперника, тому стримати атакуючий порив ФК «Львів» запоріжцям бувало непросто. Але і львів’яни до успішних ударів так і не довели. Борис Баранець зі штрафного сильно пробив - Жук кулаками м’яча вибив.

Додав активновсті грі у нападі Михайло Козак. Романюк міг записати на свій рахунок історичний дубль. Після націленої передачі від 18-ти річнного форварда, Віталій на швидкості увірвався у карний майданчик. Захисник пробив сильно, але по центру, де на м’яча очікував Жук. До того ж захисники «Металурга» не дали львів’янам зіграти на добиванні. Публіка на трибунах немов завмерла від несподіванки, але гра продовжується. Не кращим чином зіграв і Мандзюк. Олександр, завдаючи удару головою, також поцілив у воротаря.

Настала черга демонструвати свій клас і львівському вортареві. Після того, як Аржанов пробив у ворота, Марущак майже на «смужці» зупинив м’яча. Годін непогано виконав «стандарт» зі штрафного, але м’яч пролетів упритул із поперечиною над воротами. Також вдало поборовся за м’яч із литовцем Калонасом Віталій Розгон.

Матч наближався до завершення. М’яч хаотично перелітав з однієї половини поля на протилежну. «Львів» активно діяв на підступах до штрафного майданчика «металургів». Але ні Баранець, ні Козак не змогли належним чином завершити атаку голом.

Коли 4-й арбітр готувався показати таблицю із цифрою компенсованих до гри хвилин, Олексій Годін подав кутовий. Дмитро Невмивака чомусь (?) безперешкодно на дальній стійці прийняв на голову м’яча і встановив кінцевий результат цього драматичного поєдинку.

Бажання відігратися у львів’ян не відняти, але часу залишилося зовсім мало. Тож «Металург» удруге «вирвав» перемогу над ФК «Львів» на останніх хвилинах гри. Та, попри невдачу львівської команди, глядач отримав хороший матч, а команда, попри непогану гру, черговий прикрий урок.


Післямова

Олег Лутков, головний тренер «Металурга»: «Гра видалась дуже важкою. Ми очікували, що сьогодні буде багато боротьби, тому відповідально готувались до поєдинку. Мені не за чужими словами відомі можливості гравців ФК «Львів». До того ж, на дії нашої команди мав чималий вплив попередній матч проти «Динамо». Однак, на наше щастя, гравці відновились і показали, чого вони насправді варті. Навіть незважаючи на те, що сьогодні зазнав пошкодження Вернидуб. Я дуже радий, що хлопці зуміли витримати такий темп і чудово використали свої можливості для взяття воріт. На загал грою команди я задоволений. Добре, що зараз у чемпіонаті буде перерва.

- Прокоментуйте момент, коли «Львів» зрівняв рахунок?

- Не варто звинувачувати воротаря. Сьогодні пропустив, завтра - виручить. Він пропустить ще з десяток таких м’ячів. Та головне, що гравці «Металурга» не упустили рук, як це трапилось у матчі з «Динамо».


Сергій Ковалець, головний тренер ФК «Львів»: «Нічого страшного не сталося. Життя продовжується, наша команда старалася. Майстерності ще не вистачає, але, найголовніше, є бажання змінити ситуацію на краще. Багатьом потрібен досвід, і ми його обов’язково здобудемо. Попереду ще багато матчів. Так що очки будуть, будуть і вдалі результати.

- Чому так швидко замінили Зозулю?

- Дмитро через хворобу пропустив декілька тренувань, а нам необхідно було підсилити гру.

- На який рахунок заслуговував сьогодні ФК «Львів» ?

- Нічийний підсумок був би справедливим, та «стандарт» зіграв на користь «Металурга». «Металург» - досвідчена команда, яка грає три-чотири роки основним складом, тож досвід гравців звичайно вищий. На мою думку, гра була рівною, але результат є результат.

- Чи не за швидко випустили Михайла Козака?

- Ні. Михайло - молодий гравець і у гру увійшов добре. Це саме після його пасу Романюк міг провести другий гол.

- Сьогодні вперше в основі з’явився Розгон...

