Архів новин

Футбол: ''Карпати'' - ''Металург'' Д - 1:1 (1:1). ВІДЕО

Львів, ст. "Україна", 23.11.2008, 14:00, 16 тур.
Похмуро, мокрий сніг, -3С°
2000 глядачів.

Судді: Швецов (Одеса), Білорус (Черкаси), Літвінов (Луганськ).
Делегат ФФУ: Желєзний (Суми)

Карпати: Романенко, Мілошевіч, Ощипко, Пшеничних, Кобін, Кожанов (Кополовець, 66), Ткачук, Худоб"як, Гурулі (Ґодвін, 84), Зеньов (Федорів, 60), Кузнецов.
Запасні: Новак, Петрівський, Омельченко, Фещук
Головний тренер: Олег Кононов

"Металург" Д: Дішленкович, Білозор, Боавентура (Воловик, 68), Маріо Сержіо, Чечер, Аракелян (Кінгслі, 59), Даниловський, Дімітров, Макрідіс, Фернандеш, Шищенко (Мелконян, 74).
Запасні: Воробйов, Березовчук, Данилов, Зотов.
Головний тренер: Ніколай Костов

Голи: Худоб'як, 18 - Даниловський, 45
Попередження: Білозір, 59, Макрідіс, 67

Гол Худоб'яка, 18 хв.

Завантажити


Після несправедливої (якщо брати до уваги рівень гри) поразки від «Динамо» у перший день листопада з розгромним рахунком 0:4, гравці та тренери «Карпат» обіцяли, що в трьох наступних матчах у Львові вони зроблять усе, аби не лише поповнити свій турнірний доробок дев’ятьма очками, а й продемонструвати видовищний та змістовний футбол. Що ж, виконати перший пункт обіцяного карпатівцям не судилося. Після перемог над «Арсеналом» і ФК «Львів», підопічним Олега Кононова не вдалося взяти повноцінних три очки в донецького «Металурга», одного з лідерів чемпіонату. Але навряд чи хтось візьметься дорікнути нашим хлопцям за цей поєдинок. Адже саме стартовий матч другого кола проти команди Ніколая Костова у виконанні карпатівців за якістю гри виявився для них найкращим у поточному сезоні.

Після перемоги над «Арсеналом» два тижні тому, дотримуючись правила, що переможний склад не змінюють, на львівське дербі проти ФК «Львів» Олег Кононов виставив ту ж стартову одинадцятку, яка взяла гору над підопічними Олександра Заварова. І карпатівці знову, хоч і «горіли» після сорока хвилин матчу 0:2, святкували переконливу звитягу – 4:2. Тож цілком логічно, що після феєричного футболу тижневої давності вболівальники «зелено-білих» були впевнені, що керманич «Карпат» і на зустріч з донецькими металургами виставить той самий склад.

Однак Олег Георгійович виявився не настільки забобонною людиною і таки зробив одну заміну: замість Петрівського в центрі оборони ми знову побачили сербського легіонера Мілошевіча, який оговтався після травми. В принципі, Іван як гравець за своїм класом сильніший від Тараса, і тому таке рішення тренерського штабу «Карпат» можна зрозуміти. Але трапилося так, що саме Мілошевіч виявився найбільшим невдахою у складі нашої команди в цій зустрічі. Спочатку в першому таймі балканець двічі програв боротьбу на другому поверсі Даниловському, який з другої спроби таки змусив капітулювати Романенка, а по перерві він, двічі опинившись на позиції центрального нападника, так і не зміг завдати вирішального переможного удару по воротах Дішленковича.
Однак звинувачувати у втраті двох очок «Карпатами» лише Мілошевіча було б абсолютно не справедливо. Серб загалом зіграв непогано. Адже окрім двох ударів Даниловського головою після передач верхом, гості у володіннях Романенка практично нічого більше й не створили. Ну, а те, що в Івана немає бомбардирського хисту, можна, зрештою, виправдати тим, що забивати голи у ворота суперника не є його прямою функцією. Хоча зрозуміло, якби він це зробив принаймні раз, ми були б йому безмежно вдячні.

