Архів новин

Губернатор Львівщини розраховує, що у 2009 році в область інвестують $350 млн

"Ми розраховуємо, що проекти, над якими ми працювали у 2008 році, принесуть нам цього року інвестиції у розмірі $350 млн. У 2008 році обсяг інвестицій в область становив $319 млн". Про це 24 лютого під час прес-конференції повідомив голова Львівської ОДА Микола Кміть.

Найбільше надходження інвестицій цього року очікується від реалізації проекту шахти "Любельська". "Це дозволить створити 3 тис. робочих місць. Ще один проект - будівництво цементного заводу Lafarge в Миколаєві. Цього року цей проект планують вкласти 50 млн євро, загальна вартість проекту - 260 млн євро", - розповів губернатор.

Zaxid.net

ВОВКОДРАВЕР[09.12.10 16:01]
ХАПТУРНИК РАЙОННОГО РОЗЛИВУ
Газета «Подільські вісті».3 грудня 2009 року.


Сумний та невеселий сидів 16 листопада головний лікар Хмель¬ницької районної санітарно-епіде¬міологічної станції Олег Безкоровайний в своєму робочому кабі¬неті на вулиці Храновського, що в обласному центрі. І було чого бути «храново» чоловіку: вночі привиділось йому, що відтепер в усіх судах Хмельниччини замість живих людей — роботи сидітимуть, які безпристрасно, без огляду на посаду і зв'язки підсудного и ви¬даватимуть на-гора вироки і ухва¬ли.
Ой, не до добра цей сон! — з острахом подумав Олег Іванович і, щоб перервати невеселі думки, включив радіо. І хоч із тих пір, як міськрайонний суд відміряв йому
5 літ позбавлення волі з річним відтермінуванням виконання ви¬ року, улюбленим каналом санстанційного наглядача Хмельницького району став «Шансон» з його
тюремною лірикою і «блатняками», тремтячі руки очільника районної СЕС все ж відшукали в ефірі канал Верховної Ради. Ні, пана Безкоровайного не стільки цікавило питання боротьби парламенту з епідемією підступного свинячого
грипу, скільки тривожила доля Закону, який мав розглядатися того дня в будинку під куполом і який, як чорт ладану, не сприйма¬ла душа головного епідеміолога.
Прибужжя. І на те були в Олега Івановича серйозні и об'єктивні причини.
- ставиться на голосування питання про подолання вето Пре¬зидента на законопроект №372 «Про протидію хабарництву»! —прогримів із репродуктора голос спікера Литвина, і перед очима Олега Івановича попливли роже¬ві кола, які, з'єднавшись на фоні вікна, утворили розкішні ажурні...грати. Свят,свят, свят! — зойкнув санітарний лікар від такого видіння і вхопився за серце: решітка на вікні, як фотографія у проявнику, проступала все чіткіше.
Та за мить тривога Олега Іва¬новича, а разом із нею — «павутина» у вигляді ґрат на вікні служ¬бового кабінету розвіялась, наче дим. 213 голосів! Рішення не при¬
йнято! — повідомив головуючий. Спасибі, брати! — вимовив
розчулений Олег Іванович на адре¬су депутатів, які щойно провалили прийняття анти хабарницького закону. Брати! Брати! — повторила слова Безкоровайного луна. Що¬
правда, чомусь із наголосом на першому складі. Зрештою, якщо бути відвертим, то гамлетівське «бути чи не бути?», трансформоване у «брати чи не брати?», ніколи не стояло перед паном Безкоровайним. А звідтоді, як наказом №186 від 21 грудня 2004 року Олега світ Івановича було возведено в ранг головного державного лікаря Хмельницької районної СЕС — санепідемстанції, ця дилема взагалі перестала для нього існувати. Звичайно ж брати! Недарма ж подейкують, що й улю¬бленою приказкою головлікаря районної санстанції стали слова найвизначнішого афериста всіх часів і народів — Григорія Распутіна: «Дали на лапу — миттю під¬ставляй другу!».
