Архів новин

Спорт. Футбол. 1/16 Кубка України: Déjà vu. «Карпати» і Кубок: знову за старе

"Олександрія" - "Карпати" - 1:0 (1:0).
1/16 фіналу Кубка України. 14 вересня, Олександрія, КСК "Ніка", 16:00. Сонячно, без опадів, + 12 С.

Судді: Абдула (Харків), Свистун (Чернігів), Білорус (Черкаси)
Делегат ФФУ: Качкаров (Київ)

Гол: Шупік, 39
Попередження: Тарасенко 30 - Ґодвін 37

"Олександрія": Шевченко, Куций, Чередниченко, Герасименко, Казанюк (к) (Маринчук, 76), Тарасенко, Воронченко (Пономар, 67), Запорожан, Шупік, Постолатьєв, Буличев.
Запасні: Мусін, Швець, Задорожний, Погорєлов, Радченко.
Головний тренер: Юрій Коваль

"Карпати": Романенко, Федорів, Петрівський, Мілошевіч, Годвін, Кобін (к) (Кополовець, 59), Зеньов (Фурта, 65), Ощипко (Бідловський, 76), Ткачук, Худоб"як, Фещук.
Запасні: Когут, Гурський, Кожанов, Голодюк.
Головний тренер: Олег Кононов.


«Зелено-білі» втретє поспіль припиняють боротьбу за Кубок України на стадії 1/16 фіналу

Першу поразку «Карпат» у дербі проти ФК «Львів» можна було назвати випадковістю. Другу, у матчі проти «ІгроСервіса», - збігом обставин. Далі китайська філософія каже, що йде закономірність. Мабуть, так і є – «Карпатам» просто на очах не щастить пройти перший кубковий бар’єр у матчах проти команд з першої ліги. Цього разу «зелено-білим» зашкодив півзахисник «Олександрії».

Почати варто з того, що «Карпати» недорахувалися у своїх рядах одного бійця – Сергій Пшеничних не зміг зіграти через травму. Можливо, саме тому Олег Кононов вирішив вперше змінити свою тактичну схему: 4-3-3 на стандартну: 4-4-2. Вперше, за час його керівництва командою в офіційному матчі на полі з’явилися одночасно Фещук та Зеньов. А Василь Кобін уперше вийшов з капітанською пов’язкою. Як виявилося, такі новаторські заходи користі «Карпатам» не принесли.


Гойдалки

Почали «Карпати» дуже непогано. У центрі події опинився Сергій Зеньов. Після короткої перепасовки у центрі, естонський форвард кинувся за м’ячем, наздогнав його і спробував пробити повз голкіпера, який вийшов назустріч. Удар виявився непоганим, але точності йому бракувало. Зеньов знову проявив активність, коли відкрився для передачі Федоріва. Усе б нічого, але боковий арбітр побачив, що Сергій перебував в офсайді.

За кілька хвилин у гру включився інший нападник «Карпат». Максим Фещук теж двічі перебував у центрі уваги захисників «Олександрії». Спершу вони повелися з ним не кращим чином – у боротьбі жбурнувши його на поле. Віддячити за таку непривітність Максим міг, коли пробивав з лінії штрафного – не точно.

Між цими моментами «Карпат» був один і в господарів. Андрій Ткачук необережно віддавав пас партнеру – суперник м’яча перехопив, чим створив доволі загрозливу ситуацію біля воріт Романенка. Цього разу обійшлося – Герасименко пробив повз стійку. Після Ткачука настала черга помилятися Федоріву. Ситуація була аналогічною, але тепер уже Воронченко спробував пробити – вище воріт. Футбольні качелі продовжувалися, гра нудною не була. Усі ці моменти команди створили у перші 20 хвилин. Надії на швидкий гол не справдились ні в кого.


Знову рикошети

Розігравши дебют, «Карпати» перейшли до позиційного нападу. Активним у ці хвилини був Ігор Худоб’як, який постійно намагався закручувати ноги супернику своїми непростими фінтами. Після одного з таких проходів, м’яч потрапив до Зеньова, але скористатися шансом тому не вдалося. Правда, вже за мить, після кутового, через незлагоджені дії у захисті господаря, «зелено-білі» ледь не забили. Тарас Петрівський, як завжди, підключився до стандарту. Саме він міг замкнути простріл партнера, але м’яч дивним чином влучив йому у живіт. Пригадується, саме животом Тарас забив у ворота «Чорноморця» навесні, цього ж разу схибив.

Нова небезпечна атака «Карпат» будувалася ногами Фещука та Худоб’яка. Перший здорово вивів правого крайка сам-на-сам, але в останню мить захисник спромігся відбити м’яча на кутовий.

А що «Олександрія»? Чимось особливим господарі здивувати не могли, тому просто чекали на свій шанс – виправдана тактика у таких ситуаціях. Шанс назрів після того, як олександрійці заробили кутовий. Після подачі м’яч кілька разів рикошетив, поки не влучив у голову Шупіку – саме від нього круглий перетнув лінію воріт. Щось схоже було торік, коли між собою не порозумілися Налєпа та Пшеничних і після серії рикошетів запхали м’яча у власні ворота. На цьому закінчився перший тайм.