Якщо ж аналізувати матч в цілому, то перш за все потрібно відзначити, що видався він значно цікавішим, ніж можна було очікувати. Адже за практично зимових погодних умов (мороз і сніг) сподіватися на видовищний і змістовний футбол дуже важко. Здавалося, що все зведеться до боротьби, а переможе той, хто виявить кращі фізичні та вольові якості. І справді, безкомпромісної боротьби на полі було більш ніж достатньо, а гравці обох команд не жаліли ні себе, ні суперника впродовж усіх 90 хвилин матчу. А нечисленні глядачі (на трибунах були лише справжні шанувальники футболу і найвідданіші вболівальники «Карпат») стали свідками і багатьох цікавих комбінацій та непоганої техніки влодіння м’ячем, яку продемонстрували футболісти. І що приємно відзначити: в першу чергу це стосується хлопців у зелених футболках - карпатівці не поступалися одному з лідерів чемпіонату в жодному з компонентів футболу, а в другому таймі повністю переграли суперника.

Але не будемо забігати наперед. Початок першого тайму видався спокійним, команди ніби придивлялися одна до одної. Територіальною ініціативою наче володіли господарі, але першу небезпеку створили гості. На 14-ій хвилині Чечер виконав передачу верхом на Даниловського, який, вистрибнувши вище за всіх, головою пробивав з якихось семи метрів у ліву шістку воріт Романенка. Кіпер «Карпат» при всьому бажанні допомогти своїй команді не міг, але м’яч пройшов за лічені сантиметри повз стійку.

На жаль, цей епізод нічого наших оборонців так і не навчив, і перед самим свистком на перерву Сергій після довгої діагональної передачі Фернандеша зі штрафного спрямував таки м’яч у сітку наших воріт. Уся різниця з епізодом на 14-ій хвилині полягала лише в тому, що Фернандеш, на відміну від Печера, подавав з лівого флангу, а Даниловський, перебуваючи в оточенні Мілошевіча, Пшеничних і Ощипка, пробив не в ліву шістку, а в праву.
Однак гол екс-карпатівця дозволив гостям лише відновити рівновагу в рахунку – 1:1. А першими успіху добилися господарі. Відверто кажучи, гол Худоб’яка на 18-ій хвилині був не дуже логічним, але насправді напрочуд красивим. Кожанов, накрутивши на правому фланзі атаки Боавентуру, відпасував на Худоб’яка, і Ігор другим дотиком потужно пробив з кута карного майданчика: м’яч влетів у сітку впритул з дальньою стійкою воріт, а кіпер Дішленкович, явно не очікуючи такого зухвальства від хавбека «зелено-білих», в цьому епізоді виконував роль статиста.

Забитий гол додав карпатівцям упевненості в своїх силах і до завершення першого тайму їхня ігрова перевага була доволі помітною. Тим прикрішим став епізод перед свистком на перерву. Хлопці Кононова аж ніяк не заслуговували пропустити м’яч у свої ворота. Але це футбол... Тож суперники пішли на перерву за рівноваги в рахунку – 1:1.

Щойно почався другий тайм, «Карпати» одразу дали зрозуміти, що нічийний рахунок їх зовсім не влаштовує. Вже на 47-ій хвилині удару Кобіна головою після кутового у виконанні Худоб’яка забракло лічених сантиметрів, аби м’яч залетів під поперечку воріт Дішленковича. І почалося... Практично кожна атака господарів завершувалася небезпечним моментом біля воріт гостей, думки яких у другій 45-хвилинці були зосереджені виключно на обороні власних воріт. Про повну перевагу карпатівців по перерві найкраще свідчить той факт, що за 45 хвилин вони створили щонайменше шість моментів, коли м’яч повинен був опинятися в сітці воріт «МетаДона», подали вісім кутових і нанесли вісім ударів, шість з яких влучили в рамку. Ну і, звичайно, той самий епізод, коли м’яч перетнув лінію воріт. На жаль, суддя так і не побачив цього маленького дива… Натомість гості вперше у другому таймі заставили хоча б трішечки понервувати Романенка лише на 82 (!) хвилині. Та й той удар когось із металургів був надто неточний.