І брав, і — підставляв. Хоча за¬ради справедливості варто зазна¬чити: до хапуги распутінського масштабу пан Безкоровайний не до¬тягував — масштаб не той! А от ранг хапужки санстанційного роз¬ливу — заслужив вмотивовано.
Щоправда, був у біографії сан¬станційного урвителя районного масштабу момент, який міг уза¬галі поставити крапку не лише на його згубній пристрасті до здирництва, а й на професійній кар'є¬рі. Міг, та не став.
Маю на увазі випадок 22 серпня 2006 року, коли Олег Іванович умисне, як сказано у вироку Хмельницького міськрайонного суду, в своєму службово¬му кабінеті, заподіяв співробітни¬ку СЕС — санітарному лікарю з гігієни праці Володимиру Ткачуку, до речі — голові профкому райсанепідемстанціі, легкі тілесні ушко¬дження і на додаток — розірвав піджак підлеглого.
Подейкують, що причиною кон¬флікту між Безкоровайним і Тка¬чуком якраз і стало те, що остан¬ній, до речі, ліквідатор-чорнобилець, намагався приструнити го¬ловного лікаря СЕС за надто меркантильні підходи у справі надання дозволів і приписів пред¬ставникам малого і середнього бізнесу Хмельницького району і був, мов кістка в горлі, Олегу Івановичу. Точніше, в усіх його шахер-махерських діяннях.
Що це — не плід хворобливої уяви чи, крий Господи — наслідок дії небезпечного вірусу на кору головного мозку працівників райсанепідемстанціі, процитую наказ № 23 від 31 січня головного ліка¬ря обласної санепідемстанції М. Ко-ломійця, в якому сказано: «Про¬веденою перевіркою комісії облсанстанції заяви голови профкому В. Ткачука та зав. відділенням Я. Главацького на неправомірні дії головного лікаря Хмельницької райСЕС по списанню матеріаль¬них цінностей та здачі в металолом списаної автодезкамери встанов¬лено, що...». Щоб не втомлювати читача безкоровайнівськими «зо¬лотими вербами, перерахованими в тому наказі,
зауважу, що в кінцевому підсумку наказом № 23 «за нанесення матеріальних збит¬ків Хмельницькій райсанепідемстанціі та порушення чинного законодавства головному лікарю Безкоровайному» було оголошено догану.
Такої наруги Олег Іванович стерпіти не міг. Та й можна зрозуміти чоловіка: в колек¬тиві завівся «я біда», ще й до того — голова профкому! Такий не дасть спокійно жити, себто — красти і хапа¬ти. А коли так — хай начува¬ється! Недарма ж кажуть: коли ворог не здається, його — знищують, себто — ви¬живають із колективу.
Один за одним на голову голови профкому Ткачука сипляться догани — № 32 від 30 травня та № 45 від 24 жовтня 2005 року які, однак, суд визнає протиправними та відміняє. У свою чергу, судді того ж таки Хмельниць¬кого міськрайонного суду Б. Продан від 24 травня та А. Леванчук від 29 вересня виносять ухвали про адміні¬стративні правопорушення самого пана Безкоровайного, які, проте, скасовують через малозначимість проступків, обмежившись усними заува¬женнями на адресу головлі¬каря Хмельницької СЕС.