Шанс на реабілітацію

Друга половина плавно стала продовженням першої. Тобто «Карпати» й далі сиділи на шиї у захисників «Олександрії». Ті спокійно відбивалися, а часом їм просто щастило. Наприклад, коли чи не вперше проявив ініціативу Василь Кобін. Новоспечений капітан у своєму стилі ефектно пробив у падінні через себе. Причому м’яч не полетів на трибуни, він був скерований у дев’ятку. Голкіпер Шевченко дивом зреагував на цей постріл.

Продовжували старатися і два форварди. Фещук у боротьбі то втрачав, то знову привласнював м’яча, шукав у карному майданчику партнерів, але ті, схоже, не повірили у спроможність Максима обіграти кількох захисників. Ще один хороший шанс змарнував Зеньов. Він відгукнувся на навіс справа, вистрибнув вище за опонента, пробив головою, та все марно.
Допомагати карпатівським нападникам намагалися хави. Принаймні Худоб’як пробивав з будь-якої зручної позиції. А от у Кобіна, за винятком ефектного удару, у цій грі нічого не вдавалося, і Олег Кононов його замінив. Правда, підсилити гру Кополовцю теж не вдалося. Як і Фурті, який невдовзі замінив Зеньова.

Починаючи з середини другого тайму, в якийсь момент суперник заволодів центром поля, а відповідно, почав постійно загострювати ситуацію біля воріт Романенка. Після удару Куцого, тому довелося серйозно скластися, щоб відбити м’яча на кутовий. А за мить пробивав уже Постолатьєв. Третім тривожним дзвоником стала обрізка Мілошевіча, яка призвела до небезпечної атаки. Таким чином усі ігрові зв’язки «Карпат» просто обірвалися.

Атаки «Карпат» почали слабшати, удари ставали все неточнішими. Розуміючи, що до кінця гри залишилося зовсім небагато, львів’яни почали штурм. На жаль, забити і перевести гру в овер-тайм так ніхто і не спромігся.

Прикро визнавати, але «Карпати» склали компанію невдахам Прем’єр-ліги, які не змогли пройти своїх першолігових опонентів. Тепер «зелено-білим» залишається одне – реабілітуватися перед своїми фанами у недільному матчі проти «Металіста».

ФК Карпати

Всі новини випуску 
  • На Львівщині діє 74 початкові мистецькі школи

    Станом на 2013 рік на Львівщині діє 74 початкові мистецькі школи. Про це 29 серпня на прес-конференції повідомила директор департаменту з питань культури, охорони культурної спадщини та культурних цінностей Львівської ОДА Наталія Гамкало. За її словами, з 74 шкіл 41 – музична школа, 27 – мистецьких,...


  • 85 "швидких допомог" для Львівщини за 1,5 року

    Львівська область до кінця 2013 року і у 1-ому кварталі 2014 року отримає 85 нових автомашин. Про це сказала міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова в рамках робочої поїздки до Львова. Під час зустрічі із медичним персоналом Р.Богатирьова оглянула систему екстреної (швидкої) медичної допо...


  • Нова лабораторія у НУ "Львівська політехніка"

    2 вересня відбудеться відкриття нової сучасної лабораторії програмування для вбудованих та мобільних платформ на кафедрі програмного забезпечення Інституту комп'ютерних наук та інформаційних технологій Національного університету “Львівська політехніка”. Торік Львівський кластер інформаційних техноло...


  • Львів'янин Роман Мартиненко – чемпіон і рекордсмен світу з пауерліфтингу серед юніорів

    23-річний уродженець Нового Роздолу, а нині представник армійського спорту Львівщини Роман Мартиненко успішно виступив на чемпіонаті Світу з пауерліфтингу серед юніорів в м. Кіллен (США). Роман Мартиненко переконливо переміг у ваговій категорії до 83 кг, встановивши новий рекорду світу в жимі лежачи...


  • Обiйти обмеження готiвкових розрахункiв в Україні можна шляхом передання прав вимоги

    Обiйти обмеження готiвкових розрахункiв, що вводиться з 1 вересня, українцi зможуть, зокрема, шляхом передання прав вимоги, вважає адвокат юридичної компанiї "Алєксєєв, Боярчуков i партнери" Єгор Штокалов. "Наприклад, хтось винен певну суму грошей покупцевi, який укладає з продавцем договiр купiвлi...


  • Янукович не їздив "магістраллю" Львів-Тернопіль

    Президент України Віктор Янукович заявив, що в Україні в 2014 р. почнеться повне оновлення всіх міських та магістральних доріг. Про це Янукович заявив в інтерв'ю українським телеканалам, яке було показано на каналі "1+1". "2014 стане роком, коли ми почнемо оновлювати міські дороги. У всіх областях....