Але футбол - це не бокс, і в ньому далеко не завжди перемагає той, хто володіє ініціативою та виглядає краще за суперника. Ось і цього разу «Карпати», які не лише нічим не поступалися одному з лідерів чеміпонату, а й більшу частину матчу мали помітну територіальну, а головне, ігрову перевагу, так і не змогли довести справу до більш ніж заслуженої та логічної перемоги. Однак незважаючи на втрату двох пунктів, ми повинні подякувати підопічним Олега Кононова, та і йому самому - за те видовище, свідками якого ми стали. Тож з оптимізмом чекатимемо наступної неділі, коли «Карпати» в Донецьку зіграють свій останній матч у 2008 році проти «Шахтаря». З такою грою команда Мірчі Луческу нам до снаги в будь-якому стані.

Інформаційний центр ФК ''Карпати''

Всі новини випуску 
  • На Львівщині діє 74 початкові мистецькі школи

    Станом на 2013 рік на Львівщині діє 74 початкові мистецькі школи. Про це 29 серпня на прес-конференції повідомила директор департаменту з питань культури, охорони культурної спадщини та культурних цінностей Львівської ОДА Наталія Гамкало. За її словами, з 74 шкіл 41 – музична школа, 27 – мистецьких,...


  • 85 "швидких допомог" для Львівщини за 1,5 року

    Львівська область до кінця 2013 року і у 1-ому кварталі 2014 року отримає 85 нових автомашин. Про це сказала міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова в рамках робочої поїздки до Львова. Під час зустрічі із медичним персоналом Р.Богатирьова оглянула систему екстреної (швидкої) медичної допо...


  • Нова лабораторія у НУ "Львівська політехніка"

    2 вересня відбудеться відкриття нової сучасної лабораторії програмування для вбудованих та мобільних платформ на кафедрі програмного забезпечення Інституту комп'ютерних наук та інформаційних технологій Національного університету “Львівська політехніка”. Торік Львівський кластер інформаційних техноло...


  • Львів'янин Роман Мартиненко – чемпіон і рекордсмен світу з пауерліфтингу серед юніорів

    23-річний уродженець Нового Роздолу, а нині представник армійського спорту Львівщини Роман Мартиненко успішно виступив на чемпіонаті Світу з пауерліфтингу серед юніорів в м. Кіллен (США). Роман Мартиненко переконливо переміг у ваговій категорії до 83 кг, встановивши новий рекорду світу в жимі лежачи...


  • Обiйти обмеження готiвкових розрахункiв в Україні можна шляхом передання прав вимоги

    Обiйти обмеження готiвкових розрахункiв, що вводиться з 1 вересня, українцi зможуть, зокрема, шляхом передання прав вимоги, вважає адвокат юридичної компанiї "Алєксєєв, Боярчуков i партнери" Єгор Штокалов. "Наприклад, хтось винен певну суму грошей покупцевi, який укладає з продавцем договiр купiвлi...


  • Янукович не їздив "магістраллю" Львів-Тернопіль

    Президент України Віктор Янукович заявив, що в Україні в 2014 р. почнеться повне оновлення всіх міських та магістральних доріг. Про це Янукович заявив в інтерв'ю українським телеканалам, яке було показано на каналі "1+1". "2014 стане роком, коли ми почнемо оновлювати міські дороги. У всіх областях....


  • Україна зменшуватиме обсяги споживання російського газу

    Президент України Віктор Янукович заявив, що країна продовжить рухатися шляхом диверсифікації енергоресурсів. Про це він сказав в інтерв'ю чотирьом українським телеканалам. «Я переконаний, що одне з питань захисту наших національних інтересів і відстоювання нашої незалежності – це питання диверсиф...


  • 41,6% українців вступлять до Європейського союзу, а 31% - до Митного...

    Питання вступу України до Європейського Союзу чи Митного союзу буде вирішуватись на референдумі. Про це сказав Президент Віктор Янукович в інтерв’ю чотирьом українським телеканалам. За його словами, питання, куди рухатиметься країна, мають вирішувати її громадяни. "Який вибір буде українського народ...