Та повернімось у пріснопам’ятний 2006 рік, коли до¬ведений до відчаю норовли¬вим і непокірним лікарем Ткачуком, Олег Іванович не витримав і дав волю рукам у власному ж кабінеті. Воло¬димир Адамович зафіксував тілесні ушкодження і — звер¬нувся до суду. Та до болю «рідний і знайомий» і пози¬вачу й відповідачу Хмель¬ницький міськрайонний суд, врахувавши те, що підсудний вперше притягався до кри¬мінальної відповідальності, позитивно характеризувався як на роботі, так і за місцем проживання і має на утри¬манні неповнолітню дитину, хоч і визнав його винним у вчиненні злочину, передба¬ченого ст. 125 ч. 1 Кк Украї¬ни, призначив покарання у вигляді штрафу в сумі 510 гривень. Пізніше ухвалою колегії суддів Хмельницько¬го апеляційного суду навіть це покарання пану Безкоровайному було відмінено — на підставі п. 4 ст.74 як особі, що вчинила злочин невели¬кої чи середньої тяжкості і не вважається суспільно не¬безпечною.
Не знаю, як за місцем про¬живання, але враховуючи вищенаведений «джентль¬менський» набір пана Без¬коровайного на посаді голов¬лікаря за 2005 рік, навряд чи його поведінку можна на¬звати позитивною, на що зіслався суд, виносячи своє рішення.
Воістину, шляхи Господні незвідані. Як кажуть, було та загуло. Тим більше, що не¬вдовзі «загуло» й за самим Володимиром Адамовичем. Що засвідчило: Олег Іванович норовливців не терпить ї образ не забуває, а значить і перечити йому, а тим більше виступати проти нього — справа не лише безперспективна, а й програшна. Програшна передусім для самого ж норовливця. Того ж таки Володимира Ткачука взяти, якого невдовзі було звільнено з роботи за наказом Безкоровайного…прогул. Хоча за твердженням Ткачука , він був відсутній на роботі менше трьох годин.
Чесно кажучи, мені вже набридли ходіння по судах і боротьба з «вітряками»,- згадує Володимир Адамович.-На той момент, я вже отримав пенсію. Тож плюнув та й пішов з роботи, якій віддав 25 років найкращого свого життя.
Це була неабияка перемога Безкоровайного. По перше, він вижив-таки із санепідстанції ненависного Ткачука, а по друге, наочно демонстрував усьому колек¬тиву, що значить піти на «ви» супроти нього — головного лікаря!
— Скажи мені, з чим ти прийшов до мене в кабінет, і я скажу, з чим ти підеш із нього! — полюбляв жартува¬ти Безкоровайний, і неза¬баром цей принцип, витіс¬нивши клятву Гіппократа, став основоположним у ро¬боті головного лікаря Хмель¬ницької райсанепідемстанціі.
Досить показовою в цьому плані є історія прибузького бізнесмена Юрія Босого. Вирішивши зайнятися ви¬пічкою хлібобулочних виро¬бів у приміщенні колишньої їдальні в с.Олешині, Юрій Ан¬дрійович поспішив у районну санстанцію — у кабінет само¬го пана Безкоровайного.
Мовляв, як би то швидше дозвіл отримати на початок робіт? Дуже вже хочеться потішити олешинців, а за¬одно й жителів інших сіл ра¬йону прекрасною випічкою. А у відповідь почув щось на зразок: «Швидко тільки коти женяться!
Дозвіл же можна отримати через тиждень, а можна — через рік. А можна й узагалі його не отрима¬ти!».
А щоб пекар не сумнівався, що від нього вимагається, Олег Іванович дістав із шух¬ляди пачку грошей і демон¬стративно помахав ними в повітрі.
Зрозумівши, що від нього вимагають хабара, бізнесмен вирішив не випробовувати долю й задовольнити бажан¬ня санстанційного урвителя.
Ось як цей випадок описано в матеріалах судової справи.
20 березня близько десятої години ранку Босий Ю.А. зайшов до кабінету Безкоро¬вайного і повідомив, що хоче отримати припис на усунен¬ня недоліків для того, щоб отримати кредит. Один при¬мірник припису Безкоровай¬ний віддав Босому, на іншо¬му він розписався. Після цього Безкоровайний жеста¬ми дав зрозуміти Босому, щоб той дав йому гроші. Бо¬сий дістав із кишені стодоларову банкноту і поклав на стіл перед Безкоровайним. Той піднявся із-за столу і накрив купюру папір¬цем...».

