Архів новин

Футбол: ''Карпати'' - ''Кривбас'' 3:0 (0:0)

20-й тур, 14 березня 2009 року. Львів. Стадіон "Україна"
+1°С, похмуро, без опадів.

Арбітр: Віталій Годулян (Одеса)
Аситенти: Віталій Дем’яненко (Мукачево), Микола Васюта (Рівне)
Делегат ФФУ: Решко (Київ)

Голи: Кузнецов, 56, Кожанов, 80, Ощипко, 90+2.
Попередження: Шагойко 90+1

"Карпати": Романенко, Ощипко, Ткачук, Тубіч, Мілошевіч, Кожанов, Кобін, Кополовець (Зеньов, 26), Гурулі (Голодюк, 67), Кузнецов, Худоб’як (Пшеничних, 78).
Запасні: Новак, Фурта, Петрівський, Є.Тарасенко
Головний тренер: Олег Кононов

"Кривбас": Хіді, Сілагайліс, Грицай, Грановський, Шелаєв (Мелащенко, 70), Костишин (Шагойко, 78), Бюлюкбаші, Булку, Мотуз, Андрієнко, Опря.
Запасні: Дейнеко, Ковальчук, Радченко, Карпенко, Павлов
Головний тренер: Олег Таран


Як і в двох перших поєдинках після зимової перерви з «Чорноморцем» та «Іллічівцем», «Карпати» і в зустрічі з «Кривбасом» у підсумку одержали перемогу з крупним рахунком. Але ж наскільки важче від двох попередніх дався цей виграш підопічним Олега Кононова.

Початок матчу з «Кривбасом» «Карпати» розпочали так, що у всіх склалося враження, ніби вони є присутніми на продовженні поєдинку в Маріуполі тижневої давності. Перший удар по воротам суперника «зелено-білі» нанесли вже на 3-ій хвилині. Щоправда дальньому пострілу в дотик Ткачука забракло влучності – м’яч пролетів над поперечкою. А ще за дві хвилини першу стовідсоткову нагоду відкрити рахунок змарнував Кополовець. Кузнецов дотепно пропустив бальон на Кобіна. Капітан карпатівців міг сам вирішувати епізод, але він відпасував на Кополовця, який залишився сам проти албанського кіпера криворіжців Хіді. Михайло мав достатньо часу, аби оцінити ситуацію і прийняти правильне рішення. Напевне, напрошувався варіант пробити на силу повз воротаря. Адже з такої вбивчої відстані шансів зреагувати на удар практично не має. Але Кополовець вирішив елегантно перекинути бальон через Хіді. І прорахувався – м’яч оминув не лише кіпера, а й рамку воріт.

Що сталося з «Карпати» далі, сказати важко. Ні, команда Кононова й надалі продовжувала володіти територіальною перевагою, але в діях львів’ян не було помітно задоволення від самого процесу гри. Саме того, що дозволяло їм у попередніх турах майже граючи розривати оборону одеситів і маріупольців. В грі «Карпат» було надто багато академізму, хлопці ніби чекали, що суперник сам почне припускатися помилок. Часто можна було спостерігати ситуацію, коли гравець, який володіє м’ячем, практично не має варіантів продовження атаки. Не зовсім зрозумілими були й дії Кузнецова, який замість свого звичного місця на вістрі нападу, почав атакувати з глибини поля. Щоправда потрібно віддати належне й гостям, які в обороні діяли дуже щільно.

В подібній ситуації вихід є один – якомога більше рухатися, пропонуючи себе партнеру. А от якраз рухливості в першій 45-хвилинці нашій команді бракувало найбільше. Добре, що при всіх проблемах в лінії атаки, надійно зіграли захист і кіпер «Карпат». Адже «Кривбас» у першому таймі хоча й не створив серйозної загрози біля наших воріт, але дав зрозуміти, що при нагоді зробить все, аби не втратити свій шанс.