  • Україна зменшуватиме обсяги споживання російського газу

    Президент України Віктор Янукович заявив, що країна продовжить рухатися шляхом диверсифікації енергоресурсів. Про це він сказав в інтерв'ю чотирьом українським телеканалам. «Я переконаний, що одне з питань захисту наших національних інтересів і відстоювання нашої незалежності – це питання диверсиф...


  • 41,6% українців вступлять до Європейського союзу, а 31% - до Митного...

    Питання вступу України до Європейського Союзу чи Митного союзу буде вирішуватись на референдумі. Про це сказав Президент Віктор Янукович в інтерв’ю чотирьом українським телеканалам. За його словами, питання, куди рухатиметься країна, мають вирішувати її громадяни. "Який вибір буде українського народ...


  • До 2017 року Збройні Сили України набиратимуть по 5 тисяч контрактників

    У Збройний сил України (ЗСУ) до 2017 р. щорічно будуть призиватися до 5 тис. контрактників. Про це сьогодні в ході прес-конференції заявив міністр оборони України Павло Лебедєв, передає кореспондент ...


  • Трамвай "Електрона" буде ліпший за його телевізори?

    Низькопідлоговий трамвай львівського виробництва вже майже тиждень курсує вулицями Львова. Наразі він працює на маршруті №9А. Після ремонтів доріг буде визначено його постійний маршрут роботи. «Минулого тижня у вихідні перший раз вийшов на лінію новий пасажирський низькопідлоговий трамвай. Він ви...


  • Тільки 9 міст Львівської області є на картах Яндексу

    На http://maps.yandex.ua з'явилися карти Золочева, Самбора, Червонограда. Тепер користувачі легко знайдуть у цих містах потрібну адресу або побудують через них автомобільний маршрут. Разом із картами Львівської області Яндекс опублікував схеми ще 36 населених пунктів України. Це міста обласного та ...


  • Матір з дитиною виселили з квартири за підробленими документами

    У Львові 5-річну дитину з матір’ю позбавили житла. Розпочато розслідування. Як з’ясовано прокуратурою Франківського району, дозвіл на відчуження квартири, в якій мешкав неповнолітній хлопчик та його матір, надано Франківською райадміністрацією Львова на підставі підроблених документів. За цим фактом...


  • Сколівська, Старосамбірська і Радехівська міськради будуть без генпланів

    29 серпня відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань регулювання земельних відносин, адміністративно-територіального устрою, планування території, архітектури та будівництва Львівської обласної ради. Під час засідання депутати розглянули та обговорили проблемні питання, які виникли...


  • Екс-дрогобичанин Ярослав Попович аж на 95-мі місці велогонки в Іспанії

    На шостому етапі велошосейної гонки "Вуельта"-2013, що відбувається в Іспанії, переміг Міхаель Морков з Данії. Відразу 132 учасники фінішували з часом переможця, серед яких і українець Ярослав Попович, уродженець Дрогобича, який перебуває у загальному заліку аж на 95-му місці. Вуельта Іспанії Бага...


  • 36 підприємств Львова допомогли дітям-школярам

    Сьогодні в рамках благодійної акції «Пора до школи» діти з багатодітних, малозабезпечених та інших соціально незахищених родин отримають безкоштовне шкільне приладдя від львівських підприємців, інформує прес-служба ЛМР. Щоб підготувати діток з таких сімей до нового навчального року, організатори ак...


  • Богатирьова прочитає лекцію у Львівському медичному коледжі

    30 серпня в рамках робочого візиту у м. Львів міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова ознайомилась із роботою Вищого навчального комунального закладу ЛОР “Львівський медичний коледж імені Андрея Крупинського» і пообіцяла викладацькому колективу колежду, що відвідає їх знову і, ймовірно, ...


  • "Шахтар" - у Лізі чемпіонів, а «Динамо», «Дніпро», «Чорноморець» - у Лізі Європи

    Три українські клуби - «Динамо», «Дніпро», «Чорноморець» - продовжать боротьбу у груповому турнірі футбольної Ліги Європи. Динамівці з рахунком 5:1 розгромили казахстанський «Актобе» (перший матч також завершився на користь киян 3:2). Дніпропетровці переграли чемпіона Естонії «Нимме Калью» – 2:0 (...


  • Ювілейна Х велопроща «Львів - Страдч – Крехів» відбудеться у вересні

    14-15 вересня цього року Львівське обласне товариство українських студентів-католиків «Обнова» спільно із молодіжною організацією «Добрий Пастир» за сприяння управління молоді, сім’ї та спорту ЛМР та департаменту освіти, сім’ї та молоді ЛОДА в рамках Єдиного молодіжного простору традиційно організов...


  • У Львів приїде Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет

    12-15 вересня на запрошення митрополита Львівського і Сокальського Димитрія Львівську єпархію з першосвятительським візитом відвідає Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет. Візит предстоятеля Української православної церкви Київського патріархату присвячений до відзначення у Львів...


Новини Львів