До речі, як виявилось, цей випадок Хмельницькі право¬охоронці детально записали на аудіо-та відеоплівку, а заодно зафіксували й інший факт хапузтва Олега Івано¬вича — стосовно власника магазину села Гелетинці Панчака Б. В.
«26 лютого 2008 року, — як сказано у постановочній час¬тині вироку Хмельницького міжрайонного суду, — до службового кабінету державного санітарного лікаря Хмельницького району Без¬коровайного з'явився за ви¬кликом працівників СЕС власник магазину Панчак. Під час розмови Безкоровай¬ний повідомив Панчака, що на нього буде накладено штраф, розмір якого від 17 до 340 гривень визначати¬меться безпосередньо ним.

В подальшому під час роз¬мови з Панчаком Безкоровайний став цікавитися про наявність у нього інших торгових точок, де можуть бути виявлені аналогічні порушення, чим умисно створював умови для дачі хабара. Панчук став просити Безкоровайного не накладати на нього великого штрафу і не перешкоджати в діяльності наявних у нього торгових точок. Під час розмови Панчак витяг із кишені і поклав на стіл перед Безкоровайним дві купюри номіналом по сто гривень кожна.
Безкоровайний накрив гроші аркушем паперу, повідомивши Панчаку, що на нього буде накладено штраф у сумі 51 гривні.
Як свідчать ці два випадки, в Олега Івановича навіть свій почерк, свій ритуал виробив¬ся: гроші він не бере до рук, а накриває їх аркушем папе¬ру на робочому столі. Щоб не переводилися?
До п'яти років позбавлення волі, з відтермінуванням ви¬конання вироку на один рік, засудив Олега Івановича Хмельницький міжрайонний суд 15 жовтня 2008 року.
2 грудня того ж року колегія суддів судової палати у кри¬мінальних справах апеляцій¬ного суду Хмельницької об¬ласті залишила вирок суду першої інстанції без змін, вилучивши із результативної частини вироку підписку Безкоровайному про невиїзд.
Водночас дивно — і суд першої інстанції. апеляцій¬ний чомусь залишили поза увагою таку важливу деталь у долі підсудного, як його перебування на посаді го¬ловного лікаря СЕС чи мож¬ливість обіймати цю або іншу керівну посаду — в майбут¬ньому.
Нагадаю, Безкоровайний — державний санітарний лікар, засуджений за двома епізодами отримання хабара. Коли його УБОЗвці, як то кажуть, під білі рученьки ви¬вели з кабінету і після отри¬мання «мзди» на вимогу слідчого Вітровського голо¬вний обласний санітарний лікар М. Коломієць, за по¬годженням із КИЇВСЬКИМ ке¬рівництвом, відсторонили хапугу в білому халаті від виконання службових обо¬в'язків, а затим — 17 грудня 2008 року, після винесення остаточного вердикту Хмель¬ницьким апеляційним судом у справі Безкоровайного. звільнив його за п.1 ст. 41 КЗпП України і за одноразо¬ве грубе порушення трудової дисципліни», позаяк статті «звільнення за хабарництво» в українському трудовому законодавств не передба¬чено. А шкода, в країні, яка займає провідне місце в сві¬ті за рівнем корупції і хабар¬ництва, таке нововведення було б не зайвим. Чому? Та тому, що, віддихавшись та відхекавшись від криміналь¬них процесів зрозумівши, що не такий страшний суд, як його малюють в усяко¬му разі — відношенню до його персони, Безкоро¬вайний, позичивши очі в Сір¬ка, став вимагати понов¬лення на роботі! Іншими словами, двічі - хабарник Хмельницького району, ви¬знаний хабарником судом і слідством, ПРИЙНЯВ рішення повернутися в крісло ДЕРЖАВНОГО підкреслюю ДЕР¬ЖАВНОГО головного санітарного лікаря Хмельницького району, і в помічники собі взяв, ви ніколи не повірите кого – той-таки Хмельницький міськрайонний суд, який нагадаю,офіційно титулував його хабарником і посадовим злочинцем, відмірявши 5 літ тюряги із відтермінуванням виконання вироку і встановлення річного іспитового терміну. І суд, о патку мій, патку! 22 травня нинішнього року поновлює двічі хаптурника в кріслі санстанційного «смотрителя» Хмельницького району! Як тут не згадати класика:і щуку випустили в річку!
Цікава й логіка, якою скористався суд, випускаючи «щуку»- хапка: мовляв дисциплінарне стягнення,себто-звільнення Безкоровайного, було б умотивованим, якби, відповідно до ст. 148 КЗпП України, послідувало за безпосереднім виявленням проступку, себто хабара, але-не пізніше одного місяця, іншими словами раз хабар Безкоровайний узяв у березні місяці, а звільнений був у грудні, то правда матінка на його боці. Але ж ми його не могли звільнити до вироку суду-стенає плечима головний державний санітарний лікар Хмельницької області Микола Коломієць.-А раптом суд не визнав би проступок Безкоровайного за злочин і виправдав би його? Єдине, що ми могли і зробили в цьому випадку-відсторонили Олега Івановича, згідно із постановою слідчого виконання ним посадових обов’язків. - У відповідності до ч.3 ст.33 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад» Безкоровайний, як депутат Хмельницької районної ради, повинен бути звільнений лише після того, як про його звільнення, не менше ніж за 15 днів, було б проінформовано Хмельницьку районну раду, -та ми ні сном ні духом не відали про те, що Безкоровайний-депутат районної ради, і що про його звільнення потрібно інформувати раду.
Зауважу, що мова йде не про дачу згоди керівництва райради чи сесії районної ради на звільнення депутата Безкоровайного, а лише про письмову інформацію обласної СЕС про звільнен¬ня Олега Івановича з робо¬ти.
Разом із тим, — забиває чергового цвяха в домовину здоровому глузду і справед¬ливості суд, виносячи рішен¬ня про поновлення Безкоро¬вайного на посаді головного державного санітарного лі¬каря Хмельницького району, головний санітарний лікар Хмельницької області Микола Коломієць
не врахував того, що Хмель¬ницький міськрайонний суд,виносячи вирок від 15 жовтня 2008 року, та судова палата у кримінальних справах апе¬ляційного суду Хмельницької області — ухвалу, прийшли до висновку недоцільності
позбавлення Безкоровай¬ного О. І. права обіймати певні посади чи займатися
певною діяльністю, а отже і заборонити йому за¬ймати посаду головного
державного санітарного лікаря Хмельницького ра¬йону (вид. авт.).