Зовсім інший, але вже звичний для нинішніх «Карпат» футбол, побачили глядачі після відпочинку. Перше, що кинулося у вічі – карпатівці додали у швидкості. Сигналом до штурму воріт гостей став дальній постріл Кобіна на 48-ій хвилині, коли Хіді з-під поперечки перевів м’яч на кутовий. Ще за хвилину Кожанов з правого флангу навісив на дальню стійку, але Кузнецов програв захисникам боротьбу на другому поверсі. Але вже на 53-ій хвилині Сергій не лише в черговий раз довів, що він вміє перегравати оборону суперника, а й зробив це напрочуд вишукано. Одержавши м’яч в межах карного майданчика, він елегантно підошвою приборкав бальон, розвернувши при цьому захисника, і холоднокровно розстріляв Хіді – 1:0.

Забитий гол з одного боку додав впевненості господарям, а з іншого – змусив діяти значно активніше гостей. І почався так званий відкритий футбол, який так до вподоби глядачам. Моменти почали виникати як біля воріт Хіді, так і у володіннях Романенка. І тут необхідно відзначити, що в двох епізодах дуже надійно зіграв наш кіпер. Спочатку він не дозволив капітану «червоно-біло-чорних» Бюлюкбаші метрів з сорока перекинути через себе м’яч, коли албанець намагався скористатися обрізкою «зелено-білих» на своїй половині поля, а згодом лише відчайдушний кидок Всеволода у ноги Мотуза врятував «Карпати» від неприємностей.

В ці хвилини відчувалося, що нашій команді, аби не мати проблем із поповненням свого турнірного доробку повноцінними трьома пунктами, обов’язково потрібен другий м’яч. Можна не сумніватися, що найкраще це розумів Олег Кононов. Саме з метою загострення гри в атаці він випустив на поле Голодюка, який з кожним матчем не лише почувається на полі все впевненіше, а головне, може одним пасом створити гольовий момент.

Із заміною білоруський коуч «Карпат» вгадав на всі сто. Голодюк просто блискуче увійшов у гру, він ніби відкрив у своїх партнерів друге дихання. Кілька атак, які він розпочинав шикарними передачами, оборонці «Кривбасу», хоча й з превеликими труднощами, але все ж переривали, однак на 77-ій хвилині вони виявилися безсилими. Голодюк суперпасом на Зеньова відрізав півоборони гостей, а за мить естонець, елегантно взявши м’яча під себе, прибрав з дороги захисника і зряче накинув бальон на голову Кожанову. "Дев’ятка" «Карпат» настільки потужно пробив головою, що хоча Хіді й зреагував на удар, але разом з м’ячем влетів у ворота – 2:0.

Другий м’яч практично зняв питання щодо долі зустрічі. Але трибуни вимагали від своїх улюбленців третьої перемоги поспіль з великим рахунком. І карпатівці, які вкотре, незважаючи на рахунок, віддавалися грі до самого фінального свистка, віддячили вболівальникам за палку підтримку. Вже в компенсований час Кузнецов класно кинув у прорив по центру все того ж Голодюка. Олег мав виходити на очне побачення з Хіді, але Шагойко відверто завалив його на газон. Арбітр матчу Віталій Годулян мав всі підстави вилучити Шагойко за фол останньої надії. Однак цього разу, на відміну від зустрічі «Металіст» – «Динамо» в позаминулому турі, коли в подібній ситуації перед харків’янином Папа Гуйє Годулян без найменших вагань запалив червоне світло, він обійшовся гірчичником.

Але одним лише попередженням за це порушення «Кривбас» таки не "відмазався". Ощипко зі штрафного вгатив бальон у дальню дев’ятку з такою силою, що він ледь не порвав сітку. А потім, одразу після фінального свистка, карпатівці у повному складі виконали танець переможців перед фанатським сектором. І коли «зелено-білі» танцювали, напевне, багато хто, із задоволенням спостерігаючи за цим приємним видовищем, ловив себе на думці, що хоче його бачити після кожного наступного матчу за участю улюбленої команди.