  • До 2017 року Збройні Сили України набиратимуть по 5 тисяч контрактників

    У Збройний сил України (ЗСУ) до 2017 р. щорічно будуть призиватися до 5 тис. контрактників. Про це сьогодні в ході прес-конференції заявив міністр оборони України Павло Лебедєв, передає кореспондент ...


  • Трамвай "Електрона" буде ліпший за його телевізори?

    Низькопідлоговий трамвай львівського виробництва вже майже тиждень курсує вулицями Львова. Наразі він працює на маршруті №9А. Після ремонтів доріг буде визначено його постійний маршрут роботи. «Минулого тижня у вихідні перший раз вийшов на лінію новий пасажирський низькопідлоговий трамвай. Він ви...


  • Тільки 9 міст Львівської області є на картах Яндексу

    На http://maps.yandex.ua з'явилися карти Золочева, Самбора, Червонограда. Тепер користувачі легко знайдуть у цих містах потрібну адресу або побудують через них автомобільний маршрут. Разом із картами Львівської області Яндекс опублікував схеми ще 36 населених пунктів України. Це міста обласного та ...


  • Матір з дитиною виселили з квартири за підробленими документами

    У Львові 5-річну дитину з матір’ю позбавили житла. Розпочато розслідування. Як з’ясовано прокуратурою Франківського району, дозвіл на відчуження квартири, в якій мешкав неповнолітній хлопчик та його матір, надано Франківською райадміністрацією Львова на підставі підроблених документів. За цим фактом...


  • Сколівська, Старосамбірська і Радехівська міськради будуть без генпланів

    29 серпня відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань регулювання земельних відносин, адміністративно-територіального устрою, планування території, архітектури та будівництва Львівської обласної ради. Під час засідання депутати розглянули та обговорили проблемні питання, які виникли...


  • Екс-дрогобичанин Ярослав Попович аж на 95-мі місці велогонки в Іспанії

    На шостому етапі велошосейної гонки "Вуельта"-2013, що відбувається в Іспанії, переміг Міхаель Морков з Данії. Відразу 132 учасники фінішували з часом переможця, серед яких і українець Ярослав Попович, уродженець Дрогобича, який перебуває у загальному заліку аж на 95-му місці. Вуельта Іспанії Бага...


  • 36 підприємств Львова допомогли дітям-школярам

    Сьогодні в рамках благодійної акції «Пора до школи» діти з багатодітних, малозабезпечених та інших соціально незахищених родин отримають безкоштовне шкільне приладдя від львівських підприємців, інформує прес-служба ЛМР. Щоб підготувати діток з таких сімей до нового навчального року, організатори ак...


  • Богатирьова прочитає лекцію у Львівському медичному коледжі

    30 серпня в рамках робочого візиту у м. Львів міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова ознайомилась із роботою Вищого навчального комунального закладу ЛОР “Львівський медичний коледж імені Андрея Крупинського» і пообіцяла викладацькому колективу колежду, що відвідає їх знову і, ймовірно, ...


  • "Шахтар" - у Лізі чемпіонів, а «Динамо», «Дніпро», «Чорноморець» - у Лізі Європи

    Три українські клуби - «Динамо», «Дніпро», «Чорноморець» - продовжать боротьбу у груповому турнірі футбольної Ліги Європи. Динамівці з рахунком 5:1 розгромили казахстанський «Актобе» (перший матч також завершився на користь киян 3:2). Дніпропетровці переграли чемпіона Естонії «Нимме Калью» – 2:0 (...


  • Ювілейна Х велопроща «Львів - Страдч – Крехів» відбудеться у вересні

    14-15 вересня цього року Львівське обласне товариство українських студентів-католиків «Обнова» спільно із молодіжною організацією «Добрий Пастир» за сприяння управління молоді, сім’ї та спорту ЛМР та департаменту освіти, сім’ї та молоді ЛОДА в рамках Єдиного молодіжного простору традиційно організов...


  • У Львів приїде Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет

    12-15 вересня на запрошення митрополита Львівського і Сокальського Димитрія Львівську єпархію з першосвятительським візитом відвідає Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет. Візит предстоятеля Української православної церкви Київського патріархату присвячений до відзначення у Львів...


Новини Львів