Але ж ні суд, ні судова ко¬легія апеляційного суду Хмельницької області, ви¬носячи вирок Безкоровайному за фактом хабарництва, ні пари з вуст не випустила стосовно ДОЦІЛЬНОСТІ чи НЕДОЦІЛЬНОСТІ позбавлен¬ня Безкоровайного права обіймати певні посади, а значить права подальшого перебування чи не перебування його на посаді голов¬ного лікаря СЕС.
Суд просто обійшов увагою цей пункт статті про хабарництво. Мов¬ляв, хай хто хоче, так і трак¬тує нашу мовчанку з цього приводу. А коли так, то будь ласкава, обласна санстанціє, себто — Українська державо, волею Хмельницького між¬районного суду, підкріплено¬го ухвалою апеляційного суду Хмельницької області, виплати хабарнику і здирни¬ку Безкоровайному «за час його вимушеного ...прогулу» (начебто він не за хабар ви¬мушено «прогуляв», а був захоплений піратами в Со¬малі) понад 10 тисяч гривень зарплати.

Так і хочеться сказати, чи¬таючи подібний вердикт: «Спасибі, панове судді, що хоч грошовою компенсацією злочинцю обійшлися, а не зобов'язали всіх, хто виводив на чисту воду хабарника Без¬коровайного — слідчих, про¬курорів, УБОЗівців, та и зре¬штою всіх, кого оббирав він як липку на посту санітарно¬го лікаря — вибачитись та в ніжки поклонитися Олегу світ Івановичу. Думаю, от коли й справді пошкодуєш, що в судах сидять живі люди, а не роботи, як приснилось Оле¬гу Івановичу, які безпристрас¬но, без огляду на посаду і зв'язки підсудного видавали б на-гора вироки й ухвали. Зрештою, справедливості ради зазначу, що незважа¬ючи на все, крапку в цій історії ще не поставлено.