Статистика

Гольові моменти
6 2

Удари в рамку воріт
6 6

Удари в напрямку воріт
6 6

Кутові
3 4

Офсайди
2 5

Фоли
16 27

Інформаційний центр ФК ''Карпати''

Всі новини випуску 
  • На Львівщині діє 74 початкові мистецькі школи

    Станом на 2013 рік на Львівщині діє 74 початкові мистецькі школи. Про це 29 серпня на прес-конференції повідомила директор департаменту з питань культури, охорони культурної спадщини та культурних цінностей Львівської ОДА Наталія Гамкало. За її словами, з 74 шкіл 41 – музична школа, 27 – мистецьких,...


  • 85 "швидких допомог" для Львівщини за 1,5 року

    Львівська область до кінця 2013 року і у 1-ому кварталі 2014 року отримає 85 нових автомашин. Про це сказала міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова в рамках робочої поїздки до Львова. Під час зустрічі із медичним персоналом Р.Богатирьова оглянула систему екстреної (швидкої) медичної допо...


  • Нова лабораторія у НУ "Львівська політехніка"

    2 вересня відбудеться відкриття нової сучасної лабораторії програмування для вбудованих та мобільних платформ на кафедрі програмного забезпечення Інституту комп'ютерних наук та інформаційних технологій Національного університету “Львівська політехніка”. Торік Львівський кластер інформаційних техноло...


  • Львів'янин Роман Мартиненко – чемпіон і рекордсмен світу з пауерліфтингу серед юніорів

    23-річний уродженець Нового Роздолу, а нині представник армійського спорту Львівщини Роман Мартиненко успішно виступив на чемпіонаті Світу з пауерліфтингу серед юніорів в м. Кіллен (США). Роман Мартиненко переконливо переміг у ваговій категорії до 83 кг, встановивши новий рекорду світу в жимі лежачи...


  • Обiйти обмеження готiвкових розрахункiв в Україні можна шляхом передання прав вимоги

    Обiйти обмеження готiвкових розрахункiв, що вводиться з 1 вересня, українцi зможуть, зокрема, шляхом передання прав вимоги, вважає адвокат юридичної компанiї "Алєксєєв, Боярчуков i партнери" Єгор Штокалов. "Наприклад, хтось винен певну суму грошей покупцевi, який укладає з продавцем договiр купiвлi...


  • Янукович не їздив "магістраллю" Львів-Тернопіль

    Президент України Віктор Янукович заявив, що в Україні в 2014 р. почнеться повне оновлення всіх міських та магістральних доріг. Про це Янукович заявив в інтерв'ю українським телеканалам, яке було показано на каналі "1+1". "2014 стане роком, коли ми почнемо оновлювати міські дороги. У всіх областях....


  • Україна зменшуватиме обсяги споживання російського газу

    Президент України Віктор Янукович заявив, що країна продовжить рухатися шляхом диверсифікації енергоресурсів. Про це він сказав в інтерв'ю чотирьом українським телеканалам. «Я переконаний, що одне з питань захисту наших національних інтересів і відстоювання нашої незалежності – це питання диверсиф...


  • 41,6% українців вступлять до Європейського союзу, а 31% - до Митного...

    Питання вступу України до Європейського Союзу чи Митного союзу буде вирішуватись на референдумі. Про це сказав Президент Віктор Янукович в інтерв’ю чотирьом українським телеканалам. За його словами, питання, куди рухатиметься країна, мають вирішувати її громадяни. "Який вибір буде українського народ...


  • До 2017 року Збройні Сили України набиратимуть по 5 тисяч контрактників

    У Збройний сил України (ЗСУ) до 2017 р. щорічно будуть призиватися до 5 тис. контрактників. Про це сьогодні в ході прес-конференції заявив міністр оборони України Павло Лебедєв, передає кореспондент ...