- На жаль, серед травмованих Гальчук, Леонідов, Григорій Баранець. Тому немає у нас стабільного складу, а Розгон відіграв добре.

- У Луцьку ФК «Львів» відчував підтримку вболівальників?

- Думаю, що так. Тож дякую вболівальникам Волині за підтримку. Та й умови лучани нам створили хороші. Звичайно, хотілося б грати на своєму стадіоні. Нас дуже добре підтримують вболівальники у Добромилі, де ФК «Львів» приймав «Металіст». Сподіваємось, що на «Княжу Арену» ми повернемося найближчим часом. Дай Бог, щоб і у Львові збудували для ФК «Львів» новий стадіон. Своїх 10 тисяч уболівальників у нас знайдеться. Адже багато наших футболістів місцеві.

ФК Львів

Всі новини випуску 
  • На Львівщині діє 74 початкові мистецькі школи

    Станом на 2013 рік на Львівщині діє 74 початкові мистецькі школи. Про це 29 серпня на прес-конференції повідомила директор департаменту з питань культури, охорони культурної спадщини та культурних цінностей Львівської ОДА Наталія Гамкало. За її словами, з 74 шкіл 41 – музична школа, 27 – мистецьких,...


  • 85 "швидких допомог" для Львівщини за 1,5 року

    Львівська область до кінця 2013 року і у 1-ому кварталі 2014 року отримає 85 нових автомашин. Про це сказала міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова в рамках робочої поїздки до Львова. Під час зустрічі із медичним персоналом Р.Богатирьова оглянула систему екстреної (швидкої) медичної допо...


  • Нова лабораторія у НУ "Львівська політехніка"

    2 вересня відбудеться відкриття нової сучасної лабораторії програмування для вбудованих та мобільних платформ на кафедрі програмного забезпечення Інституту комп'ютерних наук та інформаційних технологій Національного університету “Львівська політехніка”. Торік Львівський кластер інформаційних техноло...


  • Львів'янин Роман Мартиненко – чемпіон і рекордсмен світу з пауерліфтингу серед юніорів

    23-річний уродженець Нового Роздолу, а нині представник армійського спорту Львівщини Роман Мартиненко успішно виступив на чемпіонаті Світу з пауерліфтингу серед юніорів в м. Кіллен (США). Роман Мартиненко переконливо переміг у ваговій категорії до 83 кг, встановивши новий рекорду світу в жимі лежачи...


  • Обiйти обмеження готiвкових розрахункiв в Україні можна шляхом передання прав вимоги

    Обiйти обмеження готiвкових розрахункiв, що вводиться з 1 вересня, українцi зможуть, зокрема, шляхом передання прав вимоги, вважає адвокат юридичної компанiї "Алєксєєв, Боярчуков i партнери" Єгор Штокалов. "Наприклад, хтось винен певну суму грошей покупцевi, який укладає з продавцем договiр купiвлi...


  • Янукович не їздив "магістраллю" Львів-Тернопіль

    Президент України Віктор Янукович заявив, що в Україні в 2014 р. почнеться повне оновлення всіх міських та магістральних доріг. Про це Янукович заявив в інтерв'ю українським телеканалам, яке було показано на каналі "1+1". "2014 стане роком, коли ми почнемо оновлювати міські дороги. У всіх областях....


  • Україна зменшуватиме обсяги споживання російського газу

    Президент України Віктор Янукович заявив, що країна продовжить рухатися шляхом диверсифікації енергоресурсів. Про це він сказав в інтерв'ю чотирьом українським телеканалам. «Я переконаний, що одне з питань захисту наших національних інтересів і відстоювання нашої незалежності – це питання диверсиф...


  • 41,6% українців вступлять до Європейського союзу, а 31% - до Митного...

    Питання вступу України до Європейського Союзу чи Митного союзу буде вирішуватись на референдумі. Про це сказав Президент Віктор Янукович в інтерв’ю чотирьом українським телеканалам. За його словами, питання, куди рухатиметься країна, мають вирішувати її громадяни. "Який вибір буде українського народ...