За протестом обласної прокуратури справа про поновлення пана Безкоровайного на посаді головного державного санітарного лікаря Хмельницького району знаходиться на розгляді Верховного суду. А поки…Поки що Олег Іванович, як ні в чим не бувало, продовжує справно справляти державну службу в ролі головного санітарного лікаря Хмельницького району.

Хочеться вірити, що це триватиме не довго.

Петро Воробей.

Всі новини випуску 
  • На Львівщині діє 74 початкові мистецькі школи

    Станом на 2013 рік на Львівщині діє 74 початкові мистецькі школи. Про це 29 серпня на прес-конференції повідомила директор департаменту з питань культури, охорони культурної спадщини та культурних цінностей Львівської ОДА Наталія Гамкало. За її словами, з 74 шкіл 41 – музична школа, 27 – мистецьких,...


  • 85 "швидких допомог" для Львівщини за 1,5 року

    Львівська область до кінця 2013 року і у 1-ому кварталі 2014 року отримає 85 нових автомашин. Про це сказала міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова в рамках робочої поїздки до Львова. Під час зустрічі із медичним персоналом Р.Богатирьова оглянула систему екстреної (швидкої) медичної допо...


  • Нова лабораторія у НУ "Львівська політехніка"

    2 вересня відбудеться відкриття нової сучасної лабораторії програмування для вбудованих та мобільних платформ на кафедрі програмного забезпечення Інституту комп'ютерних наук та інформаційних технологій Національного університету “Львівська політехніка”. Торік Львівський кластер інформаційних техноло...


  • Львів'янин Роман Мартиненко – чемпіон і рекордсмен світу з пауерліфтингу серед юніорів

    23-річний уродженець Нового Роздолу, а нині представник армійського спорту Львівщини Роман Мартиненко успішно виступив на чемпіонаті Світу з пауерліфтингу серед юніорів в м. Кіллен (США). Роман Мартиненко переконливо переміг у ваговій категорії до 83 кг, встановивши новий рекорду світу в жимі лежачи...


  • Обiйти обмеження готiвкових розрахункiв в Україні можна шляхом передання прав вимоги

    Обiйти обмеження готiвкових розрахункiв, що вводиться з 1 вересня, українцi зможуть, зокрема, шляхом передання прав вимоги, вважає адвокат юридичної компанiї "Алєксєєв, Боярчуков i партнери" Єгор Штокалов. "Наприклад, хтось винен певну суму грошей покупцевi, який укладає з продавцем договiр купiвлi...


  • Янукович не їздив "магістраллю" Львів-Тернопіль

    Президент України Віктор Янукович заявив, що в Україні в 2014 р. почнеться повне оновлення всіх міських та магістральних доріг. Про це Янукович заявив в інтерв'ю українським телеканалам, яке було показано на каналі "1+1". "2014 стане роком, коли ми почнемо оновлювати міські дороги. У всіх областях....


  • Україна зменшуватиме обсяги споживання російського газу

    Президент України Віктор Янукович заявив, що країна продовжить рухатися шляхом диверсифікації енергоресурсів. Про це він сказав в інтерв'ю чотирьом українським телеканалам. «Я переконаний, що одне з питань захисту наших національних інтересів і відстоювання нашої незалежності – це питання диверсиф...


  • 41,6% українців вступлять до Європейського союзу, а 31% - до Митного...

    Питання вступу України до Європейського Союзу чи Митного союзу буде вирішуватись на референдумі. Про це сказав Президент Віктор Янукович в інтерв’ю чотирьом українським телеканалам. За його словами, питання, куди рухатиметься країна, мають вирішувати її громадяни. "Який вибір буде українського народ...


  • До 2017 року Збройні Сили України набиратимуть по 5 тисяч контрактників

    У Збройний сил України (ЗСУ) до 2017 р. щорічно будуть призиватися до 5 тис. контрактників. Про це сьогодні в ході прес-конференції заявив міністр оборони України Павло Лебедєв, передає кореспондент ...