  • Трамвай "Електрона" буде ліпший за його телевізори?

    Низькопідлоговий трамвай львівського виробництва вже майже тиждень курсує вулицями Львова. Наразі він працює на маршруті №9А. Після ремонтів доріг буде визначено його постійний маршрут роботи. «Минулого тижня у вихідні перший раз вийшов на лінію новий пасажирський низькопідлоговий трамвай. Він ви...


  • Тільки 9 міст Львівської області є на картах Яндексу

    На http://maps.yandex.ua з'явилися карти Золочева, Самбора, Червонограда. Тепер користувачі легко знайдуть у цих містах потрібну адресу або побудують через них автомобільний маршрут. Разом із картами Львівської області Яндекс опублікував схеми ще 36 населених пунктів України. Це міста обласного та ...


  • Матір з дитиною виселили з квартири за підробленими документами

    У Львові 5-річну дитину з матір’ю позбавили житла. Розпочато розслідування. Як з’ясовано прокуратурою Франківського району, дозвіл на відчуження квартири, в якій мешкав неповнолітній хлопчик та його матір, надано Франківською райадміністрацією Львова на підставі підроблених документів. За цим фактом...


  • Сколівська, Старосамбірська і Радехівська міськради будуть без генпланів

    29 серпня відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань регулювання земельних відносин, адміністративно-територіального устрою, планування території, архітектури та будівництва Львівської обласної ради. Під час засідання депутати розглянули та обговорили проблемні питання, які виникли...


  • Екс-дрогобичанин Ярослав Попович аж на 95-мі місці велогонки в Іспанії

    На шостому етапі велошосейної гонки "Вуельта"-2013, що відбувається в Іспанії, переміг Міхаель Морков з Данії. Відразу 132 учасники фінішували з часом переможця, серед яких і українець Ярослав Попович, уродженець Дрогобича, який перебуває у загальному заліку аж на 95-му місці. Вуельта Іспанії Бага...


  • 36 підприємств Львова допомогли дітям-школярам

    Сьогодні в рамках благодійної акції «Пора до школи» діти з багатодітних, малозабезпечених та інших соціально незахищених родин отримають безкоштовне шкільне приладдя від львівських підприємців, інформує прес-служба ЛМР. Щоб підготувати діток з таких сімей до нового навчального року, організатори ак...


  • Богатирьова прочитає лекцію у Львівському медичному коледжі

    30 серпня в рамках робочого візиту у м. Львів міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова ознайомилась із роботою Вищого навчального комунального закладу ЛОР “Львівський медичний коледж імені Андрея Крупинського» і пообіцяла викладацькому колективу колежду, що відвідає їх знову і, ймовірно, ...


  • "Шахтар" - у Лізі чемпіонів, а «Динамо», «Дніпро», «Чорноморець» - у Лізі Європи

    Три українські клуби - «Динамо», «Дніпро», «Чорноморець» - продовжать боротьбу у груповому турнірі футбольної Ліги Європи. Динамівці з рахунком 5:1 розгромили казахстанський «Актобе» (перший матч також завершився на користь киян 3:2). Дніпропетровці переграли чемпіона Естонії «Нимме Калью» – 2:0 (...


  • Ювілейна Х велопроща «Львів - Страдч – Крехів» відбудеться у вересні

    14-15 вересня цього року Львівське обласне товариство українських студентів-католиків «Обнова» спільно із молодіжною організацією «Добрий Пастир» за сприяння управління молоді, сім’ї та спорту ЛМР та департаменту освіти, сім’ї та молоді ЛОДА в рамках Єдиного молодіжного простору традиційно організов...


  • У Львів приїде Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет

    12-15 вересня на запрошення митрополита Львівського і Сокальського Димитрія Львівську єпархію з першосвятительським візитом відвідає Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет. Візит предстоятеля Української православної церкви Київського патріархату присвячений до відзначення у Львів...


Новини Львів