  • До 2017 року Збройні Сили України набиратимуть по 5 тисяч контрактників

    У Збройний сил України (ЗСУ) до 2017 р. щорічно будуть призиватися до 5 тис. контрактників. Про це сьогодні в ході прес-конференції заявив міністр оборони України Павло Лебедєв, передає кореспондент ...


  • Трамвай "Електрона" буде ліпший за його телевізори?

    Низькопідлоговий трамвай львівського виробництва вже майже тиждень курсує вулицями Львова. Наразі він працює на маршруті №9А. Після ремонтів доріг буде визначено його постійний маршрут роботи. «Минулого тижня у вихідні перший раз вийшов на лінію новий пасажирський низькопідлоговий трамвай. Він ви...


  • Тільки 9 міст Львівської області є на картах Яндексу

    На http://maps.yandex.ua з'явилися карти Золочева, Самбора, Червонограда. Тепер користувачі легко знайдуть у цих містах потрібну адресу або побудують через них автомобільний маршрут. Разом із картами Львівської області Яндекс опублікував схеми ще 36 населених пунктів України. Це міста обласного та ...


  • Матір з дитиною виселили з квартири за підробленими документами

    У Львові 5-річну дитину з матір’ю позбавили житла. Розпочато розслідування. Як з’ясовано прокуратурою Франківського району, дозвіл на відчуження квартири, в якій мешкав неповнолітній хлопчик та його матір, надано Франківською райадміністрацією Львова на підставі підроблених документів. За цим фактом...


  • Сколівська, Старосамбірська і Радехівська міськради будуть без генпланів

    29 серпня відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань регулювання земельних відносин, адміністративно-територіального устрою, планування території, архітектури та будівництва Львівської обласної ради. Під час засідання депутати розглянули та обговорили проблемні питання, які виникли...


  • Екс-дрогобичанин Ярослав Попович аж на 95-мі місці велогонки в Іспанії

    На шостому етапі велошосейної гонки "Вуельта"-2013, що відбувається в Іспанії, переміг Міхаель Морков з Данії. Відразу 132 учасники фінішували з часом переможця, серед яких і українець Ярослав Попович, уродженець Дрогобича, який перебуває у загальному заліку аж на 95-му місці. Вуельта Іспанії Бага...


  • 36 підприємств Львова допомогли дітям-школярам

    Сьогодні в рамках благодійної акції «Пора до школи» діти з багатодітних, малозабезпечених та інших соціально незахищених родин отримають безкоштовне шкільне приладдя від львівських підприємців, інформує прес-служба ЛМР. Щоб підготувати діток з таких сімей до нового навчального року, організатори ак...


  • Богатирьова прочитає лекцію у Львівському медичному коледжі

    30 серпня в рамках робочого візиту у м. Львів міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова ознайомилась із роботою Вищого навчального комунального закладу ЛОР “Львівський медичний коледж імені Андрея Крупинського» і пообіцяла викладацькому колективу колежду, що відвідає їх знову і, ймовірно, ...


  • "Шахтар" - у Лізі чемпіонів, а «Динамо», «Дніпро», «Чорноморець» - у Лізі Європи

    Три українські клуби - «Динамо», «Дніпро», «Чорноморець» - продовжать боротьбу у груповому турнірі футбольної Ліги Європи. Динамівці з рахунком 5:1 розгромили казахстанський «Актобе» (перший матч також завершився на користь киян 3:2). Дніпропетровці переграли чемпіона Естонії «Нимме Калью» – 2:0 (...


  • Ювілейна Х велопроща «Львів - Страдч – Крехів» відбудеться у вересні

    14-15 вересня цього року Львівське обласне товариство українських студентів-католиків «Обнова» спільно із молодіжною організацією «Добрий Пастир» за сприяння управління молоді, сім’ї та спорту ЛМР та департаменту освіти, сім’ї та молоді ЛОДА в рамках Єдиного молодіжного простору традиційно організов...


  • У Львів приїде Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет

    12-15 вересня на запрошення митрополита Львівського і Сокальського Димитрія Львівську єпархію з першосвятительським візитом відвідає Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет. Візит предстоятеля Української православної церкви Київського патріархату присвячений до відзначення у Львів...


Новини Львів