  • Трамвай "Електрона" буде ліпший за його телевізори?

    Низькопідлоговий трамвай львівського виробництва вже майже тиждень курсує вулицями Львова. Наразі він працює на маршруті №9А. Після ремонтів доріг буде визначено його постійний маршрут роботи. «Минулого тижня у вихідні перший раз вийшов на лінію новий пасажирський низькопідлоговий трамвай. Він ви...


  • Тільки 9 міст Львівської області є на картах Яндексу

    На http://maps.yandex.ua з'явилися карти Золочева, Самбора, Червонограда. Тепер користувачі легко знайдуть у цих містах потрібну адресу або побудують через них автомобільний маршрут. Разом із картами Львівської області Яндекс опублікував схеми ще 36 населених пунктів України. Це міста обласного та ...


  • Матір з дитиною виселили з квартири за підробленими документами

    У Львові 5-річну дитину з матір’ю позбавили житла. Розпочато розслідування. Як з’ясовано прокуратурою Франківського району, дозвіл на відчуження квартири, в якій мешкав неповнолітній хлопчик та його матір, надано Франківською райадміністрацією Львова на підставі підроблених документів. За цим фактом...


  • Сколівська, Старосамбірська і Радехівська міськради будуть без генпланів

    29 серпня відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань регулювання земельних відносин, адміністративно-територіального устрою, планування території, архітектури та будівництва Львівської обласної ради. Під час засідання депутати розглянули та обговорили проблемні питання, які виникли...


  • Екс-дрогобичанин Ярослав Попович аж на 95-мі місці велогонки в Іспанії

    На шостому етапі велошосейної гонки "Вуельта"-2013, що відбувається в Іспанії, переміг Міхаель Морков з Данії. Відразу 132 учасники фінішували з часом переможця, серед яких і українець Ярослав Попович, уродженець Дрогобича, який перебуває у загальному заліку аж на 95-му місці. Вуельта Іспанії Бага...


  • 36 підприємств Львова допомогли дітям-школярам

    Сьогодні в рамках благодійної акції «Пора до школи» діти з багатодітних, малозабезпечених та інших соціально незахищених родин отримають безкоштовне шкільне приладдя від львівських підприємців, інформує прес-служба ЛМР. Щоб підготувати діток з таких сімей до нового навчального року, організатори ак...


  • Богатирьова прочитає лекцію у Львівському медичному коледжі

    30 серпня в рамках робочого візиту у м. Львів міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова ознайомилась із роботою Вищого навчального комунального закладу ЛОР “Львівський медичний коледж імені Андрея Крупинського» і пообіцяла викладацькому колективу колежду, що відвідає їх знову і, ймовірно, ...


  • "Шахтар" - у Лізі чемпіонів, а «Динамо», «Дніпро», «Чорноморець» - у Лізі Європи

    Три українські клуби - «Динамо», «Дніпро», «Чорноморець» - продовжать боротьбу у груповому турнірі футбольної Ліги Європи. Динамівці з рахунком 5:1 розгромили казахстанський «Актобе» (перший матч також завершився на користь киян 3:2). Дніпропетровці переграли чемпіона Естонії «Нимме Калью» – 2:0 (...


  • Ювілейна Х велопроща «Львів - Страдч – Крехів» відбудеться у вересні

    14-15 вересня цього року Львівське обласне товариство українських студентів-католиків «Обнова» спільно із молодіжною організацією «Добрий Пастир» за сприяння управління молоді, сім’ї та спорту ЛМР та департаменту освіти, сім’ї та молоді ЛОДА в рамках Єдиного молодіжного простору традиційно організов...


  • У Львів приїде Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет

    12-15 вересня на запрошення митрополита Львівського і Сокальського Димитрія Львівську єпархію з першосвятительським візитом відвідає Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет. Візит предстоятеля Української православної церкви Київського патріархату присвячений до відзначення у Львів...


Новини Львів